לונדון

Rachel47

New member
האמת אין לי מושג על הלונדון פאס

וכן תקני כמה כרטיסים יחד
מדאם טוסו כולנו ראינו בכל מיני מקומות בעולם (אני באמסטרדם נניח) אז החלטנו לא להוציא על זה ולעשות רק את הלונדון איי בעיקרון כן כרטיסים משולבים זה מומלץ
אבל כמו שאמרתי- לבדוק גם במלון קודם!! זה יוצא פחות!
&nbsp
חנות של M&M זה כל כך מסוכן מבחינתי

בפרימארק היה ממש נחמד ומצאתי שם אחלה דברים..
&nbsp
אני דיברתי על וויקד עוד בארץ והחלטנו לחפש כרטיסים נורמליים ולא להסתמך על חצי מחיר (גם כי תכלס, קצת רצינו לשבת במקום טוב) אבל אני לא נסעתי עם עוד מישהו צעיר אז כל עניין הלתכנן מראש אולי היה מתבטל אם זה היה נניח אני ואחותי או משהו כזה (למרות שהקטע של המקום כן דיבר אליי..)
&nbsp
הטיוב מבטל כל צורך בחוש כיוון
את צריכה לדעת את הקו ואת השם של התחנה שאת רוצה להגיע ואז כשאת יורדת לקו יש לך ימינה לכיוון אחד והשמאלה זה לכיוון הנגדי ויש רשימה שמית של תחנות לפי הסדר מאיפה שאת נמצאת והלאה אז את פשוט מוצאת את השם של התחנה שלך והולכת לצד שמגיע אליה
ובמפה עצמה יש לך את כל הקווים לפי צבעים וחיבורים ביניהם
כלומר אם את רוצה להגיע לתחנה שעוברת בה רכבת מסוימת שאין בתחנה שלך, תמצאי נקודה שזאת שיש אצלך והשנייה נפגשות תסעי אליה ושם תחליפי
אבל תתכונני להמון הליכה בטיוב...זה רשת שלמה ומטורפת, יש תחנות קטנות ואז את צ'יק צ'אק מוצאת ויש תחנות שאת צריכה לרדת איזה 5 מפלסים רק כדי לעלות 3 מפלסים מצד אחר...יש מקומות שיש מעליות...יש תור עצום למעלית אבל אפשר להכניס אליה מלא אנשים אז אל תיבהלו מהתור...אנחנו רצינו לוותר על התור ולעלות במדרגות...זה...היה...נוראי! זה היה מיליון ושמונה קומות בערך (משהו שאת לא מרגישה כשאת עולה את זה במעלית)
תכלס, זו עיר שלמה
אבל השלטים ברורים והכל לפי הצבעים של הקווים ומאוד נוח
רק טיפונת מעייף

אה ומגיעה רכבת באמת כל איזה 2 דקות אז לא להבהל אם היא נוסעת לכם מול הפנים, אם הגעת והיא באמצע העלאה וגם מלאה אל תנסו להדחף שלא תיסגר עליכם הדלת שזה מאוד לא נעים
ותעשו הסכם שאם בטעות הדלת חוצצת בינכם זה שעלה יורד בתחנה אחרי ומחכה לשני...
זה מקום קצת קלסטרופובי (היה בעייתי לגבי הפרטנריות שלי
) אבל באמת שהכל טוב ואין מה להלחץ
&nbsp
לגבי בגדים שכחתי לכתוב
אני נסעתי בספטמבר - אוקטובר והיה קר וגשום (היו לנו יומיים אפילו חמים אבל..עונה מבלבלת..)
לא היה שלג אבל כשהייתה רוח היה מאוד קר
אז אם את מאלה שסובלות מקור תתכונני בהתאם
אני הייתי עם חולצות קצרות/ארוכות ומעליהן מעיל וצעיף
&nbsp
ואז כשאת נכנסת לטיוב את מתחילה להתפשט כי חם שם בטירוף

&nbsp
כסף לשופינג
מה בדיוק את מתכננת לקנות?
לא נורא זול שם (הפרימארק דווקא כן בעיקר כי הלכתי לכיוון הזה וקניתי חולצות לעבודה ב5-6 פאונד) אז צריך סכום מסויים ולא נמוך מאוד
אוכל
אכלנו במקדונלדס וזה בדיחה..פאונד-שניים להמבורגר
פסטה לא אכלתי שם
אכלתי פיצה אבל עם הלקטוז אני לא יודעת כמה זה רלוונטי לך..

