לוקמיה

smadmad

New member
לוקמיה

שלום רב לכל חברי הפורום. מכה קשה נחתה על משפחתנו השבוע כשנודע לנו כשדודתי חלתה בלוקמיה, סרטן הדם, מהסוג הקשה ביותר (כך אמרו לה). כרגע, המשפחה עדיין מחבקת אותה ועטפת אותה ומבקרת אותה בביה"ח בכל רגע אפשרי...אבל הגרוע מכל עוד לפנינו. אני מנסה לחפש מידע באינטרנט ומשום מה שום אתר לא עולה לי במחשב. אנא מכם - אם ברשותכם מידע חשוב על המחלה, על הטיפול במחלה (יש כזה דבר להחליף את הדם בגוף???), על מציאת מטפלים (לדודתי) או כל דבר אחר שעולה על דעתכם! אנא מכם, אודה לכל פיסת מידע שנראית בעיניכם בטריוויאלית.. תודה מראש, סמדר.

kadmony

New member
היי

לוקאמיה זה שם כללי אם תתני את הסוג הספציפי אני אשמח לעזור בכל פיסת מידע אפשרית תהיו חזקים וא תוותרו יום טוב אבי

smadmad

New member
איני יודעת..

אבל תודה על הניסיון. אנסה לברר בכל מקרה.

night mistress

New member
מידע כללי-

האתר של גוגל..אם יהיה לך סוג ספציפי נוכל לעזור יותר..מעבר לכך, יש קו מידה לחולים אשר מכיל את כל סוגי הטיפולים הקיימים, תנסי לברר שם.

אבועופר

New member
לsmadmad בנוגע ללוקמיה

באופן כללי יש שני סוגים.סוג אחד אקוטי-מתפרץ שדורש טפול מידי.סוג שני כרוני שדורש טפול של שמור המצב.הטפול במחלה באופן כללי כולל בתחילה טפולים כימים מסוגים שונים שכונתם לדכא את המחלה תוך כדי טפול בסימני המחלה כמו ערויי דם טסיות וקבלת תרופות שונות ומשונות.טפול החלפת דם לא מוכר לי אבל במקרים רבים מתבצעת השתלת מח עצם שזה טפול שמקבל יחסי צבור רבים בזמננו אולי לזה כונתך.כידוע ישנם מאות אלפי מקרים בעולם של המחלה ולרופאים בד"כ יש מידע רב על המחלה והטפול בה כולל הפחתת כאבים ועוד.תמיד תמיד יש צורך לקבל מידע מהרופאים ועל סמך זה אפשר להמשיך לקבל מידע נוסף הן בפורומים והן ממקורות נוספים וכדאי לזכור את ה"אלוף" של המידע הרפואי הוא הרב פירר מבני ברק שעצתו מצוינת. ידידי-המחלה קשה ולא פשוטה הטפול בה קשה אבל אפשרי.חבוק ואהבה של הסובבים את החולה הם סיוע עצום לרפוי ליכולת הנשיאה בעול רפוי המחלה של החולה.לעולם אין להתיאש ולקוות כי הרפואה בוא תבוא. לפני למעלה מחמישים שנה בן דודי היקר-שמוליק ז"ל חלה בלואקמיה עבר את כל הטפולים הידועים דאז ומצבו הלך והדרדר- ואני הייתי אז ילד אך זוכרני את הרופא אומר אז"גם אם היום אין תרופה הרי במעבדות המחקר מפתחים כל הזמן תרופות חדשות ויש לקוות כי הישועה תגיע מהם" ואכן כיום דבר ידוע שיש טפול מעולה בלואקמיה לילדים ואחוז ההצלחה ברפוי גבוה.כך גם בכל סוגי המחלה האחרים. מאחל לכם רפואה שלמה ותזכו לעזור לדודתכם להבריא וכך גם אתם תרגישו את ההרגשה הנפלאה של הנתינה האלטרואיסטית. לי נודע על המחלה ב27.7.05 ומאז בעזרת משפחתי אני נלחם.

smadmad

New member
תודה מקרב לב

ראשית תודה על מה שכתבת. צר לי לשמוע על מחלתך וכולי תקווה שתחלים במהרה!! משפחתה של דודתי אכן מתייעצת עם הרופאים הטובים ביותר שהם יכולים למצוא אך מכיוון שלא נעים לי לתחקר אותם וללחוץ רציתי לגלות קצת בעצמי על המחלה. אני מסכימה איתך שהעזרה הכי טובה היא לתת אהבה ולעזור כמה שיותר וזה אכן מה שאעשה, אני ומשפחתי. לצערי מחלתה היא מהסוג הראשון שתיארת, האקוטי - החמור יותר....וכך גם ההרגשה שיש למשפחה. אתמול ישבנו איתה בבי"ח מלא אנשים סבבו אותה ונראה לי שבילבלנו אותה יותר ויותר. הם כבר מתחילים לעשות הכנות: מי ידאג לילדים, למצוא מטפלת, וכדומה. קשה לי לעכל את הסיטואציה ולחשוב על הרע מכל מפני שהאשה הזו היא האדם הכי מקסים בעולם הזה - שאני מכירה..ולחשוב שהמחלה תפסה אותה ..דווקא אותה..(הרופאה אמרה לה שזה מגיע כמו חיידק, כמו וירוס). אוף..אני אכן מקווה שיש תרופה לסרטן הזה ושהיא תבריא כי אם לא זה ישבור את המשפחה לחלקיקים..

מיליתו

New member
יש תרופות

גם לסרטן אקוטי. לפעמים דווקא לוקמיה אקוטית חריפה קשה אצל צעירים שמתפשטת מהר וכו' מגיבה הכי טוב לטיפול, ויש שיפור מהר מאוד. אכן, צריך להתארגן למצב החדש ולחיי היומיום לתקופה הקרובה. את יכולה להציע את עזרתך באיזושהי פינה, ולראות איך זה מתקבל. החלמה מלאה ומהירה.

דגנילי

New member
למה לא נעים לשאול?

את מביעה התעניינות.. זה לא שאת חטטנית. סרטן זה נושא שהרבה לא מכירים אותו. אני כבר 17 שנה בתוך הקטע ועדין מגלה דברים חדשים - וחוץ מהטיפולים הקשים, הנושא מאוד מאוד מעניין. את רוצה לדעת גם בגלל שזה מענין וגם בגלל שאכפת לך ואת רוצה לדעת מה עובר עליה. אני יודעת שיש כאלו שושואיסטים שלא מנדבים מידע.. אבל שווה לנסות ולהיות מעורבים. אולי אפילו ממקור ראשון-כן, מהבת-דודה! זה גם יכול לעזור לה לפרוק - זה שמדברים על זה, זה נותן לפרוק ועוזר לעכל את המצב. ואם לא ירצו לשתף.. לפחות ניסית. את את שלך עשית.

למעלה