לידות בית

rel317

New member
לידות בית

לכולם שלום זו פעם ראשונה שאני בכלל כותבת בפורום ובטח רוצה לקבל מידע באמצעות תקשורת זאת. אני בת 38 תיכף... אמא לשני ילדים מקסימים בני 11 ן- 8 ובהריון בשבוע 18. הפעם החלטנו ללדת בבית בכדי לעבור חווית לידה מיוחדת, לא שהיו לי לידות טראומטיות (הראשונה היתה בלוס אנג"לס- חוויה נפלאה, השניה באסף הרופא ) הלידות שלי נורמליות לחלוטין ובנות 5-6 שעות רק שקיבלתי טשטוש והרגשתי שאין לי שליטה על הנעשה, או שזה בעקבות הכאבים... למעט העובדה ששלפוחית השתן שלי בנזילה מתמדת (בארה"ב חוברתי לקטטר) נראה לי שהכל אצלי תקין. הייתי מעונינת לקבל מידע על ההכנות הנדרשות לפני לידת בית , האם יש דרישות מסוימות ממני בכדי שאלד בבית וכמובן על הסיכונים שבדבר. אודה מאד על האינפורמציה לילך
 

סטיוויה

New member
הי לילך

כדאי לך מאד ליצור קשר עם מיילדות פוטנציאליות. יש בקישורים או במאמרים כאן בפורום רשימה של מיילדות הבית בישראל. כמובן שכדאי שמיילדת הבית תגור יחסית קרוב אלייך(נניח בטוחח של שעה נסיעה מקסימום). בדרך כלל נהוג להתקשר,לשוחח בטלפון ולהחליט אם אתם מעוניינים להפגש עם מי מהמיילדות. מניסיוני מרגישים כבר בשיחת הטלפונית אם יש כימיה או לא. כדאי ורצוי לשאול בטלפון שאלות חשובות כמו האם את מתאימה ללידת בית(אין לי תשובה מקצועית לגבי הנושא של שלפוחית השתן שלך-כדאי להציג השאלה למיילדת),איזה בדיקות המיילדת מבקשת שתעשי,מהו השכר שלה,האם היא גובה כסף עבור פגישת היכרות ראשונה. אילו הן למעשה ההכנות הראשונות. כדאי למצוא מיילדת ושגם לבעלך תהיה כימיה טובה איתה,להפגש מספר פעמים לפני הלידה והיא כבר תנחה אותך לגבי הכנות אחרות. כדאי לשים דגש על הכנת הגוף למשל לתרגל יוגה, נשימות ,הרפיות,דמיון מודרך. כדאי לקרוא ספר מתאים(יש המלצות כאן בפורום). בהצלחה והמשך הריון טוב ונעים
 

rel317

New member
מיילדות

אני גרה בפרדס-חנה ומעונינת לקבל המלצות על מיילדות מנוסות מהאזור. מהי עלות של מילדת בית? בתודה לילך
 

סטיוויה

New member
ליליך

כאן יש רשימה של מיילדות הבית ואני מציעה לך להתקשר קודם כל לרונית קופליס ולמיכל בונשטיין(מבחינת מקום המגורים)אולי גם ענת תל אורן. העלות היא כ- 1000 דולר ללידה פלוס מינוס.
 

rel317

New member
הריון טבעי

היות ואני מקבלת ממך תגובה כה מהירה ( וזה מאד מוצא חן בעיני-תודה) הייתי מעונינית לדעת מה הלך הרוח שלכם לגבי הריון ללא בדיקות כגון אלטרסאונד חודשי , סקירת מערכות וכו תודה לילך
 

סטיוויה

New member
"אנחנו" לא גוף אחד (-:

לכל אחת יש את ההשקפה שלה לגבי בדיקות בהריון. יש,כמוני,שמעדיפות מינימום בדיקות,גם לתינוק. ויש כאילו מאיתנו שמעדיפות לעבור יותר בדיקות.אני יכולה לענות רק עבור עצמי;עברתי רק שתי סקירות במהלך ההריון ופעמיים ספירת דם.
 

rel317

New member
מתנצלת על האנחנו

בשיא התלהבותי יצא לי אנחנו. שתי סקירות מקיפות של 14 ו-21 שבועות?
 
הריון טבעי

הגישות כאן בהחלט שונות, יש כאלו שלא עשו אף לא בדיקה אחת כל ההריון (אבל ילדו ללא מיילדת), יש כאלה שעשו את המינימום ההכרחי מבחינת דרישות המיילדת שלהן ויש כאלה שעשו כל בדיקה אפשרית. אני עשיתי US לבדיקת הדופק בתחילת ההריון, שקיפות עורפית, שתי סקירות (מוקדמת ומאוחרת) ובדיקות דם אחת לטרימסטר.
 

tube

New member
אני לא עשיתי אף בדיקה.

