לזוגות שרוצים ילדים

פפיונית

New member
לפי מה שהבנתי

"יחידה 2מיJה1" היא האמא הביולגית של הילדה (היא לא מאומצת).
לא ממש הבנתי איך בת הזוג שלה נכנסת לעניין?
בכל מקרה אני מציעה לה לברר את כל זה לפניי שתחליט.

כאן הם

New member
אני מניח שבת זוגתה אמצה את הילדה

אצל לסביות, האמא השניה (לא ביולוגית) בד"כ מאמצת את הילדה של האמא הראשונה (אמא ביולוגית) כדי שלשניהן יהיו זכויות וחובות שוות לגבי הילדה.

אז אם יהיה שופט מטורלל שיגיד ש"יחידה במינה" היא לא אמא ראויה לילדה שלה, יש עדיין את האמא השנייה שממנה הוא לא יוכל לקחת את הילדה, כי היא לכאורה כן אמא ראויה.

בקיצור, אין שום סיכוי שהילדה תוצא מרשות האמהות שלה ע"י צו של השופט בגלל שהאבא, ואפילו האמא של התינוק החדש טוענים שהיא לא מתפקדת כאמא לתינוק החדש.

כן, תמיד כדאי לבדוק דברים. אבל אני די בטוח שאם האבא, והאמא אומרים שהיא לא משמשת כאמא לתינוק החדש, אז יש סיכוי שיסירו רק את זכויותיה של האמא לגבי התינוק החדש כדי שהבן זוג של האבא יהפוך לאב חוקי שני לילד.

רענן

פפיונית

New member
כן,אני יודעת

התכוונתי שהיא לא מאומצת על ידי בת הזוג.
(ועד כמה שידוע לי אפשרות כזאת לא קיימת בישראל)

כאן הם

New member
לא הבנתי

מצטער, אני לא מבין.

בת זוג אחת לא יכולה לאמץ את בת זוגתה. לזה התכוונת? אני לא מבין אפילו בשביל מה לעשות דבר כזה.

אני דיברתי על הילדה, שאמא אחת היא אם ביולוגית והאמא השנייה אמצה את הילדה, כך ששניהן הם הורים שווים לילד.

ואז, אי אפשר לסלק את הילדה מרשות אמא אחת, ולהשאיר אותה אצל האמא השנייה, כי הן בנות זוג.

רענן

פפיונית

New member
סליחה,אנסה ליהיות קצת יותר ברורה.

התכוונתי שלפי מה שאני הבנתי, יש את האמא הביולוגי,ושהילדה לא מאומצת על ידי בת הזוג שלה. בקיצור התכוונתי שהבת זוג של האמא הביולגית לא אימצה את הילדה שלה..
לא כ"כ הבנתי איך הלכת לאיבוד, מקווה שעכשיו הייתי יותר ברורה
.

זה לא כ"כ משנה, זה לא ממש מוביל לשום מקום..
מה שבעצם רציתי סה"כ להגיד זה,שבאמת שיבררו הכל לפני שמחליטים לעשות משהו.

אמא

New member
לא הבנתי

את רוצה ללדת ילד, ולהעביר את הזכויות ההוריות עליו - לזוג הומואים,
ועם זאת - שיובטח לך להשאר איתו בקשר?

אני רוצה להבין:
1. מה ייצא לך מזה?
2. אם לא יובטח לך שתוכלי להשאר איתם בקשר - עדיין את רוצה?

כאן הם

New member
חשבתי שאת מבינה גדולה

חשבתי שאת מבינה גדולה בהמון דברים. למשל את מבינה וכתבת ש"פונדקאות היא פסולה מוסרית". לא פחות ולא יותר. תמיד זה כך. ואני לא אפרט את ה"הוכחות" שיש לך.

אבל עכשיו את פתאום לא מבינה. למה?

כי, שוב(!), למעשה נוכחת עכשיו שיש נשים שרוצות לעזור, והן לא נאלצות או מנוצלות או עניות מרודות, ואפילו לעזור עם ילדים ביולוגים שלהם, ובנוסף לא רוצות תמורה.

זה נורא מבלבל עבורך ועבור התאוריות שלך.

אז את לא מאמינה למקרא דבריה הפשוטים, ושואלת אותה: "מה ייצא לך מזה?". היא הסבירה את זה יפה.

שוב(!), הוכחה שקשה לך לאכל שנשים הן אינדיבידואלסטיות ודברים לא קוראים לפי נוסחאות.

הנוסחא שלך "רק נשים עניות מרודות נאלצות להיות פונדקאיות ע"י אנשים חסרי מוסר" פשוט לא עובודת.

אולי תשאלי אותי גם "מה יצא לך רענן להיות תורם זרע ידוע ואפילו לוותר על זכויותיך וחובותיך כלפי הילדים?"

רענן

זואיzoe

New member
אני בעד פונדקאות בעיקרון אבל גם לא מבינה

למה מישהי תרצה ללדת ילד שלה ומיד למסור אותו לאימוץ...

