לידות בית

כרמית מ.

New member
תודה

כשאני קראתי על הנושא, נראה לי שהניתוח עוד לא היה ממש זמין (לפני כמעט 7 שנים... מי היה מאמין), ובכל מקרה, כאמור, לא היה רלוונטי עבורנו.
 

mise

New member
כרמית, זה קצת OFF:

קראת את הספר "לחבק את האם - ספר הדולה"?
 

mise

New member
שמחה על התיקון.

חייבת לפתוח ולומר ששאיפת-חיי כרגע, הגדולה ביותר, היא לישון. הייתי רוצה לישון כמה שעות רצוף, ככה שינה טובה ועמוקה, בלי הפרעות. מאז הלידה לא ישנתי למעלה מ - 3 שעות רצוף, וגם ב - 3 שעות האלו, התעוררתי להנקות. יש לי ילדה ללא הפסקה, שבקושי ישנה ביום, ובלילה לפעמים ישנה ולפעמים לא. היא בת 7.5 חודשים ולאחרונה התחלתי לחלום על מתיקות ועונג השינה. מבשלת, שמעת אותי?? תשני עכשיו כמה שיותר, כי עוד תתגעגעי לזה!!! ולעניינו: לפי מה שסיפרה לי השכנה, היא קיבלה זימון לטיפול במום (בעיה בחדרי הלב, זה מה שאמרו לה), אבל יכול להיות שהיא טועה, ואולי הזימון היה לאשש את האבחון. ע"פ הגישה ההוליסטית, כל בעיה של האדם תוצג במסך החיצוני, דהיינו, הגוף שלו או ה - MIND הנראה שלו, באופן שאדם ללא אמצעים שנקראים "אלימים" (פולשניים, ביניהם אולטראסאונד) יוכל לזהות, לפתור ולהגיש טיפול. טיפול הוליסטי. מכאן יש כבר פער בין שתי צורות החשיבה והן לא נפגשות לעולם..
 
אוי, לא לזרוע מלח על הפצעים!

זה הדבר שהכי מפחיד אותי - איך אני אתמודד עם חוסר השינה... אני מ-א-ו-ד אוהבת לישון
אבל אני מניחה שאמצא את הדרך לפתור את זה ושהקטן יוציא ממני את הצדדים היותר עירניים שלי
 

כרמית מ.

New member
חלק אפשר לתקן וחלק הידיעה מאפשרת

טיפול תקין לאחר הלידה. לעיתים, יתגלה מום חמור, עד כדי כך שההורים יחליטו להפסיק את ההריון. כמו כן, בדיקות דם ושתן לאם, לא מסכנות את העובר, ומאפשרות לגלות דברים שעלולים לסכן את האם ו/או את העובר - רעלת הריון, אנמיה, GBS / דלקת בדרכי השתן. יש עודף בדיקות, אבל אני חושבת שלא צריך ללכת לקיצוניות השניה. לפעמים איתור מוקדם של בעיה, יכול למנוע התפתחותה. נכון, יש גם טעויות (לשני הכיוונים: בעיה שלא מאותרת, או לא-בעיה שמאותרת בטעות), ולכן בד"כ לא כדאי לבצע פעולות משמעותיות על סמך בדיקה אחת, אבל זה לא פוסל את הבדיקות כולן. גם בשאר תחומי הרפואה, לא קובעים אבחנה וטיפול על סמך בדיקה אחת חריגה, בטח לא בדברים שפשוט וזול לבדוק, כמו לחץ דם, סוכר וכד'.
 

mise

New member
נזכרתי..

שבפגישות עם המיילדת (4 בכל ההריון), מה שנקרא "מעקב", היא עשתה לי בדיקת שתן עם הסטיק וגם מדדה לי ל"ד.
 

swann

New member
אולטראסאונד חודש?

סלחו לי על הבורות. זו פעם שניה שאני שומעת על זה... באמת רוב הנשים הולכות כל חודש ל-US לבדיקת התפתחות? נשמע לי מוגזם מכל הבחינות. לא שזה מזיק (לדעתי) אבל נורא מטרטר. פה עושים טובה כששולחים אותך לבדיקת דופק (רק אם את מבקשת), יש שקיפות עורפית, סקירה אחת בשבוע 18-20. ובדיקות דם - PAPP-A, חלבון עוברי, סוכר ועוד קצת בדיקות בתחילת ההריון לנוגדנים וספירת דם. ויש רופאים ששולחים להערכת משקל בשבוע 35. אבל לא כולם. וזהו. בכל מקרה כל הבדיקות הנ"ל הן לבחירת היולדת. (אני עוד לא בטוחה אם בא לי לעשות בדיקת סוכר הפעם. יכוליות שלא.)
 

כרמית מ.

