לחושבים שאין אנטישמיות בהונגריה

• פותח הנושא B T1
  • פורסם בתאריך

B T1

New member
לחושבים שאין אנטישמיות בהונגריה

העתקתי עבורכם מה-"google"בהונגרית sok a zsido keves a naci gyere vissza Hitler bacsi בתרגום מאוד חופשי: יש הרבה יהודים ומעט נאצים חזור בחזרה דוד היטלר יש עוד הרבה דברי חוכמה ואהדה לבני ישראל, אבל הם ארוכים יותר. אני חושב שאת הרינציפ כבר הבנתם.

טומי איפה ההודעה ההיא עם השלום?

בדיוק עניתי להודעה ההיא ואני רואה שנעלמה??? והקדשתי לה תשובה כל כך ארוכה..

טוב אני עונה על השאלה שם לגבי השלום

כתבת הודעה שהיום 25 שנים לשלום ישראל עם מצרים, ומה דעתנו על השלום.. הנה תגובתי משם, העתקתי לפה: האמת אני לא מאמינה שמישהו מכל המוסלמים בעולם רוצה שלום עם יהודים הפרדוקס הוא שמבחינת הדת הם אחיינו ישמעאל היה הבן של אברהם אבל משום מה עם חלוף רבבות השנים הם שכחו זאת ולמדו רק שנאת אחים מהי, הם אכזריים, ואפילו ברברים אז נכון אנחנו לא טלית שכולה תכלת, אבל מה שברור שחוסר השפיות הגיע בראש ובראשונה בגללם, שנים על גבי שנים שאנו סובלים מהם אם הם כל כך רצו את האדמות של המדינה הזו למה לא הקימו פה מדינה לפניינו?!! הלא הם יכלו בדיוק כמו שאנו עשינו, אנחנו אשמים שהיה לנו מזל גדול ובשנת 78 הוקמה מדינתנו?!, כל החיים בגלל זה נועדנו לסבול??!! לא יודעת היום כאמא לשלושה ילדים אני לא רואה כל עתיד במדינה הזו ואני פעם לא יכולתי לחשוב על בריחה מפה כדבר נורמאלי מה אם כולם יברחו מה ישאר פה??? והיום אני אומרת ממש בלי חשש, אני מפחדת לגור פה, אני מפחדת למות פה מפיגוע או ממלחמה, ואני לא רוצה ששלושת המלאכים שלי שנתתי להם חיים ימותו פה גם בגלל זה, מצטערת בגלל שאני יהודייה או ילדי יהודים אני לא מוכנה למות!! או שילדיי ימותו!! סבתא שלי ז"ל אמא של אמא שלי ז"ל הייתה ניצולת שואה וגם סבי ז"ל לסבתא שלי היו עשרה אחים מתוכם 7 הושמדו במחנות +אבא שלה וכל הדודים שלה היא עלתה לארץ הכירה את סבא שלי ז"ל שגם משפחתו מלבד אחות אחת שנשארה גם הושמדה על ידיי הנאצים ימח שמם! ומה זה נתן הם ילדו את אמא שלי שילדה אותי שילדה עוד שלושה ילדים בכדי שימותו על איזה אוטובוס שיתפוץ או קניון שיתפוץ?!! בשביל זה הם עלו לפה??!!זה היה החלום שלהם שנמות ככה לחינם?!! קשה לי עם זה מאוד, יחד עם זה שאבא שלי הוא צבר שהוריו והורי הורי הוריו נולדו פה, ואני עומדת לעזוב להונגריה וילדי לבטח יתחתנו ויולידו את ילדייהם שם ואני הולכת לסגור פה את שרשרת המשפחה שלי כמו שאחותי עשתה, זה כואב מאוד כי זה לא היה החלום של הסבא והסבתא רבא שלנו, אבל אני מפחדת לחיות פה זו ארץ אוכלת יושבייה! הן מבחינה בטחונית והן מבחינה כלכלית. אז אני בעוד חודש בדיוק אומרת שלום למדינה שלי ששרתי בה שנתיים וחצי בצבא, שנולדתי בה, שהלב שלי באיזה שהוא מקום נשבר עקב העזיבה, אבל לצערי כולי סמוכה ובטוחה שלום לא יהיה פה לעולם! עד שאחרון היהודים ימות פה הם לא יניחו לנו, לצערי בזה אני מאמינה! תכעסו עלי אבל ככה אני מרגישה, עצוב עצוב, כי עוד המון כמוני חושבים כך ועוזבים פה את הארץ, ואתם האמיצים שנשארים פה או מבחינה אידאולוגית או שפשוט אין ביכולתכם לעזוב, אני מצדיעה לכם, ומתפללת שתמצאו פה את השקט. אמן!!

