אני רק יכול לדבר בשמי
אני לא יכול לדבר בשמה. אם הייתי אישה, אני לא הייתי עושה מה שהיא רוצה לעשות.
אבל אני יכול לדבר בשמי, גבר תורם זרע ידוע... ללא תשלום... וגם שוויתר על כל זכויותיו וחובותיו החוקיות כלפי שני ילדים לזוג לסבי אחד.
אני אולי אוכל לדבר בשם רוב מוחלט של לסביות. אני בטוח שלרוב הלסביות הייתה דילמה מאוד גדולה בנושא של אב ביולוגי ידוע לילד שלהן.
והרבה לסביות לא היו מוכנות לשמוע על תורם זרע לא ידוע לילדיהן, והן בחרו בהורות משותפת.
אני גם כפי הנראה אוכל לדבר בשם רוב מוחלט של בני אדם שחשוב להם לדעת על ההורים הביולוגיים שלהם.
בשבילי זה מאוד מאוד חשוב. לכן, רק הייתי מוכן להפוך לאבא אם האמא הביולוגית של הילד שלי היא ידועה. אז זה בדיוק מה שעשיתי בארה"ב, פונדקאית שהיא גם האמא הביולוגית של הילד שלי.
אני מאוד מבין את הדילמה של לסביות בנושא של "אב ביולוגי ידוע לילד" וגם "אבל שלא יהיה מעורב יותר מדי בגידול הילד".
אז תמיד ידעתי שאני אעזור לזוג לסביות בנושא. וזה מה שעשיתי. אני אפילו ויתרתי על זכויותי וחובותי המשפטיות כלפי שני הילדים שנולדו להן. דבר שמותר בארה"ב.
עשיתי את זה מסיבה אחת ויחידה: לעזור.
לעומתי, ולעומתה, יש הרבה נשים וגברים שחושבים אחרת. הם הופכים לתורמי זרע ובייציות לא ידועים... והם גם לא ידעו על הצאצאים שלהם. והרבה נשים בוחרות בתורם זרע לא ידוע, דבר שאני מאוד מאוד מבין ומקבל, אם כי לא מתאים לי אישית.
גם בחיים שלי לא אהיה מוכן להיות תורם זרע אנונימי... מסיבה של מוסר פנימי אישי.
אני שמעתי רק על אישה אחת שעשתה משהו דומה: הייתה פונדקאית ביולוגית ללא תשלום. אני גם פגשתי אותה בהרצאה שהייתה לה. קוראים לה ליזה בייקר. אני מצרף מאמר עליה. אני מנחש שיש עוד כמה נשים בעולם שעשו את זה, ללא פרסום פומבי.
שני הערות נוספות:
1. אני מאוד כנה, ולמעשה הייתי תורם זרע ידוע מעוד סיבה אחת, אבל הרבה יותר פחותה: רציתי שהבן שלי יבין למה האמא הביולוגית שלו עשתה את זה.
2. אני לא רואה שום דבר "לא נורמלי" שדורש טיפול מקצועי אצלה. להפך! אני חושב שזה מראה שיש לה אישיות נהדרת והיא יודעת מה היא רוצה לעשות. מה שהיא רוצה לעשות לא יגרום לשום נזק לה, לילד או לחברה. להפך!!!! היא עוזרת לפתור כמה בעיות ביחד. אותה דילמה שיש ללסביות לגבי אב לא ידוע יש גם להומואים לגבי אמא לא ידועה.