ליגה מול תחרותי

אמא לה3

New member
ליגה מול תחרותי

זה לא מעצבן שיש בנות מוכשרות בליגה שיכלו להצליח מאוד בתחרותי? הרי הן מגיעות לליגה, לוקחות המון מדליות (ובצדק) זה לא חבל שהן לא מגיעות למסלול התחרותי? מעבר לזה, בנות של אקרובטיקה, במיוחד הקטנטנות, כל כך מוכשרות שזה פשוט בזבוז שהן לא מתחרות תחרותי. הרי לפי המודל ככל יש יותר בנות צעירות שמתחילות להתחרות כך יהיו יותר בנות בדרגות הגבוהות שלא ינשרו. תארו לכן מצב, שכל הליגה במיוחד הצעירות (ליגה 1,2) יתחרו במסלול תחרותי, והפחות טובות ימשיכו לליגה ,3,4,5 למסלול ליגה. האם יהיה מצב לקדם בצורה זו את המסלול התחרותי?

noaleee1

New member
זה שיקולים..

של מאמנות שמעדיפות שהבנות שלהן ינצחו בליגה, ויהיו הכי טובות, מאשר שהן יתחרו בתחרותי ולא ינצחו .. ואני לא לגמרי חושבת שזה שיקול מוטעה כי בסך-הכל, אם ילדה כל השנה משקיעה ומתאמנת (ובמיוחד בתחרותי שזה הרבה יותר שעות מליגה)ובסופו של דבר מעיגה לתחרות ורואה שהרמה שלה נמוכה יחסית - זה מתסכל וזה יכול לגרום לזה שהן יפרשו. ואני חושבת שיש גם המון בנות מוכשרות בליגה, שהן בליגה לא כי הן לא יכולות להיות בתחרותי, אלא כי נפשית יהיה להן קשה במסלול התחרותי, כי זה עבודה הרבה יותר קשה ולא כולן בנויות לזה נפשית.

אמא לה3

New member
ליגה מול תחרותי- סיבוב שני../images/Emo8.gif

אני לא יודעת אם את זוכרת, אבל בעבר כבר שאלתיעל ההבדלים מבחינת שעות ביגה 1,2 לעומת דרגה ה'לדוגמא, כי בטווח הזה אין הרבה הפרש בשעות האימונים לדעתי. ואגב, מבחינת תחרות, ליגה או תחרותי זה לא משנה לבנות מבחינה נפשית תחרות זו תחרות,ההבדל זה במאמנות, אם למאמנ יש את היכולת לקחת בנות לתחרותי או "להשתפן" וללכת לליגה. כמובן שאם הבנות ברמה נמוכה או חסרות יכולת הרי שהליגה זה פתרון נהדר. גילוי נאות, הכותבת אימנה בעבר ליגה 1-4 (בזמני לא היה 5). והבחירה שלי בליגה היתה כי פשוט לא היה לנו מספיק עות אימונים בכלל .(וזה ניכר גם ברמת הבנות לעומת רמת הבנות בליגה...וחבל)

noaleee1

New member
אאבל ..

אני לא מדברת עם ליגה 1,2 או דרגה ה' .. זה באמת כמעט אותו דבר, אבל בין ליגה 3 לדרגה ג' כבר יש הרבה הדבלים, ואם אין הבדלים במספר שעות האימונים ביניהם זה לא פייר כלפי אותן קבוצות ליגה שעוד מתאמנות אותן שעות כמו שצריך להתאמן בליגה, ולא כמו תחרותי . הרי מסלול הליגה מיועד לבנות שלא רוצות להתאמן כ"כ הרבה, ואם כדי לנצח הן צריכות להתאמן יותר - כי קבוצות אחרות מתאמנות יותר - אז חבל , כי לדעתי מפוספס העניין של הליגה והתחביב . כי באמת אני כבר רואה בליגה בנות בליגה 2 (לא הרבה כמובן ..) שיכולות להתשלב בדרגה ד' ואולי אולי אפילו בדרגה ג'
ו.. איזה קבוצה אימנת ? :)

אמא לה3

New member
את בעצם אמרת את מה שאני

אמרתי... לדעתי כל נושא הליגה צריך להתנהל אחרת. בנות מוכשרות צריכות ללכת לתחרותי. בנות ש חוגים צריכות ללכת לליגה, אני מניחה שלמאמנות של הליגה יש את הציוד המינימלי באולם גם בשביל תחרותי, והמודל הטוב שכרגע אני יכולה לחשוב עליו זה הפועל ת"א. הטובות לתחרותי, הפחות טובות לליגה.

noaleee1

New member
אה חחח ..