B T1

New member
ליידי בל--צר לי שיש אנשים....

שחושבים ומרגשים כמוך. דרך צלחה.

itaf10

New member
מצטרפת לצער שיש אנשים שחושבים

ומרגישים כמוך...
*אל תחשבי ששם יהייה לך כל כך טוב...

ברק 188

New member
בכול שתפני מאחל למשפחתך אושר

לפחות את אמתית וגלויה איתנו במחשבותיך ,לידי אמתית. אנחנו פה(מנסים לשמור על המולדת, שבימים אלו ממש חוגגת) תמיד בשבילכם לעת צרה.

תודה ברק ותודה BT,

וכן אני גלוייה, אני עצובה וכואבת פה הקשר של אמא שלי ז"ל שנפטרה ממש לא מזמן וקשה וחונק לי ופה כל חיי כל 32 שנות חיי, ואני כולי תקווה שאצליח למלא את החסך שאני יגיע איתו לשם. בהחלט דרכי לא תהיה קלה. ושוב

itaf10

New member
ליידי בל, חבל שהודעה כזו עלתה שוב..

טומי* טוב עשית שמחקת את ההודעה, חבל מאוד שהגברת חשבה לנכון להעלותו שנית. עוד יותר חבל, שיש לנו אנשים שנולדו כאן, שירתו בצבא וכך הם חושבים... במחשבה שניה, טוב יעשו שיעזבו וילכו..."שם" יהייה להם יותר טוב... רק שלא יחזרו בעוד מספר שנים, כי זה מה שיהייה... ואז נראה מה תהייה תגובתם...

אני לא מבינה למה את כזו אגרסיבית?!

לא כל האצבעות שוות, אמרתי שכך אני מרגישה וכואבת את לא נמצאת בנעלים שלי ואני לא מאחלת לך להמצא שם, ואת גם לא יכולה להחליט בשבילי אם לחזור או לא, לצערך זה לא ביתך הפרטי! וכמו שאמרתי שבשבילי הדלתות נסגרו פה, ולי יש שלושה ילדים להאכיל כנראה שאצלך החיים משגשגים ומאחלת לך שישארו כך תמיד. ואני מאוד מפחדת פה, מכל הטרור כנראה שאת אמיצה יותר ממני, אבל זה עדין לא נותן לך לגיטימציה לדבר אלי ככה באגרסביות אני לא חושבת שאני תקפתי אותך בזה שהבעתי את דעתי. גם BT הביע את דעתו, והיא מקובלת עלי לחלוטין וכולם יכולים לחשוב כמוהו, אבל הוא לא תקף אותי, כל אחד עושה ככל שביכולתו לחייו, אני לא חושבת שהכל יהיה שם ורוד נהפוכו, הקליטה שלנו שם אני בטוחה שלא תהיה קלה, אבל מה שבטוח לבעלי יש עבודה טובה שמכניסה פי כמה וכמה יותר ממה שיכול הוא היה להכניס פה (עניין של מזל שלו שם) וגם לי מחכה שם עבודה, מה שלא מצאתי פה, והאמיני לי שיגעתי מספיק בחיפושיי, כך שאל תשפטי אותי ותכנסי לנעליים שאת בכלל לא מבינה עד כמה הם גדולות עליך.

