לידתם של הדמונים

../images/Emo13.gif

לפני חודש או יותר ידיד המליץ לי על הסדרה, אבל בגלל הרבה סיבות לא יצא לי לקרוא עד לפני כמה ימים. והתחלתי את הספר בין לבין, ונשארתי וקראתי אותו לילה שלם. אני אקח את המשך הסדרה אחרי סוכות כנראה. קוראים לי אור, ואני בת 13 [כן, רק] מתי שיוצא לי לקרוא את אני אוהבת ספרים כאלה, שאפשר ממש להיכנס לתוכם ולחיות את העולם שלהם [נשמע מוכר?] המשך שבוע נפלא לכולם.

Fairywitch

New member
המממ, נראה לי שכמו שכשהם מתים

הם מתפוגגים לאוויר, כך גם כשהם נולדים- הם מופיעים משום מקום. מה שאני תוהה הוא- באיזה גיל זה קורה. מייד עם הלידה? כשלומדים לדבר? מתי? אני הייתי מהמרת על מייד בלידה.

עוד משהו

זה באמת מעורר מחשבה. באיזה גיל הדמון כבר יודע להחליף צורה? אצל ילדים זה משהו בסיסי ורגיל, אז אולי זה מקביל לפעולה נורמלית אצל הילד. דיבור והליכה, אולי.

Orion132

New member
נראה לי שמהרגע שהוא נולד

הדמון משתנה לפי רגשות האדם, לא בהכרח לפי רצונו או לפי בקשת האדם (דוגמה לכך ניתן לראות בספר הראשון, כשהמאסטר אומר לליירה שהיא תעבור לגור עם גב' קולטר - פאן משנה את פרוותו מכהה וגסה ללבנה וצמרירית מיידית) ולתינוק יש רגשות מרגע לידתו (בסיסיים - פחד, שמחה) לכן הדמון משתנה לפי הרגשת התינוק. השאלה היא - מתי דמונים לומדים לדבר (לפני הילד, אחריו, בו זמנית...) ואיך הם מתקשרים עם הילד לפני זה.

לדעתי, הם לומדים לדבר כשהילד לומד

לדבר. הדמון הוא ייצוג של האדם, ומכיוון שהתינוק לא מתקשר במילים, גם הדמון שלו לא מתקשר במילים.

בטח שמתקשרים, אבל בלי מילים.

עם אינטואיציה ורגשות. אח"כ עם שברי מילים (כמו הילדה שלי, בת שנה ושבעה חודשים. היא אומרת הברה אחת מכל מילה, ומבינים אותה מצויין). בסוף - בשיחות.

אולי

כמו שאמרת בגלל שיש להם רגשות הם מן הסתם יכולים לשנות את צורתם אבל לתינוקות יש רגשות מוגבלים אז אולי הם יכולים להשתנות בהדרגה לחיות אחרות; - אולי זה לחיות קטנות, בסיסיות ולא מורכבות. - אולי זה חיות "בסיסיות" כמו כלבים או חתולים. - או אולי, וזו הדיעה שאני חושב הכי נכונה - חיות שתינוק מכיר. כמו שמארי היה דמון של זג - חיה שהיא הכירה טוב וגם שויל לא הכיר כמה מין הצורות של פאן שליירה שנראה הכירה.

אני מניחה

שהם פשוט מופיעים שם אחרי שהם נולדים... הרעיון שהם נולדים היחד מהאמא קצת מחליא (סמור יוצא מאישה... ברר.) ולא ממש דיברו על זה בספר. תמיד הסתקרנתי איך הדמונים והאנשים מתקשרים אחד עם השני... תמיד חשבתי שהם פשוט מדברים אבל אז פתאום בספר מוזכר שפנטה-לימון מדבר עם הסטר רחוק מליירה אבל היא עדיין שמעה את זה... פולמן מאוד אוהב לכתוב דברים בלי להסביר אותם... רוני
.

SNTD

New member
אני מניח שאי אפשר לשלול טלפתיה

אם הדמון מסוגל להחליף צורה בהתאם לרגישותיו של הבעלים שלו גם מרחוק, כנראה שהוא יכול לתקשר איתו באותה צורה, אני מניח שזה מניח את הדעת? בקשר ללידה, אני מודה שזה רעיון מוזר, אבל אני חושב שדמון זכר אולי באמת, כמו שאודי AKA האבק אמר, אולי דמונים, בגלל שהם לא ב-ד-י-ו-ק בעלי חיים, לא חלים עליהם אותם חוקים? אולי הם דו-מיניים? (שלא נדבר על זה שיש בעלי חיים דו-מיניים גם בטבע) ובגלל זה הם יכולים להוליד?

JustRain

New member
../images/Emo31.gif

"הוא היה אחד מהאנשים הבודדים שהדמון שלהם היה באותו מין כמוהם" כל כך קשה להבין למה הכוונה? לכן לא.

למעלה