אז הסכמנו שבכל קבוצה צריכים להיות שני מסלולים : תחרותי וליגה הטובות ביותר לתחרותי והבינונית פלוס לליגה. יפה..הלוואי שבכל קבוצה היה גם מסלול של תחרותי - אבל לצערנו יש את הקבוצות שמעדיפות בעיקר לנצח = ללכת רק לליגה . אבל אפשר להגיד לזכות הקבוצות האלו שזה ממש מעלה את הרמה של הליגה, וזה כייף לראות את הרמה עולה כל שנה . :)

אמא לה3

New member
אני לא חושבת שהולכים לליגה

רק בשביל הקטע של "לנצח" וזה גם לא קטע לראות אתהרמה של הליגה עולה. מהליגה לא יצא כלום. נאדה, זה פשוט יכולות שהולכות לאיבוד, קחי ילדה כמו קשת מרמתהשרון, הרי יש לה יכולות, ואם מגיל צעיר הו מטפחים אותה בתחרותי היא יכלה מאוד להצליח. אין לי מושג למה היא (או כל אחת אחרת ברמתה) פנו דוקא לכיוון של הליגה (ויכולות להיות סיבות נפלאות לכך), אבל העבדה היא שיותר מאמנות מותרות מראש על אפשרות של התחרותי ופונות לליגה- חבל.

noaleee1

New member
אני ממש לא חושבת שהולכים לליגה

כדי לנצח או כדיי לרואת את הרמה עולה . אבל אני חושבת שאם את רואה בנות מוכשרות בליגה 2 שנשארות בליגה, זה כי הן רוצות לנצח - ואני לא מתקיפה עכשיו את מי שבוחרת בליגה, זה ברור שרוצים לנצח- הן מבינות שאם יעברו לתחרותי יהיה להן יותר קשה. יש בנות מוכשרות שעכשיו במסלול של הליגה, (במיוחד אני חושבת ברמות כמו ליגה 4-5) שהן לא בתחרותי כי הן התחילו מאוחר (בכתות ד'-ה') ואז הרבה יותר קל להשתלב במסלול של הליגה וגם לנצח .

יובל654

New member
בקשר להודעה של אמא לה3

מתוך הכרות טובה מאוד עם קשת היא התעמלה בארצות הברית עד כיתה ד' ואיננה רוצה בכלל תחרותי, גם אם היו מציעים לה היום היא לא הייתה הולכת לשם וגם בעבר היא לא רצתה.

אמא לה3

New member
קשת היתה רק דוגמא

וכבר ציינתי מקודם שבטח יש אלף ואחת מתעמלות כאלה עם סיבות טובות. העיניין הוא אחר, לוקחים בבנות עם המון פוטנציאל לליגה במקום לתחרותי

ליה67

New member
גם בקשר להודעה של אמא לה3

אני מתעמלת בליגה ויש לי הרבה חברות שהן מתעמלות , דיברנו על זה הרבה , על הנושא של המסלול התחרותי , אבל בגילנו , חשוב לנו גם לבלות עם חברות ולא כל היום כל יום להיות בהתעמלות, אנחנו מאוד אוהבת התעמלות אבל אנחנו גם רוצות שיהיו לנו חיים חברתיים ונצליח בלימודים , שיהיה לנו זמן בקיצור. בנוסף לכך במסלול הליגה האווירה יותר טובה , הרבה פחות תחרותיות בין הבנות , יש אווירה של קבוצת חברות וכולם מגובשות . אני חושבת שהליגה זה פתרון מעולה לבנות שגם רוצות גם להנות וגם להתחרות . ואני מצטערת לומר , אבל גם הבנות בישראל שנמצאות במסלול התחרותי , הם טובות והכל אבל אין תנאים מספיק טובים כדי להגיע למשהו גדול , לאליפות אירופה בקושי יוצאות בנות , חשוב לי להדגיש שזה לא שהרמה שלהן נמוכה , הן טובות והכל אבל בארץ לא משקיעים בענף ההתעמלות מספיק . אין אולמות טובים , אין ספונסרים .

