לזכר יצחק רבין

shian

New member
לזכר יצחק רבין ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

בהקשר הזה לא מדבר אלי התאריך העברי, בעיני היום הוא יום הזכרון האמיתי. לזכרו, לזכר פועלו ולזכר הדמוקרטיה שבשמה נערך היום פסטיבל הברית.

shian

New member
אף אחד לא מרגיש כמוני ../images/Emo2.gif

???????????????????

הי שיאן, ערב טוב

היה שירשור ארוך בנושא לפני שבוע....אני מרגישה כמוך וכפי שציינתי גם שם - ציון התאריך העברי הוא בעיני חילול זכרו של רבין. הוא נרצח בידי טרוריסט יהודי, מפגע שפל, חבר בקבוצה עבריינית ומסוכנת שמרימה ראשה בימים אלו כאילו לא קרה כאן שום דבר. הוא נרצח ב- 4.11.95. הבוקר לפני בי"ס אף ציינתי את משמעות היום בפני ילדי. אני יכולה רק להצטער שבית המשפט אישר היום את הברית, ביום הסמלי הזה, ויותר מכך - שבית המשפט הכשיר בכלל את השרץ בכך שנתן לו זכויות אדם ואת הזכות להוליד צאצא. מסבה את תשומת ליבך לנאום ראש הממשלה היום, שציין שאף הוא רואה ב- 4.11 את יום הזיכרון לרבין.

danielikan

New member
בקשר לאישור בית המשפט..

לדעתי אין לשפוט כל מקרה של אסיר לגופו וכן לחוקק חוקים על מקרים מסוימים. מה שכן מטריד- זאת ההתיחסות הרבה של זה בתקשורת. לאריסה טרימבובלר בסופר מרקט, הצלמים שם. לאריסה הולכת למספרה , הצלמים שם. ההד התקשורתי - מוביל בדיוק למטרה שרוצה הרוצח ואישתו . כולם מדברים עליהם. ועליה. למה? למה מגיע להם התיחסות כה רחבה בתקשורת? מה זה השטויות האלה לתעד כל מהלך של אשתו של רוצח ראש הממשלה? על זה צריך להיות הדיבור והמחאה. לא על השתתפות יגאל עמיר בברית או לא. עוד מעט יהיה לבן שלו בר מצווה, ואז חתונה, ואז הוא יצא בספר על אבא שלו, יתן ראיון לBBC ויקבל מיליונים והוא יהיה עשיר. אז די, די לדבר עליהם.

גור 2

New member
תראי shian

לא כתבת מה את מרגישה אז איך? אני בדעתך לגבי התאריך. האמת שאני לא יכול להביע את דעתי המלאה בנושא מאחר וזה יחייב את חנה למחוק את הודעתי בהתאם לתקנוני הפורום. זה עלול גם לסבך אותי עם החוק למרת שחברת סנו, למשל, יכולה לפרסם ללא כל בעיות מוצרים והוראות להשמדת חרקים ורמשים נתעבים. כאן זה לא אפשרי.

ניטרוי

New member
../images/Emo45.gif

לכן התאפקתי אתמול לא לכתוב לגבי זה . גם לגבי מחיקת הפרצוף המחייך בכותרות.

ארזS

New member
שיאן

יצחק רבין ז''ל היה יהודי. לפי ההלכה היהודית נקבעים ימי זכרון כמו גם ימי הולדת על פי התאריך העברי. זכותו של כל יהודי לחלוק על כך ולערוך את טקסיו גם לפי התאריך הלועזי, כמו גם לפי התאריך המוסלמי. אדם באמונתו יחיה. את יצחק רבין ז''ל, בניגוד לדעות שונות רצח יהודי מטורף, בדיוק כפי שחייל מוסלמי מטורף הרג כמה בנות בנהריים וכפי שמצרי מטורף הרג כמה יהודים בראס בורקה ועוד ועוד וכו' וכו'. שנדע רק משמחות.

