לוח מבחנים

לוח מבחנים

למי אני יכולה לפנות במידה ויש לי בעיה עם לוח המבחנים ? 4 בחינות באותו שבוע כאשר 2 מהן באותו יום ...

TheBigBrother

New member
תרשמי למועדי ג' דרך המזכירות

אולי הם גם יכולים לעזור לך איכשהו לתמרן עם הבחינות

stkachov

New member
תנסי לפנות לנציגי החוג שלך

אולי הם יוכלו להושיע. יחד עם זאת אם מדובר בקורסים שהם לא חלק מהמערכת המומלצת שלך למשל, נראה לי שאין הרבה מה שאפשר לעשות. יש לך הרי ממילא 3 מועדים, אז תבחרי למה לגשת בכל תקופת בחינות.

מדובר בקורסים חובה !

שכל שנה א' לקחו והולכים להיתקל באותה בעיה... שווה לפנות למזכירות החוג ?

amitk80

New member
לא הייתי בונה על נציג החוג

ותסלח לי tutiris עם כל האהבה שלי אליה (ואני מקווה שהיא יודעת את זה) אבל חבל להעזר בהם כי אני לא בטוח כמה הם יוכלו לעזור אלא אם מדובר במשהו שמשפיע על הרבה מאד אנשים. אני מציע שתפני למזכירות החוג ותעלי בפניהם את הבעיה ותדברי איתם.. עמית

tutiris

New member
אין לי על מה לסלוח, כי לא פגעת בי, עמית.

אני מסכימה עם מה שויטלי כתב, הנציגים יכולים לנסות, אבל אני בספק שהחוג יסכים לעשות משהו, כי יש במילא אופצית בחירה של 2 מתוך 3 מועדים... בכל מקרה, האגודה מטפלת גם בבעיות פרט. האמת שזה אפילו הרוב... היה נחמד לראות אותך היום. ותודה שקנית בדוכן!

amitk80

New member
גם לי היה מאד כיף

לראות אותך ואני שמח שיכולתי קצת לעזור גם אם העזרה היתה קטנה וצנועה. האמת שמבחנים מתנגשים גם לי יש בעיה כזאת. יש לי מבחן בהסקה סטטיסטית שמתנגש באותו יום ושעה עם מבחן במסדים במערכות מידע. המועד ב' בהסקה נופל יום אחרי מבחן במסדים. איריס נראה לך שיסכימו לבטל לי קורס בגלל זה? כלומר לבטל את הרישום?

tutiris

New member
אני בספק אם יבטלו לך רישום.

מקסימום יגידו לך שתרשם למועד ג'. גם בזמנים שבהם אין עוד מועד, החוגים די נוקשים בעמדותיהם וכל עוד שני מבחנים הם לא בדיוק באותן שעות, הם בונקרים...

amitk80

New member
אז אני אספר לך

שמועדי א' שלי בהסקה סטטיסטית ובמערכות מידע הם בשעות מקבילות.... מועדי ב' יום אחרי השני. מה עשית עושה בהנחה שאלו שני קורסים מאד קשים?

tutiris

New member
שנה שעברה היו לי 9 מבחנים בפחות מ3 שבועות

רוב המבחנים היו בהפרש של יום וחצי. מה עשיתי? למדתי כמיטב יכולתי. במקרה שלך, הייתי ניגשת לאחד מהם מועד א' והשני מועד ב' ולא ניגשת לא'. במקרה הצורך, הולכת למועד ג'. אתה במצב הרבה יותר טוב ממה שהייתי...

berta84

New member
טוב אצלכם הלימודים מטורפים לגמרי

אני במצב כזה כבר לא הייתי בין החיים...

tutiris

New member
רגעי המשבר הגדולים יותר

היו כשהייתי בפקולטה לרפואה של הטכניון, ושם יש סורגים בקומות הגבוהות...

amitk80

New member
לכן פניתי אליך לקבל עצה

כי מסתבר שיש לך קצת ניסיון בזה. אני פעם ראשונה נתקל במצב שיש לי שתי בחינות מתנגשות בתואר הזה. אתם מתכוונים לעשות עוד יום התרמה? כי האמת שאנחנו כבדי הראייה והעיוורים לא הצלחנו לגייס מספיק כסף ביום שלישי האחרון כאשר היתה התרמה.

tutiris

New member
השנה המצב שונה ויותר קל בזכות האופציה למועד ג

א. זו לא הייתה התרמה, זו הייתה מכירה. ב. לא, הם לא יבואו שוב. לפחות השנה לא...