אמא לה3

New member
אני מניחה שאת כבר נערה

האם כילדה בת 6 שאלו אותך באיזה מסלול תרצי להתחרות? כל מה שכתבת נכון, אבל אם היום היו 1000 מתעמלות בדרגה 1,2 יותר מתעמלות היו שורדות להגיע לג'וניור/סיניור (אולי אפילו את...), העיניין הוא איך לקדם כן את ההתעמלות בארץ. עם כל הכבוד הליגה זה דבר נפלא, באמת, אבל לא ממש עוזר בענף התחרותי - מה שיביא את הפרסום ואת ההכרה.

ליה67

New member
את צודקת , אבל

אני לא מתעמלת בשביל פרסום והכרה , אני מתעמלת כי אני אוהבת את זה וזה כיף לי . ואני רוצה להכיר מישהו או מישהי שאין לו קשר לעולם ההתעמלות בארץ ומכיר מתעמלים ומתעמלות, בישראל רק שחקני כדורסל כדורגל וכדומה מתפרסמים .

אמא לה3

New member
הכרה ופרסום

הכוונה היתה לא את כמתעמלת, אלא, הכרה בענף, יותר כספים שיכנסו, יותר כספים שישקיעו באולמות, במתעמלות במאמנים, בתחרויות. לכדורגל/כדורסל יש את זה ולכן המימן שם גבוה יותר. מהליגה לא תצמח הכרה או פרסום, מהתחרותי כן, ראי מקרה אלכס שטילוב

daksha2

New member
לדעתי...

תראו, אני לא מתעמלת מכשירים ואין לי ידע רחב מידי בתחום, אבל לפי מה שהבנתי כאן העניין מאוד פשוט: רוב הבנות מתעמלות בעיקר בשביל הכיף. הרבה בנות לא אוהבות את הלחץ של התחרות. גם אלה שמתעמלות גם בשביל ההישגים ["זכיתי מקוםראשון-שני-שלישי בככה-וככה-וככה"] מתעמלות בסופו של דבר כי הן אוהבות את זה. עכשיו העניין הוא, שמלהתאמן בליגה ניתן להשיג את אותו הישג חומרי [מדלייה צבועה בזהב ו"זכיתי מקום ראשון באליפות הארץ"] שניתן להשיג בתחרותי בפחות עבודה ויותר הנאה. בסופו של דבר הן פורשות לפני הגיוס, ואם ממשיכות להתאמן בזמן הצבא פורשות בגיל 20-23, פשוט כי שם נגמרת תוחלת החיים של מתעמלת מכשירים. המדליות נשארות ולאנשים שלא נמצאים עמוק בתחום לא אכפת אם התחרית בליגה או בתחרותי. ההישג, המדליה וההרגשה הטובה של המקום הראשון שבליגה אפשר להגיע אליה הרבה יותר בקלות נשארים שנים אחרי, וזה לא משנה איפה התחרית. היתרונות שהיו למסלול התחרותי, אלו שאמורים היו למשוך בנות אליו על פני הליגה היא האפשרות להתקדם מעבר, להתחרות בעולם ולהגיע להישגים בינלאומיים. העובדות הן, שהמימון להתעמלות [כל ענף שהוא בהתעמלות, לאו דוקא מכשירים] בארץ שואף למינוס, והיתרונות שאמורים להיות למסלול התחרותי פשוט מטשטשים ונעלמים. אין אולם ואין תנאים, לרוב ההורים פשוט אין את האפשרות לממן תנאים מספקים, וגם להורים שיש להם אפשרות פשוט כבר לא נשאר על מה לשלם בארץ כי המשאבים פשוט לא קיימים. בנות בודדות מגיעות לאליפות אירופה ובודדות אפילו יותר לאליפות העולם ורק במקרים נדירים משיגים להישגים גבוהים ביחס לעולם. בנוסף, אם הולכים רחוק יותר לכיוון האוליפיאדה, אפשרות שצריכה להיות פתוחה להתעמלות מכשירים בנות כי זהו ענף שיכול להתקדם רק אם יתנו לו צ'אנס, כמו מתעמלת מוכשרת שאם תשימי בקבוצה שלא מתאימה לה ולא מאפשרת לה להתקדם היא תדעך ותבזבז, לעומת מתעמלת שתשימי בקבוצה שאולי קצת גדולה על היכולות שלה באותו רגע אבל תאפשר לה וכמעט תכריח אותה להתקדם על מנת להתאים את עצמה לקבוצה ובסופו של דבר תצליח ותפרח. והקריטריון הישראלי פשוט לא מאפשר הגעה לאוליפיאדה, כי הקריטריון צריך להתאים גם לרמת הענף במדינה עצמה ולא רק ביחס לעולם. כי לפי מה ששמעתי כבר היו תקופות שבהן הדרישות של הקריטריון הישראלי עלו על אלו של הבינלאומי, או האירופאי או משהו כזה.... בקיצור, זה פשוט לא שווה להן. [סורי על המגילה...]