LemonLimeLilach

New member
חולצה קצרה ומעליה מעיל

נשמע לי מעט מדי לדצמבר... אני לא יודעת עדיין מה לעשות, דפי הייתה בדצמבר אז כשהיא תגיע לכאן היא תוכל להגיד משהו בנושא בטח
ואני כן חוששת מעניין המעבר ממקום פתוח למקום סגור כי זה עושה אותי חולה וגם נשמע לי מאוד לא סימפטי ללכת ככה לשופינג כי צריך להוריד מלא שכבות

אני רוצה לקנות בעיקר בגדים- כי אני באמת באמת צריכה ואם לא שם זה יהיה בארץ וחבל. גם לעבודה..
כרגע הכי קריטי לי מלון

o0Invisible0o

New member
בנוגע לאוכל זה ממש תלוי מה את מתכננת

בגלל שהייתי אצל אחותי אז היינו אוכלת בבוקר משהו בבית, קונות סנדוויץ' דוחה בחוץ [המוכנים האלה שרייצ' דיברה עליהם..יש מספר רשתות עם מליון סניפים כאלה, אחת מהן היא pret a porter או משהו כזה..] שעולה בסביבות ה 3-4 פאונד ובערב היינו יוצאים למסעדה/פאב או קונים במכולת אוכל ומבשלים.
מסעדות זה כמובן תלוי באיכות אבל נניח מנת פסטה כנראה תעלה בין 7 ל-9 פאונד? אני וחני ישבנו במקום ממש נחשב של פיש אנד צ'יפס ועלה לנו 11 למנה ממש גדולה כולל הכל אם אני לא טועה..
אבל ישבתי עם אחותי ובעלה במסעדה טיוואנית שיקית כזו והמנות עלו בסביבות 8 פאונד?
בדיעבד, אחרי הנסיון עם הסנדוויצ'ים וכמה שזול בסופר הייתי קונה לחם וממרח וירקות או משהו ומכינה לעצמי סנדוויץ' ליום ובערב יושבת במסעדה נחמדה. אני משתדלת להמנע מג'אנק פוד סטייל מקדונלדס.
אגב סופרים, Tesco היא אחת הרשתות היותר זולות של סופרים אבל שעדיין מוכרים מותגים סבבה (יש לפחות 2 דרגות של סופרים יותר זולים אבל לא צריך להסחף..)
&nbsp
דברים ב-20 פאונד, זה כי את מסתכלת על תיירותי הארדקור. יש לך מ-ל-א מוזיאונים חינם!!! כבר שכחתי את השמות אבל יש שני מוזיאונים עם כניסה חינם בכיכר טראפאלגר [אחד פורטרטים והשני היסטוריה? כללי? אומנות? משהו כזה..]
הכיכר עצמה מהממת ואת יכולה ללכת ממנה ברגל, לחצות את התמזה [? נראה לי!] לכיוון ווסט בנק שיש שם גם תערוכות מתחלפות ולא בטוחה שאפשר להכנס אליהן בחינם אבל כן למתחם.
יש שם מדרחוב שמוביל את כל הדרך לביג בן, דרך הלונדון איי ויפה להסתובב שם, מאוד מתויר אך נעים יש פארק קטן בצד ויש מסעדה שתמיד תמיד מלאה בתיירים אבל הם מוכרים קינוחים שווים! כשהייתי עם הדס אני הזמנתי מרשמלו עם שוקולד מומס? והיא הזמינה וופל בלגי? או הפוך? בכל מקרה שווה.
יש שם גם מוזיאון לקולנוע (בתשלום) ואקווריום (בתשלום ויקר אבל אחייניות שלי נניח ממש ממש נהנו!).
&nbsp
קניות- בעקרון אני יכולה לשלוח אותך לאחד משני קניונים מטורפים אבל אני חושבת שאוקספורד זו חוויה! כדאי להתחיל מוקדם כי אחה"צ צפוף ועמוס. התחנת טיוב של פריימרק היא Tottenham Court Roud. את יוצאת וזה ממש ממש שם!! אי אפשר לפספס..!! ואז את ממשיכה עם העדר לכיוון החנויות הפופולריות... לא זול שם אבל נניח H&M יותר זול מבארץ והמבחר הרבה יותר מוצלח, יש Forever 21, יש חנויות הלבשה תחתונה שאני ממש אוהבת והן זולות ומוצלחות...אבל שכחתי את השמות עכשיו..
ויש חנויות שאין בארץ ושווה להכנס ולבדוק.
אם את רוצה איפור אז דראגסטור שנמצא בכל חור...Superdrug!! מחירים שווים למוצרים טובים!
