ליידי בל היקרה../images/Emo50.gif
גם בדיון הקודם ,לפני כ3 חודשים, על החלטתך לא "דנתי אותך לכף חובה", רק ניסיתי להסביר לך שכמי שנולדה בארץ אך גדלה בבית הורים ניצולי שואה,קשה לי וכואב לשמוע על ישראלים המשלים עצמם שבארצות אחרות,(ובמיוחד אלו שבהן נכווינו בעבר) יגיעו לשלווה. אינני יודעת היכן נמצאת סקשפהרבר,אין לי מושג מה גודל הקהילה היהודית, יתכן שמספרה מצומצם ולכן אינה מנקרת את עיני הגויים. לא סתם העליתי את הריון של חזרת יהודים להונגריה, לא בטוח שאם זה יקרה, ימשיכו להתייחס אליהם בכבוד. כבר סיפרתי בעבר שאמי ז"ל דחתה האת הצעת דודיה (שלמזלם עזבו את הונגריה לפני המלחמה)להגר לארה"ב.היא הגיעה לחופי הארץ, גורשה לקפריסין, ולמרות כל התלאות התעקשה להגיע לארץ.גם בתקופות הקשות בשנות החמישים לא התחרטה על החלטתה. אנו גרים בירושלים, גם אנחנו חוששים.אבל אנחנו יודעים שהמקום היחיד בעולם בו אנו לא לא רצויים הוא ישראל. איש לא מסנן מאחורי גבי "יהודיה..." תקראי לי ציונית תמימה, אולי, אך כך חונכתי. אגב כמה מבני המשפחה העניפה בארה"ב עלו לארץ.(למרות מצבם הכלכלי המבוסס)ואחרים רכשו בארץ דירות (ליום סגריר?) ושוב, ברכותי לקליטה קלה שם. אני מאחלת לכם שההיסטוריה לא תחזור על עצמה. היתרון שלכם הוא שאני מקווה שאנו נהיה פה עוד הרבה שנים. אני חושבת שבדברי אני מייצגת את דעת חברי הפורום. רחל