לונדון

LemonLimeLilach

New member
לונדון

מאחר וזכיתי בכן שרובכן מבינות הרבה בלונדון (יאי!) בבקשה תגידו לי את המקומות שאני הכי חייבת לראות/לעשות!! בהתחשב בזה שפעם אחרונה שהייתי שם הייתי בת 12... (בקיצור אין לי מושג איך להתמצא שם אפילו).
וכמה סוודרים צריך לקחת אם נוסעים בסוף דצמבר

וכל דבר נוסף שבא לכן להגיד בנושא!!
כולל אך לא רק: שופינג, אוכל, מוזיאונים (ניתן גם מוזיאוני/אטרקציות גיקים מאחר ואני נוסעת עם אח שלי והוא רואה דוקטור הו וכל שאר הדברים המגניבים), איך קונים אייפון 6, רכבת תחתית, מחזמרים, האם כדאי לקנות london pass, מתנות, איפה כדאי לגור מבחינת קרבה ל... איפה שתגידו לי, וכל שאר הדברים המעניינים.
תודההההההההההההההה

לשנה הבאה בלונדון הבנויה!!!!!!!

RenanaD

New member
אין לי שמץ, אבל ווהו! כיף לך!

ואייפון 6? שינית את דעתך?!

LemonLimeLilach

New member
טוב אז אייפון 6

עולה שם 64GB כמו שעולה פה 16GB
שמישהו יחליט בשבילי מה לעשות

Rachel47

New member
אני לא חושבת שיש שאלה

אני מאמינה שכשמשדרגים אז גם מגדילים נפח
בעיקר בגלל המחירים אז כבר שווה לקחת את ה64 (או 128
)
אני תכננתי לקחת את ה-64 ולכן גם כשראיתי שיש 16 לא הזמנתי אותו,
אבל לי גם היה 32 קודם מה שאומר שלרדת מזה אין מצב (16 לא היה מספיק לי לכלום)
&nbsp
קיצר
קחי 64

LemonLimeLilach

New member
השאלה היא לא אם לקחת נפח גדול

אלא אם בכלל לקנות. אם אני קונה אז ברור שבאותו מחיר את הגדול יותר

עכשיו אני עם 16 תרחמו עליי

הקטע שזה 3800 שקלים.
על טלפון.
...

Rachel47

New member
גם ה4 עלה לך משהו כזה

זה מה שאני אומרת..שאולי יש טלפונים שעולים פחות אבל אני לא אחליף את האייפון (ואי אפשר להאשים אותי שלא ניסיתי) אז זה באמת משנה?
&nbsp

LemonLimeLilach

New member
בזמנו

את ה4 לקחתי בעסקת קומבינציה כמו שהיה פעם... חיוב-זיכוי... שילמתי 150 שקל לחודש בתכל'ס על האייפון, אבל זה כלל גם שיחות סמסים והכל.

Rachel47

New member
אהה נכון נזכרתי שגמני

הייתי בתוכנית סטודנטים וזה היה גרושים
טוב
צודקת..

o0Invisible0o

New member
יאיי! אני אכתוב לך המלצות מחר

ואולי תחפשי בפורום מה כתבנו? חפרנו פה על לונדון...!
&nbsp
איפה את הולכת לישון? הוסטל/AIRBNB/מלון/ההיא של דפי או אחר?
&nbsp
ואני אנצל"ש אותך ל-
. אמא שלי רוצה לעבור לסמרטפון, מה יחסית זול/נוח/יחסית חדש ויהיה לה סבבה? היא תשתמש בווטסאפ, אולי פייסבוק, בטוח מצלמה וסביר להניח שתתמכר למשחקים, אבל לא נראה לי שהיא תפעיל ווייז למשל.
&nbsp

LemonLimeLilach

New member
החיפוש כנראה מקולקל

כי אני לא מצליחה למצוא כלום... אני אנסה לחפש ידנית אחורה
ולישון- לא יודעת עדיין! הרגע הזמנתי טיסה (ירדה לי אבן מהלב... הייתי צריכה אישור מהעבודה+אח שלי אישור מהצבא!!) ועכשיו אני רגועה על לסמן את כל המקומות שאני רוצה לבקר בהם ולקחת מלון/משהו אחר ממש באמצע של הכל... אבל כמובן המלצות יתקבלו בברכה, מה שכן, הוסטל זה לא בשבילי.

