לידה טבעית בבית חולים

valeta

New member
לידה טבעית בבית חולים

ביררתי בתה"ש לגבי המרכז הטבעי ונראה לי שאני אלך על זה. ובכל זאת? מה לדעתכן ההבדל בין לידת בית ללידה טבעית בבית חולים? הרי לכאורה כבר אין הבדל נורא גדול לא? (בשני המקרים אין שימוש במשככי כאבים, יש אביזרים להקלה על הצירים, פרטיות, נוחיות וכו'). אשמח לתגובות.

סטיוויה

New member
אני חולקת על האבחנה שלך שאין כמעט

הבדל. זה נכון שלידה בבית היא גם לידה טבעית אבל כאן נגמר הדמיון בין שתי הלידות. כשאת יולדת בבית את לא משנה כלום בשגרה שלך ובחיים שלך.את לא צריכה לארוז תיק,להפרד מילדים,לצאת מהבית ולעבור למקום זר. את בבית.את לא צריכה "להתמודד"עם הרבה אנשים כמו בבי'ח. ואחרי הלידה,עצם זה שנשארים במיטה ולא צריכים לצאת ולחזור מהאוטו וכד'. נשמע דברים קטנים אבל זה משמעותי,לפחות עבורי. את בבית-זה הבדל ענקי ענקי.

ס ו ל ה

New member
ברור שההבדל מהותי מבחינת האווירה...

לא חלילה שאני מבקרת אף אחת, אבל מנסיון כפול, אין סיכויי שאצליח ללדת טיבעי בבית חולים. גם לא במחלקה הכי טיבעית בעולם. בבית יש אינטימיות, שקט, תחושת בטחון, מי שנוכח הוזמן להיות!!! אין אנשים שמשדרים לך מסרים שאולי יחלישו או ירפו את ידיך... שמעתי על התערבויות בלידות טיבעיות שבדיעבד היו חסרות טעם. יחד עם זאת קטונתי, אני מתעתדת ללדת בבית ומתפללת שיהיה בסדר. בכל מקרה חיזקי ואימצי.

אורניקי

New member
אוי, אוי אוי איזה הבדל... תהומי ממש

לא רק זה, אני ילדתי 10 לידות בבתי חולים שונים, אחת אצל אילנה בצימר, ואת האחרונה בבית שלי. אפילו הצימר של אילנה עם כל הפינוק והקסם, לא דומה ללידה בבית שלך. אם תרצי אשלח לך במייל את סיפור הלידה אצל אילנה, ואת סיפור הלידה בבית. ותמצאי את ההבדלים. הקסם הגדול הוא הדקות והשעות והימים שאחרי הלידה. להתקלח במקלחת שלך, לנוח במיטה שלך, להיות מוקפת בבני משפחתך, איש לא אומר לך מה לעשות ומתי לקחת את התינוק ומתי לא. קסם. פשוט קסם. האימייל שלי [email protected]

גם למבי

New member
10 לידות? וואו!!!!! כל הכבוד!

נראה לי שזה ספור מעניין - את מוכנה לספר באיזה גיל הרית לראשונה ומה ההפרשים? תודה, מעריצה אלמונית

mise

New member
לא נתפס, מה?

אני עם אחת בחרדות איך אסתדר עם שניים והיא 13.. תהיי בריאה.

mise

New member
אגב ריבוי ילדים -

כשאחותי ילדה את הבת השניה שלה בבי"ח, שכבה לידה אשה שילדה את הילד ה - 8 שלה, כשהבת הבכורה שלה בת 12. היא הביטה באחותי ברחמים ואמרה: "איזו מסכנה, יש לך עכשיו 2 תינוקות בבית". אחותי השתוממה: "מה? את מדברת? לך יש 8 ילדים!" ההיא: "מה? אני מלכה, אני באה הביתה ולא עושה כלום, מנקים, עושים כביסות, מקפלים, מטפלים בתינוק, חותכים ועוזרים לי לבשל". זו לא פעם ראשונה שאני שומעת (ורואה) שאצל משפחות מרובות ילדים (יצא לי לראות ולהכיר כאלה רק דתיים) האמא בשלב מסוים כבר ממש לא עושה כלום, היא שם יותר בתור מנווטת ומכוונת.

אורניקי

New member
טוב, דייי... אני מסמיקה...../images/Emo9.gif

החרדות בהריון הזה היו מעל ומעבר, לא היה לי דבר כזה מעולם. (גם הגיל ובכלל) עד שקיבלתי את התשובה של המי שפיר. אבל לא לגבי איך להסתדר... יש איש אחד שאיתו עשיתי את הכל כמובן, והוא שותף מלא, וגם ה"ילדים" עצמם, לא כולם זאטוטים, זה בעצם 6 אנשי צוות ו6 קטנים...

