לידה והתפטרות

מצב
הנושא נעול.

פורום 1

New member
לידה והתפטרות

לידה והתפטרות
1. אני עובדת במקום עבודה מסודר כבר 5.5 שנים. בסוף ספטמבר אני אמורה ללדת ב"ה ורוצה להתפטר בתחילת ספטמבר בשל מעבר דירה מהמרכז לצפון.האם אהיה זכאית לדמי לידה כרגיל?האם דחיית ההתפטרות לאחר הלידה עדיפה? 2. מקום העבודה שלי נותן פיצויים גם למתפטרים. האם גובה הפיצויים נמוך יותר בשל היותי מתפטרת ולא מפוטרת? 3. האם במקום המגורים החדש אוכל לחתום אבטלה ? ממתי ולכמה זמן? בעלי יעבור לעבוד בסניף אחר באותו מקום עבודה. תודה על העזרה

תשובות

לידה והתפטרות
1. אני עובדת במקום עבודה מסודר כבר 5.5 שנים. בסוף ספטמבר אני אמורה ללדת ב"ה ורוצה להתפטר בתחילת ספטמבר בשל מעבר דירה מהמרכז לצפון.האם אהיה זכאית לדמי לידה כרגיל?האם דחיית ההתפטרות לאחר הלידה עדיפה? 2. מקום העבודה שלי נותן פיצויים גם למתפטרים. האם גובה הפיצויים נמוך יותר בשל היותי מתפטרת ולא מפוטרת? 3. האם במקום המגורים החדש אוכל לחתום אבטלה ? ממתי ולכמה זמן? בעלי יעבור לעבוד בסניף אחר באותו מקום עבודה. תודה על העזרה
תשובות
1. תהיי זכאית לדמי לידה מהביטוח הלאומי אם את עונה על דרישת האכשרה של המל"ל ואין לזה קשר ישיר למועד התפטרותך. לדמי לידה זכאית מי שעונה על דרישות תקופת הביטוח של המוסד לביטוח לאומי: "תקופת ביטוח: * אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע") היא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), היא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות)." 2. פתרונות אפשריים נוספים: את יכולה להקדים את החל"ד שלך ולצאת שישה שבועות לפני התל"מ. היינו, תוכלי לצאת לחופשת לידה כבר בתחילת ספטמבר. 3. ככלל, גובה הפיצויים למי שמתפטר היא הטבה של המעביד ולכן יתכן שהמעביד קבע נוהג שונה לתשלום פיצויים למי שמתפטר. במקרה כזה זהו מעין מענק גם למתפטרים ולא בידיוק פיצויים. בכל מקרה, את זכאית לפיצויים כמפוטרת ולא כמתפטרת וזאת מהסיבה הפשוטה שהחוק קובע כי יולדת שמתפטרת לצורך טיפול בילד במהלך 9 חודשים מיום הלידה זכאית לפיצויים כאילו פוטרה. לכן, אני ממליצה לך להודיע למעסיק ביום יציאתך לחל"ד (גם אם תחליטי לצאת בתחילת ספט'), כי הנך מתפטרת לצורך טיפול בתינוקך ולכן תהיי זכאית לפיצויים. 4. לגבי דמי אבטלה, ככלל, מי שמתפטר מיוזמתו, אינו זכאי לדמי אבטלה מידיים ועליו להמתין 90 יום. 5. בשאלתך ציינת כי את עוברת להתגורר בצפון. החוק קובע כי עובד שהתפטר לאור מעבר מגורים לאחד מהישובים המצויינים ברשימה שבחוק, או מעבר לקיבוץ/מושב, יחשב כאילו פוטר. זו סיבה נוספת שבעטייה את יכולה להיות זכאית לפיצויי פיטורים מללאים. כמו כן, אם הישוב שלך אכן מצוי ברשימה, ניתן יהיה לבקש דמי אבטלה. אנא צייני לאיזה ישוב את עוברת כדי שנוכל לעזור לך.

