ליווי בלידת

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

סטיוויה

New member
בהתחלה חשבתי כמוך אבל אז

חשבתי על מייס.אם היא לא תהיה שלמה עם להשאיר תינוק וכ'ו אין טעם שתביא איתה את המתח הפנימי הזה אל הלידה של אחותה. ב'ה בלידה הבאה.

mise

New member
אין לי חברות מניקות

בקרבת מקום (או חברות בכלל בקרבת מקום..) היחידה שעולה בדעתי שהכי קרובה אליי, מרחק של חצי שעה נסיעה, זו אחותי שילדה לא מזמן, כשאנחנו נפגשות, מניקות זו את תינוקה של זה. אבל העניין שהקטנה רוצה לשמור את דבר לידת הבית בסוד מפני כולם, ואני לא יכולה לתכנן כלום עם האחות המניקה, מה גם, שלא נראה לי שהיא בנויה לתכנון כזה. אבל פוטנציאלית, כן - אם היתה לי חברה מניקה בקרבת מקום, הייתי משאירה אותו עם בעלי והגדולה בבית, ומתאמת עם החברה שתבוא עם הילד/ים שלה לכאן כדי שתוכל להניק גם את בני. זה היה יכול להיות ה-פתרון.

mise

New member
../images/Emo26.gif סיכום.

סיכמתי עם אחותי שהיות ולא כדאי לבנות עליי והאופרציה מורכבת מדי ותלויה מדי על בלימה, נוותר על הליווי שלי כתכנון מראש. היא הסכימה (יש לאמר, בצער) והחליטה שהיא לא רוצה ליווי של אף אחת אחרת, לא חברה, לא דולה, אם זו לא אני. סיכמנו שאם היא תרגיש בכל רגע בלידה שהיא רוצה שאבוא, אפילו במחיר תינוק אחד בבית, אני אגיע (בעלי כבר משוריין לצאת מהעבודה במפתיע).

אני מכירה מיילדת

שבתקופה שהיה לה תינוק קטן היא הגיע אתו ללידות במנשא על הגב. וכשהוא גדל קצת היא הביאה ביביסיטר שהיתה עם התינוק בחדר השני. נראה לי אפשרי בהחלט כשייש נכונות. ובאמת זה נשמע חשוב שתהיי שם.

סטיוויה

New member
אני לא יודעת כמה זה נכון אבסולוטית

להכניס תינוק במנשא הגב אל תוך סיטואציה אינטנסיבית ואינטימית של לידה. אני אישית לא הייתי רוצה מיילדת עם תינוק עליה במנשא.

mise

New member
../images/Emo45.gif במיוחד לא בלידה ראשונה.

אולי עכשיו, כשיש לי ילדים נוספים, אני מרגישה אחרת לגבי נוכחות של ילדים בלידה (שלי, רק שלי..) וודאי לא ילדים אחרים ובטח ובטח לא תינוק שלא יכול לומר שלא מתאים לו להסתכל לשם או להפנות את הראש. בלידה ראשונה נראה לי הטוב ביותר להתמקד באינטימיות עבור היולדת שעוד לא חוותה לידה מימיה.

שָׂרָה

New member
לא קראתי את כל השרשור

אז אני מקווה שאני לא חוזרת על כמה דברים: אולי תשיגי ביבי סיטר שתשמור על התינוק אצל שכנים של אחותך? וכל פעם שהתינוק ירצה לינוק להתקשר אליכם ואז תוכלי לקפוץ להנקות. קרוב לוודאי שהתינוק כבר יגדל מאז, וההנקות יהיו מהירות ולא ארוכות כמו אצל קטנים מתחת לגיל 3 חודשים. וקרוב לוודאי כאשר המיילדת תהייה עם אחותך תוכלי לקחת הפסקה ולהיות עם תינוקך קצת יותר זמן. וברגע שאחותך תצטרך אותך המיילדת תוכל להתקשר אליך לשכנים או לעשות לך ביפ. מה דעתך?

mise

New member
גם על זה חשבתי.

