לחושבים שאין אנטישמיות בהונגריה

• פותח הנושא B T1
  • פורסם בתאריך

itaf10

New member
זו דעתי הלגיטימית בנושא

מאחלת לה דרך צלחה. אני את דעתי אמרתי, זוהי תחושתי והרגשתי בנושא... לא מצטערת על אף מילה שנכתבה על ידי. זכותה לעשות כל העולה על דעתה ורצונה. אני את המדינה שלי עוזבת רק לחופשות... נקודה. *טומי קרא היטב שוב את הודעתה גם בין השורות...ותשכיל להבין את הפגיעה ברגשותי ושל האחרים (גם אלה שלא הגיבו מהסיבות השמורות להם)...

itaf10

New member
ודאי שאינך מבינה

אחרת לא היית עושה את הצעד שעשית ומתבטאת בדרך שכתבת. בזה תם דיונינו בנושא...פשוט הכעסת אותי.

הצעד שעשיתי?!!נו באמת

להזכירך תגובתי הגיע אחרי ההתקפה שלך: "טומי* טוב עשית שמחקת את ההודעה, חבל מאוד שהגברת חשבה לנכון להעלותו שנית. הגברת, חמודה אני לא גברת, שמי ליידי את לא צריכה לדבר אלי בגוף שלישי מתנשא. ואני בפרוש ראיתי את תגובתך כאגרסיבית, אבל את יועת מה את צודקת אין על מה לדבר אם עדין לא הגעת לנקודה שזו לא הדרך לרדת על אנשים שלא חושבים כמוך. שיהיה לך ערב נפלא גם אני סיימתי את טיעוניי איתך.

מה יהיה אם כולנו הזכאים לדרכון הונג

נחזור לגור להונגריה ? אני סתם מהרהרת בכתב. מעניין אם נבוא אל "המנוחה והנחלה" ,איך המקומיים יתייחסו אלינו? מה דעתכם על ה"רעיון"?

רחל יקרה../images/Emo140.gif

אחותי גרה בהונגריה עוד מעט שנתיים בסקשפהרבר, ואחותי די פתוחה ואמיתית איתי היא לא מרגישה שום שנאה ליהודים שם כלל, המקומיים שם אוהבים אותם ומתיחסים אליהם בכבוד רב, האבא של הבעל של אחותי הוא ראש הקהילה היוהודית שם ומעולם לא פגעו בו בהם או ביהודים שם לפחות מאז שאחותי מכירה את בעלי לא שמעה על בעיה שכזו. כולי תקווה שבעלי ההונגרי שזו מדינתו (לכאן הוא עשה עליה אך לא השתלב במדינת היהודים גם זה קורה לפעמים) כמובן יעזור לנו בהשתלבות שם כמה שיותר מהר, וקליטתנו תהיה קלה.

ליידי בל היקרה../images/Emo50.gif

גם בדיון הקודם ,לפני כ3 חודשים, על החלטתך לא "דנתי אותך לכף חובה", רק ניסיתי להסביר לך שכמי שנולדה בארץ אך גדלה בבית הורים ניצולי שואה,קשה לי וכואב לשמוע על ישראלים המשלים עצמם שבארצות אחרות,(ובמיוחד אלו שבהן נכווינו בעבר) יגיעו לשלווה. אינני יודעת היכן נמצאת סקשפהרבר,אין לי מושג מה גודל הקהילה היהודית, יתכן שמספרה מצומצם ולכן אינה מנקרת את עיני הגויים. לא סתם העליתי את הריון של חזרת יהודים להונגריה, לא בטוח שאם זה יקרה, ימשיכו להתייחס אליהם בכבוד. כבר סיפרתי בעבר שאמי ז"ל דחתה האת הצעת דודיה (שלמזלם עזבו את הונגריה לפני המלחמה)להגר לארה"ב.היא הגיעה לחופי הארץ, גורשה לקפריסין, ולמרות כל התלאות התעקשה להגיע לארץ.גם בתקופות הקשות בשנות החמישים לא התחרטה על החלטתה. אנו גרים בירושלים, גם אנחנו חוששים.אבל אנחנו יודעים שהמקום היחיד בעולם בו אנו לא לא רצויים הוא ישראל. איש לא מסנן מאחורי גבי "יהודיה..." תקראי לי ציונית תמימה, אולי, אך כך חונכתי. אגב כמה מבני המשפחה העניפה בארה"ב עלו לארץ.(למרות מצבם הכלכלי המבוסס)ואחרים רכשו בארץ דירות (ליום סגריר?) ושוב, ברכותי לקליטה קלה שם. אני מאחלת לכם שההיסטוריה לא תחזור על עצמה. היתרון שלכם הוא שאני מקווה שאנו נהיה פה עוד הרבה שנים. אני חושבת שבדברי אני מייצגת את דעת חברי הפורום. רחל

אני לא אקרא לך ציונית תמימה..את

יודעת למה כי גם אני עד לפני שנה הרגשתי כך, ואני שמחה על אנשים כמוך, כי כמו שאמרת אם כולם היו חשים כמוני לא הייתה קיימת המדינה, ובגלל זה אמרתי שאני מצדיעה לגיבורים שממשיכים פה ללא חשש ובגבורה לחיות את החיים, אני הפחדנית אני זו שמתקפלת מכאן.

