ליווי בלידת

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
ליווי בלידת ../images/Emo82.gif

זקוקה לדעתכן ומחשבותיכן. אחותי הקטנה צפויה ללדת בנובמבר, לידה ראשונה, לפי התכנון - בבית. היא ביקשה שאהיה עמה בלידה ואני מאוד רוצה להיות שם. היא גרה במרחק של שעה + נסיעה ממני. הדילמה: יש לי שני יונקים בבית. הגדולה יכולה להסתדר בלעדי כמה שעות, אבל הקטן יונק מלא. שאיבה ובקבוקים לא באים בחשבון. שוחחתי עם אחותי בעניין והיא אמרה שמעדיפה שלא אבוא עם הילדים כי זה רעש וכו', אז כמובן שעם הגדולה לא עלה בדעתי להגיע, אבל ככל שאני חושבת על זה יותר - אין סיכוי להשאיר את הקטן יחד איתם (בעלי והגדולה) כי הוא חייב לאכול ואני לא מאמינה שעד אז הוא יאכל מוצקים וגם אם כן, ודאי שזקוק להנקה כתזונה העיקרית. בהתחלה אחותי אמרה "טוב, אז אני אבקש מחברה" ואני אמרתי לה "אבל הוא תינוק, הוא לא עושה רעש (תודה לאל, נכון להיום, רגוע ושקט), רק יונק, ישן ומשחק". גם אם אביא אותו עמי (בהנחה שזה יהיה מקובל על אחותי), בזמן הערות שלו, מישהו צריך להיות איתו, לשחק איתו כשנמאס לו, להחזיק אותו על הידיים כשהוא כבר עייף אבל עדיין לא בשל לשינה וכשהוא ירצה לינוק, אצטרך להיות איתו ולהניק אותו, עד שירדם. בעלה לא יכול לגעת בה בזמן לידה, כי הם דתיים והיא נחשבת נידה, וגם אם הוא היה יכול - היא רוצה שאני אהיה שם איתה. אני חוששת שאם היא תביא חברה זה יהיה אסון. יצא לי לפגוש קצת מחברותיה, שהפחד מפני לידת בית לא בדיוק נמצא מתחת לפני השטח, אלא צועד בגאון על פניו, עם דגלים ונפנופים. לכן חשוב לי מאוד להיות שם, לא רק בגלל ששתינו רוצות שאהיה שם, אלא גם בגלל שהאלטרנטיבה השניה לא מריחה לי טוב. אני רוצה להיות שם בלידה שלה, במיוחד כי זו לידה ראשונה, במיוחד כי היא סומכת עלי ורוצה אותי שם, במיוחד כי זו אחותי הקטנה למישהי יש איזה רעיון גאוני שכל העסק הזה יוכל לצאת לפועל עם היונק בלי שיהווה בעיה?

עופריקה

New member
הי mise

הרעיון שעולה לי הוא להביא איתך בייביסיטר. אבל מצד שני את/ן צריכה לקחת בחשבון שאז יהיו רגעים שאחותך תהיה לבד. כלומר בלעדייך ועם בעל שלא יוכל לתמוך בה פיזית. שזה לא יהווה לה בעיה. אם המיילדת תוכל להיות ולתפקד כדולה - נפלא, אם לא, אז הייתי חושבת על שיתוף פעולה עם עוד דולה. האם דיברת איתה על זה? מה את עושה במידה והלידה מתחילה בלילה? אולי תגבי את עצמך בעוד עזרה. כך היא תהיה שקטה שיש איתה מישהי, וגם את תהיי שקטה, שיש מישהי שמוכנה לעזור עם התינוק שלך. נסי לחשוב על ההרגשה שלך. שלא תיקרעי בין שני האנשים (כלומר היונק הקטן ואחותך) היקרים לך.

