לידיעת השמאלנים, כך בוחרים שופטים בעולם

evglev1

Well-known member
מנהל
חסרים ברשימההמדינות בהן שופטים ממנים את יורשיהם (באמצעות ווטו):
קולומביה וישראל
גם אין הפרדה בין הווטו למינוי, כך שלא ברור באיזה מדינות גם שופטים או עורכי דין מעורבים ואמנם בכל הטבלה זה מחוקקים או ממשלה / מלך אבל לא כתוב אם המחליטים הבלעדיים או בעלי זכות ווטו. כי סך הכול השיטה שיש נציגים משלושת הרשויות הרשויות בוועדה היא די נפוצה.

jackie111

Well-known member
אז אל תבלבלו במח
אתה מרמה אותנו.

אתה טוען שביוון לדוגמה הנשיא בוחר את השופטים
אבל כתוב בפרוש ממנה.

ממנה זה נשיא שמשתתף בטקס שבו מקבל האדם
מולו מינוי כשופט. באותה הזדמנות הנשיא היווני
ממנה עוד עשרות שופטים שלא הכיר אותם קודם.

צביקה5311

Well-known member
ברוב המדינות האלה יש בית משפט לחוקה שמייצר איזונים. בסיסה של כל דמוקרטיה הוא שהרוב לא ירמוס את מי שמתנגד לו. רוסיה, פוליו, הונגריה וטורקיה
אתה באמת רוצה להדמות להן.
בוא ניקח כמה דוגמאות למה מסוכן ש "נבחרי העם" קרי, פוליטיקאים, ימנו שופטים "לוייליים".
כבר היום יש לנו ממשלה שהחלק הדתי בה מאוד דומיננטי.
מחר הממשלה תחליט שאין פעילות מסחרית בשבת, להוציא את הערבים כמובן.
נכון להיום רשות מקומית קובעת את זה על סמך אופי האוכלוסיה בה. האם גם בתל אביב החילונית יסגרו מסחר בשבת? ואם נלך לבג"צ, השופט שמונה ע"י הממשלה יפסוק נגדה?
תחבורה ציבורית בשבת.
אני חילוני, עובד כל השבוע עד מאוחר, נוח לי לעשות קניה שבועית בשבת. נעים לי לשבת עם אישתי בשבת בבית קפה. הדתיים ימנעו זאת ממני?
לכן אני צריך שופטים שלא רואים את השלטון ממטר.
ספק רב אם זה ישאר ככה אם השופטים יהיו "חייבים" את מינויים לפוליטיקאים.
הקשבתי בקשב רב לחוק בתי משפט החדש.
לא יודע לגבי לווין, סער הבריק.
החוק יכנס לתוקפו רק בכנסת הבאה.
נניח שראש הממשלה הבא יהיה נפתלי בנט.
יהיה מעניין לראות אותו "מוותר" על הכוח הזה.
נכון עשו שזה יכנס לתוקף רק בכנסת הבאה. כלומר הבחירות הבאות יהיה גם משאל עם על הנושא הזה.
אם העם יחליט שזה מתאים לו, רק אז זה יהפוך ללגיטימי

marabo

Well-known member
ברוב המדינות האלה יש בית משפט לחוקה שמייצר איזונים. בסיסה של כל דמוקרטיה הוא שהרוב לא ירמוס את מי שמתנגד לו. רוסיה, פוליו, הונגריה וטורקיה
אתה באמת רוצה להדמות להן.
בוא ניקח כמה דוגמאות למה מסוכן ש "נבחרי העם" קרי, פוליטיקאים, ימנו שופטים "לוייליים".
כבר היום יש לנו ממשלה שהחלק הדתי בה מאוד דומיננטי.
מחר הממשלה תחליט שאין פעילות מסחרית בשבת, להוציא את הערבים כמובן.
נכון להיום רדות מקומית קובעת את זה על סמך אופי האוכלוסיה בה. האם תל בתל אביב החילונית יסגרו מסחר בשבת? ואם נלך לבג"צ, השופט שמונה ע"י הממשלה יפסוק נגדה?
תחבורה ציבורית בשבת.
אני חילוני, עובד כל השבוע עד מאוחר, נוח לי לעשות קניה שבועית בשבת. נעים לי לשבת עם אישתי בשבת בבית קפה. הדתיים ימנעו זאת ממני?
לכן אני צריך שופטים שלא רואים את השלטון ממטר.
ספק רב אם זה ישאר ככה אם השופטים יהיו "חייבים" את מינויים לפוליטיקאים.
הקשבתי בקשב רב לחוק בתי משפט החדש.
לא יודע לגבי לווין, סער הבריק.
החוק יכנס לתוקפו רק בכנסת הבאה.
נניח שראש הממשלה הבא יהיה נפתלי בנט.
יהיה מעניין לראות אותו "מוותר" על הכוח הזה.
נכון עשו שזה יכנס לתוקף רק בכנסת הבאה. כלומר הבחירות הבאות יהיה גם משאל עם על הנושא הזה.
אם העם יחליט שזה מתאים לו, רק אז זה יהפוך ללגיטימי
זאת הטעות שלך יקירי, בדמוקרטיה הרוב קובע איך המדינה תתנהל, שופטים אמורים להתערב רק במקרים קיצוניים של זכויות אדם בסיסיות.
זכותו של הרוב להחליט שבשבת לא יעבדו כמו שזכותו להחליט שבלילה לא תעשה רעש.
נניח שאתה אדם שאוהב כל לילה לעשות מסיבות רועשות בביתו למרות שהחוק אוסר אז תלך לבגץ כי שם יש שופטים מהסוג שלך שיתירו לך לעשות רעש מוזיקה באמצע הלילה?
דמוקרטיה זה קודם כל שלטון הרוב.

