לטרוף את החיים איך אפשר לומר ביידיש?
ד דווידיש New member 28/10/14 #2 איך לטרוף את החיים בייִדיש ? שתי הצעות: "איַינשלינגען די וועלט" , או "אַריַינכאַפן די גאַנצע וועלט" . מובן שמילולית אין תרגומן זהה לביטוי שהבאת, אולם המשמעות קרובה למדי .
איך לטרוף את החיים בייִדיש ? שתי הצעות: "איַינשלינגען די וועלט" , או "אַריַינכאַפן די גאַנצע וועלט" . מובן שמילולית אין תרגומן זהה לביטוי שהבאת, אולם המשמעות קרובה למדי .
ב בן אהרון New member 28/10/14 #3 לטרוף - זה סלנג עברי ביידיש היו קצת יותר מתונים : לעשות חיים = מאַכן אַ לעבן. לטרוף זה ?רעסן [ גם לזלול] ?רעסן ד?ס לעבן = לטרוף / לזלול את החיים. לא שמעתי, אבל עשה כהבנתך.
לטרוף - זה סלנג עברי ביידיש היו קצת יותר מתונים : לעשות חיים = מאַכן אַ לעבן. לטרוף זה ?רעסן [ גם לזלול] ?רעסן ד?ס לעבן = לטרוף / לזלול את החיים. לא שמעתי, אבל עשה כהבנתך.