שלום דגנית. (זהירות מגילה)
ברוכה הבאה כבר אמרתי? קראתי את כל מה שכתבו הבנות וגם לי יש להוסיף. נתחיל אחד אחד: ולפי הרשימה של דניאל של מורן
טיטולים הרבה טיטולים? למה הרבה? כמה הרבה? כדאי לקנות חבילה אחת של האגיס למשל, ולראות אם הגודל מתאים, אם החיתול נוח, אם הסגירה נוחה. אנחנו התחלנו מהאגיס ונשארנו עם האגיס עד שהתחילה פריחה שנראתה כמו אלרגיה ואז הרופא המליץ להחליף חיתול. קנינו פמפרס ומאד לא אהבנו, לעומת זאת חברה שלי, לא מבינה איך אני יכולה להשתמש בהאגיס. ומה שאני בעצם אומרת זה שכל אחד חושב אחרת אז כדאי לקנות סוג אחד, חבילה אחת ולראות.
בקבוקים אם את מתכוונת להניק אין שום סיבה לקנות בקבוקים. אני הנקתי עד גיל 6 חודשים ולא השתמשתי בבקבוק כמעט. חלב אם מספק גם אוכל וגם נוזלים לתינוק כך שלא צריך לדאוג להתייבשות, מה גם שאנו נכנסים לחורף. בכל מקרה כדאי ואף מומלץ שיהיה בבית בקבוק אחד לפחות וגם תחליף חלב אם. שיהיה, מי יודע, ליתר ביטחון.
מוצצים כדאי להתחיל עם מוצץ אחד. יש המון סוגים וכל תינוק מעדיף סוג אחר, או שלא רוצה בכלל. כדאי לנסות את המוצץ האורטודנטי שלא מזיק להתפתחות השיניים, ועדיף ללא ידית לשם התחלה.
מגבונים, סבון, שמפו, קרם לטוסיק הקטן,מד חום אקמולי גליכול וכו´ כשאנחנו חזרנו מביה"ח שכחנו לקנות סבון ושמפו לתינוק כך שבמקלחת הראשונה היינו צריכים לרוץ ולקנות. חה חה חה ! לגבי הגליכול, אנחנו דווקא השתמשנו בסימיקול, אבל לדעתי כל התכשירים האלו עוזרים לנו יותר מאשר להם. מומלץ לקנות מד חום שמודד בחמש שניות. אמנם לתינוק אין בעיה למדוד חום 2 דקות אבל תאמינו לי המחיר שווה כי ברגע שהוא גדל מעט, כל מה שהוא רוצה זה להתגלגל ולהשתולל, ונראה אתכן 2 דקות מחזיקות לו מדחום בטוסיק.
בגדים בחורף אכן צריך הכל כפול ובחלק העליון אולי אפילו משולש. כדאי ומומלץ לקנות חליפות בייבי גרו. מאד נוח. ואם רוצים אותן לתקופה ארוכה יותר כדאי לקנות בלי כפות רגלים ואז להלביש גרבים. אני הלבשתי חולצה קצרה, חולצת מעטפה, מכנסים עם רגלים ועל כל זה בייבי גרו. (יש לי תינוק חורף, נולד בדצמבר) ולדברים הגדולים, כבדים ויקרים!
מיטה, שידה, עגלה, סלקל מנשא כדאי לקנות מיטה ושידה למרות שאפשר גם בלי אם המצב הכלכלי לא מאפשר זאת. בחודשים הראשונים התינוק במילא ישן בעריסה שאפשר להשכיר, בחדר ההורים. כך שאין צורך מיידי במיטה. (אצלנו עד היום אין שימוש למיטה והיא עומדת ריקה כי הוא ישן איתנו במיטה. (וכל מי שמתנגדת אנא חסכי ממני הטפות מוסר, עייפתי מהן. לעומת זאת התומכות, יתקבלו בברכה) שידה, דבר חשוב ומונע כאבי גב מיותרים. חוץ מזה כל הבגדים נכנסים למגירות. עגלה, פריט חשוב מאוד ואם בוחרים במנשא כמו שאני עשיתי עד גיל 4 חודשים עדיין כדאי לקנות עגלה כי לעיתים היא נחוצה. כדאי מאד מאד מאד לקנות עגלה שהופכת לטיולון כדי שאפשר יהיה להשתמש בה זמן רב ככל האפשר. צריכה להתקפל בקלות, לא להיות כבדה מידי ונוחה. (אני יודעת לא קל לקנות עגלה, גם אני הייתי שם ולקחתי מה שהמליצה המוכרת. בהתחלה לא הפסקתי לקלל את העגלה ולבסוף למדתי לאהוב אותה) בסל קל כדאי להשקיע. אנחנו קנינו סל קל קטן של מקסי קוזי, אין לי תלונות עליו, מאד נוח אבל עכשיו כשהתינוק גדל, צריך לקנות כסא חדש וזוהי הוצאה לא קטנה. עדיף לקנות כסא בטיחות קצת יותר יקר מסל קל, שמתאים מיום הלידה ועד גיל 3-4 כמו זה שאני קניתי לפני חודש ועלה לי 700 ש"ח! הצטערנו שלא ידענו על כך מראש. מה עוד לא אמרתי? אמבטיה, כן אמבטיה עוד דבר שצריך. ואם שכחתי משהו אני בטוחה שכבר קיבלת המלצות מיתר הבנות שכיסו את כל הפרטים. פשוט הייתי חייבת להכניס כמה מילים גם.ואפשר גם להתעדכן
*כאן* אה, עוד משהו מאוד חשוב ששכחתי. לגבי חיתולים לנקות את הפליטות. מצאתי שמאוד נוח לנקות פליטות בעזרת מגבת קטנטנה שקניתי בשילב (קניתי 20 כאלו) משהו בגודל של חצי מגבת מטבח בערך. מאד נוח, חיתול גדול מידי ופחות נוח. כדאי לשים חיתול על הכתף בזמן הגהקה (ובעברית: גרעפס) ולמקם בהשג יד מגבת קטנה.