אמא לה3

New member
דקשה ליה ויובל

כל מה שכתבתן נכון, מלבד דבר אחד. שלושתכן התיחסתן למתעמלות בלבד. השיקול אם ללכת לליגה או תחרותי אינו של המתעמלת. הוא של המאמנים. בטח בגילאים צעירים. הרי לא תשאלו ילדה בת 6-7 באיזה מסלול היא תרצה להתחרות, אין לה מושג. אין ספק שלבנות בוגרות יותר שפספסו את המסלול התחרותי,הליגה נותנת את המענה המדויק, אבל כאן אנחנו מפספסים את העיקר- פיתוח ההתעמלות בארץ.

תגובה מעולה ומעניינת

תיארת את המצב במדוייק. השאלה עכשיו, איך פותרים את זה? מה עושים כדי שיתרונות המסלול התחרותי יעלו באופן משמעותי על הליגה? איך גורמים למתעמלות להגיע לתחרותי ולהישאר בו, ואיך מונעים בריחת כשרונות לנתיבים צדדיים כגון ליגה? רק הארה אחת- כתבת שהיו תקופות שבהן הקריטריון הישראלי היה יותר גבוה מהבינלאומי- ובכן זה לא שהיו תקופות, זה *תמיד* ככה, הקריטריון הישראלי קשה *בהרבה* מהקריטריון האולימפי.

ליה67

New member
אני חושבת

שזה נכון אבל לא תמיד , יש לנו מלא בנות בליגה שהן בכיתה א' שזהה גילאים 6-7 , והן לא מתעמלות בשביל התחרות , אלא בשביל הכיף , עובדה שלא כולם יצאו לתחרויות של ליגה 1 ובכל זאת המשיכו להתאמן ולא פרשו , אז אני חושבת שאם היו שואלים אותן אם הן רוצות לעבור לתחרותי הן היו נשארות אצלנו . אבל אני בטוחה שחלקן כן ירצו , לא כולן , אם הבנתן אותי :)

ליה67

New member
וגם ...

זה לא שיקול של המאמנות אם הילדה תיהיה בליגה או תחרותי , יש לנו מספר בנות שהלכו להבחן למסלול התחרותי , לבדוק אם הן מתאימות ,הן התאימו , קיבלו אותן , ולא רצו ללכת ... והן לא בגיל שלי

אמא לה3

New member
תראי,

דוקא זה מצחיק כי כשהסתכלתי על הסרטונים שלך באמת אמרתי, אחת כזאת היתה צריכה להיות בתחרותי. בכל מקרה, למה הן הלכו להבחן לתחרותי? ואם הן התקבלו, למה הן לא המשיכו בזה? הרבהפעמים ילדות מקבלות הזדמנות כזו, אבל הן כל כך קשורות למאמנת שלהן, לקבוצה שלהן ולנוחות שבמרכז התעמלות שלהן (מבחינת הקירבה לבית) שהן מוותרות. זה קורה המון- וחבל. אבל אם המאמנת שלהן, זאת שהן מכירות ואוהבות אומרת להן, אתן מתחרות במקום ליגה 1,2 - דרגה ה',ד' מבחינתן זה לא משנה. גם לי כמאמנת, כשעזבתי את מקום עבודתי, שם היתה לי קב' ליגה, העברתי את הבנות לקב' תחרותית, המאמנת מאוד רצתה אותן, הן לא רצו להמשיך בכלל, רק אחת מהן המשיכה ועד היום היא מהטובות בארץ (ולא אציין מי היא), שאר הבנות ויתרו על להמשיך להתעמל בכלל. לצערי הרב.

למעלה