&nbsp
ואני לא יודעת כמה תהיו בקטע אבל לסטות מאוקספורד לתוך אממ צ'יינה טאון? ועוד שכונה ששכחתי את שמה, יש שם חנויות מגניבות גם עיצוב, מוזיקה וכאלה..זה בעיקר להסתכל, אז לא יודעת אם את בקטע.
&nbsp
לא זוכרת את הכתובת אבל ממלכת הגיקים היא Forbidden Planet, ביליתי שם שעות. תבקרו בכל הקומות!! [ולא זול שם בכלל....]
&nbsp
עוד שופינג- קאמדן טאון..[שוב, את יורדת ישר בתחנה של קאמדן טאון בטיוב והולכת עם הזרם..] יש שם גם אוכל טעים בשני הצדדים, סטייל שישי בקניון? כזה סוג של ג'אנק בריא יחסית..ומלא מבחר!
בכל מקרה רוב קאמדן זה יצור סיני זול אבל יש גם עבודות יד ויציאות מיוחדות וגם הרבה גות'י וכאלה...פעם לפני האינטרנט זה היה המקום ללכת אליו פיזית ולקנות מגפי עור מטורפים עם פלטפורמה ורצועות למשל..
היום יש שם חנות ממש גדולה של אולסטאר (סתם, גם פעם היה...!)
&nbsp
עוד חינמים- היידפארק הוא פארק גדול ואני מציעה למקד מה רואים בו, במיוחד סביר להניח שלא יהיה לכם מזג אוויר ליום בפארק אבל....יש לידו שלושה מוזיאונים חינמים: ויקטוריה ואלברט אהובי שיש בו תערוכה מדהימה של אופנה לאורך השנים, תערוכות קרמיקה וזכוכית מתעדכנות, תערוכה שכתבתי עליה פה אחרי הטיול האחרון של Disobedient objects..וכו' וכו'...באותו רחוב יש גם את Natural History Museum שהוא נפלא גם כן ויש דינוזאורים לראות אבל צריך לבוא על הבוקר כי אחרת יש תור של שעה+ (למרות שאנחנו היינו בחופש הגדול, אולי עכשיו נורמלי...) ויש את ה Science Museum שהוא גם נהדר..אבל צריך לבחור..אפשר לעשות גג שניים ביום ועדיף לתכנן לפני מה רוצים לראות בתוך המוזיאון כי עצום!!
&nbsp
המוזיאון של שרלוק גם צריך לבוא מוקדם...דפי אמרה לי אבל לא הסתדר לי אז באנו אחה"צ והיה תור של מטרים על גבי מטרים ברחוב..בסוף לא נכנסו, רק נכנסנו לחנות והיה פיצי וצפוף ובתכלס, לא יודעת כמה היה שווה להכנס למוזיאון הזה.
באותו רחוב (בונד) יש גם חנות ביטלס פיצית אך נפלאה אם את בעניין של כל מרצ'נדייז אפשרי של ביטלס...יש להם הכל!
&nbsp
אם כבר ביטלס, את יכולה לקפוץ לאבי רואד ולהצטלם במעבר החצייה המפורסם, לכתוב מה שמתחשק לך על הקיר מחוץ לאולפני ההקלטות ואולי לעשות סטוקינג חסר תקווה לזמרים הבריטיים האהובים עליך שאולי (אבל כנראה לא) נמצאים שם.
&nbsp
בנוטינג היל יש גם חנויות זולות מאוד (הרבה וינטאג' שווה אבל בעיקר פסאדו וינטאג' מוצלח!) ויש פארקים יפים ואווירה נוטינג-הילית נפלאה. [בסופ"ש יש שוק אבל צריך לברר כי אף פעם לא הייתי]
&nbsp
ואם כבר שווקים וסופ"ש איסט אנד זה אחלה!!! ליום שבת? או ראשון? נו כתבתי כאן כשזכרתי...ואני מניחה שלא תהיי מעוניינת בסיור אומנות רחוב שם? אם כן הוא ממש מדהים ובחינם על בסיס תרומה.
&nbsp
טוב אני יכולה להמשיך לנצח.....כי לונדון.
&nbsp
אגב וויקד, צריך לברר אבל נראה לי שאפשר לקנות דרך המלונות וההוסטלים כרטיסים מוזלים לפי ימים, אני הייתי בהוסטל ב2012 שמחר לוויקד ספציפית בימי רביעי כרטיסים ב25 פאונד? במיקום ממש טוב, ולצערי פספסתי ביום...
לא יודעת אם וויקד נמכר בתאים של החצי מחיר שדיברתי עליהם..יש מצב שהוא עדיין פופולרי מדי..

