לזוגות שרוצים ילדים

לזוגות שרוצים ילדים

יש לי שאלה,אולי אתם תוכלו לענות לי עליה.

אני בת 23 ויש לי ילדה בת שנה. אני מגדלת אותה כרגע לבד עם בת זוגתי (הילדה ממני).

מאוד רוצה עוד ילד בעתיד אבל בצורה קצת שונה.

חשבתי על זוג גברים שרוצים ילד ואין להם את האופציה לעשות זאת לבד.
האם יש אופציה להביא את הילד עבורם -כשהוא שלהם בתהליך אימוץ ולפגוש את הילד/ה מדי פעם?
זו נקראת הורות משותפת?
איך הולך כל הנושא הזה? למישהו/י פה יש ניסיון?

איך אדע שהזוג לא יברח לי באמצע? ואם הם יפרדו?
חוזה מול עו"ד מספיק? (האם זה מול עו"ד?)

אשמח לשמוע על התהליך ואיך זה עובד

כאן הם

New member
את מוגנת מבחינת החוק

לפי החוק בישראל, את האמא החוקית עם זכויות וחובות מלאות כלפי כל ילד ביולוגי שנולד ממך.

והאב הביולוגי הוא האב החוקי עם זכויות וחובות מלאות כלפי הילד.

את לא יכולה לוותר או להסיר את הסטטוס שלך כלפי הילד. אז בקיצור, את אמא חוקית לכל החיים. וגם הוא אבא לכל החיים.

אבל זה לא אומר שאת חייבת להיות אמא למעשה עבור הילד.

את בהחלט יכולה למסור את הילד לאביו, והשותף שלו, ושהם יגדלו אותו ויהיו ההורים היחידים, למעשה, עבור הילד.

כל הכבוד לך שאת מוכנה לעשות דבר כזה!!!!

אין לך שום סיבה לחשוש שתאבדי את הקשר עם הילד. כי בכל רגע, אם משהו לא מוצא חן בעינייך, את יכולה לתבוע את האבא לגבי זכויותייך המלאות או חלק מהן כלפי הילד.

... ובאותה מידה, הוא יכול לתבוע אותך לגבי חובותייך החוקיות כלפי הילד, כולל מזונות. תזכרי את זה.

אין שום צורך בחוזה עם עו"ד במיקרה זה. לחוזה לא יהיה שום תוקף כי החוק אומר שאת אמא חוקית עם מלוא החובות והזכויות כלפי הילד. זהו זה, לא פחות ולא יותר.

אבל רצוי "זכרון דברים" ביניך לבין האב, והשותף, לגבי הציפיות שלך, רוח הדברים, והסכמים בינכם איך מערכת היחסים תתנהל בין 4 הצדדים: את, הוא, השותף והילד.

זה לא "הורות משותפת" כי, איך שהבנתי אותך, את לא רוצה להיות הורה פעילה עבור הילד.

שוב, כל הכבוד לך שאת מוכנה לעשות דבר כזה עבור זוג גברים... להגשים עבורם חלום. ממש אומץ ויופי של נפש יש לך.

ובאופן אישי, אני באותו מצב כמו אותו זוג גברים: לי ולשותף שלי יש ילד (ביולוגי שלי) מאם פונדקאית שהיא גם האם הביולוגית. אלא, הבדל קטן: בארה"ב, איפוא שאנחנו חיים, היא יכולה והיא ויתרה באופן רשמי על זכויותיה וחובותיה החוקיות כלפי הילד. אז רק אני והשותף הם ההורים היחידים לילד.

ואני רוצה לעודד אותך שאם תמצאי את זוג הגברים הנכון, בדיוק כמוני והשותף, אנחנו והילד רואים באמא כחלק מהמשפחה. היא לא ההורה של הילד. אבל ביולוגית היא "אמא". אנחנו מבקרים אותה מדי פעם ושומרים על קשר מצויין, כולל עם החצי אחים ואחיות שלו - למרות המרחק הגיאוגרפי העצום - אנחנו בשני מדינות מאוד מרוחקות בארה"ב.

והכי חשוב זה הילד, כמובן. הילד שלנו יודע יפה מאוד את כל ההיסטוריה שלו. הוא מאושר ואין לו שום בעיות. מעולם לא היו לו קושיות וקשיים לגבי הנסיבות. בכנות, אני מתפלא על זה. ציפיתי שיהיו לו שאלות וקצת "הרהורים" בנושא. שום דבר!!! מאוד מפתיע אותי.

