ליגת האלבומים - כללי המשחק

ליגת האלבומים - כללי המשחק

להלן כללי המשחק בליגת האלבומים של הפורום. (מן הסתם, אשכח חלק מהכללים, ולכן אשלים אותם אח"כ).
מכיוון שהפעם יש עשרות רשימות משתתפות, יועלו בסיבוב הראשון מדי יום שני משחקים, כל אחד עם שתי רשימות. היינו, סה"כ ארבע רשימות ליום.
לכל משחק יינתנו 24 שעות להצבעה, מרגע העלאת הרשימות לפורום.
אתם מוזמנים להצביע לרשימה הקרובה יותר ללבכם. אם אינכם מכירים את האלבומים - הצביעו לרשימה המשכנעת יותר, לפי נימוקי הכותבים. בהחלט ניתן להוסיף הסברים ונימוקים להצבעתכם; חלק ממטרות התחרות הוא ליצור דיון סביב האלבומים הנדונים. יחד עם זאת, המטרה *אינה* להתקיף אישית את מחברי הרשימות. אנא שימו לב לתקנון הפורום (קישור נמצא בטאגליינס) וכבדו אותו.
מכיוון שהוגשו כמה עשרות רשימות, אני מצפה שגם ההצבעה תהיה ערה, ומספר המשתתפים בה יהיה גדול, בהתאם.
לא תיקנתי שגיעים בכתיב ובדקדוק, כולל שמות אלבומים ומבצעים, ברשימות המשתתפות. התלבטתי בעניין, והחלטתי שזכותכם להתרשם מן הדברים כפי שהוצגו במקור.
כמו כן, קחו בחשבון שהאלבומים מופיעים ברשימות ללא סדר עדיפות כלשהי. היינו, אלבום הממוספר 1 אינו בהכרח נחשב ליותר טוב מאלבום מס' 10 באותה רשימה, בעיני המגיש.
בתום 24 השעות, אודיע מיהי הרשימה הזוכה מבין כל צמד רשימות, היינו מי הרשימה העולה לסיבוב הבא.
כבליגה הקודמת, התחרות היא אנונימית. בסוף כל סיבוב, לאחר שכל הרשימות הוצגו לבחירתכם ונבחרו הרשימות העדיפות, אודיע את שמות המשתתפים שלא עלו לסיבוב הבא.
משתתפים שרשימתם זכתה במירב הקולות במשחק, יתבקשו להוסיף שמות של עוד 3 אלבומים, עם נימוקים לבחירתם, עבור הסיבוב הבא.
וכך, לפי שיטת האלימינציה, נגיע בסופו של דבר לבחירת הרשימה הכי פופולרית בפורום.
כבליגה הקודמת, במידה ויהיה מספר אי-זוגי של רשימות בסיבובים הבאים, יינתן "כרטיס חופשי" לעליה, לרשימה שהפסידה במספר הקולות הקטן ביותר, במשחק בעל מספר המצביעים הגבוה ביותר.
הליגה היא רק משחק. אין כאן יומרות לקביעת האלבומים שהם "אובייקטיבית" הטובים ביותר, כי אין קנה מידה לקביעת דבר כזה. אנא קחו את הדברים בפרופורציה - ותהנו!!
מה שכחתי?