ארזS

New member
וחוץ מזה

אני מבקש שתקחי את תגובתי הקודמת ותנסי לאשר אותה או לסתור אותה אחת לאחת. האם יש מילה אחת שכתבתי שהיא לא נכונה ?

גור 2

New member
בניגוד לדעות שונות. האמנם?

אתה ממציא הלכה מוסרית ומשפטית חדשה. רוצחים אינם חולי נפש בהגדרה ואינם מטורפים. ההיתלות שלך במובן מאליו (התאריך העברי) שוות ערך להחלטת הראש הקטן בבית המשפט (גורפינקל) שלא מסוגל לראות ולהבין את החיים שמעבר לכמה סעיפי חוק לקוניים. אנחנו יודעים את העובדות. אתה לא צריך לחזור עליהן כמו תוכי אפילו אם זה עוזר לך בתהליך ההכחשה העצמית. לצערך עדיין חיים אנשים שזוכרים את מה שקדם לרצח וזוכרים היטב את ה"קאסט" (צוות המשתתפים) של מחזה האימים שהוביל לרצח. תתחיל\ו לקחת אחריות על מעשיך\ם ודעותיך\ם. ההשואה שאתה עושה עם ההרג בירדן ובסיני...זה מה שאתה חושב על גולשי הפורום, שהם רפי שכל או בעלי מח מעורפל?

ארזS

New member
זה מה שעשיתי

ובעברית : הדברים שכתבת אינם ראויים לתגובה בגלל היותם מלאים שקרים, סילופים, דיעות קדומות, הכללות ועוד.

גור 2

New member
אעזור לך עם ההנמקות המפורטות שכתבת, ארזS

המצאת הלכה מוסרית וכו'. אכן שקר וסילוף. לא אתה המצאת אלא אתה עונה כהד אחרי כלמיני תמהונים. רוצח אינו חולה נפש. אכן שקר. בתי הסוהר מלאים ברוצחים חולי נפש שנמנע מהם טיפול רפואי עקב שקרים ובגלל מערכת משפט אכזרית. סילוף משמעות החלטת ביהמ"ש, השופט גורפינקל. סתם הושפעתי מדברי הבג"ץ השמאלני. מצטער ומתנצל. אנשים שחיו בזמן הרצח ובחודשים שקדמו לו חיים היום. צודק. אולי רק אני שרדתי ואני רק איש. לא אנשים. התיחסות לגולשי הפורום כאל רפי שכל וכו'. צודק. אתה לא עושה את זה. אתה רק מבטא את עצמך כפי יכולתך ובמידותיך.

ארזS

New member
אולי תסביר לי כיצד אתה יודע

מה הדיעות שלי ואחרי מי אני עונה כהד ? ואולי לך יש דיעות קדומות מטופשות ? בקיצור : לך תחפש את החברים שלך במקום אחר, תודה.

גור 2

New member
אולי אני גם אבוא להאכיל אותך../images/Emo35.gif

את הדעות שלך אתה מפרסם כאן. ככה אני יודע מה הן. שים לב לקרדיט המופרז. אלה בעצם לא דעות אלא סדרת הכחשות והתחכמויות שמהן אפשר להסיק פחות או יותר מה הן דעותיך. אולי יש לי דעות קדומות ומטופשות. בהחלט. אולי. עדיין לא פרסמתי אותן אבל מודה שאולי יש לי. בקשר עם המשפט האחרון שלך. נסה לשמור על קור רוח ורמת התבטאות מינימלית. מבחינתי הדיון תם וחבל שהתחיל בכלל.

ארזS

New member
הסיפא של תגובתך האחרונה

היא המשפט הנכון היחידי שלך בכל הדיון הזה ואני חותם עליו.

ניטרוי

New member
אז אוהדי בית"ר מטורפים?

כמה יש? לפחות כל מי שהריע אתמול לכבוד הרוצח במהלך נאום האזכרה ליצחק רבין?

למעלה