New member
הרופא שהיה "שלי" נהג לעשות בדיקה

בכל ביקור (כל 5-6 שבועות), ולמעשה, בזה התמצה הביקור. זו הסיבה שהפסקתי ללכת אליו: לא רציתי לעשות א"ס שלא לצורך (אמנם לא הוכח נזק, אבל יש כמה סימני שאלה שמצדיקים, בעיני, המנעות מא"ס *מיותרים* וביצוע רק אלו שיש בהם תועלת ברורה), ולא היה שום טעם לביקור בלעדי זה. (ואחרי ההריון, החלפתי רופא, למרות שגם מהחדש אני לא ממש מרוצה. הוא לא האמין לי שאני לא בהריון (כששמע שאני לא משתמשת באמצעי מניעה סטנדרטי אלא רק בשמ"פ) עד שלא עשיתי בדיקת דם. לזכותו יאמר, שהוא רצה לוודא שאני לא בהריון, כדי *לא* לעשות לי א"ס אם אני בהריון (באתי בגלל מצב מסוים, לא סתם בדיקה שגרתית).
 
אני אצל רופאה

שלא עושה US בכלל בביקורים שיגרתיים וודאי שלא וגינליות (היא דרך הקופה). בעיקר מה שאני מקבלת ממנה זה הפניות לבדיקות דם ו- US אחת לטרימסטר (לא כל חודש), היא כמובן מסתכלת שהמשקל, לח"ד ושתן תקינים. אני רואה אותה פעם ב-6 שבועות. סה"כ אני די מרוצה ממנה כי היא "למלמית" (לא מועילה - לא מזיקה). מה שחשוב לי זה המיילדת.
 

swann

New member
כנראה כי לרוב הרופאים בארץ יש מכשיר

אולטראסאונד. כאן זה מאוד נדיר. כל בדיקה כזאת היא במכון עם הפניה. ויש הגבלה במחוזות שונים למס' ה US במשך ההריון. כמה שזה נחמד לבדוק כל חודש, זה יכול להביא ללחצים מיותרים וחישובי גודל מוטעים. ופה הביקורים אצל המיילדת כוללים פיפי על מקל ושקילה, לחץ דם, דופק (דופלר, מרגיע אותי כל פעם מחדש) ומדידה. זה סטנדרטי ונראה לי נחוץ. עד חודש שמיני מגיעים אליה (או אל הרופא, בעניין הביקורים המעקב הוא זהה) פעם ב-4 שבועות. חודש שמיני פעם בשבועיים, תשיעי פעם בשבוע. אחרי שבוע 40 אין לי ממש מושג
ילדתי בלילה שלפני התלמ.
 

כרמית מ.

New member
זה דומה למעקב טיפ"ח כאן

חוץ מהדופלר והמדידה (שאותם מחליף הא"ס). גם בעיני הבדיקות האלו הן חשובות - והן לא התערבותיות ולכן לא יכולות להזיק. אגב - דופלר עובד בטכנולוגיה של א"ס.
 

טלימה

New member
דופלר

מסתבר שהוא פועל בדיוק כמו האולטרסאונד רק על מתחי קרינה גבוהים יותר. למה מגבילים את מס' האולטרסאונדים?
 

swann

New member
אני משערת שזה בגלל שזה במכון

וכל בדיקה כזאת עולה כסף למדינה. בארץ כשיש לרופא מכשיר במשרד מן הסתם הוא לא צריך לשלם על כל שימוש.
 
מזל טוב ../images/Emo13.gif

וברוכה הבאה לפורום. מבחינת "תנאי קבלה" ללידת בית-
את צריכה להיות עם הריון בסיכון נמוך ובבריאות טובה. במידה ויש לך בעיות פיזיולוגיות/נפשיות כלשהן, רצוי להתייעץ עם מיילדת האם זה יכול להוות בעיה.
את צריכה להיות במרחק נסיעה של עד חצי שעה מבי"ח.
לא מעל קומה שניה אם אין מעלית.
שבוע לידה 37-42 (אבל זה יכול להיות גמיש).
היולדת צריכה להיות מודעת לכך שהיא עומדת ללדת ללא משככי כאבים. זה מה שזכור לי ב"שליפה". לגבי התחלת התהליך, כמו שכתבה לך סטיוויה- יש להתחיל מבחירת מיילדת. את יכולה לקרוא על כך מאמר בפורום- הנה כאן.
 

debby12

New member
מנהל
רצון ללדת בבית נחשב "בעיה נפשית"?

- סתם אני צוחקת. פשוט כתבת שאסור שיהיו בעיות נפשיות, ולצערי חלק נכבד מהאוכלוסיה רואה ברצון ללדת לידת בית בעייה נפשית
לגבי הבדיקות - כאמור זה אינדיבידואלי. אני עשיתי את שתי הסקירות, חלבון עוברי ובדיקות דם גנטיות, וגם אקו לב עובר. כולן בדיקות לא פולשניות (או קיי בדיקת דם היא קצת פולשנית). לא עשיתי מי שפיר, ובאופן כללי השתדלתי להתרחק מאולטרא סאונדים מיותרים. מדובר בהחלטות אישיות מאוד. דעתי לגבי מישהי שלא מעוניינת בבדיקות היא שזו בחירה לגיטימית ומעידה על חשיבה עצמאית בחברה שנוטה להיות "היסטרית על בדיקות"
 

כרמית מ.

New member
אפשר ללדת בבית גם מעל קומה שניה

אפילו ללא מעלית. מי שגרה ב"תנאים גבוליים" צריכה להתייעץ עם המיילדת, אבל כמעט לכל דבר יש פתרונות (בתנאי חיים מודרניים).
 
למעלה