&nbsp
ולינה- תנסי Airbnb אם המלונות כאלה יקרים..בטוח יצא לך יותר זול..רק תדאגי להיות באמת קרובה לתחנת רכבת!! ולא מעבר לאזור 2..! [ודברי עם דפי על ההיא..]
&nbsp
ורייצ'- גם האובר גראונד היא בתוך לונדון!! והאויסטר לגמרי תקף...לונדון עצומה יש לה אזורי 7 וגם 9 לדעתי...
&nbsp
טוב לילך אם יש שאלות יותר ספציפיות/מטרות יותר ספציפיות/דברים שעדיין לא ברורים תשאלי ואנסה לעזור כי אני ממש מתפזרת ככה..חבול|

Rachel47

New member
גם אני הייתי בטראפאלגר

והיה שם במקרה איזה הופעה ענקית...אירוע למען אפריקה או משהו כזה..היה מנחה סבבה ומוזיקה טובה וכשרונות צעירים ובעיקר מלא אנשים אחלה (ומלא אפריקאים חמודים ותלבושות מסורתיות)
קיצר
כיף גדול!!

LemonLimeLilach

New member
וואי מעולה

רשמתי הכל!
בנוגע לדברים המתוירים- כן אני יודעת אבל אני חולה על מוזיאוני שעווה ואני ממש רוצה את הלונדון איי אז בסדר נוציא על זה כבר... דברים כמו ווסטמיניסטר אבי אני כבר אוותר כנראה. פשוט במדריד, המדריד קארד באמת כולל את כל האטרקציות הכי תיירותיות אז חשבתי שככה זה יהיה גם פה (וזה הטיול האחרון שתכננתי כמה במדוקדק)!
אם תיזכרי בחנות הלבשה תחתונה אני אשמח, אני באמת צריכה
&nbsp
הדבר המגניב שגיליתי- לאח שלי יש חבר ממש טוב שהחברה שלו לונדונית. אמנם היא כבר כמה שנים בארץ אבל 1. המשפחה שלה שם 2. לפני חודש בערך הם ביקרו. אז אבא שלה רופא, ויש לו קליינטים שהם שחקנים והוא יכול כנראה לארגן לנו כרטיסים מוזלים לוויקד, בוק אוף מורמון ועוד משהו... הם ראו בוק אוף מורמון ומאוד התלהבו אז אח שלי רוצה את זה, ואני רוצה וויקד, אז נראה מה נעשה עם זה. בתכל'ס קראתי את הספר וראיתי בוט לג ואני מכירה את כל השירים אז אולי כן כדאי לראות משהו חדש. וגם עלובי החיים רץ שם ומלך האריות זה כל כך מבלבל מה לבחור!!!
&nbsp
טוב עכשיו בעיקרון אני צריכה לסדר את הימים...
אז ככה. ביום האחרון שם אנחנו מפנים את המלון ב12 מן הסתם, והטיסה שלנו ב 22:40 מלוטון. אז קודם כל אם מישהו יודע כמה נסיעה זה ללוטון?
ועכשיו אני צריכה לחשוב מה הכי כדאי לי לעשות ביום הזה שיהיה קליל ונוח כי אין לי חדר לחזור אליו להתקלח/לנוח. וזה גם יום ראשון אז טיפה מגביל. זה בערך 6-8 שעות ומשם ישר לשדה ואנחנו ננחת בארץ ב6 בבוקר- בקיצור יום ממשששש ארוך.
&nbsp
ואין לי בכלל פאונדים אז אני שוקלת כמה לקנות...

o0Invisible0o

New member
מבינה אותך על מוזיאון השעווה...

פשוט אני והדס כבר היינו בו ב2010..אז לא היה לי מה לחזור שוב!
חנות הלבשה תחתונה- tezenis ואני לא מצליחה להזכר בשם של השנייה!