Rachel47

New member
אני יכולה לעשות הפוך מהמלצה לגבי מלון

אז אנחנו ישנו בראסל סקוור שזה אחלה מקום מבחינת מרכזיות, יש תחנות של מלא אוטובסים ותחנת אנדרגראונד קרובה ובאופן כללי מקום חמוד ומהמם
המלון היה פרזידנט והוא היה די תחת אז..לא..
צמוד אליו (ממש צמוד..השירותים של הלובי של שניהם היו משותפים והיינו הולכים לדבר עם הפקידים שם כי הם היו יותר נחמדים מאצלנו) היה מלון אימפריאל שדווקא עשה רושם יותר טוב ואמרו שהוא אחלה אבל אני לא מכירה
ויש עוד מלון שלדעתי נקרא ראסל על שם הסקוור שהוא גם נראה מעולה וגם חבר שלנו אמר שהוא תמיד ישן שם והוא אחלה..אבל..לא מכירה את הסטנדרטים שלו או את המחירים
לגבי "מרכזיות"
ברור שרוצים להיות קרובים להכל אבל באמת שכל כך נוח להגיע ממקום אחד לשני בעיר הזו שגם את את מתרחקת כל עוד יש לך תחנת אנדרגראונד מספיק קרוב את באמת סופר מסודרת
&nbsp
לא זוכרת אם רשמתי בהודעה הקודמת אבל כל פעם שאת רוצה לקנות כרטיסים למשהו, תבדקי בקבלה של המלון..בדרך כלל יש להם אפשרות לקנות כרטיסים אצלם וזה יוצא כמה פאונד פחות..אולי מעט פאונד אבל במטבע שהוא מעל 6 שקל זה משמעותי בכל מקרה..

Rachel47

New member
כן יש לא מלא המלצות וכל הסוכנויות שולחות

לשם ותביני שאנחנו נסענו עם הסוכנת נסיעות עצמה והיא בעצמה אמרה שהיא לא מאמינה שזה ככה והיא לא תמליץ בחיים

LemonLimeLilach

New member
וואי וואי

איזה יקר שם... בא לי לבכות. הראסל הזה עולה מלא (ואין חדרים זוגיים...)
ובכלל באיזור הזה הכי זול זה 2000 ש"ח לבנאדם ל4 לילות. אימאלה. במדריד סגרתי 6 לילות ב1000 ש"ח במלון שהיה מושלם בהכל

Rachel47

New member
אהה כן שכחתי לכתוב

לונדון יקרה טילים
שיהיה בהצלחה
טוב זה שאין חדרים זוגיים מתאים לאופי של החבר שנוסע לשם..לבד..

LemonLimeLilach

New member
לא, יש חדרים זוגיים

פשוט נגמרו... אני מתחילה להילחץ כי אני רואה את זה בהרבה מקומות!!!!!!! אני לא רוצה להיאלץ לקחת שני חדרים זה מפגר בעליל.

Rachel47

New member
אוקיי...

וויקדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!!!!!!!!!111111111אחדאחדאחדשטרודל
חובה!
והמליצו לי גם על מלך האריות מלא אנשים אבל ראינו רק אחד אז זה היה וויקד שהיה לי יותר חשוב
&nbsp
&nbsp
חוצמזה
התמצאות.....
תוך שניה את מתמצאת שם כאילו זה הבית שלך...ברצינות..הטיוב (הרכבת התחתית שלהם) זה הדבר הכי נוח בעולם וממש קל להבין את כל העניינים
את לוקחת לך מפה קטנה של התחנות ומשם הכל יותר פשוט
אנחנו השתמשנו גם באוטובוסים ופשוט שאלנו במלון איזה אוטובוס לקחת
נניח ללונדון אייז (שאני מאוד מאוד ממליצה ללכת אליו..בקצרה זה גלגל ענק אבל של קפסולות סגורות שזז ממש לאט אז גם לא מפחיד ואת רואה משם ה-כ-ל וזה מהמם ממש!) לקחנו אוטובוס ולא טיוב
&nbsp
אני ראיתי מוזיאון של ריפלי (התוכנית הזאת של הדברים המשוגעים שהייתה פעם..ביליב איט אור נוט) בכיכר פיקדילי המהמם (יש תחנה של הטיוב שנקראת ככה אז..לא בעיה למצוא) אבל לא הייתה זרימה ללכת אליו...אז זה לא שאני יודעת להמליץ אבל תכלס רציתי מאוד ללכת..תגשימי את החלום שלי