לדרישת המיילדת עשיתי בדיקת דם כדי לדעת רמות ברזל. זה מאוד הקשה עליי. המיילדת הנוכחית לא צריכה אפילו את זה
 

שָׂרָה

New member
רציתי היריון ללא בדיקות, השתעכנתי!

בשביל מה צריך אותן? אם יש מצב לא בסדר, הם לא יכולים במילא לתקן את זה בבטן, אבל יש לי עוד כמה שאלות: מה אם יש לתינוק מום בלב חס וחלילה ושאם יודעים מזה מראש, מביאים את התינוק ישר לחדר טיפול נמרץ כדי להציל את החיים?
 

POOH*

New member
זה לא נכון.

יש מומים שכן ניתן לתקן ברחם. ויש מצבים שאם יודעים עליהם מראש ניתן לתקן ולטפל מייד אחרי הלידה. אני לא מתווכחת לגבי הרצון בהריון ללא בדיקות. זו הבחירה שלך.. אבל כדי שתדעי לבחור מה נכון לך אני חושבת שאת צריכה לדעת את כל העובדות.. ומאחלת הריון קל ולידה קלה.. POOH
 

mise

New member
מחדדים לנו סתירות כדי שנלמד לדייק.

ברפואה הקונבנציונלית כן "מתקנים" מומים המתגלים בבדיקות. למשל, מומים בלב "מתקנים" בניתוח כשהעובר עוד ברחם. עכשיו 2 סיפורים להדגמה:
לשכנה שלי יש ילדה בת שנה וחצי. ילדה מבריקה. היא חב"דניקית, ומי שמכיר חב"דניקים יודע שהם לא עושים אולטראסאונד, כי הרבי אמר כבר לפני שנים רבות שזה מזיק. משום מה היא היתה כן צריכה לעשות ועשתה סריקת מערכות. בסריקת המערכות אמרו לה שיש מום בלב לילדה ומוכרחים לבצע ניתוח. נקבע לה תור בבי"ח בירושלים לשבוע לאחר מכן. לא יצא לה להגיע. כל הדברים התגלגלו כך שהיא פשוט פספסה את התור. היא קבעה עוד כמה פעמים והיא אומרת שמשמים היא פשוט לא יכלה לעלות לירושלים. הילדה נולדה. בריאה ושלמה עם לב תקין לחלוטין. מה אם היא היתה הולכת לבצע את ההליך הניתוחי? מסתמא שהיו פוגעים בלב והיא לעולם לא היתה יודעת מזה, אלא היתה חושבת שדוקא הצילו לה את הילדה.
אני לא יודעת את הפרטים המדויקים, אני רק זוכרת את הדברים הכלליים והסיפור מיועד להדגמה. יש כפר דיגיים ליד איטליה שאנשים בו חיו עד גיל מופלג. לרפואה הרגילה לא היתה שם שום דריסת רגל והם חיו ע"פ הטבע, ילדו בבית, טיפלו בעצמם בצמחי מרפא וחיו חיים מאושרים וטובים. לאחר "הגילוי" של דרך החיים של אנשי הכפר, החליטו לחקור ולבדוק את מתיהם כדי להבין איך זה שהם חיו חיים כ"כ בריאים עד גיל מופלג ומתו בשיבה טובה. בניתוחים שלאחר המוות גילו כי במהלך חייהם היו להם מה שקרוי ברפואה "גידולים" רבים. המסקנה היתה שהיות שהם לא התערבו ונגעו בגידולים, שום דבר לא התפתח מזה. הגוף של האדם דינמי ונתון כל הזמן לשינויים. אם אמדוד לעצמי ל"ד כל יום, הוא לא יהיה אותו ל"ד. אם אלך לבדיקות ל"ד והוא יהיה גבוה, סביר שאקבל כדורים לכל חיי עבור משהו שהיה נתון ברגע/שעה/יום אחד בחיי. לאדם יש בחירה. הוא יכול להשתמש בשירותי הרפואה הרגילה ובכל הבדיקות שלה ולבצע את כל מה שהיא מציעה לו, והוא יכול שלא. איש-איש ע"פ תפיסת עולמו. יש אנשים הרואים את הגוף כחלק בלתי נפרד מהרוח, וכמשרת של הרוח, כמשתלשל מהרוח, המושלת בו ומטבע ההיררכיה, טיפול בגוף, שהוא טיפול בתוצאות, לא יביא לעולם מזור לאדם. יש אנשים הרואים בגוף התחלה וסוף. יש כאלה הרואים את האדם כיישות רוחנית וכיישות פיזית נפרדת. זו חשיבה פילוסופית. חשיבה אחת דוגלת באחדות והשניה בדואליות. הפילוסופיה הדוגלת בדואליות מתחלקת לשתי אסכולות – אסכולה מטריאליסטית ואסכולה אידיאליסטית. ההומיאופתיה מבוססת על החשיבה הדוגלת באחדות.
 