berta84

New member
בכלל אני לא מבינה את הקטע של הלימודים באוניבר

באוניברסיטה למה זה חייב להיות כל כך לחוץ? למה אי אפשר לבנות את זה אחרת? נניח סמסטרים יותר ארוכים עם חופשות באמצע? מועדי הגשת עבודות יותר גמישים? מי בדיוק מרוויח מלהלחיץ אותנו ולהרוס לנו את הבריאות? (לפחות במקרה שלי זה ככה)

tutiris

New member
שמעתי גרסא שאומרת שמכשילים בכוונה

רוצים שאלו שיסיימו את התואר יהיו כאלו שמסוגלים לעמוד בלחצים ובדרישות הבלתי-הגיוניות שהם מציבים. ומי שלא עומד בזה, כנראה לא מתאים. לדעתי, זה שטויות ולא מעיד על שום הצלחה מקצועית. אבל באקדמיה, השאיפה שלהם שנמשיך לתואר שני. בחוג שלי (ריפוי בעיסוק), הלימודים כל-כך דוחפים לתואר שני, כאילו בכלל לא אכפת להם איך נהיה בשטח- למשל, למה להתמקד איתנו על סמינר וכל מיני סטטיסטיקות, במקום ללמוד איך לעשות העברה מכיסא גלגלים למיטה?! (והתשובה בגוף השאלה- הם רוצים שנישאר באקדמיה. כלומר, רק אלו שיכולים לשרוד...)

IdanXP

New member
לא ממש שטויות

אני מסכים עם הרבה דברים לגבי מה שכתבת ועד לא מזמן חשבתי גם בדיוק כמוך. אבל לאחר חשיבה למה זה ככה... ולמה כל הלחץ הזה - הגעתי למסקנה שדווקא כל זה - זה מה שיכין אותי לעבודה ו"לעולם שם בחוץ" לאחר סיום התואר. בתואר שאני לומד אין ממש קורס שהוא פרקטי במיוחד אז מה שיקנה לי החומר הנלמד זה אולי סוג של חשיבה בכיוון. אבל עם מה שאני באמת מרגיש שאני אצא מהלימודים האלה בצורה הפרקטית שלו - זה כל ההתנהלות מול כל המשימות, המטלות והלחץ מסביב. משהו בסגנון - אם הצלחתי לעבור את כל זה בשלום, אז אני מוכן יותר טוב לעבור בשלום דברים אחרים דומים בעתיד. תסתכלי על זה ככה :)

berta84

New member
עבודה כמה שתהיה לחוצה

לא נראה לי שהיא קשה כמו הלימודים אני רואה אנשים שעובדים ככלכלנים/רו"ח והם חיים בסדר גמור: נוסעים לחו"ל, מטפחים את עצמם וכו' ואני-אני בכלל לא ישנה חוץ משבתות ואני לא עובדת ועוד אני לא מהחרשנים תחשוב גם על כל האנשים שעובדים בעבודות האלה והם בכלל סיימו מכללות לא אקדמיות אבל מה אני כבר מבינה

tutiris

New member
נכון ולא נכון

ההסתכלות על הלחץ כמשהו מחשל, זה אחלה, אבל אני מרגישה שאני יוצאת לשטח חסרת ידע, ואם אני אגיע למקום עבודה בו אין מרפאות בעיסוק שאוכל ללמוד מהן, מסכנים הלקוחות (מכיוון שזה לא מודל רפואי, אז כולם לקוחות ולא מטופלים) הראשונים שלי. כשהתלוננו לסגל על התחושות שלנו, הם אמרו שהמטרה שלהם זה להקנות לנו כלים ללמידה עצמית ושבחיים לא יוכלו ללמד אותנו את כל סוגי המוגבלויות בהם נטפל. אבל לדעתי, אם היו מלמדים אותנו מה השיטות שילד יכול להשתמש בהן אם הוא לא יודע להחזיק עיפרון, זה היה עוזר הרבה יותר מאשר ללמוד על כל סוגי הסרטן הקיימים בקורס פתולוגיה של 4 נקודות, שאין לזה שום קשר למקצוע שלנו, חוץ מאולי בתחום הפסיכיאטרי, אבל גם בעקיפין, כי הדגש שם הוא לא על המחלה, אלא כמו בכל המקצוע, על התיפקוד. עד כאן, פריקת התיסכול שלי....

IdanXP

New member
תגובה לשתיכן :

@ לברטה - גם אני וגם את עוד לא התנסו בעבודה שלאחר הלימודים. זה שאת רואה אנשים טסים לחו"ל מדי פעם, זה לא אומר שהם בנופש מתמיד. הם עובדים מאוד קשה וקורעים את התחת בשביל זה. ואם דיברת על רואי חשבון, כדאי שתדברי עם כמה (בעיקר אלה לאחר סיום הלימודים ובתקופת ההתמחות) ותראי שהחיים שלהם ממש רחוקים מלהיות דבש. לדעתי חלקם מתגעגעים אפילו לתק' הלימודים עם כל העומס שהיה כרוך בה. @ לאיריס - דיברתי לגבי הנושא של הלחץ ולא לגבי נושא פרקטיות המקצועות. זה כבר נושא לדון עליו בפני עצמו. לגבי זה, אני מסכים עם מה שכתבת, אבל שמעתי גם דעות על "הקניית הכלים" כביכול וגם בהן יש מן ההיגיון. אולי פשוט צריך לדאוג לאיזון בין קורסים פרקטיים לבין קורסים שמקנים כלים. ואז כולם יצאו מרוצים.

למעלה