ליונתני שחי בסרט ! ולכולם תקראו!

CANDY MAN

New member
ליונתני שחי בסרט ! ולכולם תקראו!

אתה מפזר פה בפורום את המילה גזענים כמו החול שיש לי פה למטה ליד הבית! חשבת פעם אולי למה אנחנו כאלה? חשבת מאיפה באה השנאה שלנו? אולי כמו שאתה מבין את חבריך המאד טובים הערבים אז תנסה להבין אותנו! אתה לא מבין שנמאס כבר לראות את האזרחים שלנו מתים כמו ציפורים במטווח בזמן שהצבא לא עושה כמעט כלום בגלל שאולי ראש הממשלה מהימין אבל הממשלה מנוהלת ע"י השמאל ( פרס כמובן ). אתה מדבר על החזרת שטחים ועל שלום ואהבה !!!??!! תגיד לי איפה אתה חי? ברגע שנעיף את המתנחלים (שברעיון הזה אני תומך רק בגלל שהם עולים יותר מידי בחיים ויותר מידי כסף) אז הערבים ידרשו עוד! ולמה? כי הם רואים שהם משיגים דברים בעזרת פיגועים! זה לא דרך !!!! ואז הם כמובן ידרשו את זכות השיבה! נראה לך בכל הזמן שאתה חי ו30 שנה לפני זה מנעו מהערבים להיכנס הנה ופתאום ניתן לשלושה וחצי מיליון ערבים להיכנס הנה? אתה בסדר? לכן הדרך היחידה להגיע לשלום זה להראות לערבים שלא משתלם להם לפגוע בנו! מצד אחד להרוס את הבית של מחבל מתאבד (בלי שום התייחסות לכך שמשפחתו לא אשמה (כי מצידי שימותו וישרפו בגהנום ואז אולי המחבלים יחשבו פעמיים) מצד שני לתת הטבות לכפרים שיש בהם שקט (כמו חיבור לחשמל או משהו כזה
) בברכה, CANDY MAN שממש שונא יפי נפש כמוך וחושב שדווקא בגלל אנשים כמוך אנחנו חיים עכשיו במלחמה!

יונתני

New member
קודם כל למה לשנוא? ../images/Emo24.gif

זה שיש אנשים שחושבים אחרת זה לא גורר מיד שצריך לשנוא אותם. תגיד לי, כל מי שלא יפה נפש, איזו הגדרה היית נותן לו, ברברי? לא ממש זכור לי שפיזרתי את המילה גזענים כמו חול (גרגיר 1 בלבד!), מי שזרק פה הרבה קריאות שנאה ונאצה זה אתה ולא אני. תתרגל לעובדה שבמלחמה יש רק מפסידים, וזה אומר שבשלב מסוים המדינה הזאת (ישראל) תצטרך לשכון ליד המדינה השנייה ("פלשתין") בשלום. הרג הדדי לנצח לא יביא שום תועלת, צריך להילחם בטרור אך במקביל לעשות הכל לחזור למסלול השלום. ולגבי זכות השיבה- עדיין לא שמעת את דעתי ע"כ, אז הנה היא: ישראל תקלוט כמות מוגבלת של פליטים פלשתינים לתוך שטחה כמחווה הומינטרית (עשר אלפים), ותעביר סיוע כלכלי בעזרת האיחוד האירופי וארה"ב. להזכירך, הבעיה העיקרית וכמעט היחידה היא הפליטים בלבנון (כ- 150000) שחלק קטן מהם ייקלט בתוך שטחי א"י, ורובם בשטחי הגדה. רבים מהם מעדיפים להגר לארצות אירופה או לקנדה... אין ברירה, אבל גם זכות נשיבה זה 1 מהדברים שצריך לממש (חלקית בהחלט!) בדרך לשלום. שלום. מ"יפה הנפש",
יונתן.

haddas

New member
אין נושא מוגדר

איש ממתק יקר... אתה לא יכול לקרוא לכל מי שמאמין באהבה ושלום "יפה נפש". בוא אני אספר לך סיפור... אצלנו במשפחה אני המיעוט. שני ההורים שלי ואחי הקטן הם ימנים ואני שמאלנית. ההורים שלי קוראים לי "יפת נפש", ולמה? בגלל שאני מאמינה ורוצה שיהיה שלום. יש בי אמונה שלמה שיהיה שלום, אם רק נגיע לפשרה מסוימת איתם. אבל תראה, עד שלא נהיה כולנו מאוחדים בתוכנו, בלי קרעים, לא נוכל להגיע לפשרה ולשלום. הבעיה התמידית של עם ישראל היא שהוא מפולג בתוכו, וככה הרבה יותר קל לנצח אותנו. אני יודעת שאני לא ממש מתייחסת לנושא, אבל לדעתי זה חשוב. אין לי דרך ממש טובה לסיים את זה, אז פשוט ביי. הדס