&nbsp
איפה תישנו? מלון? איפה הוא ממוקם?
&nbsp
מוזיאון היינו רק בבריטיש מיוזיאום שהיה מהמם אבל יש שם מיליון מוזיאונים חלקם (כמו הבריטיש) הם חינם
&nbsp
כמובן שצריך את כל התיירותי והארמון ושיט...החלפת משמר יש רק פעם ביום..אני חושבת ש11 וחצי אבל תבדקי אותי
&nbsp
מצודת לונדון נראית מהממת מבחוץ, לא הייתה לנו המון סבלנות כי זה סיור של 4 שעות אבל אם זה מעניין אותך אז הרבה המליצו
&nbsp
יש שווקים מגניבים
אני לא הלכתי לקמדן.. אבל נסענו לפורטובלו שהיה שוק ממש יפה וכיפי
&nbsp
לא יודעת איך את עם אוכל אבל את צריכה להתכונן לזה שמשום מה בלונדון מתים על הכריכים שמוכנים מראש וסגורים בקופסת פלסטיק..כמו בתחנות דלק בארץ....רק "מסעדה" שלמה שמורכבת רק מזה...אין קטע שאת ממזינה ומוציאים לך במקום
הם טוענים שהם עושים את זה שם ובהפרש של ממש מעט זמן וכו'...
אני טעמתי סנדביץ' אחד שלקח לי שעה וחצי לבחור (אני שונאת שאני לא יכולה לבקש סנדביצים בלי משהו שאני לא אוהבת בפנים זה חוצפה) וזה לא היה כזה להיט..אבל שוב, עניין של טעם..אני תמיד מעדיפה אוכל מוכן במקום ומזה יש פחות..אבל יש..
בסופו של דבר חייתי על ארוחת ערב רצינית שהיינו אוכלים בפאב ליד המלון..כלומר..אוכל פאבים..פיש אנד צ'יפס וכו'
&nbsp
&nbsp
&nbsp
הממ
&nbsp
אייפון!!!!!!
&nbsp
יש שתי חנויות של אפל
באוקספורד, רחוב הקניות המטורף..זה לא על האוקספורד אבל מאוד מאוד קרוב..ברחוב שמאונך לו..רחוב ריג'נט
ויש את הסניף בקובנט גארדן (שם אני קניתי..אבל הייתי בשני הסניפים ושניהם מהממים)
את בעיקרון מין הסתם תגיעי לשני המקומות האלה אז אין מה לדאוג מבחינת המיקום של החנויות
אני אגיד לך איך הייתה הקניה שלי, את צריכה לבדוק אם זה השתנה (כלומר, כמוני, להתקשר לחנות לפני)
&nbsp
ככה
באתר האינטרנט של אפל uk את יכולה לראות את הדגמים והמחירים שלהם בפאונד
מבחינת קניה אצלי היה קטע שאת צריכה "לשמור" (reserve) לעצמך מכשיר שיחכה לך בסניף ואת תבואי לאסוף אותו (חמודי כזה)
מה שאומר שאת מזמינה באתר את הנפח והצבע שאת רוצה בדיוק (מוריד את עניין ה"אני אגיע לחנות ואחליט אם זהב או שחור")
אממה...את יכולה לשמור אייפון רק לאותו יום (ו...אין חבילת גלישה שם..לפחות לי לא הייתה..אז ההזמנה הזו בוצעה בחמש בבוקר מהשדה תעופה בארץ)
וכשמתעדכן המלאי..לא תמיד יש מכל הצבעים בכל הנפחים (הוביל אותי לקנות 128 בסופו שלדבר...אני לא מצטערת על זה
)
בכל מקרה ברגע שאת עושה את ההזמנה (עם האפל איידי שלך) את מגיעה לשם והוא יורד מהמלאי של החנות כי הוא מחכה לך..את קובעת שם שעה שתגיעי..אני הגעתי יותר מוקדם וזה היה סבבה
אבל כמו שאני הזמנתי עוד מילון אנשים הזמינו אז כן היה קצת תור..עניין של חצי שעה משהו כזה..
כל דבר שכתבתי לך כאן עלול להיות לא רלוונטי מבחינתך
אני קניתי שבוע וחצי אחרי ההשקה
יכול להיות שעכשיו אין שמירה כי תמיד יש מלאי..
או שאין תור ואת מגיעה, אומרת שם ולוקחת ישר..
הכל לברר בטלפון! עם החנות (כמובן להכנס לאתר קודם לראות אם כתוב שם לשמור ואז להתקשר לחנות ולבקש הדרכה כמו מטומטמת..שלא יהיו שאלות לא פתורות)
&nbsp
אמממ....זהו מבחינת התובנות שלי
&nbsp
&nbsp
אהההה כרטיסים לאוטובוס/אנדרגראונד
את מגיעה לתחנת אנדרגראונד ביום הראשון וקונה אויסטר! (צדפה) זה כרטיס כמו רב קו שאת מטעינה שם במכונות! הוא עולה חמישה פאונד בעצמו ואז את מטעינה עליו....לא לקנות בקופה כל מיני כרטיסיים יומיים ושיט זה נורא יקר
האויסטר מתאים גם לטיוב וגם לאוטובוסים...יש מצב שגם לרכבת הלא תחתית אבל לא נסעתי בה אז אין לי מושג..אני לא רואה איך את תסעי בה אם לא תצאי מלונדון..
את מטעינה את הכרטיס ואז מעבירה אותו בכניסה וכשצריך להטעין שוב הוא פשוט אומר לך ללכת להטעין....פשוט ומקסים
ביום האחרון את מגיעה שם לקופאית הלא כל כך נחמדה ואומרת לה שאת רוצה להחזיר את הכרטיס המקסים והיא מחזירה לך את החמש פאונד ואת הכסף שנשאר לך בתוכו, אם נשאר..
אצלנו נניח ביום האחרון זה איכשהו נכנס למינוס של כמה אגורות אז היא החזירה לנו טיפה פחות מחמש פאונד אבל שוין..בכל מקרה..יעיל ונוח
&nbsp
וסתם אנקדוטה שתדעי אם אתם קופצים לפאבים (וזה בטח יקרה)
יש קטע כזה שאם שני אנשים יושבים בשולחן של נניח 4...אז לגיטימי לחלוטין לעוד אנשים לשבת בצד השני של השולחן
זה...מוזר מאוד!!!! אבל זה דווקא קצת מגניב
הכרנו קצת אנשים והיה צחוקים..ופעם אחת ישבנו על שולחן שבצד השני שלו התנהל דייט וכל הערב המצאנו לעצמנו סיפורים מה קורה שם (שני אנשים לא צעירים במיוחד...אז..פרק ב..או רומן..קיצר..צחוקים
)
למעשה הייתי רק בפאב אחד אבל אני מניחה לפי הנונשלנטיות שהדברים קרו בה שזה מקובל בכל מקום

