מה שלא נחוץ - מכבים
נדמה לי שהדבר הראשון שעשינו היה לכבות את הטלויזיה. גם עמעום האורות עוזר מאוד. ואני בטוחה שהיו שם ארונות וכד' (זה היה השבוע הראשון שלהם בחדרים החדשים והן כל הזמן לא מצאו דברים). אבל עכשין כשאת כותבת אני קולטת שלא ראיתי כלום מזה. הייתי כ"כ מכונסת בתוכי. אם אני מתאמצת לזכור מראות אני מצליחה להזכר ב: כפכפים של הדולה שלי כשהיא איתי במקלחת. הייתי בכריעה בעזרת המוט שם וכנראה בהיתי הרבה ברצפה החיוך הטוב של המיילדת המתלמדת שביקשה ממני רשות להיות בלידה. החיוך שלה גרם לי לענות בחיוב בעלי נוחר על הכורסא לידי בשלב מסוים, וכמה זה הצחיק אותי פתאום אח"כ יש לי זכרונות ויזואליים רק מהרגע שמיה יצאה. שאר הלידה טבועה בזכרון בריחות (של השמנים שהרחתי) בטעמים (התירוש ששתיתי, המים שמרגישים כ"כ מרווים וטעימים כשהגרון ניחר) בתחושות (של כאב, של מאמץ, של כוח, של עיסוי) ובמעט מאוד קולות (הדולה שלי מסייעת לי בדימיון מודרך, המיילדת מעודדת אותי, הנהמות שיצאו ממני). אני כן זוכרת את המראות שראיתי בדימיון בתוכי. ראיתי את העובריתשלי שטה אלי באגם, ואותי עומדת על היבשה ועוזרת לה לבוא אלי. ראיתי איך הנשימות העמוקות שלי מביאות אוויר אליה ואת בית החזה של המתרומם. זו הבועה שלי. ואני יודעת שהיא שונה מאוד ממה שבעלי ראה וחווה וממה שהדולה מתארת. אני הייתי במקום אחר מאוד מהם. במקום שלי ושל מיה.