את מוגנת מבחינת החוק
לפי החוק בישראל, את האמא החוקית עם זכויות וחובות מלאות כלפי כל ילד ביולוגי שנולד ממך.
והאב הביולוגי הוא האב החוקי עם זכויות וחובות מלאות כלפי הילד.
את לא יכולה לוותר או להסיר את הסטטוס שלך כלפי הילד. אז בקיצור, את אמא חוקית לכל החיים. וגם הוא אבא לכל החיים.
אבל זה לא אומר שאת חייבת להיות אמא למעשה עבור הילד.
את בהחלט יכולה למסור את הילד לאביו, והשותף שלו, ושהם יגדלו אותו ויהיו ההורים היחידים, למעשה, עבור הילד.
כל הכבוד לך שאת מוכנה לעשות דבר כזה!!!!
אין לך שום סיבה לחשוש שתאבדי את הקשר עם הילד. כי בכל רגע, אם משהו לא מוצא חן בעינייך, את יכולה לתבוע את האבא לגבי זכויותייך המלאות או חלק מהן כלפי הילד.
... ובאותה מידה, הוא יכול לתבוע אותך לגבי חובותייך החוקיות כלפי הילד, כולל מזונות. תזכרי את זה.
אין שום צורך בחוזה עם עו"ד במיקרה זה. לחוזה לא יהיה שום תוקף כי החוק אומר שאת אמא חוקית עם מלוא החובות והזכויות כלפי הילד. זהו זה, לא פחות ולא יותר.
אבל רצוי "זכרון דברים" ביניך לבין האב, והשותף, לגבי הציפיות שלך, רוח הדברים, והסכמים בינכם איך מערכת היחסים תתנהל בין 4 הצדדים: את, הוא, השותף והילד.
זה לא "הורות משותפת" כי, איך שהבנתי אותך, את לא רוצה להיות הורה פעילה עבור הילד.
שוב, כל הכבוד לך שאת מוכנה לעשות דבר כזה עבור זוג גברים... להגשים עבורם חלום. ממש אומץ ויופי של נפש יש לך.
ובאופן אישי, אני באותו מצב כמו אותו זוג גברים: לי ולשותף שלי יש ילד (ביולוגי שלי) מאם פונדקאית שהיא גם האם הביולוגית. אלא, הבדל קטן: בארה"ב, איפוא שאנחנו חיים, היא יכולה והיא ויתרה באופן רשמי על זכויותיה וחובותיה החוקיות כלפי הילד. אז רק אני והשותף הם ההורים היחידים לילד.
ואני רוצה לעודד אותך שאם תמצאי את זוג הגברים הנכון, בדיוק כמוני והשותף, אנחנו והילד רואים באמא כחלק מהמשפחה. היא לא ההורה של הילד. אבל ביולוגית היא "אמא". אנחנו מבקרים אותה מדי פעם ושומרים על קשר מצויין, כולל עם החצי אחים ואחיות שלו - למרות המרחק הגיאוגרפי העצום - אנחנו בשני מדינות מאוד מרוחקות בארה"ב.
והכי חשוב זה הילד, כמובן. הילד שלנו יודע יפה מאוד את כל ההיסטוריה שלו. הוא מאושר ואין לו שום בעיות. מעולם לא היו לו קושיות וקשיים לגבי הנסיבות. בכנות, אני מתפלא על זה. ציפיתי שיהיו לו שאלות וקצת "הרהורים" בנושא. שום דבר!!! מאוד מפתיע אותי.
מבחינתו, כך הוא מבין, הוא יותר מאושר מאשר ילדה בכיתה שלו לאמא יחידנית עם תורם זרע לא ידוע שאין לה מושג מי האבא שלה. והוא גם יותר מאושר מילד אחר, להורים גרושים שלא מדברים אחד עם השני. הוא אמר לנו פעם: "יש לי משפחה ענקית, גם אבא, גם אבא שני וגם אמא, והמון אחים ואחיות".
רענן