LemonLimeLilach

New member
ענקית

אני צריכה לשקול עדיין את עניין האייפון, אני חושבת על זה ברצינות אבל לא סגורה עדיין.
&nbsp
לונדון איי אני רואה ששווה לקנות כרטיס משולב למדאם טוסו וזה יוצא 40 פאונד. אז אני כנראה אעשה את זה (למה לעזאזל כל כניסה לכל מקום זה כמעט 20 פאונד!? מה נסגר איתם... וגם הלונדון פאס בכלל לא מכסה את המקומות הכי תיירותיים. לא הבנתי את העיר הזאת
)
אויסטר- רשמתי.
רשמתי גם קמדן וגם פורטובלו וכמובן, כתובות מדוייקות של פריימארק, קיקו והחנות של M&M שזה חלוווםםםם
עכשיו אני צריכה לראות מה אח שלי רוצה לעשות שם. נראה לי שנלך לשרלוק הולמס משהו שראיתי.
מיוזיקלס אני אעשה נראה לי מה שאיילת אמרה שזה לקנות באותו יום בחצי מחיר. אם יהיה.
טיוב
אני כל כך אוהבת רכבות תחתיות, רק החוש כיוון שלי במינוס מרוב שהוא גרוע. נקווה שאח שלי יסתדר.
כמה כסף לקחת לאוכל ושופינג?
כמה עולה אוכל? (לא פיש אנד צ'יפס כי אני לא נוגעת בדגים
) נגיד מנת פסטה, המבורגר, כאלה.

למעלה