itaf10

New member
לידיעתך, כל באי הפורום מצאצאי

השואה.. את לא היחידה. גם אימי ז"ל היתה מנצולת אושויץ ואבי ז"ל גם, אין לנו מדינה אחרת... ועליה צריך להילחם בטוב וברע. זה מה יש... החלטת לעזוב? בבקשה, זו החלטה שלך. ימים יגידו שצדקתי...עוד תחזרי אלינו... גם לי יש 3 ילדים ששירתו כולם בצבא ומשרתים עד היום, האם אני לא פוחדת? ועוד איך.. אך לקום ולעזוב? אדם שרוצה ומסוגל לעבוד מוצא עבודה גם כאן... זו לא סיבה לעזיבה... טרור? יש בכל פינה בעולם. היום זה כאן מחר זה שם...ויש שם מספיק טרור כנראה שאינך מעודכנת מספיק... מאחלת לך דרך צלחה

ישרון

New member
צר לי

את פיסת האדמה הדוויה הזאת קיבלנו בירושה מהורינו.אימי נחתה כאן היישר מצעדת המוות לחיקו החם של צה"ל.עד היום היא עדיין כואבת את כאב הבגידה האיומה של שכנייה ההונגרים,את תאוותם לרצח,ואת שנאת החינם שלהם.עד כדי כך זכרה להם שלא היתה מוכנה אפילו לשמוע את שפתם.עברה הישר לשפה העברית. את ה"אהבה"להונגרים ינקתי בחלב אימי. לא אתן לך עצות אבל לא אחליף את פיסת האדמה הדוויה הזאת.

orlu

New member
חברי היקרים זו היא ליידי בל,מדיי

כמה חודשים נזכרת בנו זורקת לאויר מהגיגי חייה וחיי משפחתה. מבחינתי אני מאחלת ללידי בל הזכורה לי כדרדסית נסיעה טובה הצלחה והשנים יעשו את שלהן. מזדהה איתכם כמובן ועם תגובותיכם ,ועים הדרדסית אני לא ניכנסת לויכוחים רק מאחלת תבונה בגרות והצלחה.

"חברתי" היקרה

תבונה ובגרות אל תאחלי לי תודה, בגרות עברתי מזמן, ותבונה אני לא חושבת שאני עד כדי כך טיפשה אורלי אני לא נזכרת מדי כמה חודשים לידיעתך אני קוראת את הפורום הזה מהיום שאני ואחותי יסדנו אותו ועד היום, לא תמיד פעילה לפעמים פאסיבית (את מרשה לי או לא?!) קשה לי להשתתף בהגיגי השפה ההונגרית שכרגע אינני דוברת או כותבת אותה, אך שירשורים שאני מוצאת לנכון להגיב בהם אני מגיבה, וכאלה שאני מוצאת לנכון להגיב במסר לאותו אדם ספציפי אז שם אני מגיבה אם תרשי לי, כמובן. מה שברור אני לא נכנסתי לשום ויכוח לא איתך ולא עם שום חבר פה מה שאת מנסה לכתובייך, אני בסך הכל הבעתי את דעתי, מה שאולי לך קשה ולעוד אחת לקבל. אני לא חולקת על הרגשתכן ולא אחלוק ולא אשפוט, אבל מה שבטוח אני לא חושבת שאת או כל אחד אחר רוצה לסתום לי את הפה, נכון? זה פורום דמוקרטי בו כל אחד מביע את דעתו ואת רגשותיו. אז אורלי מאחלת לך בהצלחה בהמשך חייך, ותודה על איחול ההצלחה. ערב טוב

וגם בנימה זאת רוצה לפרגן לטומי

שמנהל ביד רמה ויפה את הפורום הזה,
אני תמיד קוראת גם בתקופות שהוא אקטיבי וגם בתקופות שהוא ישנוני יותר.

טומי*

New member
איטף יש לך טעות.....

לא מחקתי את ההודעה בגלל תוכנה...לא יצא לי אפילו לקרוא אותה! מחקתי בטעות את ההודעה שלי ואחרי זה קיבלתי תגובה שהליידי היגיבה להודעה שלי. את ההודעה פשוט לא מצאתי בהודעות המחוקות. וחוצמיזה אני כן חושב שיש מקום לכל דעה! גם אם אני לא מסכים איתה.

למעלה