&nbsp
יואו איזה כיף על ההנחות למיוזיקלס!!
אם ראית בוט לג מלא אז פחות שווה ללכת לוויקד אבל תחשבי על זה!
בוק אוף מורמן אמור להיות ממש ממש ממש טוב, אז אם תלכו לזה בסוף לא נראה לי שתתאכזבי..

עלובי החיים תמיד יהיה, אין לך מה למהר..
ומלך האריות..כן..נראה לי רק לי זה לא עושה את זה? אז לא יודעת..
&nbsp
לא זוכרת איפה נחתתי ומאיפה טסתי, נראה לי הלוך גטוויק חזור מלוטון? אז זה תלוי בשעת היום ובמיקום שלך אבל אני נסעתי לתחנת רכבת של הארי פוטר [אה, כן תוסיפי גם את זה לרשימה!!] קינגס קרוס! ומשם לקחתי רכבת ללוטון...נראה לי שזה היה משהו כמו שעה נסיעה? ואז עושים צ'ק אין וצריך לקחת שאטל לדיוטי פרי אז זה גם איזה 20 דק' אבל כבר אחרי צ'ק אין אז זה בסדר..
&nbsp
פאונדים- תחשבי כמה נראה לך את מתכננת להוציא ביום על אוכל, כמה על אטרקציות, כמה על שופינג [בממוצע ליום] והאם להכל את רוצה מזומן/מתכננת למשוך שם/לגהץ ובהתאם לכך.
אני בשביל לא להסחב עם יותר מדי מזומן גיהצתי בשופינג ואחותי גם חיפשה להחליף פאונדים בשקלים אז בכלל לא הייתה בעיה..
אה כן איפה את נוחתת? גם לוטון? תסתכלי על הסעות מהשדה לעיר, למרות שאם את נוחתת בשעות היום צריך להיות ממש סבבה...

LemonLimeLilach

New member
הארי פוטר זה בערך הדבר השני שסימנתי!

גם בדקתי סיורים באולפנים שצילמו את הסרטים אבל הכל booked לתאריכים שנהיה... (וגם זה עולה מיליונים)
&nbsp
אני נוחתת בהיתרו בסביבות 12:30 בצהריים, לפי המפה של הטיוב לא נראה לי שזה בעיה משם
&nbsp
בקשר לכסף, הכרטיס אשראי שלי לוקח על פאונדים המרה כפולה (ממיר מפאונד לדולר ואז לשקל) אז לא נראה לי שמשתלם לגהץ הרבה וגם הכרטיס שלי קצת מסכן כרגע... עדיף מזומן (ברגע שאני אחליט על הסכום) ומקסימום יהיה חסר אז אני אמשוך (ואני מדברת כמו איזה שופהוליקית מטורפת אבל בסוף בטח אני אקנה באיזה 50 פאונד
)
&nbsp
עכשיו האתגר שלי הוא לקנות כרטיסים למופע זיקוקים! מהשנה הם מתחילים להגביל את האנשים ולמכור כרטיסים מראש... אז כל יום ב12 משחררים כמות מוגבלת וצריך לקנות.

&nbsp
ואם מדברים על מיוזיקלס...
https://www.youtube.com/watch?v=W5T_pQ8tW4o&index=1&list=FL_vdR1zZgrK8PpTKKYQSb0w

Rachel47

New member
לגבי נסיעה מלוטון

לוטון הוא קצת יותר רחוק מהית'רו ולנו לקח להגיע ממנו למלון בראסל סקוור יותר מחצי שעה..הייתי מאוד עייפה באותו זמן אבל נניח, 45 דקות?
אבל זה כמובן תלוי איזה מלון לקחת בסוף
את נוחתת בהית'רו או גם בלוטון?
&nbsp
אנחנו השארנו את המזוודות למטה במלון ביום האחרון וקצת הסתובבנו באיזור של המלון יותר ואז חזרנו לקחת את המזוודות ונסענו לשדה, אבל חזרנו מהית'רו

LemonLimeLilach

New member
נוחתת בהיתרו

חוזרת מלוטון
בחזור הטיסה שלי ב22:40, אז אני משאירה את המזוודות ב12 במלון... מסתובבת הרבההה... ואז נוסעת. אז כן מה שקרוב למלון יותר אני אשאיר ליום הזה
המלון ליד aldgate אם זה אומר לך משהו

איזה כיף!
אני אחרי שנתיים בעבודה מקבל כרטיס לאירופה. יאי

ואייפון כזה יקר שם? :S

למעלה