אנחנו לא גבורים!!!

אפרופו פחד , בשנה שעברה טיילנו בברצלונה ובמדריד עם מדריך ישראלי שירד בגלל הסיבות שמניעות אותך להגר. הבנתי ממנו שמצבו הכלכלי בארץ לא היה כ"כ גרוע,אך הוא כל הזמן טען שמיום שנולדה בתו הוא חשש לחיי משפחתו. וזה מזכיר לי שטרם התקשרתי לוודא מה שלומו לאחר הפיגוע בספרד. כנראה שא"א לשנות מה שנגזר עלינו. רחל

ju100

New member
מזל שנישארים פה כמה....

"גיבורים ציונים תמימים"..שישמרו על גחלת הציונות..כדי שאלה שנוטשים את הספינה שעושה דרכה במים סוערים יהיה להם להיכן לחזור כאשר שכניהם "אוהבי היהודים" (אשרי המאמין)יפגינו להם בפעם המי יודע כמה את אהבתם הרבה ליהודים!!! לידי בל יקירתי נפלתי לסופו של דו שיח מרתק ואני חייבת לומר לך: כל אדם עושה את בחירותיו בחיים..קטונתי מלשפוט אותך..אבל פה בפורום הזה יושבים אנשים שדבריך הכאיבו להם..גם לי..נכון בדיחות לפה ולשם על עצמנו ועל מצבינו הלא כל כך...אבל זה בסופו של דבר שלנו..עליו חלמו אבות אבותינו..הורינו הגשימו ..החלום יצא לא כמו שחשבו..אבל את יודעת מה? אני עדיין נאיבית..עדיין חולמת...!! בקשה אישית קטנה אליך:אל תצדיעי לגיבורים שממשיכים פה!!! עיזבי את הצביעות..זה באמת מרגיז לקרוא את זה!! שיהיה לך כל טוב!!!

shlomyy

New member
מאחל לך הצלחה מכל הלב ואשמח אם

תעדכני אותנו מידי פעם איך את ומשפחתך מסתדרים. הלוואי ותהיו מאושרים בכל מקום שתבחרו לחיות בו.

אני קוראת הרבה שפות אך לא מבינה.

סתם... אני מצליחה לקרוא ואפילו להבין , אם לא, אני פותחת את המילון של משה איש ביתי. נו... תעשה נסיון. רחל

טומי*

New member
איטף קראתי גם בין השורות ו.....

אני חוזר ואומר שיש מקום לכל דעה בפורום, גם אם היא יחידה ואולי לא מקובלת על רוב הכותבים/ות כאן. אני גאה בכך שלא מחקתי בחיים הודעה של אף אחת/ד בגלל התוכן שלא נראה לי או לאחרים. איטף בארץ דמוקרטית כשלנו, יש מקום לכל דעה...כמובן שהכותב/ת לא עובר/ת שום דבר עבירה, ו/או העלבה של חבר/ה אחר.

טומי*

New member
ההודעה נמחקה בטעות....../images/Emo4.gif

ואת ההודעה שלך לא מצאתי...ממש נעלמה רציתי לשחזרה

sea mad

New member
מי מי אמר שאין אנטישמיות ???

אם כבר עלה הנושא ... שוב חזרתי לאחרונה מבודפאשט ובאחת מהשיחות שלי עם בת דודה שלי, שגרה שם, אמרה לי שהיתה מזועזעת שעברה ליד הפגנה פוליטית כביכול שמופנית נגד הממשל כביכול, כאשר רוב הכרזות והאמירות בכלל היו נגד היהודים בצורה זו או אחרת....כמובן שאף אחד לא עשה, אמר משהו נגד ! אני נתקלתי בעוינות בתחום העסקי (משהו מאוד קטן, - וזה יותר בישבילם מאשר הרווח שלי - אז שיפסידו!) רק לידיעה ... גם במקומות אחרים באירופה זה קורה הרבה ... הניסיון של חבר שלי עם שבדיה, מאוד לא מעודד ... רק חבל שאין להם מתחרה באיכות ובמחיר..... כי אם היה, הינו שלוחים אותם חזרה לחור שממנו הם יצאו אלו השלבים שבהם אני מתחיל לחשוב חזרה .... אולי לא לרדת לאוסטרליה, בגלל שאני יהודי, לפחות שם לא מעניין אותם מאיפה באת, לאן אתה הולך, אתה יהודי, נוצרי, בודהיסת, אתאיסט ......העיקר שתהיה בן אדם !

למעלה