שָׂרָה

New member
../images/Emo24.gif אני מעריכה אותך

תמיד הערצתי אמהות למשפחות גדולות. כל הפעילות שם, נראה לי ממש מקום אידיאלי לילדים להתפתח, ובשביל האם הרבה נחת.. ותמיד הבית יהיה מלא ילדים וגם אם הילדים יגדלו, הקן לא יתרוקן, תמיד יבואו הנכדים.

tonti

New member
גם אני במעריכות ../images/Emo13.gif

והחולמות
. >עסוקה בחישובים כמה נשאר וכמה אספיק
<

גם למבי

New member
../images/Emo45.gif אני חושבת על הלוגיסטיקה

שאצטרך להפעיל עם תינוק נוסף - ואני כ"כ גרועה בזה עם קטנצ'יק אחד בן 3... אמא'לה!

טלימה

New member
"אפקט כוס התה"

אני התאהבתי בדוגמה של כרמית, אני מוצאת אותה בחיפוש אבל לא מצליחה להגיע לקישור המדויק, אז הנה בגזור והדבק מה שכרמית מ. כתבה: (הודעה מ - 22:16 | 01/10/05 ) " לידת בית, שונה מלידת מלונית או לידת צימר, באופן מהותי. נכון, זו עדיין לידה חוץ-אשפוזית, על יתרונותיה הרבים - ויש מי שזה הפתרון המתאים עבורה, אבל זו לא לידת בית. לפני שאמשיך - מבהירה, שאני לא מנסה לגרש את איילה מהפורום (להיפך, ברוכה הבאה!) או לטעון שזו לידה לא טובה. רק שהיא שונה, וכל אחת צריכה למצוא את המקום שמתאים לה. אחד הדברים שהופכים לידת בית למה שהיא, זוהי העובדה שאת יולדת בטריטוריה שלך, ומתוך החיים שלך - בלי לעזוב הכל ולנסוע למקום שבו, אפילו אם מתייחסים אלייך כמו אל מלכה, את עדיין הזרה, האורחת, זו שפועלת לפי חוקי המקום (גם אם הם גמישים). בלי לקום ולנסוע חזרה הביתה עם תינוק בן כמה שעות או ימים. דיברתי פעם, ב"אומנות הלידה" (ונדמה לי שקישרתי גם פה, אבל אולי זה היה בפורום אחר, או בקומונה) על אספקט כוס התה. על ההבדל בין לרצות כוס תה, לבקש שיכינו לך, ואם מסכימים, אז מישהו ילך וימצא לך תה סטנדרטי, או שתצטרכי לעמוד בפני מבחר של תיונים שהם לא-בדיוק-מה-שאת אוהבת ולבחור (בלידה, כן?), ויכין לך משהו - שהוא או לא-בדיוק-איך-שאת-אוהבת-את-התה-שלך, או שיציק לך בהרבה שאלות בשביל להגיע לבדיוק. לעומת זאת, בבית שלך, כל מה שאת צריכה זה ללכת, לקחת את התיון האהוב עלייך ולהכין לעצמך תה או לבקש, ממישהו שמכיר אותך ויודע בדיוק מה ואיך. הבדל של שמיים וארץ, במיוחד בשביל אנשים שלא אוהבים להטריד אחרים, שמתקשים לבקש ואולי גם להתעקש על מה שרוצים. ואם בתה, זה מקסימום לא יהיה בדיוק כמו שאני אוהבת, אבל לא נורא - בלידה, זה יותר חשוב. זה חשוב גם בגלל שהרגשת הנוחות הזאת, היא מה שמאפשר לגוף להפריש את ההורמונים המתאימים, מקדמי הלידה. זה חשוב כי הנוחות והבטחון האלו, מאפשרים לי לכבות את המוח החושב, ולהתכנס למוח הפרימיטיבי, היולד. "

debby12

New member
מנהל
זה טיפה יותר מסובך

לוחצים על העיגול שמימין להודעה אליה מתכוונים, ואז היא נפתחת לה בחלון נפרד עם URL ארוך משלה בשורת ה- address של דפדפן האינטרנט שלך. את מסמנת את השורה הזו עם העכבר ואז לוחצת על ctrl-C במקביל במקלדת שלך (כלומר קודם CTRL ואז C בשעה שה- CTRL עוד לחוץ) וזה בשביל להעתיק את השורה הזו. אחר כך את חוזרת לחלון שבו התחלת לכתוב את תשובתך, מגלגלת במורד הדף ורואה לפניך שתי אפשרויות: מדור של כתובות אינטרנט נלוות, ומדור של מחרוזת מתוך ההודעה בכל מקרה את ניגשת לצד של ה"קישור" באחד משני המדורים האלה. מוחקת את ה http:// המיותר שכבר יש שם, ואז "מדביקה" שם פנימה את כתובת הURL שהעתקת קודם על ידי לחיצה על CTRL-V. בצד ימין באותה שורה את ממלאה או תיאור של הקישור או אם את במדור של ה"מחרוזת" את מקלידה מילה מתוך ההודעה שלך - ואז היא הופכת לקישור כחול. יצא לי מסובך אבל בעצם זה לא (זה רק כישורי ההסבר המוגבלים שלי)

swann

New member
סיבכת קצת את העניינים. יש דרך פשוטה

יותר. קליק ימני על העיגול, ולבחור Copy Shortcut, ואז CTRL+V באיזור הכתובת שבתוך ההודעה (עם כל ההסברים מההודעה שלך).

למעלה