גם אני חשבתי על מישהי או מישהו

שיכולים להיות באזור עם התינוק ולהביא אותו אלייך להנקה בעת הצורך, אם עולה הצורך. הם לא חייבים להיות בבית - הם יכולים לטייל בחוץ או לישון איתו באוטו למשל... וגם, נובמבר זה בעוד חודשיים... בן כמה הוא יהיה אז?

mise

New member
לטייל בחוץ - לא..

אחותי בצפון השומרון. אין סיכוי שאני נותנת למישהו לטייל עם הבן שלי בחוץ
יש לי חברה שגרה באותו יישוב, אני יכולה לשאול אם הם יכולים להיות אצלה. מצד שני - אם זה באמצע הלילה, להעיר משפחה שלמה בשביל זה? בעצם, אם הצירים מתחילים באמצע הלילה, עד שאתארגן ואגיע, יכול להיות לפנות בוקר. בסוף נובמבר הוא יהיה בן 8 חודשים.

mise

New member
דיברתי אתה.

היא אמרה שהיא לא רוצה בלידה שלה תינוקות. אני חוששת שבסופו של דבר אצטרך לוותר על הליווי הזה מראש, כי א"א לדעת מה יהיה ברגע האחרון ואולי זה לא יסתדר עם החברה שהוא יהיה אצלה דוקא ברגע הלידה ואני לא רוצה לעשות הפתעה בזמן הלידה. כנראה כדאי לוותר מראש.

אם פי 3

New member
אני מבינה אותה

נדמה לי שהיא אומרת, שבלידה שלה היא רוצה להיות במרכז העניינים - כשידוע שתינוקות וחיות תמיד גונבים את ההצגה... באמת - הרי התינוק שלך יהיה זקוק לך במשך הלידה. וכשהוא יצטרך אותך - את תהיי איתו, ולא איתה. אני מבינה גם את הרצון שלך לא לעזוב את התינוק, וגם את הרצון לגונן על אחותך הקטנה... אבל נראה לי שיש כאן התנגשות, ובמקרה הזה, אני הייתי מוותרת על הליווי, וסומכת על האחות, שהיא כבר מספיק גדולה, ותמצא לעצמה את הליווי המתאים. אפשר לבחור מיילדת שיותר תומכת ביולדת. אפשר למצוא דולה מתלמדת או מישהי שרוצה ללוות לידת בית ומוכנה לתשלום סמלי או בכלל לא (ויש כאלו - גם כאן בפורום מסתובבות...), אפשר למצוא חברה, שגם אם לא תומכת בלידת בית, יודעת לתת את המקום, ולתמוך תמיכה טהורה. ושתהיה לאחותך לידה טובה!

mise

New member
נכון, נכון.

אתמול זה חלחל לי סופית, שאני צריכה לוותר על הליווי הזה (וגם היא). למרות (הנה מחשבות גונבות לליבי) שהוא יכול לעזור לקדם את הלידה אם היא תניק אותו! טוב, לא.

אם פי 3

New member
לא נראה לי לעניין

לא בשבילו - שרוצה לקבל חלב, ולה עוד אין (אולי קולוסטרום, אבל זה לא בכמויות של יונק גדול), ושרוצה אמא, לא רק חלב. לא בשבילה (אולי זאת רק אני, אבל *לפני* לידה ראשונה, להניק תינוק של אחרת, אפילו אחותי האהובה, ועוד לא למטרות הזנה, נראה לי מורכב רגשית) וגם לא פותר את הבעיה - כי הוא צריך תשומת לב מעבר להנקה. לרוב לא צריך לקדם את הלידה, וגם אם כן - אפשר לעשות את זה גם בלי תינוק...

mise

New member
אה..לא התכוונתי שיינק כדי לאכול.

רק לזרז :) דוקא בלידה הראשונה שלי אחותי הגיעה עם כל החמולה שלה וניסיתי להניק את בתה הקטנה, היא נתנה מציצה אחת והוציאה. לא היה לה טעים. לא היתה לי שום בעיה עם זה, אבל זו אני.

mise

New member
ניסיתי.

