לחיי השקרן

לחיי השקרן ../images/Emo120.gif

בעיצומן של האריזות החלטתי לעשות הפסקה קצרה, להיכנס לראות מה קורה בפורום, ולהיכנס לצ´ט (יואל) להגיד שלום לחבר´ה. בעודי בצ´ט "הנסיך הקטן" אמר לי היי. ארגזים, לא ארגזים, לחץ, לא לחץ, שאני לא אשיב היי לנסיך הקטן? אז השבתי. ודיברנו, ודיברנו עוד, והוא שאל בן כמה אני, ואמר שהוא גם בן 23, ודיברנו על מה אנחנו עושים ושאר פרוטוקול הצ´ט הרגיל. החלטנו לעבור לחדר שקט, אז פתחנו חדר "אנטואן" (אלא מה?), וקשקשנו חצי שעה נוספת, ואחר כבוד המשכנו לשיחה מקסימה בטל´. כל כך מקסימה, שכעלינו על זה שאולי כדאי שלפני שנקבע תאריך לחתונה אולי כדאי שנתראה קודם, החלטתי לחרוג מהרגלי בקודש ולהיענות להצעתו לבוא אלי (במקום להתחיל במקום ניטראלי; השעה כבר היתה 2:00 לפנות בוקר, והוא באמת נשמע נהדר). אז הוא הגיע (אחרי שסברתי חזור והסבר שהדבר היחיד שנראה יותר גרוע מהדירה שלי כרגע זה אני כרגע), ופייר - במבט ראשון לא הייתי נותן לו יום מעל 20. אז דיברנו עוד ועוד על כל הנושאים בעולם, ובין השאר דיברנו על אנשים מוזרים שפגשנו בצ´ט. במסגרת זו סיפרתי לו על הפעם היחידה שפגשתי מישהו ששיקר לי בתחילת השיחה ביחס לגיל, ועל זה שעשר שניות אח"כ הוא ראה את הגב שלי בדרך החוצה מהפגישה איתו. המשכנו לדבר, עברנו לנושאים אחרים - מכרים משותפים בין השאר - ואז, רק אז, הוא טרח לפתוח בפני את סגור לבו: הנסיך הקטן בעצם בן 28. למונולוג ה"איזה חיים קשים הם להיראות כ"כ יותר צעיר מגילך" נתתי שלוש דקות (שלמות!) בטרם הוא מצא את דרכו החוצה. אף פעם לא זרקתי מישהו מהבית שלי עד היום. חרא של הרגשה.

DJNYC

New member
הממ.. זו אומנם החלטה שלך

ואם אתה שלם איתה אז סבבה... אבל לא הבנתי למה זרקת אותו. בגלל שהוא בן 28? או בגלל שהוא לא אמר את הגיל האמיתי?

DJNYC

New member
כלומר ...

כל מי שהוא הצטמצם לכדי "שקרן" בגלל זה. נכון, זה מפריע ובצדק, אבל אתה לוקח את זה לצד השני לגמרי מתוך כעס. האם אתה אף פעם לא שיקרת? האם אתה מחשיב שקר כבלתי נסלח? האם כל מי ששיקר לך סובבת לו את הגב והוצאת אותו מחייך? למה זה בלתי נסלח? העולם הוירטואלי מטבעו הוא לא אמיתי, והוא הביא איתו דפוסי התנהגות שונים... אתה לא רואה מישהו בקצה השני של החדר, רואה איזה משהו בחיוך, או ניצוץ בעיניים.. אתה מקשיב לתיאור שלו את עצמו, לגיל שלו, למה הוא אוהב... הכל וירטואלי... אל תשכח את זה.

