לחיות כמו כולם...

לחיות כמו כולם...

היום נתקלתי לתומי בכתבה זו, וזה כל כך הזכיר לי את עצמי לפני מספר שנים כשהחלטתי להגר... (ולא, זה לא מוקדש ל"בלונדה"(שאני מת עליה
) שעוזבת אותנו בעוד כמה ימים....

Downy

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

snow white 7

New member
את המזכירה שלו ../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

תמיד כשיש פניה אישית לאלוף, את קופצת
אבל לעצם העניין, שאלתי אותו כבר כמה פעמים והוא לא מתייחס: לפני כמה זמן הוא ציין כתבה שראה על בטיחות של חברות תעופה, ואמר שרק שתי חברות תעופה התקינו מין מתקן בטיחותי כזה שבו נמצאות כל המזוודות. אחת מהחברות היתה אל על. ושאלתי אותו, מה שם החברה השניה. והוא לא עונה הילד הזה

Downy

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

snow white 7

New member
דאוני יא מעופפת ../images/Emo6.gif

אם היתה תשובה לזה בפורום, אז לא הייתי שואלת פה, נכון ?
נא להתרכז בהבנת הנקרא

זה לא קשור לשרשור הנוכחי, נכון?

אבל בכל זאת, את צודקת! לא עניתי לך-מצטער, אני מעט חולה בימים האחרונים... (ולפני זה הייתי בחופשה...), בכל מצב, ורשמתי גם בשרשור שהיה בנושא, אין לי את המידע על חברת התעופה השנייה, אבל אני אנסה לחרוש מעט באינטרנט, ואם תהיה לי תשובה, אני מבטיח לעדכן אותך! שבוע טוב

snow white 7

New member
אלוף יקר ../images/Emo9.gif

קודם כל מאחלת לך שתרגיש טוב במהרה. עצם זה שאתה כותב פה, זה כבר סימן טוב
דבר שני, נכון שמה שכתבתי לא שייך לשרשור, אבל לא יפה להתעלם, ולכן הבעתי את תסכולי הרב
אני מודה לך אם תעדכן אותי ברגע שתידע מה שם חברת התעופה השניה
וסוף שבוע מקסים גם לך

סלסרו

New member
לרמי יש כמה בעיות

א - הוא עובד רק 40 שעות בשבוע. יואיל נא רמי לעבוד 50 שעות, ואם נחשב לפי שעה בלי להוסיף overtime (לפי החישוב שלי הוא מרוויח 33 ש"ח לשעה, לא 30), הוא כבר יוסיף לעצמו כ-1300 ש"ח ברוטו. ואם יעבוד 60 שעות, יוסיף 2600 ש"ח ברוטו לחודש, ומן הסתם הרבה יותר כי ישלמו לו overtime. ב - הוא עובד בעבודה שמכניסה קצת מאד. שימצא עבודה שמשלמת יותר. לא קשה למצא משהו שיכניס לו 50 ש"ח לשעה, וכך, אם יהיה מוכן לעבוד 50 שעות בשבוע, יכפיל את משכורתו. ג - הוא רוצה לגור בת"א ולחיות במינוס. יואיל נא לגור קצת מחוץ לת"א, ועלות המחיה שלו תירד וכך הוא יוכל לחסוך ליום בו יוכל לעבור לת"א הנכספת. ד - הוא מעשן. שיפסיק לעשן. (או שימשיך, וימות בגיל צעיר וכך החיים שלו יעלו פחות..). יפסיק לקבל עיתון, ויתחיל להתעדכן דרך האינטרנט. כך יוכל לחסוך לעצמו 500ש"ח בלי בעיות. ה - הוא רוצה לגור לבד. טוב, אם המצב כה חנוק, או שיגור עם החברה, או עם שותפים. ו - הוא רוצה להוציא 700 ש"ח בחודש על בילויים. נשמע קצת הרבה לתפרן כמוהו..