חייבת לתקן את שתיכן

מומי לב לא מתוקנים כשהעובר עוד ברחם. מומי לב מאובחנים (וזו אבחנה קשה הדורשת מיומנות רבה) כאשר העובר ברחם. הבדיקות שעושים שאינן שגרתיות לאחר שיש חדש למום לב הן בעיקרן אקו לב עוברי, שזו בדיקת אולטרהסאונד המבוצעת על ידי קרדיולוג ילדים. לפי אבחון סוג המום מחליטים אם ומתי לטפל ביילוד. אם המום הוא מום כחלוני יש לטפל ביילוד מיד עם צאתו לעולם לצורך הצלת חייו (וזו הנקודה בה אבחון מוקדם מציל חיים). במקרה כזה בוחרים היכן ואיך ללדת בהתאם למנתח המומחה במום הספציפי הזה. במקרים נדירים וקשים מיילדים (בניתוח או בלידה רגילה, לפי מה שיקל על מצבו של היילוד) בחדר ניתוח ומיד מרגדימים את היילוד ומנתחים. במרבית המקרים אין צורך בזה, אלא בטיפול מייצב (בטיפול נמרץ) ולאחר ייצוב ואבחון נוסף מנתחים. מומי לב רבים מנותחים סביב גיל שנה (תלוי בעיקר במשקל), אבל מחייבים טיפול מיוחד והשגחה מוגברת על התינוק. ואכן, חשדות מסויימים למומים מסתברים לאחר הלידה כמופרזים, כי, כאמור, מומי לב קשים מאוד לאבחנה מדוייקת. מקרים נוספים בהן בדיקות יכולות להציל יילוד: במקרה של מום מבני במערכת העיכול והנשימה (אטרוזיה של הוושט) ידיעה מוקדמת מאפשרת הכנת פרוטוקול ניתוחי מראש והצלת חיי היילוד. יש עוד מקרים נוספים. ניתוחים ברחם נעשים בעיקר בהקשר של תינוק אנמי בצורה קיצונית, במיוחד במקרים של אי התאמת סוג דם עם האם או סיבות המטולוגיות אחרות במקרה זה יוחלף דמו של התינוק בעודו ברחם. ניתוח אחר הוא הפרדת תאומים זהים כאשר קיימת העברה בין תאומים (TTTS) תסמונת שמסתיימת פעמים רבות, לולא ההתערבות, במות שני התאומים או בפגיעה קשה באחד מהם (תלוי במועד פריצת התסמונת). הניתוח, בתלות במצב התאומים בעת גילוי התסמונת, מנסה להציל את שניהם או אחד מהם. אישית, אני מרגישה, בתור מי שלילדה היו ממצאי אולטרהסאונד שחייבו התייחסות (מינורית, לשמחתנו) לאחר הלידה, שאוכל ללדת בבית רק אם אדע שהפעם אין סכנה מוחשית לבעיות לאחר הלידה. האולטרהסאונד הוא כלי מצויין לנסות להבטיח זאת. בהבט הדתי, יש כמובן מספר גישות (בנוסף לגישת חב"ד שתוארה לעיל), אבל רוב חברותי הדתיות גורסות שדווקא מי שאינה מתכוונת לסיים הריון, לא משנה מה הממצא, צריכה להבדק על מנת לאפשר לעוברה, אם חלילה יש לו בעיה לבבית חמורה, סיכויי השרדות ובריאות מקסימאליים. סיפורים להדגמה יהיו תמיד. אני יכולה לספר על בת דודתי שכמעט קיפחה את חייה בשל העדר איתור מוקדם בשעתו. הבעיה שהייתה לה ניתנת כיום לאיתור באולטרהסאונד ועל ידי כך משפרת את סיכויי ההשרדות של יילודים כאלו במאות אחוזים.
 

כרמית מ.

New member
ניתוח ל-TTTS?

TTTS הוא מום של *השיליה* שאינה מחלקת את המשאבים בצורה שווה בין התאומים, ולכן אחד מקבל פחות מדי והשני יותר מדי - ושניהם בסכנה (תלוי בחומרת הבעיה. לי היה TTTS קל בתאומי אחווה עם שיליה משותפת, וזה התגלה רק לאחר הלידה. הילדים בריאים.). האם הניתוח מפריד את השיליה??? או "מדלל" את אחד העוברים כדי לאפשר לשני לצמוח? (בזמנו קראתי קצת על TTTS, אבל לא זוכרת הרבה).
 
../images/Emo41.gifאכן מדובר בניתוח של השליה

תוכלי לקרוא ביתר פירוט כאן (כולל על הסוגיה של הצלת שניים או אחד בעקרון, הבעיה לא תפתר על ידי דילול ללא הפרדת כלי דם, כי מעבר הדם בין התאומים ישמר וגם התאום השני ימות) מובן, שלא כל מקרה מצריך ניתוח, אבל ככל שהתסמונת מתחילה מוקדם יותר כך גדלה התועלת שבניתוח, שכן סיכויי ההשרדות של התאומים קטנים.
 
למעלה