בדיוק בגלל זה.... ../images/Emo120.gif

זה מפריע במיוחד. שמע, כשמישהי אומרת לי שהיא אחרי דיאטה של חודש אני אגיד שברור שרואים שהיא רזתה, גם אם - אפּס - נראה שהיא לא ירדה 100 גרם. אני גם מניח שאני אגיד למישהו שהוא היה נהדר במיטה, גם אם היה - איך נאמר - קצת פחות. יש לפעמים ערכים מקודשים יותר מהאמת. אבל בטח לא בצ´ט. דווקא בצ´ט האמת חייבת להיות ערך מקודש, אחרת כל העניין לא יעבוד. אם היה מדובר בפדופיל בן 50, קרח ומשמין, שמספר לילדים בני 17 שהוא בן 20, גבוה חלק וחתיך, היית מסכים איתי שצריכה להיות רשות שתחרים לו את המחשב. אני לא רואה הבדל בין אדם כזה לבין הדוד מאתמול. שיגיד בן 28, אבל באמת נראה פחות. יש עוד עניין בגיל, שהוא הרבה מעבר למראה. זה גם עניין של שלב בחיים. כן כן, עכשיו תורם של כל הנואמים על זה שגיל הוא לא עניין כרונולוגי. בולשיט. סטטיסטית (ובצ´ט הכל עניין סטטיסטי) מישהו בן 28 סביר שיהיה בשלב אחר בחיים ממישהו בן 23. הוא כבר עבר כמה מערכות יחסים בחיים, הוא ניסה הרבה מהכל, הקשר שהוא מחפש הוא זה שבאמת יראה לו כמו "התחנה האחרונה". אני לא בשלב הזה. כשאני מחפש קשר אני מן הסתם רוצה שזה יהיה הדבר האמיתי, אהבת אמת שתימשך לנצח, ידה ידה, אבל בחשיבה רציונלית סביר שהקשר שיהיה יהיה כזה שאני בעיקר אלמד ממנו לעתיד, ולכן נראה ל שקשר עם מישהו שמשמעותית מבוגר ממני יהיה על פי רוב מזיק לשנינו. טוב, הרחקתי הרבה מעבר לנקודה. בצ´ט אסור לשקר. אסור, ואני לא יכול להסתכל מעבר לזה.

אלי פלס

New member
אאוטש....

זה כביכול דבר קטן אבל... מעצבן אותי שאנשים עושים את זה. זה דוחה. הרי אם הוא היה מחליק את הגיל, מדבר אתך קצת וכשהיית רואה שהוא חביב ונחמד, הגיל לא היה משמעותי כל כך בעיניך (נראה לי)... אוףףף...

דרור22

New member
מסכים לגמרי....

אני גם לא מוכן לקבל שקרים ולא רק באינטרנט- מי שמשקר פעם אחת יעשה את זה שוב.... דרור

לירוי25

New member
יש בזה משהו..

טרמפיסט, אני מסכים איתך על חלק מהדברים, גם אני לא אוהב שמשקרים לי ולו בקטנות, אבל אנחנו מדברים כאן על גיל. אם נתעלם ולו לשניה מעקרון השקר זה פרט די שולי שאני משער, תקן אותי אם אני טועה מבחינתך, לא אמור להפריע בכזה אופן משמעותי במידה ויתפתח משהו רציני. אני חושב שהשיקול של אותו בחור היה מתוך נקודת הנחה, שדי מצאת חן בעיניו והוא חשש שהגיל זה מה שיבריח אותך. הוא בוודאי קיוה שבמפגש פנים מול פנים תוכל להתרשם ממנו ולראות כי הגיל אכן אינו קובע. זאת דעתי.

MARMELAD

New member
אל הדלת פנה קדימה צעד !

גם אני מאמין שכשמישהו משקר - בזה זה נגמר. ולא שלא שיקרתי בעצמי. אבל לא בצ´ט, ולא לגביי עצמי. בצ´טים אין התרשמות חיצונית, ואין "קליק" פיזי. ז"א שאם אני רוצה להיפגש עם מישהו זה רק על סמך התיאור שהוא נותן לי. ואם התיאור הזה לא נכון, אז כל השיחה בנויה על שקר. ושיחה כזו לא הולכת לשום מקום. אבל הוא בהחלט הולך. הביתה. ועוד משהו.. יכול להיות שאם הייתי מדבר עם מישהו בן 28 והוא היה נראה לי, הייתי נפגש איתו. אבל אין מצב שהוא יאמר לי שהוא בן 23 ואני אתעלם מזה שהוא לא.