יונתני

New member
הדס

אני הייתי מאוד רוצה להתייחס לנושא של האחדות הפנימית בעם: באמת נורא קשה להיות מאוחדים, במיוחד בשעת משבר כזו. גם להיות מאוחדים זה לדעתי אומר או שכולם לצד אחד, או שכולם לצד שני (למרות שלדעתי לא צריך להסתכל על הכל בשחור או לבן). נדמה לי שכל צד ייפעל בדרכו לעת עתה, כדי להראות לצד השני שהוא צודק, אני למשל אנסה להסביר לקלימרו והמוסד שאפרטהייד בישראל זה הסוף למדינה בדיוק כמו הפכיתה למדינת כלל אזרחיה. ושוב, השלום זה הפתרון היחיד המתקבל בסוף. יונתן. נ.ב, שיקראו לנו יפי נפש כמה שהם רוצים, יפה נפש זה לא דבר רע

CANDY MAN

New member
ליונתני והדס!

אני לא קורא לכם יפי נפש כי אתם רוצים שלום אלא כי אתם חושבים שכל הסכסוך עם הערבים הוא כל כך פשוט וקל לפתרון. אתם מציעים כאן פתרונות שאי אפשר לממש ומדינה כמו ישראל לא תוכל לקבל! הפתרונות שלכם הם זמניים ולא משורשים, אתם חושבים שנתן להם כך וכך ונחייה באושר ועושר. אבל מה שאתם לא מבינים זה שאסור לנו לתת להם להבין שבעזאת טרור הם יקבלו מה שהם ירצו! הם צריכים להראות לנו שהם פוסלים את החמאס ולהראות לנו שהם מבצעים מאסרים של טרוריסטים ושהם מפסיקים את כל האלימות במאה האחוזים! ואנחנו מצדנו נצטרך גם להתחייב לכך! ואז אולי כל הפתרונות שלכם יקבלו צורה ואופי! אבל עד אז, עד שהם יבינו שישראל קיימת ואי אפשר לשנות את זה ועד שהם יפסיקו את האש בשטחים ובכבישים ועד שהם לא יראו לנו שגם הם לא מוכנים יותר לקבל את הפיגועים של החמאס והחיזבללה אז עד אז אנחנו צריכים לפגוע בהם כמה שאפשר ולהראות להם שבעזרת טרור הם לא ינצחו!! וזה כל מה שאני מנסה להסביר לכם בזה שאני קורא לכם יפי נפש! בברכה, CANDY MAN שלא מאמין בערבים בשום אופן עד שיוכיחו אחרת!

haddas

New member
תודה על ההסבר המלבב

איש ממתק יקר... אני יכולה להבין אותך. זו אחת הבעיות אצלי, כשאני מסתכלת על דילמה, בעיה, או כל דבר אחר, אני חייבת לראות, להבין ולהפנים את כל הצדדים. אריאל שרון מתאפק כיום, בגלל שהשמאל שולט בממשלה, וטוב שכך. אם השמאל לא היה שולט בממשלה, כבר מזמן היינו במלחמת עולם. אנחנו אמנם כבר קרובים למלחמה, ונראה כאילו אין אפשרות להמנע מזה. אני מאוד מקוה שיש אפשרות להמנע ממלחמה. ערפאת לא שולט בפלסטינאים, וככה יש פיגועים. תחשוב על זה הדס

קובי!

New member
קנדימן!

הגזמת הפעם... לא צריך לשנוא אנשים כי יש להם דעה אחרת... אני אישית מסכים איתך... אני שונא ערבים!!! כי זה מה שהם נותנים לי לחשוב עליהם... הם אלה שגרמו לנו לשנוא אותם... אבל חפיף לא צריך לשנוא מישהו אחר כי יש לו דיעה שונה!

haddas

New member
יונתן

אני מאמינה שאתה צודק. במדינה שלנו לא יכול להיות שחור ולבן. חייבים למצוא משהו באמצע, כמו מפלגת המרכז, שיצא לה שם רע בגלל יצחק מרדכי... ההסטוריה חוזרת על עצמה, ואנשים פשוט לא שמים לב. התחלתי השנה ללמוד בהסטוריה על תקופת בית שני, שכבר מאז שנים עשר השבטים היו מפולגים לשתי ממלכות: ישראל ויהודה. אני יודעת ששוב, זה לא ממש קשור, תצטרך להתרגל, אני כותבת דברים שלא קשורים... :) הדס.

אריאל1

New member
הדס נראה לי שהתבלבלת

ישראל ויהודה הם שתי מ מ ל כ ו ת בימי בית ראשון. נראה לי שאת מדברת על הקנאים ועל המתונים בסוף ימי בית שני.

haddas

New member
אני יודעת אריאל

תרשה לי לתקן את עצמי. דיברתי על שתי ממלכות. מה שהספקנו ללמוד עד עכשיו הוא המבוא לתקופה שהיו את שתי הממלכות האלו בימי בית ראשון. תודה על התיקון הדס

קלימרו

New member
לא רק שאת כותבת...

