ליום טוב אוחיון החביב

כמה שאת צודקת מירי

בחיים כמו בחיים, שיחות זורמות תופסות כיוונים לפעמים סוטות קצת מהעיקר. אז מה? היצמדות נוקשה לכללים, מסגרת מובנת, נזיפות על חריגות הן מה שנקרא "Conversation Killer" גם כל הנוקשות הזו...בחייכם, אנחנו מדברים פה על ריקוד, על מוסיקה, על שמחת חיים, למה להוציא לכל זה את המיץ ואת הפלפל? למה להפוך לפורום יבש וטחוב שעוסק בדידוקי עניות של כתיב נכון, של התפלספויות שונות ומשונות? חוץ מזה...הודעה שלא מוצאת חן בעיני מישהו.... לא יותר פשוט להתעלם ממנה במקום לפתח דיון אקדמי ומלומד סביבה? אז להביא שירים שאהבנו אסור אם אנחנו לא יודעים את שמות היוצרים ומידת הנעל שלהם, לציין חוויות אישיות כנראה שגם אסור.... כמה פעמים אפשר לחזור שוב לויכוח של "כן גדי ביטון לא גדי ביטון" "ריקודים ישנים וחדשים"? זה משעמם, הנושא מוצה מעל ומעבר וזה מה שגורם לי לא לכתוב בפורום ומן הסתם לעוד כמה מכובדים שנעלמו....... לא יודעת...אולי פשוט יתכבד מנהל הפורום ויתלה במקום בולט את רשימת הנושאים שכן מותר לנו לדבר עליהם? אז נכון, שמורה לי תמיד הזכות שלא להשתתף בפורום ולמצוא במה אחרת.... נכון, אבל אני עדיין מאמינה שהרעיון שעומד מאחורי יצירת פורום ריקודי עם הוא נכון..... בהכוונה הנכונה.

ירון ובנוסף לכך ../images/Emo91.gif

הנה למשל דוגמא טובה להודעות שכן צריכות להיות בפורום. כי אני למשל : שוקלת להצטרף להרקדה זו שהזכיר דובל´ה ולא הייתי יודעת אם דבל´ה לא היה מעיר ורושם תאריך. ולכן זה לא מסר אישי אלא כללי.

בי

New member
דבל´ה הזמין אותך להצטרף???

זה נוסח ההודעה של דבל´ה: ליום טוב ידידי, לפני כמה דקות התקשר אלי חברי אלי רונן והציע לי להצטרף אליו לנסיעתו לבאר שבע לחוג שלך בתאריך 6/10 לערב שהוזמן, כדי להתארח אצלך. הביקור יוכל להיות מפגש מעניין וביקור גומלין עבורי לביקורך המוצלח והבלתי נשכח בתעשיה האווירית. אשמח לשמוע את דעתך. דבל´ה. אילו ההודעה היתה מיועדת לכלל חברי הפורום דומני שניסוחה היה צריך להיות מעט שונה. הפניה לא היתה צריכה להיות רק ליום טוב, אלא לכלל הקוראים, בקשת הדעה היתה צריכה להיות מופנית לכלל הקוראים, ואולי ההודעה כולה היתה צריכה להיכתב כהעברת אינפורמציה כללית, משהו כמו : לידיעת חברי הפורום, לפני כמה דקות התקשר אלי חברי אלי רונן והציע לי להצטרף אליו לנסיעתו לבאר שבע לחוג של יום טוב בתאריך 6/10 לערב שהוזמן, כדי להתארח אצלו. הביקור יוכל להיות מפגש מעניין וביקור גומלין עבורי לביקור המוצלח והבלתי נשכח של יום טוב בתעשיה האווירית. אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום, ולשמוע ממי שרוצה להצטרף אלי לביקור. דבל´ה.

יש עוד כלבת שמירה

אני גאה להיות אתך בין כלבי השמירה של הפורום, אני זוכר את האיומים של חברים, שהם יפסיקו לכתוב בפורום, אם לא ימחקו דברים, שחברים אחרים כתבו. הם אמנם הפסיקו לכתוב , כמה ימים. והנה לא קרה דבר. ידוע לי , שהם ישבו בביתם וקראו כל מילה שכתבנו, ספרו את המשתתפים, מספר המילים, והתפללו - שהפורום יכשל. חזרו , בגיל ובששון, וששו בני מיעם, בהתרחבות המסגרת. אישית , אני נלחם על עקרונות, ואניני כלב שמירה. מי שרואה אותי כזה - במומו פוסל.

האמת? הצלחת להצחיק אותי סופסוף

"ידוע לי , שהם ישבו בביתם וקראו כל מילה שכתבנו, ספרו את המשתתפים, מספר המילים, והתפללו - שהפורום יכשל" ז"א שלדעתך לאף אחד מהאנשים פה אין ממש חיים וכל עיסוקנו הוא אך ורק הפורום הזה....?

בי היקרה.