marco

New member
פינת "זקן השבט" ../images/Emo69.gif

אז אולי לא הוכתרתי כך רשמית, אבל עד כמה שאני יודע גילי (הכרונולוגי) הוא הגבוה ביותר כאן. כשקיבלתי את העדכון מהטרמפיסט על מה שקרה אני חייב להודות שגם אני לא ממש הבנתי בהתחלה למה הוא כועס. אבל.... הוא צודק- מאוד צודק!!!! מעולם לא הסתרתי את העובדה שאני בן 27 (ומי שמכיר אותי יודע שגם אני נראה הרבה הרבה פחות). אני לא מבין מי שעושה את זה. אם לומר את האמת אדם שלא ייפגש איתי בגלל גילי, בכל מקרה הוא אדם שלא יהיה ביני ובינו קשר מהותי. די עצוב לשמוע שיש אנשים שעדיין מרגישים צורך לשקר בצ´ט (על המראה, על הגיל - משום מה אף פעם לא משקרים על השכלה.....). ולטרמפיסט אומר: קודם כל ברכת מעבר מוצלח (חיבוק חם תקבל האופן אישי). שנית, אני בטוח שאי שם עולל גאה מחכה רק לך

.m

New member
גיל זה לא עניין כרונולוגי!

גיל הוא מצב מנטלי. אתה יכול להיות בן 50 בגיל הכרונולוגי, ולהתנהג ולהראות בן 25 - אז מה? (כמובן, זה עובד גם בכיוון השני...) בכלל קשה לי להבין את הצורך הזה של אנשים לשקר בנוגע לגיל... ויקירי - תשמח שהוא לא ביקש שתצייר לו כבשה...
mai

ביג דיל

New member
ושוב אני חולק על דעתך, מאי.

גיל (בדרך כלל) הוא אינדיקציה ראשונית לגבי רצונו של אדם זה או אחר. בגיל 28 אנשים נוטים לרצות מערכות יחסים רציניות יותר, דבר שאולי לא מתאים לאדם בגיל 22 או 23. חוץ מזה, דברים שעושים בגיל 23 נשמעים קצת אינפנטיליים אם אתה בן 28 או 30. כנראה שהוא שיקר בנוגע לגילו בגלל שהוא ידע מה תהייה התגובה, וזה, יקירתי, מעשה בילתי נסלח. כבשה? לטרמפיסט יש מה לספר לנו?

כבשה? אני? ../images/Emo120.gif

כבר מזמן החלטתי שאני בלעדית מוכן לצייר לנסיכים קטנים כבש, ולא כבשה.
(לא ממש שושנה, אבל נגיד)

.m

New member
אז מה חדש???

אין עוררין בנוגע לשקר. אני מסכימה לגמרי! סקס? כל הזמן סקס? אני לא יודעת מה מסתיר הטרמפיסט
, אבל כוונתי (התמימה) היתה לציטווט הידוע "אנא, צייר לי כבשה...", מתוך הנסיך הקטן. תפתח איזה
איכותי מדי פעם... mai

.m

New member
למה באלימות? ../images/Emo122.gif

אתה מוזמן לפתוח אותו, אבל אני מסירה אחריות לגבי מה שאתה עלול למצוא...

לא....... ../images/Emo120.gif

....עניתי על זה מראש בהודעה הקודמת שלי? לצורך הגישוש הראשוני לקראת מערכת יחסים אפשרית, גיל הוא עניין מאוד כרונולוגי. הנה מה שהוא סיפר לי על עצמו (בצנזורה הנדרשת): הוא גר עדיין עם ההורים באיזור המרכז, אבל מגיע הרבה לת"א. רק אמא יודעת עליו, עם אבא זה עניין בעייתי. הוא עובד בשירות לקוחות של משהו, אבל זה זמני עד שהוא יתחיל עם הלימודים. כשקוראים את הרזומה הזה מתוך הנחה שהוא בן 23, זה נשמע סבבה. אבל כשמחליפים ל-28.....לא בשבילי. גיל זה עניין כרונולוגי. מישהו בן 50, ללא קשר לאיך שהוא נראה או איך שהוא מתנהג, עבר בחיים (אני מקווה בשבילו) הרבה דברים שאני לא עברתי. זו הסיבה שכשאני נכנס לצ´ט, אני לא מפתח שיחות היכרות עם בני 50. את מוזמנת כמובן לחשוב אחרת, ולצאת איתם בעצמך. *** גיא, אני חושב שהצלחתי לשמור על הדיסקרטיות הנדרשת בתיאור שנתתי. אם אתה חושב אחרת, אתה יכול למחוק את ההודעה.

.m

New member
אתה מרשה לי??? שמחה לשמוע...

כי, אתה יודע, לא הייתי יוצאת אם אף אחד ללא אישור בכתב ממך...
mai

למעלה