אחותי אמרה שהשכנה ממש לא בקטע הזה.

שָׂרָה

New member
ואין עוד שכנים?

השכנה ממש לא צריכה להשתתף מעבר לאפשר לביבי סיטר לשהות עם התינוקת.. חבל אם הפתרון לא יצליח

ליווי אחותי בלידה -ארוע מרגש במיוחד

קראתי בשעת הצהריים את ההודעה שלך, אך הייתי לחוצה בזמן, עכשיו יש לי זמן, וחשבתי על זה המון... מאוד חשוב שאת תרגישי נוח עם ההחלטה שלך בסוף (כן, אפילו יותר מזה שאחותך תרגיש איתה נוח...), אך אני מעלה את דעתי. נראה לי שהשתתפות בלידת בית של אחותי הקטנה, לידה ראשונה, זה משהו שהיה לי מאוד קשה לוותר עליו. במקרה שלי אני האחות הקטנה ואני לקראת לידה שניה - אך הלוואי והייתי יכולה לשתף את אחותי בתכנונים או לבקש ממנה שתלווה אותי, בוודאי ובוודאי אם בעלי לא היה יכול לתמו בי בתהליך. אני מאוד קרובה בדר"כ לאחותי, אך בנושאי לידות אחותי היא הסטרית ומבחינתה לידה בטוחה זה הזמנת קיסרי מראש...... כרגע אני לא חושבת שאפילו אשתף אותה בתכנונים לקראת כי אין לי אנרגיות מיותרות לכך (וקשה לי עם חוסר השיתוף הזה). בנושא ההנקה - ביתי הבכורה ינקה עוד מלא בגיל שאת מציינת ובאמת לעזוב אותה לכמה שעות רצופות ועם אופציה ללילה - בכלל לא עלה בדעתי. כן היו במקפיא כמה בקבוקי חלב שאוב לכל מקרה, ואמנם יצא והצטרכתי אותם כי כשהיא היתה בסביבות גיל שנה נאלצתי לבלות שני לילות רצופים בחדר מיון עקב אלרגיה שצצה פתאום - זה היה לי מאוד מאוד קשה, אך הופתעתי לגלות שהיא יחסית הסתדרה עם זה, והסתדרה מצויין עם בקבוק ובעלי... כך שאולי שני היונקים שלך יפתיעו אותך וזה לא יהיה עבורם כזה נורא, ואולי עבור חוויה כזו חשובה שווה יהיה לבדוק. אם הגעת לאחותך ולאחר זמן מה את מוזעקת ע"י בעלך כי הם מסרבים בכל תוקף לבקבוק או משהו - אז שתיכן יודעות שניסיתן...

mise

New member
אוף, קשה. קשה.

אני לא שלמה כאן עם כלום! אני רוצה להיות בלידה שלה וזה מתסכל אותי!! אבל היא לא רוצה תינוק בלידה, היא לא רוצה אף מלווה אחרת. חייב להיות פתרון! מי יודע, אולי דברים ישתנו. ככל שאני חושבת על זה יותר - היא חייבת ליווי נוסף בלידה! בעלה לא יכול לגעת בה, מי יודע איך היא תרגיש אחרי הלידה, תשושה ורצוצה, מי יתמוך, מי יחזיק, מי יעזור לה להתקלח, להתלבש או אני לא יודעת מה.. להשאיר את הקטן עם בעלי לא בא בחשבון כי הוא פשוט לא מוכן לזה בשום אופן. "תינוק בהנקה מלאה צריך להיות עם אמא שלו" (וקשה לי להגיד שהוא לא צודק..)

