לידיעת השמאלנים, כך בוחרים שופטים בעולם

Harrington

Well-known member
מנהל
ברוב המדינות האלה יש בית משפט לחוקה שמייצר איזונים. בסיסה של כל דמוקרטיה הוא שהרוב לא ירמוס את מי שמתנגד לו. רוסיה, פוליו, הונגריה וטורקיה
אתה באמת רוצה להדמות להן.
בוא ניקח כמה דוגמאות למה מסוכן ש "נבחרי העם" קרי, פוליטיקאים, ימנו שופטים "לוייליים".
כבר היום יש לנו ממשלה שהחלק הדתי בה מאוד דומיננטי.
מחר הממשלה תחליט שאין פעילות מסחרית בשבת, להוציא את הערבים כמובן.
נכון להיום רשות מקומית קובעת את זה על סמך אופי האוכלוסיה בה. האם גם בתל אביב החילונית יסגרו מסחר בשבת? ואם נלך לבג"צ, השופט שמונה ע"י הממשלה יפסוק נגדה?
תחבורה ציבורית בשבת.
אני חילוני, עובד כל השבוע עד מאוחר, נוח לי לעשות קניה שבועית בשבת. נעים לי לשבת עם אישתי בשבת בבית קפה. הדתיים ימנעו זאת ממני?
לכן אני צריך שופטים שלא רואים את השלטון ממטר.
ספק רב אם זה ישאר ככה אם השופטים יהיו "חייבים" את מינויים לפוליטיקאים.
הקשבתי בקשב רב לחוק בתי משפט החדש.
לא יודע לגבי לווין, סער הבריק.
החוק יכנס לתוקפו רק בכנסת הבאה.
נניח שראש הממשלה הבא יהיה נפתלי בנט.
יהיה מעניין לראות אותו "מוותר" על הכוח הזה.
נכון עשו שזה יכנס לתוקף רק בכנסת הבאה. כלומר הבחירות הבאות יהיה גם משאל עם על הנושא הזה.
אם העם יחליט שזה מתאים לו, רק אז זה יהפוך ללגיטימי
מת על החיפושים הדווקניים האלה לאיתור משהו שיאפשר להתעלם מהאמת שהוצגה בפוסט הפותח את השרשור :). יש חוקה, לראש הממשלה יש שפם, כעת החדש: יש בית משפט לחוקה :).

סתם להשכלה כללית ולמי שלא מעודכן, במדינת ישראל יש בית משפט לחוקה. שמו הרשמי: בית המשפט העליון בשבתו כבית המשפט הגבוה לצדק. מוכר גם בשם הקיצור בג"צ.

כך שאם זה מה שחסר למישהו כדי שמדינת ישראל תבחר שופטים כפי שעושים זאת ברוב העולם הדמוקרטי, הנה הבעיה נפתרה.

איסור על מסחר אגב, קיים במדינת ישראל משנות ה50' בערך של המאה הקודמת, אם לא שנים בודדות קודם לכן, למקרה שלא סיפרו לך :). האיסור הזה אמנם הולך ומתמסמס לאורך השנים (על אף צווחות התוקפים, הסטטוס קוו זז דרך קבע לכיוון טובת הצד החילוני דווקא). אבל אין שום צורך להמתין להחלטה חדשה בעניין והקטע הכי יפה, שהממשלה (למעשה כנסת) שהחליטה על כך כלל לא הייתה בעלת "חלק דתי דומיננטי" במיוחד. החלק היהודי והנשמה היהודית, הם היו הדומיננטיים וזה הספיק.

הסתפקתי בקריאה עד השלב הזה ברשותך, מאחר וכהרגלך אתה מתבזר לכיוונים חסרי כל קשר לנושא. אשאיר אם כן למי שהגבת לו להמשיך להתמודד עם טיעוניך המרתקים :) (לא נכתב בציניות, למען הסר ספק).

evglev1

Well-known member
מנהל
ברוב המדינות האלה יש בית משפט לחוקה שמייצר איזונים. בסיסה של כל דמוקרטיה הוא שהרוב לא ירמוס את מי שמתנגד לו. רוסיה, פוליו, הונגריה וטורקיה
אתה באמת רוצה להדמות להן.
בוא ניקח כמה דוגמאות למה מסוכן ש "נבחרי העם" קרי, פוליטיקאים, ימנו שופטים "לוייליים".
כבר היום יש לנו ממשלה שהחלק הדתי בה מאוד דומיננטי.
מחר הממשלה תחליט שאין פעילות מסחרית בשבת, להוציא את הערבים כמובן.
נכון להיום רשות מקומית קובעת את זה על סמך אופי האוכלוסיה בה. האם גם בתל אביב החילונית יסגרו מסחר בשבת? ואם נלך לבג"צ, השופט שמונה ע"י הממשלה יפסוק נגדה?
תחבורה ציבורית בשבת.
אני חילוני, עובד כל השבוע עד מאוחר, נוח לי לעשות קניה שבועית בשבת. נעים לי לשבת עם אישתי בשבת בבית קפה. הדתיים ימנעו זאת ממני?
לכן אני צריך שופטים שלא רואים את השלטון ממטר.
ספק רב אם זה ישאר ככה אם השופטים יהיו "חייבים" את מינויים לפוליטיקאים.
הקשבתי בקשב רב לחוק בתי משפט החדש.
לא יודע לגבי לווין, סער הבריק.
החוק יכנס לתוקפו רק בכנסת הבאה.
נניח שראש הממשלה הבא יהיה נפתלי בנט.
יהיה מעניין לראות אותו "מוותר" על הכוח הזה.
נכון עשו שזה יכנס לתוקף רק בכנסת הבאה. כלומר הבחירות הבאות יהיה גם משאל עם על הנושא הזה.
אם העם יחליט שזה מתאים לו, רק אז זה יהפוך ללגיטימי
עובדה שמנלבליט יצא נגד מי שמינה אותו כיועץ משפטי לממשלה, כך שזה לא חריג. ובית המשפט לחוקה הוא בדיוק בג"צ כך שזה בדיוק העניין שהמחוקקים בוחרים את השופטים לחוקה.

jackie111

Well-known member
אתה מרמה אותנו.

אתה טוען שביוון לדוגמה הנשיא בוחר את השופטים
אבל כתוב בפרוש ממנה.

ממנה זה נשיא שמשתתף בטקס שבו מקבל האדם
מולו מינוי כשופט. באותה הזדמנות הנשיא היווני
ממנה עוד עשרות שופטים שלא הכיר אותם קודם.

למעלה