צהריים טובים. לתגובתך, אני קורא "הערה בונה" והערה בונה היא: " הארה". כך צריך להעיר, בסבלנות, בהבנה, בכיוון, וכו´, לא בתוקפנות, התנגחות, פסילה על הסף, וקיצוניות. בטוחני שדב אורבך, יקרא ויפנים את הדברים, כי הדרך בה בחרת להעיר ולהסביר, הייתה "דרך ארץ". תודה על תגובתך. שיהיה לך אחל´ה של יום. יום טוב.

זה לא מעט קטנוני?

על פי אותו הגיון, אסור לי לכתוב על הרקדה שביקרתי בה ונהניתי, אלא אם אני מסיימת במשפט: אשמח לשמוע ממי שרוצה להצטרף אלי להרקדה הבאה. דעתי בעניין כדעת מירי, ומאחר והיא היטיבה להתנסח, אין לי הרבה מה להוסיף. שימו לב שהנושאים הראויים, אליבא דירון, להיכנס לפורום הם מצומצמים - כדוגמת הדיונים שהיו לנו על ריקודים כפולים, ישן מול חדש וכו´ - והצטמצמות לתחום צר של נושאים שמותר להעלות תגרום לכך שהפעילות בפורום תהיה דלילה יותר, ואם אתה דואג, ירון, למשתתפים פוטנציאליים חדשים בפורום, והתרשמותם הראשונה, אומר לך זאת: כשאני נכנסת לפורום חדש כדי לבחון האם ברצוני להפוך למשתתפת קבועה, אם אני אראה כי בפורום נכתבות 10 הודעות בשבוע בלבד, לא אטרח בכלל להשתתף, כי זה יראה לי מעט משעמם.. לעומת זאת פורום מלא חיים, כדוגמת הפורום שלנו, מיד "קורץ" למשתתף החדש לרצות להצטרף. וכשרואים דינמיקה בין משתתפי הפורום, שוב - כמו בפורום זה - בעיני זה גורם המוסיף לאטרקטיביות של הפורום. תחשוב על החיים האמיתיים - כשאני יוצאת עם החבר´ה שלי, מדובר על חבורה גדולה של אנשים. ומטבע הדברים, לפעמים אחד האנשים אומר דבר לאחד אחר. לא משהו המעניין את כל החבר´ה, אלא רק אחד... תאר לך שאז מיד כולנו היינו קופצים עליו ואומרים לו - סליחה, עכשיו אנחנו כל החבר´ה פה, דבר עם כולנו, את מה שיש לך להגיד ל-X, אמור לי בשיחת טלפון אחרי המפגש, או בהזדמנות אחרת, לא כשאנחנו ב"יציאת חבר´ה". מה שאני אומרת זה שנוצרה לנו פה דינמיקה יפה של המשתתפים, וזה משהו שראוי לעידוד בעיני. עם זאת, גם אני, כמו ירון, פחות אוהבת הודעות בסגנון: "X, אנא ענה על מה ששאלתי אותך. Y". הודעות סתומות שכאלה, שלשאר הפורום אין מושג על מה המדובר. אבל אם X היה חוזר גם על השאלה, אולי גם מישהו אחר מחברי הפורום היה יכול לענות. בדיוק כמו שהודעתו של דב אמנם הופנתה ישירות ליום טוב, אבל שאר חברי הפורום, כמכותבים נוספים יכלו להגיב, ללמוד על קיומה של ההרקדה, כמו שכתבה מי שכתבה שהחליטה לנסוע בעקבות ההודעה הזו אף היא להרקדה וכו´. מה שכן, ירון, קבל נא בידידות הארה עבורך (בא´, כמו שאתה אוהב..) - במקום להאיר ולהעיר, דבר שכמו שאתה רואה גורר לרוב את האפקט ההפוך למה שרצי, בכך שהוא גורר שרשרת של תגובות על האם כן או לא להאיר, למה לא תקח על עצמך באמת (כמו שכבר הציע דב אורבך, אך הצעתו נבלעה בעוקצנות שבדבריו וחוששתני שלכן פספסת אותה) להעלות נושאים חדשים, שלדעתך כן ראויים להיכנס לפורום? נושאים אלה בודאי יגררו תגובות ענייניות, וכך השגת את המטרה שרצית, וכולם יצאו נשכרים.. לנו יהיה פורום מעניין, אתה תהיה מרוצה מתוכנו, וחסל סדר מריבות. ודרך אגב, מירי, נעים לדעת שמישהו מרגיש בחסרוני.. לא נעלמתי.. אני קוראת את כל הנאמר בפורום, ומגיבה כאשר יש לי דברי טעם לומר..