פורום 1

New member
פרט נוסף

תשובות
1. תהיי זכאית לדמי לידה מהביטוח הלאומי אם את עונה על דרישת האכשרה של המל"ל ואין לזה קשר ישיר למועד התפטרותך. לדמי לידה זכאית מי שעונה על דרישות תקופת הביטוח של המוסד לביטוח לאומי: "תקופת ביטוח: * אם שולמו בעד היולדת דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע") היא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות (84 ימי זכאות). * אם שולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההריון ("היום הקובע"), היא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות (42 ימי זכאות)." 2. פתרונות אפשריים נוספים: את יכולה להקדים את החל"ד שלך ולצאת שישה שבועות לפני התל"מ. היינו, תוכלי לצאת לחופשת לידה כבר בתחילת ספטמבר. 3. ככלל, גובה הפיצויים למי שמתפטר היא הטבה של המעביד ולכן יתכן שהמעביד קבע נוהג שונה לתשלום פיצויים למי שמתפטר. במקרה כזה זהו מעין מענק גם למתפטרים ולא בידיוק פיצויים. בכל מקרה, את זכאית לפיצויים כמפוטרת ולא כמתפטרת וזאת מהסיבה הפשוטה שהחוק קובע כי יולדת שמתפטרת לצורך טיפול בילד במהלך 9 חודשים מיום הלידה זכאית לפיצויים כאילו פוטרה. לכן, אני ממליצה לך להודיע למעסיק ביום יציאתך לחל"ד (גם אם תחליטי לצאת בתחילת ספט'), כי הנך מתפטרת לצורך טיפול בתינוקך ולכן תהיי זכאית לפיצויים. 4. לגבי דמי אבטלה, ככלל, מי שמתפטר מיוזמתו, אינו זכאי לדמי אבטלה מידיים ועליו להמתין 90 יום. 5. בשאלתך ציינת כי את עוברת להתגורר בצפון. החוק קובע כי עובד שהתפטר לאור מעבר מגורים לאחד מהישובים המצויינים ברשימה שבחוק, או מעבר לקיבוץ/מושב, יחשב כאילו פוטר. זו סיבה נוספת שבעטייה את יכולה להיות זכאית לפיצויי פיטורים מללאים. כמו כן, אם הישוב שלך אכן מצוי ברשימה, ניתן יהיה לבקש דמי אבטלה. אנא צייני לאיזה ישוב את עוברת כדי שנוכל לעזור לך.
פרט נוסף
תודה רבה . הישוב הוא: אחת מהקריות, שבאיזור חיפה.

פורום 1

New member
עוד משהו קטן

פרט נוסף
תודה רבה . הישוב הוא: אחת מהקריות, שבאיזור חיפה.
עוד משהו קטן
האם איני זכאית להחשב כמפוטרת בטענה שעברתי בשל מעבר העבודה של בעלי? זו אינה בדיוק הסיבה הוא יכול לבחור האם לעבור לסניף צפוני או להשאר בסניף המרכזי.

מעבר מגורים עקב עבודת בן זוג

עוד משהו קטן
האם איני זכאית להחשב כמפוטרת בטענה שעברתי בשל מעבר העבודה של בעלי? זו אינה בדיוק הסיבה הוא יכול לבחור האם לעבור לסניף צפוני או להשאר בסניף המרכזי.
מעבר מגורים עקב עבודת בן זוג
מזכה בפיצויים רק במקרים הבאים: "(ג) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים אם העתיק מקום מגוריו עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו המשרת בשירות צבאי על פי התחייבות לשירות קבע, והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם; המרחקים לענין תקנת משנה זו יחושבו כאמור בתקנת משנה (א). או (ה) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים אם העתיק מקום מגוריו עקב העברה בתפקיד של בן-זוגו המשרת במשטרת ישראל או בשירות בתי הסוהר, והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא לפחות 40 ק"מ ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם; המרחקים לענין תקנת משנה זו יחושבו כאמור בתקנת משנה (א). או (ו) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים, אם העתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו היוצא לתקופה העולה על ששה חדשים לחוץ לארץ בשליחות המדינה, ההסתדרות הציונית העולמית - הסוכנות היהודית לארץ-ישראל, קרן קיימת לישראל או קרן היסוד - המגבית המאוחדת לישראל, והמעביד סירב לאשר לעובד חופשה שלא בשכר לתקופת השליחות כאמור.

