לא יודע מה קורה "בכל מדינה". יודע מה קורה במדינת ישראל והיא זו שמעניינת אותי. במדינת ישראל האמורה, הוויה דולורוזה שציבור הפונים עובר נועד כל כולו למטרה אחת ואחת בלבד: להפריד בין הרמאים וגנבים לאלו שבאמת נזקקים. לא 'יש לנו ממילא תקציב' (מה שאגב כלל לא מדויק, אבל ניחא) ולא בטיח.
לא יודע. תלוי בנסיבות ובמה מדובר. לפני כמה זמן הייתי צריך לקבל משלוח. משהו שהמדינה סיפקה לי, על חשבונה כביכול וכו'. השליח דרש פרטי חשבון בנק. זאת לא הייתה דרישה שהוא המציא, אלא סעיף מפורש שהופיע במסמכים עליהם נדרשתי לחתום. הסיבה לכך היא מחויבותי להחזיר את המוצר ביום מן הימים (מאחר ולא נרכש מכספי) או מחויבות משפחתי לעשות כן, לאחר מותי.
סירבתי כמובן למלא את פרטי החשבון. השיב לי השליח שאם כך, עליו לקחת את המוצר בחזרה. השבתי שהוא מוזמן לקחת ואין לי אלא לאחל לו נסיעה טובה. התבלבל. התקשר למוקד ושם פקידה או מנהלת שהוא שם ברמקול, חזרה על הדרישה, אמרה שזה הנוהל וזה מה יש, ובלי שאמלא את הסעיף לא אוכל לקבל את המוצר. שלחתי גם אותה לחפש את החברים שלה (אם כי בנוסח מנומס מעט יותר
). אמרה רגע, התייעצה ברקע (על פניו בלי לקלוט שהשליח ואני שומעים כל מילה) עם מישהו, שמעתי אותם מדברים 'עוד אחד שיש לו בעיה עם סעיף חשבון הבנק'. הקול הגברי ברקע אמר 'תתנו לו', הגברת אמרה לשליח להשאיר לי את המוצר (שכל עלות אגב, כשהוא חדש, נמוך מ300 ש"ח) וזה נגמר הסיפור.
אבל כאמור, כל דבר לגופו של עניין. אם במדינה כלשהי החוק באמת יחייב את מסירת הפרטים האלו (כמו שהיא ניסתה לטעון אצלי באיזשהו שלב, אבל לא ידעה שאני קצת מכיר את החוק ויודע להגיד לה שהיא מחרטטת וזה בס"ה נוהל פנימי של החברה שלהם) וזה מה שנדרש כדי לקבל את השירות שאני מעוניין בה, כנראה שאמסור את הפרטים האלה. בוודאי כך אם מדובר בספק שירותים שעל פניו אני יכול לסמוך על בטיחות הפרטים שנרשמים אצלו.
האפשרות הזאת קיימת כל אימת שאני מוסר את פרטי האשראי שלי לגורם כלשהו. בכל רכישה בכל אתר, בכל רכישה פיזית בכל מקום, קיימת אפשרות תיאורטית שפרטי הכרטיס שלי ייגנבו וישמשו גנבים שינצלו את מסירת הפרטים לרעה. אז כמובן שלא אמסור פרטים כאלה לסתם גורמים וכו'. אבל ככל שיש הגיון בדרישה ו/או כאשר מדובר בדרישת חוק במדינה כזאת או אחרת, אראה את זה אחרת כנראה.