שוגי השונמית שלנו

הרי כבר הסכמנו , שירידת דבל´ה "מצרימה לשבור שבר" - חיובית ובעלת ענין לכולנו. אבל אם את רוצה להגשים את חלומך , ולרדת דרומה, לא יותר יפה ומכובד לפנות למארח, באופן אישי. או לקבל ממנו הזמנה במסר אישי. למה שכל אחד ירשם בשמו ובשם משפחתו, גיל, מצב משפחתי,צבע עיניים, מספר נעליים, כתובת וכדומה , בפרהסיא בפורום. כדי שבשער הכניסה לחוג יזהה אותם השומר והמאבטח. מסכים , שמקום ההרקדה והשעה וגם הודעה אישית אחת ( של דבל´ה - למשל) - חשובים ליצירת הקשר. כל השאר מיותר במסגרת הפורום. כדאי ומכובד יותר - במסר אישי.

ואכן שוגי הוזמנה.

שוגי הוזמנה עלי ידי במסר אישי ובשבילך "חבר של כולם" כעת גם בגלוי. היות ויש עוד מקום אחד במכוניתי בדרך לבאר שבע אני מזמין אותך "חבר של כולם" להצטרף אלי, ובשמחה אאסוף אותך בדרך. תנאי אחד : הסר בבקשה את המסכה (חבר של כולם) שאוכל לזהות אותך. בברכה. דבל´ה.

חברשל...אתה לא ../images/Emo107.gif שמירה

אני לובשת חולצה מספר 38 מכנסיים 38 נעלים 36 ויש לי מכונית חדשה שנוסעת לכל ההרקדות כולל ירידה דרומה אם ארצה. ולשם מכוניתי מציעה לך להצטרף אליה באהבה גם אם תישאר בעילום שם-- בוא במסיכה לא נכיר אותך. אתה חשוב לנו בלעדיך הפורום משעמם. ואני אינני מסכימה עם הבטוי - כלב שמירה כי אני סבורה שאתה מביע את דעותיך בכנות למרות שלא כולם תמיד יסכימו להן.

שוגי - את במידותיך , משהו משהו

יכול להיות שאני אצטרף אליכם להרקדה. אם תראו איש שמן וקרח עם פייפ בסיבוב בילו, מנסה לעצור טרמפ, אל תשאירו אותו על הכביש. אני חייב לצאת עכשו מהבית. אני אענה ברצינות יותר מאוחר. מי שחושב , שכתבתי ממניעים אישיים - טועה. הייתי ונשארתי עיקבי. ובדברי , מי שהבחין,יש הרבה טולרנטיות. אני הרבה יותר גמיש מירון, בדעותי, אבל עיקבי בעקרונותי. תודה. נשתמע יותר מאוחר. אוהב את כולכם. באמת כולכם.

ירון . לדעתי ,הפעם ההודעה של דבלה

היתה במקומה ולא היתה צריכה להיות במסר אישי. כי לאחר הודעה זו אנו מצפים לשמוע איך היה והאם אלי רונן לימד ריקוד יפה ואיך התרשם דבלה מהחוג של יום-טוב ואולי כדאי למדריכים אחרים לקחת דוגמה מהחוג,אם זה בסוג הריקודים שנותן או מספר המחזורים בין מעגל לזוגות אין יום-טוב או אלי רונן מלמדים ריקוד. כלומר ההודעה של דבלה מביאה אותנו לציפיה לשמוע על ההרקדה שתהיה.

רעיון מצויין ומבורך, ידידי דבל´ה.

צהריים טובים חבר. אכן, בתאריך:6/10/02 אני מארח את אלי רונן, על שלל ריקודיו היפים. לעונג ולכבוד יהיה לי לארח אותך, ואת רעייתך המקסימה, אם יש עוד חברים, שרוקדים איתך בתעשיה האוירית, ומעונינים לבוא איתך לביקור גומלין אלי, אנא הזמן אותם בשמי בשמחה ובהערכה, וזאת תהיה מעין תודתי אלהם, על קבלת הפנים, והפירגון להם זכיתי עת התארחתי אצלכם. בקייץ אני מרקיד בחוץ, ובתאריך הנ"ל אני נכנס לאולמות, ועושה זאת בהרקדה חגיגית, בהזמנת יוצר, בכיבוד ושתיה חמה. אם יש עוד חברי פורום, שמעונינים להצטרף לחגיגה, אני מזמין גם אותכם, השאירו לי מסר, ושמכם יהיה רשום בכניסה, ברשימת המוזמנים. שיהיה לכולנו יום טוב. יום טוב.

avigal23

New member
אוף...כל הדברים הכייפים דווקא ביום

לימודים! כרמיאל באילת-יום לימודים ועכשיו גם זה???????? אם בדקתי נכון ולא טעיתי,זה יוצא יום ראשון.באותו יום אני מתחילה בשבע וחצי וביום למחרת אני גם מתחילה בשבע וחצי... אם זה היה חופש אני כמעט בטוחה שהיו נותנים לי להגיע בדרך כלשהי... קצת שיכנועים בדרך...והיה מצליח... אי אי אי...אני רוצה רישומים משם...בטח יהיה שם כייף...*בוכה*

למעלה