צלצלתי אליה ושאלתי אם זה מקובל עליה שאבקש את שירותיה של אחת הבנות של חברתי שגרה באותו יישוב, שהילד יהיה אצלן ורק לזמן הנקה יביאו לי אותו (גם כן, מה זה זמן הנקה? אין לו שעות קבועות וזה אוכל ושתיה בשבילו.. גם בעיה). היא אמרה לי שהיא לא יודעת, "מה אני צריכה את הלחץ הזה במוח?" וכאלה (ואני מבינה אותה לחלוטין). שיתוף פעולה עם עוד דולה לא אפשרי מבחינה כלכלית עבורם. אם הלידה מתחילה בלילה אין בעיה. מארגנים את הילדים, עם כל אי הנוחות שבזה ובעלי לוקח אותי לשם (אני לא יכולה לקחת את הרכב ולהשאיר אותו עם הגדולה בלי היכולת להיות נייד) וחוזר הביתה. אני חושבת שהמיילדת תוכל לתפקד כדולה, אולי אדבר איתה על זה ישירות.

mise

New member
חברה שלי כבר סבתא ../images/Emo6.gif

ואיך היא אמרה לי לפני יומיים על הנכד השלישי שלה: "כל כך הייתי רוצה להניק אותו, אבל אני לא יכולה!" אם היתה שם מישהי מניקה לא היה אכפת לי, כי לו לא אכפת לינוק מאחותי לפעמים (להבדיל מהגדולה, שעד היום נוטרת טינה לכל מי שאי פעם העזה להציע לה שד).

המממ

בלי לשפוט, וכמי שהניקה 11 חודש ובתוכם שאבה אולי 3-4 פעמים, למה שאיבה לא באה בחשבון כפתרון נקודתי וחד פעמי? עד נובמבר, שזה עוד חודשיים, אולי יהיה לך יותר קל עם הרעיון הזה? כי עד כמה שאני מבינה, בקבוק שאוב (או שניים, או שלושה, תלוי באורך לידה) לא יזיקו לילד שלך בשום צורה, ולעומת זאת, להיות או לא להיות עם אחותך זה משהו חד פעמי ובלתי חוזר, ונראה לי שמאד חשוב לך ולה. אני הייתי מהססת להביא תינוק ללידה (זה נשמע די מצחיק הניסוח הזה), משתי סיבות עיקריות- את אומרת "הוא יונק ישן ומשחק" אבל את לא יודעת איך הוא יהיה בעוד חודשיים שלושה - ואני מאחלת לך כמובן שהוא ישאר תינוק רגוע ונפלא כמו שאני בטוחה שהוא, אבל לכי תדעי - מספיק שיהיה לו יום מבאס והוא יבכה או ירצה יותר זמן ידיים שזה יכול להוציא גם אותך וגם אותה מריכוז. הסיבה השניה היא שגם אם הוא יהיה מלאך ולא יוציא פיפס, העובדה שיש שם שני אנשים שאת צריכה לטפל בהם ולדאוג להם עלולה, אם אני לא טועה, להפחית מכמה שאת "נוכחת" בלידה, שהיא חויה שבה גם המלווה צריך להיות ב-200% שם. אני רואה איך רמת הריכוז שלי עולה פלאים כשאני לא ליד הילד שלי, אפילו אם הוא רק ישן בחדר הסמוך.

mise

New member
יכול להיות שאת צודקת.