סטיוויה

New member
אני לא בטוחה שזה נכון לגבי תינוק וכ

וכ'ו... אימהות מיניקות הנקה מלאה ויוצאות מהבית לכמה שעות מידי פעם.אני עצמי גם טוטאלית בנושאים האילו אבל למדתי על בשרי שבדרך כלל המחסומים הללו הם בראש ההורים והתינוקות עצמם חיים עם זה בשלום. מצד שני,זו נסיעה.זו התנתקות.זו מחויבות שלך לעצמך ולאחותך להיות בלידה במאה אחוז אנרגיה ולא להיות חצי שם וחצי ב"בית,מה קורה איתם? הוא צורח? לא צורח? יש משבר?"וכ'ו. אבל מהיכרותי איתך את כזו אמא מחויבת.ועם כל הקושי עושה את זה במסירות ואהבה.מה עם המחויבות שלך לעצמך?לשחרר את עצמך לטובת אירוע כל כך משמעותי? אני ממש בדילמה יחד איתך.הפתרון האידיאלי הוא לנסוע כל המשפחה יחד ושבעלך יהיה עם הילידם בבית קרוב ותוכלי לקפוץ להנקות ולחזור לאחותך.יש מצב?אם תבקשי-תקבלי

mise

New member
הו, זה רעיון!

אבל רק לשעות הבוקר/צהריים. בעלי יוכל להיות עם שניהם אצל חברה שלי שגרה באותו יישוב. אמנם לא במרחק הליכה, אבל במרחק נסיעה של דקה-שתיים. כמובן שצריך לשאול אותה קודם אם היא מוכנה. לגבי לעזוב תינוק שיונק מלא - מעולם לא עזבתי. גם כשהגדולה כבר אכלה מוצקים, אבא שלה היה לוקח אותה להוריו שגרים במרחק 7 דקות נסיעה, בעיר סמוכה לאזור שלנו, אבל לא יותר משעתיים-שלוש (שלוש גם נשמע לי מופרז, נראה לי שהיה פחות). הפעם היחידה שעזבתי אותה לזמן ארוך של 5 שעות היתה כשהיא כבר ניזונה ממוצקים באופן מלא, בעלי היה בשלילה ומישהו היה מוכרח לקחת את הרכב למוסך ולטסט. אני לא יודעת, איך עוזבים תינוק בהנקה מלאה לכמה שעות? אני ממש לא יודעת איך לעשות את זה, בפרט לאור העובדה שהוא לא יונק לפי שעות ואי אפשר לדעת באמת מתי הוא רעב או צמא אלא אם יש שד לידו.

צימעס

New member
אולי בשביל ליווי שלך

כן כדאי לומר לאחותך השניה שאת מלווה את אחותך (אולי אפילו בלי לומר שזה בבית?)

mise

New member
וואלה.

אז לפני שעה בערך באמת צלצלתי אליה ושאלתי אותה אם היא יודעת איפה אחותנו עומדת ללדת והסתבר שהיא יודעת. (ככה היא עשתה לי גם עם ההריון, ביקשה לא לספר לאיש ואני שמרתי בסוד והתאמצתי להעמיד פני תם גם כשהיה נדמה לי שכולם רק מנחשים, לבסוף הסתבר שהיא סיפרה לכולם ושכחה להגיד לי
) אז הבנתי שני דברים מהשיחה הזו: 1. אחותי לא תוכל להגיע אליי בשום אופן, כי זה כרוך השיתוף פעולה מצד בעלה, שלא ממש אפשרי, אבל בעקבות ההצעה שלך חשבתי על כך שבעלי יסע אליה עם שני הילדים ושם היא תוכל להניק את בני. 2. אחותי סיפרה לי כשכאשר בילתה עם אחותנו הקטנה בשבת ואמרה לה שהיא לעולם כבר לא תחזור למידה 36, כי האגן מתרחב ותמיד עולים במידה, אחותנו הקטנה אמרה לה: "אז זה באמת כואב.." (כנראה הפנימה את התרחבות האגן כשדיברו איתה על מידות) ודיברה עם אחותי על כאב הלידה וכו'. חששות מעין אלו מעולם לא עלו מצידה בפני. אני מרגישה שלידי או שהיא מרגישה אמיצה או שהיא מנסה להיות אמיצה ואם זו אכן האופציה השניה, אולי זה לא כל כך נכון שאהיה שם.