צביקה5311

Well-known member
זאת הטעות שלך יקירי, בדמוקרטיה הרוב קובע איך המדינה תתנהל, שופטים אמורים להתערב רק במקרים קיצוניים של זכויות אדם בסיסיות.
נניח שאתה אדם שאוהב כל לילה לעשות מסיבות רועשות בביתו למרות שהחוק אוסר אז תלך לבגץ כי שם יש שופטים מהסוג שלך שיתירו לך לעשות רעש מוזיקה באמצע הלילה?
לא הבנתי את ההגיון. כשאני עושה רעש זה מפריע לסביבה. אם אני עושה קניות בשבת, איך בדיוק אני מפריע למי שבוחר לשמור שבת?
אלא אם כן זה פוגע התחרות. כי אם אני ועוד המונים קונים בשבת אז אנחנו נקנה פחות אם בכלל באמצע שבוע?
אז חילוני שאין לו אוטו כמוני,כלומר, לי יש, ישב בשבת בבית כי אין לו ברירה? לא בגלל שזו בחירה שלו?
זו כפיה דתית

certified.woke

Well-known member
רוב אינו חזות הכל.
אשר למערכת המשפט - תפקידה מניעת דורסנות הרוב, הגנה על מעוטים, כבוד-אדם וחרותו...מונחים הזרים לך ולבני הבליעל חבר מרעיך...

נערך לאחרונה ב:

marabo

Well-known member
רוב אינו חזות הכל.
אשר למערכת המשפט - תפקידה מניעת דורסנות הרוב, הגנה על מעוטים, כבוד-אדם וחרותו...מונחים הזרים לך ולבני הבליעל חבריך...
במדינה דמוקרטית הרוב קבוע
הגנה על מיעוטים וכבוד האדם - במקרי קיצון
חלאות קפלן הם ממש לא איזה מיעוט מקופח שזקוק להגנה

Harrington

Well-known member
מנהל
רוב אינו חזות הכל.
אשר למערכת המשפט - תפקידה מניעת דורסנות הרוב, הגנה על מעוטים, כבוד-אדם וחרותו...מונחים הזרים לך ולבני הבליעל חבריך...
תפקידה ברור וידוע. בפועל מערכת המשפט היא דווקא זו שדורסת את המיעוט תוך שהיא לא רק מגנה על מיעוט אחר, אלא מיישמת את מאווייו בניגוד לכל כללי הדמוקרטיה ועל חשבון הרוב שכלל אינו דורסני ברוב המקרים.

certified.woke

Well-known member
תפקידה ברור וידוע. בפועל מערכת המשפט היא דווקא זו שדורסת את המיעוט תוך שהיא לא רק מגנה על מיעוט אחר, אלא מיישמת את מאווייו בניגוד לכל כללי הדמוקרטיה ועל חשבון הרוב שכלל אינו דורסני ברוב המקרים.
הבלים...מעולם לא היתה לה למדינה ממשלה כה מחורבנת...

Harrington

Well-known member
מנהל
הבלים...מעולם לא היתה לה למדינה ממשלה כה מחורבנת...
כעת אם רק היה קשר כלשהו בין השאלה אם הייתה או לא הייתה "מעולם" "ממשלה כה מחורבנת" למדינה אם לאו, ולנושא הדיון ולכל הפחות לדברי עליהם אתה עושה את עצמך מגיב. רק דמיין כמה נחמד יכול היה להיות :).

אולם אין כמובן כל קשר בין דבריך לדברי, כך שאין לי אלא ללמוד שלא מצאת משהו ענייני לומר בתגובה לפוסט עליו התיימרת להגיב.

הרבה בריאות, מיצינו.

evglev1

Well-known member
מנהל
רוב אינו חזות הכל.
אשר למערכת המשפט - תפקידה מניעת דורסנות הרוב, הגנה על מעוטים, כבוד-אדם וחרותו...מונחים הזרים לך ולבני הבליעל חבר מרעיך...
אם זה היה נכון מערכת המשפט הייתה מונעת גם את פינוי ימית וגם את ההתנתקות.

צביקה5311

Well-known member
רוב אינו חזות הכל.
תפקידה של מערכת המשפט היא לקבוע לנבחרי העם "גבולות גיזרה". לזה קוראים איזונים. ברגע שלא יהיו כאלה, למה שמחר "נבחרי העם לא יחליטו שאין צורך בבחירות כל 4 שנים, מספיק כל 10? או בכלל לא?
אולי "נבחרי העם" יחליטו שהעם רוצה דיקטטורה?
נכון להיום, אין לממשלה רוב בעם. הם מסתמכים על מנדט שקיבלו לפני שנתיים וחצי
נאחזים בציפורניים בשלטון.
ביבי יודע שזו הקדנציה האחרונה שלו, כנראה גם של הליכוד.למה שלא יחליט לבטל את הדמוקרטיה?
כי ככה בא לו? בקואליציה שיש לו היום, לא נראה לי שתהיה לו בעיה

evglev1

Well-known member
מנהל
אז אם יש רוב שמלאני זכותה של הממשלה לבצע טיהור אתני כמו שבוצע בימית ובגוש קטיף?

למעלה