סלסרו, איך שאתה מציג את זה

זה נשמע כמו פתרון לשאלה בשיעור חשבון (כיתה ג', פחות או יותר) ועכשיו לתשובתי. אני הצלחתי לחיות בת"א (ליד כיכר רבין, מקום מרכזי בהחלט), ללמוד שלושה ימים מלאים בשבוע. עבדתי בשירות לקוחות של פלאפון. "טחנתי" לילות וסופ"שים. הצלחתי לשלם על הלימודים שלי, לקנות שטוייעס בלי סוף, לצאת כמעט כל יום ועדיין חסכתי לדרום אמריקה. אז נכון, לא עבדתי 9-5. אבל עבדתי כך כי רציתי יותר כסף. הבעיה של אנשים היא הפינוק שלהם. הם רוצים משרה, לא עבודה. ויותר מזה, הצלחתי לחיות באמריקה ברמת חיים שהיא מעל הממצוע פה, לעשות כסף לא רע, לחיות בדירה חלום, לנהוג בג'יפ כמעט חדש, ולבזבז בלי סוף. אז למה אני יכולה ואמריקאי לא? כי אני השקעתי את הנשמה שלי בעבודה. בוסים רואים את זה ומתגמלים בהתאם. זו מתמטיקה פשוטה, כמו שסלסרו הציג את זה, מה שאתה משקיע - זה מה שאתה מקבל בתמורה (לרוב). אז יאללה, רמי, שלוש ארבע ולעבודה! P.S מישהו מכיר מישהו שמחפש עובדת - כבר לא בלונדינית, אך עם זאת חיננית?!

לרמי יש הרבה בעיות....

אבל... *רמי לא קובע מה תהיה המשכורת שלו (וכן, גם אני הגעתי למסקנה שהוא מרוויח 33 ש"ח לשעה..), *להרוויח 50 ש"ח לשעה זה בכלל לא קל... אני לא מכיר הרבה אנשים שמרוויחים 50 ש"ח לשעה.. *נכון, הוא רוצה לגור בתל אביב, מה לעשות? רמי בחור רווק, לרווקים יותר קל להכיר בתל אביב מאשר בשדרות, או אפילו אשדוד... מבחינתי זה נתון. *לא תמיד קל להפסיק לעשן כמו שזה נשמע, מה גם שהחסכון המועט שבאי קניית מקלות הסרטן לא יספיק לו בשביל לחיות בכבוד ממילא.. אבל אכן, כשצריך לחסוך.. מתחילים גם בקטן, ועל זה אני מסכים איתך. *בגיל 30 לגור עם שותפים, אני מניח שזו לא המטרה, עם חברה אני מבין (ומאחל לכל אחד), אבל עם שותפים בגיל הזה יש לי בעיה, אמנם זה עדיף מלגור עם ההורים, אך בכל זאת.. ישנו גיל מסוים שצריך להיות עצמאיים, לא? *700 ש"ח לבילויים, אולי נשמע המון, אבל למען האמת... אני לא מבין איך סכום כזה אמור להספיק לו... הוא יוצא "רק" פעמיים בשבוע.... כלומר 87.5 ש"ח ליציאה... וזה בשום צורה לא אמור להספיק במידה והוא רוצה לצאת עם בחורה... (שווארמה בלאפה עולה מעל 30 ש"ח רק לשם השוואה...) בקיצור, הכתבה הזאת המחישה לי בדיוק עד כמה יותר קל לחיות ולהצליח פה, מאשר בארץ.

snow white 7

New member
ואפילו לא התחלנו לדבר על מחירי...

הדלק
כמה שפה קפצו המחירים לאחרונה, המחירים בארץ זה ממש שערוריה

יצא לך להיות בארץ לאחרונה?

לי עדיין לא... (לצערי).איך באמת מתמודדים עם המחירים בארץ? (שגם ככה הם הרבה יותר גבוהים מאשר כאן..) אגב, מצאתי לך את זה... (אבל אני מניח שזה די ידוע.. את החברה השניה לא הצלחתי למצוא- ואני 3 שעות הופך את כל מנועי החיפוש....מוזר.. לא? לפחות מצאתי ש SOUTHWEST החברה שאני טס בה-הכי בטוחה בתוך ארה"ב... את זה לא ידעתי..)

snow white 7

New member
לא יצא לי להיות בארץ לאחרונה אבל...

אבל בקרוב אני נוסעת לביקור, ולכן חשוב לי היה לדעת על חברות התעופה. תודה על הלינק ששמת פה, ואם בכל זאת תמצא את שם החברה השניה, אשמח לשמוע ושוב
בקשר למחירים והחיים בכלל בארץ, אני בקשר עם הרבה אנשים והחיים לא קלים בכלל, זה ברור. אבל בשביל זה הרי יש את ההמצאה הישראלית הידועה לשימצה בשם האוברדראפט

Vdrums

New member
ההמצאה הזאת הולכת להיפסק

(כנראה) בינואר הקרוב.

למעלה