מבחינתו, כך הוא מבין, הוא יותר מאושר מאשר ילדה בכיתה שלו לאמא יחידנית עם תורם זרע לא ידוע שאין לה מושג מי האבא שלה. והוא גם יותר מאושר מילד אחר, להורים גרושים שלא מדברים אחד עם השני. הוא אמר לנו פעם: "יש לי משפחה ענקית, גם אבא, גם אבא שני וגם אמא, והמון אחים ואחיות".

רענן

פספסת פה נקודה מאוד עיקרית.

כשהילד הזה יוולד, אם זוג הגברים הללו יאמצו אותו. הם האפוטרופוסים המלאים על הילד, ולי אין שום זכות החלטה/חובת מזונות/גידול וכו' על הילד.
אימוץ=ויתור מלא על אפוטרופוסות.

עכשיו, אני שוב שואלת את השאלה....תקרא שוב!

תודה בכל מקרה

כאן הם

New member
למעשה, אני עניתי לך

למעשה, אני עניתי לך: לפי החוק בישראל, את אמא לכל החיים והוא האבא לכל החיים.

כדי לאמץ ילד, ההורים הביולוגיים, שניהם צריכים לוותר עליו ולמסור אותו לאימוץ.

אי אפשר שרק הורה אחד יוותר על הילד כדי למסור אותו לאימוץ.

אז הבן זוג של האבא לעולם לא יוכל לאמץ את הילד ואת תמיד תהיי האמא החוקית.

רענן

רענן

יש לי ניסיון עם אימוץ. אני בעצמי ילדה מאמומצת.

אם האמא לא יכולה לגדל אל הילד ולאבא יש אפשרות לגדל אותו והוא מוכיח זאת (בד"כ כספית. מה לעשות ככה זה עובד) אז בית המשפט יעניק לאבא את הילד.
כמו שכשהורים מתגרשים הילדים בד"כ אוטומטית עוברים לאמא,..

כאן הם

New member
אני לא חושב שאת צודקת

אנחנו לא מדברים על גירושים כאן. אם את רוצה משהו כמו גירושים, אז פתרון פשוט: תתחתני [פיקטיבית] עם האבא, תעשי איתו ילד, תבקשו להתגרש, ובמשפט הגירושין, תגידי שאת לא יכולה ולא רוצה לגדל את הילד... ואז את צודקת, השופט יתן זכויות לאבא יותר ממך... כמו אצל הרבה זוגות גרושים.

אבל את רוצה משהו אחר לגמרי, נכון? את רוצה שהבן זוג של האבא יאמץ את הילד ולך לא יהיו חובות או זכויות משפטיות לילד, נכון? "גירושים" לא יעזרו לך פה.

רענן

פרח7

New member
לא בטוחה שאני מבינה מה את רוצה

את רוצה שיהיה לך ילד שלך ?
או שאת רוצה להיות פונדקאית לילד של זוג אחר?

אם את רוצה ילד שלך, בהורות משותפת עם זוג הומואים.
לגדל ילד בהורות משותפת - המשמעות
לילד יש אמא שזו את ואבא שזה אחד מבני הזוג.
המנגנון לגידול ילד בהורות משותפת משתנה ממשפחה למשפחה, ונתון להחלטה מוסכמת של שני ההורים (לבן הזוג של האבא אין שום השפעה חוקית בכל מה שקשור לילד)
דוגמא לחלק מהדברים שצריכים לחשוב עליהם לפני שנכנסים להורות משותפת:
1. מה המרחק המקסימלי האפשרי בין הבתים של שני ההורים
1. חלוקת הזמנים של הילד בין שני הבתים של שני ההורים
2. פרנסתו של הילד - למי זה עולה כמה (אם יש בית ראשי שבו הילד נמצא רוב השבוע , צריך לשקול דמי מזונות, אם הילד נמצא במידה שווה בשני הבתים, צריך לחשוב מי אחראי על ההוצאות הגדולות - בגדים ונעליים, חוגים, חו"ח בריאות.

אם את מעוניינת להיות פונדקאית,
לזוג הומואים או כל זוג אחר, כדי שיהיה להם ילד, עליך לדעת שעליך לעבור קודם לכן טיפול הורמונלי ואח"כ תושתל ברחמך ביצית מופרית (עובר) שאינה קשורה גנטית אליך.
ואז אין לך זכויות על הילד, לא זכות לראות אותו ולא להחליט איפה הוא יגור כי הוא אינו נחשב בנך.

טוב. יתכן ולא הסברתי את עצמי כראוי.

הביצית היא שלי. הזרע של אחד מהזוג.
אחרי לידת הילד אם אני חותמת על ויתור אפוטרופוסות- והזוג הם אלו שמאמצים אותו, אז גנטית הילד הוא חצי שלי, אבל חוקית-לא.
הוא שלהם לכל דבר מבחינת אפוטרופוסות,גידול,מזונות וכו'.

השאלה שלי היא, איך אני אהיה בטוחה שעד שהתהליך אימוץ יסתיים- ואפילו במהלך ההריון, ההסכם לא יופר, ואז בעצם אני נשארת עם ילד נוסף לבד. נכון שחוקית האב צריך לשלם מזונות וכו', אבל זו לא הנקודה אליה אני רוצה להגיע.

האם תהליך כזה אפשרי בישראל?

פרח7

New member
לא מכירה פרוצדורה כזו

לא בטוחה שהיא אפשרית כי אני לא מכירה פרוצדורה פשוטה של ויתור על הורות.

אני לא כל כך מבינה את המטרה שלך, אולי אם אני אבין, התשובות שלי יהיו יותר מתאימות למה שאת מחפשת.
לכן אני שואלת
את רוצה ללדת ילד שהוא גנטית שלך כדי שתוכלי למסור אותו לאימוץ?
למה?
למה את רוצה ללדת?
למה את רוצה שהוא יהיה גנטית שלך?
למה את רוצה למסור אותו לאימוץ ?

להעניק חיים למישהו שלא יכול לעשות זאת.

הורות היא מילה ללא גבולות שאיפשהו האנושות הכניסה אותה לתבנית קבועה.
ואם היא לא שם-היא מוזרה, לא הגיונית, היא לא טבעית ולא "בריאה" לילד.

למסור אותו לאימוץ לזוג בנוי, משפחה יציבה, ולא "למסור אותו ליאמוץ כי אני לא מסוגלת לגדל אותו".
אני רוצה עוד ילדים, אני רוצה עוד ללדת- ואני לא חושבת שהדרך היחידה לעשות זאת היא להשאיר את הילד אצלי.
להביא ילד ע"מ שזוג שלא יכול ללדת ומאוד רוצה ילדים ומסוגל לגדל אותם- זו גם דרך להורות . אצלי לפחות.

כאן הם

New member
יש לי רעיון, אבל לא בטוח שהוא יעבוד

אני מאוד מאוד מבין מה את רוצה. את בדיוק כמו האם הפונדקאית שלי ואת חושבת בדיוק כמוה. כל הכבוד לך!!!!

מה לעשות שבישראל אי אפשר להורה ביולוגי לוותר על ילד, אפילו לטובת הורה אחר (הבן זוג של האבא).

אבל יש לי רעיון, ואת צריכה לבדוק אותו עם אנשים הרבה יותר מומחים ממני, או לקחת סיכון.

בישראל, עד כמה שידוע לי, בתי המשפט יכולים להסיר את זכויותייך על הילד במקרים מסויימים. היינו, את לא יכולה ליזום את זה ולבקש לוותר על הילד, אבל בית המשפט יכול לקבוע שאת לא תהיי האמא החוקית לילד.

מתי זה קורה? כשמוכח שאת לא מתפקדת בתור אמא. לצערנו, יש הרבה הורים לא מתפקדים, או אפילו מסוכנים לילד. במקרים כאלו, בית המשפט לוקח את הילד מהם ומוסר אותו לאימוץ להורים אחרים.

מה שאני מציע זה שהאבא יתבע בבית המשפט אותך בטענה שאת לא מתפקדת כאמא, ולעומת זאת, הבן זוג שלו כן מתפקד כאבא. את אפילו יכולה לענות בחזרה בבית משפט, בדיוק מה שאמרת: "נכון! אני לא ההורה של הילד, אני לא מתפקדת בתור אמא, אני רוצה לוותר על הילד ואני רוצה שהבן זוג של האבא יאמץ אותו במקומי, כך ששניהם יהיו ההורים של הילד גם מבחינה חוקית".

שופט, עם קצת הגיון וקצת אומץ פשוט יגיד "בסדר!"

הרי זה אבסורדי שהשופט יגיד לך בחזרה "לא! את צריכה לתפקד כהורה לילד והבן זוג צריך להפסיק כי מבחינה חוקית לילד יש רק שני הורים."

לפחות בארה"ב הבינו את זה תמיד(!), שעדיף לילד ולחברה שאם אחד ההורים לא מעוניין להיות הורה לילד, במיוחד במקרים שהוא מעדיף שמישהו אחר יהיה הורה במקומו, אז עדיף שזה יהיה כך.

בכלל, בארה"ב, אם לא ידעתם, ילד קטין יכול להתגרש מהוריו. כן! הילד יכול לבקש שיסירו את הזכויות של אחד או שני הוריו הביולוגיים ושיתנו אותו למישהו אחר. הלוואי שזה יהיה כך בכל העולם! יחסוך הרבה סבל להרבה ילדים.