לדעתי

אני ישבתי וחשבתי לעצמי לפני כמה ימים. מה זקוקה יותר מכל אשה בלידה ראשונה. והדבר היחיד שעלה לי זו אמא. אמא יכולה להיות משהי מבוגרת שילדה עם נסיון שמשרה רוגע על היולדת. שיכולה באמת לעטוף אותה בחום ואהבה. שהיולדת תוכל לשקוע בזרועותיה ולהרגיש ששום דבר בעולם לא יכול לפגוע בה. לאחר מכן בלידות הבאות היולדת מוצאת את המקום הזה בתוכה. זה באמת מזל גדול שיש לה אותך משהי מהמשפחה שלה. אני חושבת שזה המון. יכול להיות שהיא כן מרגישה בטוחה אתך ואולי תפתחי את זה אתה בשיחה.

Manty

New member
מייס ../images/Emo13.gif

לדעתי, את יכולה לעזור לה בדרך אחרת. כפי שאת יודעת, אני מאמינה שלידה אמורה להתרחש לבד. זה המצב האופטימלי. אני מבינה שאחותך תשתמש במיילדת ולכן אולי באמת יש צורך התמיכה נוספת, ובכל זאת.. אני חושבת שכרגע הבעיה הכי גדולה היא שאת לא מאמינה בה. את חושבת שהיא זקוקה לך ללידה בבית. אם את תמצאי דרך להשתחרר מהאמונה הזו ותחזירי לה את הבטחון, אם את יכולה להביא אותה למקום שהיא לא תלויה בך ללדת בבית - את העצמת אותה! בקרב הנשים היולדות לבד, יש הרבה נשים מאמינות, דתיות. הן מכניסות ללידה את אלוהים. אותו בלבד. הוא המלווה. היא לא תהיה לבד... בהצלחה

mise

New member
אני כתבתי איפושהו שאני לא מאמינה בה

? אני לא חושבת שהיא זקוקה לי ללידת הבית, אני יודעת את זה, ממנה. זו אפילו לא אינטרפרטציה. לא לכולן מתאים ללדת בבית, בטח שלא ללא מיילדת. אגב, לידה ללא מיילדת אבל גם ללא תמיכה היא לא משהו נכסף בעיני. לידה ללא מיילדת - כן. מהסיבות הברורות למה לא מיילדת. אבל לידה ללא ליווי של חברה/אחות, למה לא? במיוחד לידה ראשונה. (אגב, היא יודעת שהקב"ה יהיה איתה בלידה, עדיין, היא מרגישה שהיא תזדקק לכל מיני דברים מסביב, כמו מישהו שיביא לה לשתות, שיעזור לה, "תעשי לי עיסוי בלידה" היא ביקשה, שמישהו ירים את המגבת שתתלכלך בדם אחרי הלידה (לבעלה אסור להזכירך לא לגעת בזה ולא לראות את זה) וכו' וכו').

vashti72

New member
מקווה שתמצאי פתרון

מקריאת כל השרשור, ברור לי שאת צריכה להיות שם. בתחושה שלי זה כל כך חשוב לך. הלוואי ואני הייתי יכולה להיות עם אחותי בלידה (היא סגרה את הבאסטה
וגם אין סיכוי שתרצה לידת בית). מההכרות הוירטואלית שלי אתך- תוכלי לתת לה כל כך הרבה ולתמוך בה. מה שכן נשמע שכדאי שתהיה שם עוד מישהי. בקיצור, תנסי לחשוב טוב טוב. כמעט תמיד הפתרון שם ורק צריך למצוא אותו.

Manty

New member
אוי, מצטערת שנשמעתי

ביקורתית. זו לא היתה הכוונה. אם את אומרת שהיא מאמינה בעצמה, אז - נפלא. יש לה את כל מה שהיא צריכה
לגבי הליווי: זה כמובן מאד אינדוידואלי. אני רואה המון בעיתיות בהכנסת אנשים למעגל הלידה אבל זו אני ואני לא אכנס לזה פה כי זה בינך לבין אחותך. אבל עם היא לא רוצה ליווי, ובעלה לא יכול לעזור לה, אולי כדאי לקשר בינה לבין שרה?

למעלה