"אפקט כוס התה"
אני התאהבתי בדוגמה של כרמית, אני מוצאת אותה בחיפוש אבל לא מצליחה להגיע לקישור המדויק, אז הנה בגזור והדבק מה שכרמית מ. כתבה: (הודעה מ - 22:16 | 01/10/05 ) " לידת בית, שונה מלידת מלונית או לידת צימר, באופן מהותי. נכון, זו עדיין לידה חוץ-אשפוזית, על יתרונותיה הרבים - ויש מי שזה הפתרון המתאים עבורה, אבל זו לא לידת בית. לפני שאמשיך - מבהירה, שאני לא מנסה לגרש את איילה מהפורום (להיפך, ברוכה הבאה!) או לטעון שזו לידה לא טובה. רק שהיא שונה, וכל אחת צריכה למצוא את המקום שמתאים לה. אחד הדברים שהופכים לידת בית למה שהיא, זוהי העובדה שאת יולדת בטריטוריה שלך, ומתוך החיים שלך - בלי לעזוב הכל ולנסוע למקום שבו, אפילו אם מתייחסים אלייך כמו אל מלכה, את עדיין הזרה, האורחת, זו שפועלת לפי חוקי המקום (גם אם הם גמישים). בלי לקום ולנסוע חזרה הביתה עם תינוק בן כמה שעות או ימים. דיברתי פעם, ב"אומנות הלידה" (ונדמה לי שקישרתי גם פה, אבל אולי זה היה בפורום אחר, או בקומונה) על אספקט כוס התה. על ההבדל בין לרצות כוס תה, לבקש שיכינו לך, ואם מסכימים, אז מישהו ילך וימצא לך תה סטנדרטי, או שתצטרכי לעמוד בפני מבחר של תיונים שהם לא-בדיוק-מה-שאת אוהבת ולבחור (בלידה, כן?), ויכין לך משהו - שהוא או לא-בדיוק-איך-שאת-אוהבת-את-התה-שלך, או שיציק לך בהרבה שאלות בשביל להגיע לבדיוק. לעומת זאת, בבית שלך, כל מה שאת צריכה זה ללכת, לקחת את התיון האהוב עלייך ולהכין לעצמך תה או לבקש, ממישהו שמכיר אותך ויודע בדיוק מה ואיך. הבדל של שמיים וארץ, במיוחד בשביל אנשים שלא אוהבים להטריד אחרים, שמתקשים לבקש ואולי גם להתעקש על מה שרוצים. ואם בתה, זה מקסימום לא יהיה בדיוק כמו שאני אוהבת, אבל לא נורא - בלידה, זה יותר חשוב. זה חשוב גם בגלל שהרגשת הנוחות הזאת, היא מה שמאפשר לגוף להפריש את ההורמונים המתאימים, מקדמי הלידה. זה חשוב כי הנוחות והבטחון האלו, מאפשרים לי לכבות את המוח החושב, ולהתכנס למוח הפרימיטיבי, היולד. "