אוקיי...
וויקדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!!!!!!!111111111אחדאחדאחדשטרודל
חובה!
והמליצו לי גם על מלך האריות מלא אנשים אבל ראינו רק אחד אז זה היה וויקד שהיה לי יותר חשוב

חוצמזה
התמצאות.....
תוך שניה את מתמצאת שם כאילו זה הבית שלך...ברצינות..הטיוב (הרכבת התחתית שלהם) זה הדבר הכי נוח בעולם וממש קל להבין את כל העניינים
את לוקחת לך מפה קטנה של התחנות ומשם הכל יותר פשוט
אנחנו השתמשנו גם באוטובוסים ופשוט שאלנו במלון איזה אוטובוס לקחת
נניח ללונדון אייז (שאני מאוד מאוד ממליצה ללכת אליו..בקצרה זה גלגל ענק אבל של קפסולות סגורות שזז ממש לאט אז גם לא מפחיד ואת רואה משם ה-כ-ל וזה מהמם ממש!) לקחנו אוטובוס ולא טיוב

אני ראיתי מוזיאון של ריפלי (התוכנית הזאת של הדברים המשוגעים שהייתה פעם..ביליב איט אור נוט) בכיכר פיקדילי המהמם (יש תחנה של הטיוב שנקראת ככה אז..לא בעיה למצוא) אבל לא הייתה זרימה ללכת אליו...אז זה לא שאני יודעת להמליץ אבל תכלס רציתי מאוד ללכת..תגשימי את החלום שלי

איפה תישנו? מלון? איפה הוא ממוקם?

מוזיאון היינו רק בבריטיש מיוזיאום שהיה מהמם אבל יש שם מיליון מוזיאונים חלקם (כמו הבריטיש) הם חינם

כמובן שצריך את כל התיירותי והארמון ושיט...החלפת משמר יש רק פעם ביום..אני חושבת ש11 וחצי אבל תבדקי אותי

מצודת לונדון נראית מהממת מבחוץ, לא הייתה לנו המון סבלנות כי זה סיור של 4 שעות אבל אם זה מעניין אותך אז הרבה המליצו

יש שווקים מגניבים
אני לא הלכתי לקמדן.. אבל נסענו לפורטובלו שהיה שוק ממש יפה וכיפי

לא יודעת איך את עם אוכל אבל את צריכה להתכונן לזה שמשום מה בלונדון מתים על הכריכים שמוכנים מראש וסגורים בקופסת פלסטיק..כמו בתחנות דלק בארץ....רק "מסעדה" שלמה שמורכבת רק מזה...אין קטע שאת ממזינה ומוציאים לך במקום
הם טוענים שהם עושים את זה שם ובהפרש של ממש מעט זמן וכו'...
אני טעמתי סנדביץ' אחד שלקח לי שעה וחצי לבחור (אני שונאת שאני לא יכולה לבקש סנדביצים בלי משהו שאני לא אוהבת בפנים זה חוצפה) וזה לא היה כזה להיט..אבל שוב, עניין של טעם..אני תמיד מעדיפה אוכל מוכן במקום ומזה יש פחות..אבל יש..
בסופו של דבר חייתי על ארוחת ערב רצינית שהיינו אוכלים בפאב ליד המלון..כלומר..אוכל פאבים..פיש אנד צ'יפס וכו'

הממ

אייפון!!!!!!

יש שתי חנויות של אפל
באוקספורד, רחוב הקניות המטורף..זה לא על האוקספורד אבל מאוד מאוד קרוב..ברחוב שמאונך לו..רחוב ריג'נט
ויש את הסניף בקובנט גארדן (שם אני קניתי..אבל הייתי בשני הסניפים ושניהם מהממים)
את בעיקרון מין הסתם תגיעי לשני המקומות האלה אז אין מה לדאוג מבחינת המיקום של החנויות
אני אגיד לך איך הייתה הקניה שלי, את צריכה לבדוק אם זה השתנה (כלומר, כמוני, להתקשר לחנות לפני)

ככה
באתר האינטרנט של אפל uk את יכולה לראות את הדגמים והמחירים שלהם בפאונד
מבחינת קניה אצלי היה קטע שאת צריכה "לשמור" (reserve) לעצמך מכשיר שיחכה לך בסניף ואת תבואי לאסוף אותו (חמודי כזה)
מה שאומר שאת מזמינה באתר את הנפח והצבע שאת רוצה בדיוק (מוריד את עניין ה"אני אגיע לחנות ואחליט אם זהב או שחור")
אממה...את יכולה לשמור אייפון רק לאותו יום (ו...אין חבילת גלישה שם..לפחות לי לא הייתה..אז ההזמנה הזו בוצעה בחמש בבוקר מהשדה תעופה בארץ)
וכשמתעדכן המלאי..לא תמיד יש מכל הצבעים בכל הנפחים (הוביל אותי לקנות 128 בסופו שלדבר...אני לא מצטערת על זה
)
בכל מקרה ברגע שאת עושה את ההזמנה (עם האפל איידי שלך) את מגיעה לשם והוא יורד מהמלאי של החנות כי הוא מחכה לך..את קובעת שם שעה שתגיעי..אני הגעתי יותר מוקדם וזה היה סבבה
אבל כמו שאני הזמנתי עוד מילון אנשים הזמינו אז כן היה קצת תור..עניין של חצי שעה משהו כזה..
כל דבר שכתבתי לך כאן עלול להיות לא רלוונטי מבחינתך
אני קניתי שבוע וחצי אחרי ההשקה
יכול להיות שעכשיו אין שמירה כי תמיד יש מלאי..
או שאין תור ואת מגיעה, אומרת שם ולוקחת ישר..
הכל לברר בטלפון! עם החנות (כמובן להכנס לאתר קודם לראות אם כתוב שם לשמור ואז להתקשר לחנות ולבקש הדרכה כמו מטומטמת..שלא יהיו שאלות לא פתורות)

אמממ....זהו מבחינת התובנות שלי

אהההה כרטיסים לאוטובוס/אנדרגראונד
את מגיעה לתחנת אנדרגראונד ביום הראשון וקונה אויסטר! (צדפה) זה כרטיס כמו רב קו שאת מטעינה שם במכונות! הוא עולה חמישה פאונד בעצמו ואז את מטעינה עליו....לא לקנות בקופה כל מיני כרטיסיים יומיים ושיט זה נורא יקר
האויסטר מתאים גם לטיוב וגם לאוטובוסים...יש מצב שגם לרכבת הלא תחתית אבל לא נסעתי בה אז אין לי מושג..אני לא רואה איך את תסעי בה אם לא תצאי מלונדון..
את מטעינה את הכרטיס ואז מעבירה אותו בכניסה וכשצריך להטעין שוב הוא פשוט אומר לך ללכת להטעין....פשוט ומקסים
ביום האחרון את מגיעה שם לקופאית הלא כל כך נחמדה ואומרת לה שאת רוצה להחזיר את הכרטיס המקסים והיא מחזירה לך את החמש פאונד ואת הכסף שנשאר לך בתוכו, אם נשאר..
אצלנו נניח ביום האחרון זה איכשהו נכנס למינוס של כמה אגורות אז היא החזירה לנו טיפה פחות מחמש פאונד אבל שוין..בכל מקרה..יעיל ונוח

וסתם אנקדוטה שתדעי אם אתם קופצים לפאבים (וזה בטח יקרה)
יש קטע כזה שאם שני אנשים יושבים בשולחן של נניח 4...אז לגיטימי לחלוטין לעוד אנשים לשבת בצד השני של השולחן
זה...מוזר מאוד!!!! אבל זה דווקא קצת מגניב
הכרנו קצת אנשים והיה צחוקים..ופעם אחת ישבנו על שולחן שבצד השני שלו התנהל דייט וכל הערב המצאנו לעצמנו סיפורים מה קורה שם (שני אנשים לא צעירים במיוחד...אז..פרק ב..או רומן..קיצר..צחוקים
)
למעשה הייתי רק בפאב אחד אבל אני מניחה לפי הנונשלנטיות שהדברים קרו בה שזה מקובל בכל מקום