שיר ורד

New member
תמיד ניתן לערער.

האם הכלל לגבי פיטורין במעבר למושב/
קיבוץ לא ניתנים לערעור גם אם המושב/קיבוץ קרוב למקום העבודה וגם אם מתכוונים לעבוד בעבודה אחרת ולא בחקלאות????
תמיד ניתן לערער.
אך החוק לא מבחין בנתונים שציינת ונדרשת רק הוכחת מגורים בישוב החקלאי במשך 6 חודשים. קשה לנחש מה יפסוק למשל שופט, כאשר עובד שעבר לגור בישוב חקלאי, יתחיל לעבוד מיד לאחר התפטרותו בעסק מתחרה למקום העבודה הקודם, הנמצא במרחק של כמה עשרות מטרים מהמקום הקודם וידרוש לקבל את הפצויים. האם בהתאם לחוק היבש יקבל העובד את הפצויים? או שמטעמים של צדק, יקבע השופט כי במקרה הזה, לא היתה הצדקה אמיתית להתפטרות והעובד איננו זכאי לפצויים.

פורום 1

New member
תודה עךל הכל../images/Emo51.gif

הקריות אינן ברשימת הישובים.
תודה עךל הכל

שיר ורד

New member
השלמת תשובות

לידה והתפטרות
השלמת תשובות
אני ממליץ לדחות את ההתפטרות לאחר חופשת הלידה. הסיבה: במקרה כזה, תהיי זכאית להמשיל ולקבל הפרשות סוציאליות (קרן פנסיה,קופת גמל, קרן השתלמות) בתקופת חופשת הלידה (בתנאי שתעבירי גם את חלקך). גם אם אין לך הפרשות סוציאליות, יכללו פצויי הפיטורים את תקופת חופשת הלידה. אם מבחינה טכנית יותר נוח לך, לעזוב בתחלית ספטמבר, אזי תקדימי את חופשת הלידה למועד זה . (אין כל בעיה להתחיל אתחופשת הלידה, 6 שבועות לפני התל"מ) , חודש לפני תום חופשת הלידה, תודיעי למעסיקך בכתב על התפטרותך לצורך טיפול בתינוק עם תום חופשת הלידה. אל תשכחי לתאם אם המעסיק את אופן הפרשת הכספים לקרן פנסיה וכו. לגבי דמי אבטלה, לאחר תגישי תביעה לדמי אבטלה, סביר שתקבלי הודעה כי עלייך להמתין 90 יום לפני קבלת דמי אבטלה, מאחר והתפטרת ולא פוטרת. תצטרכי לערער על כך ולטעון שבגלל המרחק בין מקום מגורייך (החדש) לבין מקום עבודתך , את לא יכולה להמשיך לעבוד כרגיל וגם לטפל בתינוק בן מספר חודשים. גם אם הערעור ידחה ע"י פקידי הביטוח הלאומי, את תוכלי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולזכות בה. כדי שלא תשלל זכותך לדמי אבטלה בתקופה זו, עלייך לתיצב בשלכה גם בתקופת ההמתנה הנ"ל ולא להמתין לקבלת הערעור או פסיקת בית הדין. תקופת קבלת דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (ילדים). אפשרות נוספת (לדעתי לא מומלצת), היא להתפטר לפני הלידה ולותר על ההטבות הסוציאליות בתקופת חופשת הלידה. במקרה הזה תקופת חופשת הלידה תחפוף פחות או יותר את תקופת ההמתנה בת 90 הימים, כך שתוכלי להתחיל לקבל דמי אבטלה ללא ערעורים ומשפטים החל מ 6 ימים לאחר תום חופשת הלידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה