ליברמן ביקר היום באוניברסיטה

באמת יופי של שאלה הייתה לחוקר

"ברכבות או במשאיות ? " באמת ייצוג נאמן של דמוגוגיה שמאלנית* אני רק מקווה (בשבילו) שבאקדמיה הוא בודק לפני שהוא יורה כיוון (עד כמה שיודע לי) שליברמן לא מדבר על חילופי אוכלוסיות אלה על חילופי שטחים... סימוכין: http://www.beytenu.org.il/85/549/article.html * גילוי נאות - לא שמעתי את ההרצאה ואני מסתמך על הכתבה .

stkachov

New member
בתור אחד שחזר השבוע מפולין

וראה את הזוועות שנעשו לעם שלנו במו עיניו, אני מתבייש בפרופסורים כאלו, שלא למדו כנראה היסטוריה, ושלא למדו שום דבר מההיסטוריה.

ומה זה חילופי אכלסייה?

מעניין אותי, אגב, מה בדיוק החילוף פה. ישראל קצת מתקנת את הגבול ומוותרת על אום אל פאחם, ומקבלת?.... אה, מקבלת את התנחלויות החוקיות והבלתי חוקיות שגם ככה נמצאות בתחום השיפוט של המדינה או של המשטר הצבאי, מטעם המדינה, ביו"ש. איפה כאן בדיוק החילוף? אבל מעבר לכך, האם סתם ליברמן זוהה עם רעיון הטרנספר של הפסיכי כהנא? אם אינני טועה יש דברים בגו. בנוגע לתכנית חילופי האכלסיית\שטחים\הזזת הגבול. גם יוזמת ז'נבה מדברת על העניין ומציעה משהו דומה רק הרבה יותר הומאני וריאלסיטי. ברמה העקרונית אם תושבי המשולש ירצו לחיות תחת הריבונות הפלסטינית, הרעיון לכשעצמו אכן תקף. סיפוח כל מיני התנחלויות כמו אריאל באופן חוקי לישראל ומאידך מסירת אום אל פאחם ושות' למדינה הפלסטינאית. צעד שכמובן צריך להיות מתואם ומוסכם קודם כל עם התושבים ואח"כ עם הדרג המדיני. ובנוגע ללינק שהבאת, ציטוט קטן ממנו : "אנו שבים ומדגישים, הבעיה היא דמוגראפית ולא גיאוגראפית. מקור הבעיה הוא באזרחי מדינת ישראל הערבים" ואני אומר: מקור הבעיה היא בליברמן ובלאומנות החשוכה שלו. ההבדל המהותי בין הפתרון של ליברמן לזה של ביילין, הפתרון של ליברמן בה ממקום גזעני וכל מטרתו טיהור אתני. וזה מה שכתוב בלינק שהבאת לי, רק במילים טיפה אחרות. ואילו הפתרון של ביילין בה ממקום הומאני ואמיתי ע"מ לפתור סכסוך בדרכים שמקובלות על שני הצדדים. הנחות היסוד של ליברמן אינן קבילות בעיני, כל רעיון\זרם\מפלגה שמקורם בלאומנות הנם פסולים ומחובתנו לבקרם ולגנותם.

IdanXP

New member
לא צריך הסכמה של התושבים הערבים

ברגע שערבי מגדיר את עצמו כפלסטיני (וחלק גדול מהערבים מגדיר את עצמו ככזה) - מקומו בפלסטין (איפה שלא תהיה...) כאזרח פלסטיני ולא בישראל כאזרח ישראלי.

IdanXP

New member
יהודי זה גם יכול להיות שיוך דתי...

יש הבדל בין יהודי לפלסטיני. ולא דיברתי כאן על שום גירוש. אני לא בעד לגרש אף אחד. לא יהודים ולא ערבים. כמו שכתבו, לדוגמא - אום אל פחם ויישובי המשולש שתושביהם מגדירים את עצמם כפלסטינים, ימשיכו לעמוד על תילם, רק שיישויכו למדינה העתידית שלהם - פלסטין ולא לישראל. אריאל שתושביה מגדירים את עצמם ישראלים תסופח לישראל. ככה כולם יישארו במקומם, כולם יהיו שייכים לאן שהם מגדירים את עצמם וכולם יהיו מרוצים. (אה כן... תושבי אום אל פאחם יצטרכו להפסיק לקבל תשלומי ביטוח לאומי מישראל... אז אולי כאן הם לא יהיו כל כך מרוצים. אבל היי... הם בפלסטין שלהם סוף סוף !)

IdanXP

New member
דו פרצופיות ושום סחטיין ! ../images/Emo3.gif

מעניין שהערבים בכלל והתאים הערבים בפרט נוקטים בדו פרצופיות בכל הנוגע לחופש הביטוי. כשהם רוצים להשמיע את דעותיהם - זה לגיטימי כי זה חופש הביטוי ואסור להגיד שזה לא בסדר. ושליברמן והתאים הימניים רוצים להשמיע את דעותיהם - זה לא לגיטימי כי זה גזענות. אתה יודע... אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ולהנות משני העולמות. ורק לפני שאתה עומד לכנות גם אותי פאשיסט (ד"א אולי כבר תגוונו את הלקסיקון ליותר משתי מילים - פאשיסט וגזען - זה די מיצה את עצמו...) אז כדאי שתדע שאני ממש אבל ממש לא תומך ליברמן וממש אבל ממש גם לא תומך באף אחד מחברי הכנסת הערבים שלא פחות גזעניים וקיצוניים ממנו. ובנימה אופטימית... שיהיה פורים שמח לכולם !

הפגנה זה

הליך חוקי, לגיטימי ובמקרה של ליברמן-אף מתבקש. זה ממש לא סתימת פיות. סתימת פיות זה למנוע מליברמן לדבר, ולא נראה לי שמישהו הפריע לו.

amitk80

New member
לא סתימת פיות?

וואלה אתה מה זה דו פרצופי אתה יודע למה? מעניין שלערבים כל הזמן נותנים לדבר ולהשמיע את דעתם באוניברסיטה הפלסטינאית הזאת (הגיע הזמן שמישהו יגיד את זה בכל רם). הם בוכים על חופש ביטוי אבל כאשר מישהו רוצה לדעת מה הפליירים שהם מחלקים פתאום זה אסור? ? יתרה מזאת, האם היהודים היו מפגינים בכזאת ברוטליות כאשר אחמד טיבי היו מגיעים לאוניברסיטה? אני בטוח שלא. מה הקטע שלהם להפגין נגד ליברמן? הם מגדירים את עצמם פלסטינאים אז למה הם לא עוברים לגור בשטחי הרשות? אתה יודע למה? ? כי ברשות הם לא יקבלו את הזכויות שהם מקבלים פה במדינת ישראל. הם מקבלים ביטוח לאומי (על ההשרצות שלהם), הם מקבלים עזרה בלימודים, מקבלים הקלות. נראה לך שלממשלת חמאס יהיה את כל הכסף לדאוג לעוד מיליון פיות? שנינו יודעים שלא. חמאס והפת"ח בקושי דואגים לעצמם לחשמל אז לערביי ישראל? תקשיב, אם תושבי אום אל פאחם מגדירים עצמם פלסטינאים אז שיגורו בשטחי הרשות. אין לי בעיה עם הזהות שלהם, אבל הבעיה שלי מתחילה כאשר הם מתחילים לתקוע לנו סכינים בגב ולבגוד במדינה הזאת. את הבוגדים צריך לזרוק או לשלול להם אזרחות ויפה שעת אחת קודם. אם העלית את דוגמאת ארה"ב, להזכירך שיונתן פולארד ריגל למעננו הוא יושב עדין בכלא ללא קשר לדתו. אם מישהו מעיז לבגוד בארה"ב שמה הם לא משחקים בקקי כמו פה.. ואני אגיד לך משהו לסיום, בבחירות הבאות אני כנראה הולך להצביע ליברמן כי הוא לפחות אומר את האמת המרה בפנים. אני לא מסכים עם המילה טרנספר אבל צריך להפעיל יותר חוכמה וקצת כוח מול הערבים. הם לא רוצים איתנו שלום והבעיה הגדולה היא לא הערבים השכנים אלא הערבים שחיים בקרבנו

מה זה

מה הקטע "שלהם" להפגין נגד ליברמן? ליברמן מחזיק בקו לאומני חשוך שרואה בהם ובזהותם בעיה שצריך למגר. אם הייתי באונ' יש מצב שהייתי מצטרף להפגנה. במקום עבודתי הקודם, ליברמן התארח אצלנו וזה נפל בדיוק על המשמרת שלי, וכשהוא הלך הוא בא ללחוץ את היד ל"צוות האירוח" . אני באותו הרגע חתכתי משם באלגנטיות, כי אני ממש לא מעוניין ללחוץ את ידו של הלאומן הזה. לגבי הפלאיירים-אז זה בעיני פאק של האונ'. אני לא מבין את עצם העניין שיש תאים שפועלים אך ורק בשפה הערבית. אין שום בעיה שיפעלו בערבית אבל שיהיו חייבים לתרגם את כל הפלאיירים והשלטים שלהם לעברית. ולא מתוקף איזשהי אידואלגיה, אלא בקטע של זכותם של כל (או לפחות רוב המוחלט) של הסטודנים לדעת את המצע שלהם. ואין קשר בין מרגלים לערביי ישראל. בשארה הואשם בריגול? אם יחזור לארץ-יבוא על עונשו (באם יוכח כמובן שאכן ריגל\עזר ל"אויב"), בדיוק כמו בארה"ב. אין קשר בין זה לבין שאר האזרחים שומרי חוק.

"חברה" שלי הייתה שם...../images/Emo10.gif

לא ידעתי בכלל שליברמן מגיע. כשהלכתי לכיוון תחנת האוטובוס דרך הרב תכליתי נתקלתי בחבורה של כמה אנשים עם כל מיני דפים שדבוקים להם לחזה ועליה כתובים דברים בערבית שלא הבנתי. פתאום אני רואה בתוך ההמולה בחורה ערביה שלומדת איתי, תמיד הסתדרתי איתה מצוין, לא רק שלום שלום, ישבנו דיברנו בהפסקות, היא הסתובבה עם החבורה הקטנה שלנו ומאוד הערכתי אותה על זה שהיא חיה לה בשקט ולא נוקטת עמדה בכל הטירוף הזה. דווקא עליה היה שלט שכתוב בעברית, משהו עם "ליברמן הגזען". היא אמרה לי שלום וחייכה לעברי כמו תמיד, לא הצלחתי לחייך אליה בחזרה.

amitk80

New member
גם לי היה מקרה דומה

אני הייתי בדרך למבחן אמצע ופתאום אחד הסטודנטים שלומד איתי לוחץ לי את היד. אז אמרתי לו לפחות אנחנו מצליחים לדבר בינינו ואז הוא התחיל לזיין לי בשכל שאני משחק אותה חבר שלו ופתאום הוא מופתע שאני קורא קריאות "מוות לערבים" (שבכלל לא קראתי כי מה לעשות אני יודע את הגבולות). בתשובה אמרתי לו שלא יבלבל במוח ושלא יכניס לי מילים לפה ושלא כל הערבים בוגדים. אם כל כך רע לכם אז אתם לא חייבים לחיות במדינה הזאת וללמוד בסוריה או בלבנון אבל ההבדל הוא שפה נותנים לכם להביע את דעתכם. אם תעיזו לצאת נגד המשטר בסוריה יהרגו אותכם בלי רחמים (ראו הטיהור שנעשה בחאלב בשנת 2005). מה שהיה מצחיק שהגיעה אלי חבורה של ערבים והם היו כל כך עצבנים. אני לא אסתיר את העמדות הפוליטיות שלי. מי שזה לא מתאים לו בעיה שלו. אני מבין שהם מופלים אבל כל הזמן אני שומע רק בכי וכמה המצב חרא ובין היתר זה בגלל ההנהגה שלהם. "אעלק" חבר שלהם. איזה זיוני שכל.. אם אחמד טיבי היה מגיע אז הייתי רק אומר לו בפנים שהוא אפס אבל לא יורד לרמה שלהם. לפחות מישהו אומר את האמת במדינה הזאת

רק עצה קטנה ממני...

תדאג שיהיה לך זוג נוסף של משקפיים בתיק

amitk80

New member
חשבתי שתהי מוכנה

להיות מאבטחת שלי.. מקסימום נתחיל להסתובב עם גז מדמיע. תודה שהזכרת לי!

למעלה