ילדתי בחדר טבעי בבית חולים
אוי יצא לי מאוד ארוך, סליחה... טרם ילדתי בבית אבל אני יכולה (תרתי משמע) לעשות תואר בתיאוריה של לידות הבית
. המשותף היחיד הוא אי השימוש בתרופות, וגם זה רק אם את מאד מכוונת לחדר הטבעי ונופלת על מיילדת עם אוריינטציה טבעית. מעבר לזה, נוחיות אין (לקום באמצע הצירים או ירידת המים, להתלבש, לקחת תיק, להכנס לאוטו, לעבור קבלה טפסים בדיקות ושיאשרו לך שמותר לך ללדת) פרטיות ממש אין. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לא להשאר לאשפוז שלם אלא להשתחרר הכי מהר שאת יכולה. הייתה לי לידה יפה ומעצימה, אבל ממרחק הזמן שעבר אני מבינה שבבית הרבה דברים לא היו קורים. היתה מיילדת נהדרת ו"זורמת" אבל מה לעשות היא מיהרה הביתה ולא ראיתי אותה שניה אחרי שיצא התינוק, השילייה יצאה כבר בנוכחות אחות שאיני מכירה, איני יודעת אם היא אחות מיילדת, שלחצה לי על הבטן למרות התנגדותי הנמרצת (באינסטינקט, לא בכוננה, נתתי לה כאפה כי היא סירבה להפסיק והכאיבה לי...). האשפוז היה איום ונורא, נאבקתי על כל הנקה וכל מקלחת, מצבים מגוחכים בהם עליך לקבל אישור להחזיק על הידיים את בנך.(אמרו לי "כי אין ביטוח אם תפלי והוא יפול איתך", או משהו כזה...) יש איסור על מי המלויים שאיתך, מגבילים את הזמן שמותר לך לשהות במים או בחדר הטבעי, כל מיני "קטנות" כאלה שהופכות חוויה טובה לחוויה שבה את ילדה קטנה שמנסה לרצות את "הגדולים" ולהיות בסדר עם כולם, שלא יכעסו... אני רוצה לספר, שבזמנו היה לי מאוד חשוב וברור שהלידה תהיה טבעית ככל האפשר אבל לידה בבית היתה בגדר רעיון יפה שהרגיש לי מאוד נכון אבל לא בר-יישום מבחינתי, מהמקום בו הייתי. רק הרעיון של ללדת לידה טבעית היה אז מאבק מהפכני שגרר תגובות סוערות מהסביבה... היום כשאני מכירה עשרות יולדות בית ואף נשים שיולדות ללא עזרה, והם לא נראות לי משוגעות, אני מבינה שעברתי תהליך שהייתי צריכה להבשיל לתוכו, דרך החוויה הטבעית-אך-ביתחולימית, לידיעה ברורה שהלידה הבאה אין לה מקום בבית חולים. ואם את במקום הזה, חשוב שתלמדי ככל הניתן על הפיזיולוגי של הלידה ועל מה את יכולה לעשות ולא לעשות בבית החולים (דרך אגב תה"ש נחשב מקום התערבותי להחריד). ואת יכולה לעשות לידה נפלאה בתוך בית החולים, אם לא תפחדי ותהיי מלומדת ותדאגי שמי שילווה אותך יהיה מלומד גם הוא.
!!