רענן

הי

אם אומר שאני לא יכולה לגדל אותו. לא ימהרו להוציא אותו ממני. פשוט יעבירו אותו לרשות אביו כי כן רוצים להשאיר ילד במסגרת המשפחה שלו.

(ומה קורה במדינתינו כשבשלב הזה מבינים שהאבא חי עם בן זוגו?)

כאן הם

New member
את כפי הנראה צודקת פה.

את כפי הנראה צודקת פה.

אגב, קודם, תקראי קצת למעלה: נתתי סיפור על גבר אמיץ שנלחם במדינה שלמה כדי לאמץ שני ילדים למרות שהוא הומו.

באותה צורה, עם האומץ שבאמת יש לך, אם האבא והבן זוג שלו(!!) יתבעו בבית משפט להוציא את הילד [כאילו] מרשותיך, ואת עוד תגידי בפומבי לשופט שזה בדיוק מה שגם את רוצה וזאת הייתה הכוונה מהתחלה, אז:
- זה יהפוך למשפט סנסציוני
- בטח יהיה עו"ד (מארגון משפחה חדשה?) שיפעל עבורך
- תקדים!
- אבל הכתובת על הקיר: את לא שימשת, לא משמשת ולא רוצה להיות הורה לילד. מצד שני, הבן זוג שימש משמש וישמש הורה לילד, לפי רצון האב.
- שופט עם מצפון יפסוק לטובת הילד במיקרה זה: יהיו לו שני אבות.
- כל פסיקה אחרת היא פשוט מגוכחת ולא הגיונית.

רענן

כאן הם

New member
עכשיו נראה אם יש גברים אמיצים כמוך

די ברור שאת אישה [לסבית] אמיצה, רוצה לעזור ויודעת יפה מאוד מה את רוצה. די טיפוסי לנשים לסביות.

עכשיו נראה אם יש פה זוג הומואים אמיצים שרוצים לעזור לעצמם. זה כבר יותר קשה למצוא...

טוב, מספיק עם הסטראוטיפים, אבל בהקשר לזה, במקרה לגמרי יש עכשיו הצעה ל"פונדקאות ללא תשלום עבור גברים" בישראל. דיברנו על זה בפורום יותר למטה.

אני מקווה שלא תעשי את זה, אם ההצעה הזו תצא לפועל. זה לא מה שאת רוצה, אם כי זה די דומה. זה די שונה: לא ילד ביולוגי שלך אלא מתרומת ביצית, לא תוכלי לבחור בגבר (אם כי תוכלי לפסול אותו), והגבר צריך להיות "בודד", ולא ברור אפילו אם מותר לו להיות "הומו" באופן רשמי.

אני מקווה שאף פעם שום אישה לא תסכים לדבר כזה. היא רק תקבע את האפליה נגד גברים הומואים בישראל בנושא של פונדקאות... שזה כל הרעיון של מר ליצמן והפוליטיקאים.

עוד יותר גרוע זה אם יהיה גבר שיהיה מוכן להרשם לתוכנית הזו. אני לא מסוגל להבין איזה גבר יהיה מוכן באופן מוסרי (או חזירי) שאישה זרה תעזור לו להיות לאבא "ללא תמורה". איך אפשר אפילו לשקול אפשרות כזו? אני אהיה נדהם אם אפילו גבר אחד סביר יסכים לזה... אלא אם משהו באמת לא בסדר איתו.

ההצעה שלך היא גם "ללא תמורה" אבל עם סיבה וסיטואציה אחרת לגמרי.

רענן

זה שולל את הרעיון שלי

כי אני כן רוצה להביא עוד ילד משלי ולא תרומת ביצית..

הרעיון שרשמת פה הוא פונדקאות. וכשהילד הוא מהביצית שלי זו כבר לא פונדקאות

אכן, מקווה למצוא בעתיד גברים אמיצים כמוני (סטראוטיפ אחד!)

פפיונית

New member
רק לפני שאתם ממהרים

היא ציינה שיש לה ילדה בת שנה!!. אם האבא יתבע אותה בטענה שהיא לא מתפקדת כאמא לא יקחו ממנה גם את הבת הראשונה??
לדעתי כדיי לברר את זה קודם!!

כאן הם

New member
כפי הנראה לא

אפילו אם היא, ואפילו האבא של הילד השני, יטענו שהיא אמא נהדרת לילדה שלה, שופט נבל/נקמן יכול לפגוע בה ולקחת את הילדה ממנה.

אבל לא(!) אם השותפה היא אמא חוקית לילדה שאמצה את הילדה שלה.

עדיין נראה לי דבר שיעבוד... אבל מאוד מאוד מאוד כדאי להתייעץ עם עו"ד עם נסיון וראש פתוח.

רענן

למעלה