זה נשמע לי ממש מוזר והזוי. אני חושבת שכדאי לה לראות איש מקצוע ולדבר על זה ולא לקפוץ למים ככה. היא בת 23 ממה שאני מבינה.

מילא להיות פונדקאית מתרומת ביצית ובשכר מלא.. אבל ללדת ילד שלך לגמרי ופשוט לתת אותו? לא מסתדר לי .

כאן הם

New member
אני רק יכול לדבר בשמי

אני לא יכול לדבר בשמה. אם הייתי אישה, אני לא הייתי עושה מה שהיא רוצה לעשות.

אבל אני יכול לדבר בשמי, גבר תורם זרע ידוע... ללא תשלום... וגם שוויתר על כל זכויותיו וחובותיו החוקיות כלפי שני ילדים לזוג לסבי אחד.

אני אולי אוכל לדבר בשם רוב מוחלט של לסביות. אני בטוח שלרוב הלסביות הייתה דילמה מאוד גדולה בנושא של אב ביולוגי ידוע לילד שלהן.

והרבה לסביות לא היו מוכנות לשמוע על תורם זרע לא ידוע לילדיהן, והן בחרו בהורות משותפת.

אני גם כפי הנראה אוכל לדבר בשם רוב מוחלט של בני אדם שחשוב להם לדעת על ההורים הביולוגיים שלהם.

בשבילי זה מאוד מאוד חשוב. לכן, רק הייתי מוכן להפוך לאבא אם האמא הביולוגית של הילד שלי היא ידועה. אז זה בדיוק מה שעשיתי בארה"ב, פונדקאית שהיא גם האמא הביולוגית של הילד שלי.

אני מאוד מבין את הדילמה של לסביות בנושא של "אב ביולוגי ידוע לילד" וגם "אבל שלא יהיה מעורב יותר מדי בגידול הילד".

אז תמיד ידעתי שאני אעזור לזוג לסביות בנושא. וזה מה שעשיתי. אני אפילו ויתרתי על זכויותי וחובותי המשפטיות כלפי שני הילדים שנולדו להן. דבר שמותר בארה"ב.

עשיתי את זה מסיבה אחת ויחידה: לעזור.

לעומתי, ולעומתה, יש הרבה נשים וגברים שחושבים אחרת. הם הופכים לתורמי זרע ובייציות לא ידועים... והם גם לא ידעו על הצאצאים שלהם. והרבה נשים בוחרות בתורם זרע לא ידוע, דבר שאני מאוד מאוד מבין ומקבל, אם כי לא מתאים לי אישית.

גם בחיים שלי לא אהיה מוכן להיות תורם זרע אנונימי... מסיבה של מוסר פנימי אישי.

אני שמעתי רק על אישה אחת שעשתה משהו דומה: הייתה פונדקאית ביולוגית ללא תשלום. אני גם פגשתי אותה בהרצאה שהייתה לה. קוראים לה ליזה בייקר. אני מצרף מאמר עליה. אני מנחש שיש עוד כמה נשים בעולם שעשו את זה, ללא פרסום פומבי.

שני הערות נוספות:
1. אני מאוד כנה, ולמעשה הייתי תורם זרע ידוע מעוד סיבה אחת, אבל הרבה יותר פחותה: רציתי שהבן שלי יבין למה האמא הביולוגית שלו עשתה את זה.

2. אני לא רואה שום דבר "לא נורמלי" שדורש טיפול מקצועי אצלה. להפך! אני חושב שזה מראה שיש לה אישיות נהדרת והיא יודעת מה היא רוצה לעשות. מה שהיא רוצה לעשות לא יגרום לשום נזק לה, לילד או לחברה. להפך!!!! היא עוזרת לפתור כמה בעיות ביחד. אותה דילמה שיש ללסביות לגבי אב לא ידוע יש גם להומואים לגבי אמא לא ידועה.

כאן הם

New member
עוד משהו לחשוב עליו...

זואי,

מר וורן באפט ועוד כמה (ביל גייטס למשל) החליטו לתרום את כל(!) הכסף שהם עשו... מינוס סכום פעוט לילדיהם. אז מר באפט עבד קשה מאוד להפוך לאחד האנשים הכי העשירים בעולם והוא נותן את הכל. הרבה אנשים תורמים כמעט את כל מה שיש להם בחזרה לחברה.

הרבה אנשים מסכנים את חייהם באפריקה ובמקומות מסוכנים כדי לעזור לאנשים שם. ללא תמורה! הרבה מהם נהרגו ונהרגים.

הרבה אנשים הקריבו את חייהם עבור משהו.

יש הרבה נשים שנכנסו להריון, וידעו שהן לא יכולות לגדל את הילד. אז במקום לעשות הפלה, הן החליטו למסור את הילד שלהם לאימוץ.

מה שאני מנסה להגיד פה זה דבר פשוט: לעזור ללא תמורה.

תחשבי על זה.

רענן

למעלה