סיבוב ראשון - משחק ראשון

רשימה מס' 1 1. Camel – Mirage רמת ההלחנה של קאמל. מלודיות נהדרות. 2. ששת - ששת. העיבודים המעניינים, החליל צד של שם טוב לוי והקול של יהודית רביץ. נפלא. King Crimson - In The Court Of The .3 Crimson King. צריך לכתוב למה? Yes - Close To The Edge .4 הקול של אנדרסון והלחנים המעניינים. 5. Anglagard - Epilog. עיבודים ולחנים מצוינים. Pink Floyd - Wish You Were Here .6 הגיטרה של גילמור + הליריקה של ווטרס. 7. תמוז - סוף עונת התפוזים. הלחנים של שלום חנוך ואריאל זילבר. מאיר אריאל אחראי לחלק מהשירים. 8. Jethro Tull - Thick As A Brick החליל צד של איאן אנדרסון פשוט מקסים. 9. Genesis - Selling England By The Pound היצירות הארוכות והמלודיות. 10. Pink Floyd - Animals הליריקה הגאונית של ווטרס, המוזיקה המעניינת. מול רשימה מס' 2 1. Meddle - Pink Floyd האלבום הטוב ביותר של PF לטעמי. אלבום המעבר מ- Floyd ה"ישנים" ל- Floyd ה"חדשים" (הכל יחסי, כמובן). אם הייתי צריך לקחת איתי אלבום אחד לאי בודד, זה האלבום שהייתי בוחר בו. 2. Dark Side of the Moon - Pink Floyd מה יש להגיד, האלבום המושלם בכל הזמנים. מילים מצמררות, מוסיקה ממכרת - פשוט אורגזמה. 3. Selling England by the Pound - Genesis מוסיקת פרוג במיטבה, כשפיטר גבריאל עדיין דומיננטי. וכמובן השיר Firth of Fifth שכל פעם מעלה לי דמעות בעיניים. 4. Tales from Topographic Oceans - Yes שיכרון צלילים - מוסיקת פרוג תזזיתית עם קטעי קלידים מדהימים של Wakeman והקול האלוהי של Anderson. 5. Shear Heart Attack - Queen האלבום שהתווה את הדרך לאלבומים הבאים של Queen. והקול של פרדי, אחח הקול של פרדי - גורם לך לרצות לצעוק "פרדי, תעשה לי ילד!". 6. Deep Purple - Deep Purple רוק כבד ומוסיקה קלאסית שזורים זה בזה - תאווה לאוזניים. והביצוע המרגש של Lalena. 7. Led Zeppelin II - Led Zeppelin בלוז רוק במיטבו. מה עוד יש להגיד, Zeppelin!!! 8. Mike Oldfield - Ommadown התלבטתי עם Tubular Bells, אבל בכל זאת. שילוב של מוסיקה אנגלית עממית ופרוג. 9. In the Court of the Crimson King - King Crimson האלבום, בה´ הקרימזון, של הלהקה הפומפוזית הזו. מוסיקת פרוג גרנדיוזית ומרגשת. 10. 2112 - Rush אלבום חזק ורועש של הלהקה הקנדית, עם כמה קטעים מלודיים אדירים. רוק כבד-כבד עם גיטרות מייללות וסולן צווחן - כמו שצריך. אנא שרשרו את בחירתכם להודעה זו. יש לכם 24 שעות לחשוב ולהצביע עבור הרשימה העדיפה עליכם.

The Albatross

New member
2.

למרות שהן די דומות, 3 האלבומים הראשונים קנו אותי. חוץ מזה, הכל סביר מינוס.

melancholy man

New member
ההמממ

2 רשימות עם אלבומים שאני מכיר הייטב כבר כמעט 20 שנה, יודע כל תו בהם פחות או יותר, ובכל זאת לא מסוגל להצביע בעד אף אחת מהן, מוזר לא?

Shakty

New member
רשימה 1

למרות הדימיון ברשימות (ואני מניח שהדימיון ימשיך עם התחרות) הרשימה הראשונה מגוונת יותר.

Davidson

New member
רשימה 1

למרות שהייתי מחליף את epilog בhybris, שהוא באמת אלבום מושלם.

afon

New member
רשימה שתים

איי זה קשה מאוד... אבל רשימה שתים לוקחת. חבל לי על כאמל... אבל יש ברשימה שתים את לד זפלין ודיפ פרפל. בשבילי זה מספיק כדי לבחור. חוץ מזה שיש את ראש ואת קינג קרימזון.

itaikuskus

New member
2

שתי הרשימות נגועות בפרוג רוק שנוא דוגמת קאמל,יס ואחרים ברשימה השניה יש את 2 פלוידים מצוינים, קווין מצוין, זפלין צוין ופרפל. עדיף מבחינתי.

deePink

New member
2! מקווה שעוד אפשר להצביע...

הבחירה המצויינת של הוורודים, קווין (למרות שלדעתי הוא לא הכי טוב... אבל אחד המופלאים ללא ספק....) וזיפלנים, למרות הפלא שהם רק במקום ה7... מדוע?!

Liorking

New member
רשימה 2

דארק סייד יותר טוב מ-Wish You Were Here Meddle יותר טוב מאנימלז לד זפלין II ודיפ פרפל יותר טובים מהאלבומים של יס, ג'נסיס וקאמל

Elinor BC

New member
ואיי.. קשה, אבל רשימה 1

הרשימות בהחלט דומות, החלטה דיי קשה. אבל אני בכל זאת אבחר ברשימה 1, למרות שחבל לי שזלפין ומדל נשארו מאחור..

למעלה