אני עוד צריכה לחשוב על זה (על השאיבה). מעולם לא שאבתי (חוץ מבלידה הראשונה, שהמיילדת נתנה לי משאבה ואמרה לי "תשאבי!" כדי לנסות לקדם את הלידה, אבל זה ודאי לא משקף שאיבת חלב אמיתית). יש לי בעיה פילוסופית עם מתן בקבוקים/מוצצים לתינוקות וזו הסיבה, שום דבר אחר. לבכורתי נתתי בשלושה חודשים האחרונים בקבוק עם חלב שקדים/סומסום כשהשלמה להנקה כשהיתה התמעטות של חלב והיא זרקה אותם לכל הרוחות מיד לאחר הלידה. לא רוצה לראות אותם (וגם לא חלב שומשום/שקדים מאז.. אפילו לא בכוס). נכון לגבי "יונק-ישן-ומשחק" ולכן כתבתי "נכון להיום", כי מנסיוני, הדפוסים משתנים כל הזמן. הדפוס היחידי כמעט אצל תינוקות וילדים הוא שאין דפוסים.ולכן אני לא יודעת איך הוא יהיה בזמן הלידה. הייתי יכולה לתת לו חלב שומשום/שקדים במקום שאיבה (אין לי בעיה עם זה, גם לא בבקבוק, אפשר בכוס. הגדולה שלי שתתה בכוס כבר מגיל 7 חודשים), אבל אני חוששת מפגיעה במשק החלב, שרגיל שיונקים ממנו שניים ופתאום אף אחד לא יינק לכמה שעות. לגבי 2 אנשים שאני צריכה לדאוג להם - דוקא זה לא מטריד אותי. אני מרגישה שאני יכולה לעשות את זה. אני מרגישה שדוקא העובדה שהקטן יהיה פעם ראשונה בלעדיי לזמן ממושך ואני לא אדע איך הוא אוכל ומה "יתפוס לי את המוח" בזמן הלידה. אולי אפשר לסדר שהוא יהיה בקרבת מקום, עם כוס או בקבוק חלב שקדים/שומשום ורק במידה והלידה מתארכת ואחותי מרגישה בנוח עם המיילדת בתור דולה ויכולה לשחרר אותי לשעה, אוכל לצאת אליו. צריכה לחשוב על זה.

ס ו ל ה

New member
מייס יקירה, זכית בתפקיד מופלא,

אני לא הייתי מוותרת על כך אלא רק במצב של פיקוח נפש. לא רוצה להשמע שופטת גם אני מניקה אך מדוע לא להשאיר בקבוקים שאובים? נראה לי לא הוגן כלפי יולדת לא להיות עימה במליון אחוז מה גם שבעלה לא יכול לגעת בה. וחברותיה לא בעניין. היא רוצה אותך שם זה חשוב לה היא אחותך הקטנה היא סומכת עליך במאת האחוזים, תינוק ויהיה השקט ביותר צורך תשומת לב, ואם זה יהיה ברגע קריטי איך תוכלי להתפצל? אני לא הייתי רוצה בתור יולדת לחוש שמי לצידי עלול להעלם לרגע זה מעורר חרדה וחבל. אני מקווה שתחשבי הכל ותחליטי מה הכי טוב לכן, מזל טוב בכל מיקרה לשתיכן

rnati

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם סולה ועוגי

בדיוק מסיבה זו לא ביקשתי מחברה שלי שהתינוקת שלה בת 5 חודשים לתמוך בי בלידה אלא מצאתי חברה אחרת. במקרה של אחותך, את זה כל מה שיש לה, אם ברגע שהיא צריכה אותך את יוצאת החוצה (מהחדר/מהבית, לא משנה) והולכת להניק את התינוק אז את לא שם ברגע שהיא צריכה אותך וגם אם זה לא יקרה, מספיק שזה מרחף שם באויר בשביל להלחיץ אותה. בכל מקרה - בהצלחה לשתיכן

צימעס

New member
3 חודשים (עד נובמבר)

זה מספיק זמן כדי שבעלך ילמד להיות עם שני הילדים (אולי עם עזרה של שכנה, אפילו נערה).

אם פי 3

New member
היית עוזבת למשך מספר שעות לא ידוע

עם פוטנציאל ללילה, תינוק בן פחות משנה (בערך 8 ח')?

צימעס

New member
עם אבא ועם חברה מיניקה

במצב המסוים בו לאחות אין אלטרנטיבה לתמיכה מעצימה בלידה? אולי.

למעלה