דברים לא קשורים ולא ענייניים, את גם לא כל כך בקיאה בעובדות. ערפאת לא שלט על הפלסטינים????????

haddas

New member
כנראה שלא הבנת

לא אמרתי שהוא לא השליט שלהם, אלא שאין לו שליטה כוללת על כל העם. עובדה שהם פוגעים בנו, גם כשהוא יושב לדבר איתנו על הפסקת אש. ותודה על ציון העובדות בציניות הנחמדה שלך... הדס

קלימרו

New member
מדברת על ציניות אה?

אוקיי, תראי, אני לא חושב שיש עוד מישהו במדינה שלנו שלא הבין את הקטע של ערפאת, הוא- אומר לנו משהו אחד. ולעם שלו אומר משהו אחר. אותנו מרגיע. אותם מתסיס. הבנת את המשחק? רוצה להשתתתף?

קלימרו

New member
תכל´ס- שורה תחתונה...

אני שמח שעכשיו הבנ מהם חוקי המשחק, אני יותר שמח שבחרת לא לשחק בו.... אני קראתי את כל ההודעות שלך בפורום בעיון, אני מבטיח לך יקירתי, שהדעה שאת מחזיקה בה, נובעת בעיקר מאי ידיעתם של פרטים רבים ומנאיביות, האמת שכבר עייפתי מלספר שוב שוב את דעתי על הסכסוך,בעמודים קודמים בוודאי תמצאי את זה... מה שכן, תשאלי קצת, תתעניני קצת יותר על תולדות הסכסוך הערבי יהודי, ועל מניעיו, האמת- אני בטוח שדעתך תשתנה קליל.

קלימרו

New member
ועוד משהו...

מה שמחזק את דעתי, הוא כשאת אומרת שאת מעריצה שלום ואהבה ואוהבת את שנות השישים בארה"ב . הביני, בשנות השישים ובתקופת וודסטוק, מחו על מלחמת ויאטנם ובצדק, בגלל שזו הייתה מלחמת יש ברירה, לעם האמריקאי היו אבדות רבות ולא בצדק, המלחמה יכלה להימנע. לעומת זאת, מלחמות ישראל הם מלחמות קיום, שהרי אני משוכנע שאת אינך מעוניינת להיכחד, בכל מלחמות ישראל תקפו הערבים אותנו ואנו נאלצנו להגן על עמנו, שימי לב שלאורך כל ההיסטוריה עם ישראל חייב להילחם כדי להתקיים בציון- וראית מה קרה כאשר הוא לא התקיים בציון- ראית מה קרה לעם ישראל בגולה נכון??? מסקנה, אין לנו ארץ אחרת מתוקה, זה הבית שלך, הביני את הערבים, הם טוענים שזה ביתם ולכן אני לא מאשים אותם, מבחינתם אנו הכובשים והם רוצים את כל הארץ ולא חלקים ממנה- ואנו , יש לנו שתי ברירות: לומר להם אוקיי, אנו חוזרים לגולה, או לומר להם, סורי, אבל אנחנו פה כדי להישאר , מצטערים אין לנו פנאי לרחמים, אנחנו נלחמים על קיומנו. "לך אתן את הארץ הזאת".... זוכרת? זה הבית שלך...

haddas

New member
קלימרו יקר...

הבנתי את זה שאתה חושב שאני טיפשה, תמימה וצעירה מדי. אני יודעת שזה הבית שלי, עובדה, אני לא כמו הרבה אחרים שהולכים ועוזבים את הארץ... אני נשארת ודובקת בארץ שלנו!! ההורים שלי טיפחו בי אהבה לארץ הזו... לא הייתי בחו"ל עד גיל 14...זו הייתה הפעם הראשונה שלי בחו"ל. אני גם פעיה בתנועת נוער וכל מי שמכיר אותי, יודע את הדעות שלי טוב מאוד. תנועת הנוער שאני משתייכת אליה היא א-פוליטית. אני יודעת שהמטרה שלהם היא להשליך אותנו לים, כי הם רוצים את המדינה. הקטע הוא, שאנחנו יכולים לחיות איתם בדו-קיום. אם תקרא את מה שכתבתי באחת ההודעות הראשונות שלי, תבין את מה שאני ראיתי באחד מהטיולים שלי בארץ. אני יודעת שהמלחמה בארץ היא מלחמת קיום. אבל מלחמת עולם, היא בכלל לא מלחמת קיום, היא מלחמת יש ברירה. אם תרצה הסבר מפורט על מלחמת העולם, אני אשמח להסביר. הדס

קלימרו

New member
חלילה...

טיפש, הוא אדם שאינו חפץ בדעת. אני לא חושב שאת טיפשה, אני חושב שאת לא יודעת מספיק....

.המוסד

New member
קלימרו ברשותך תן לי להסביר לגברת

הנחמדה את הדברים בקצת פחות ציניות... עראפת יושב איתנו להפסקת אש כדאי שיוכל לקבל אהדה והבנה מישראל(כמוך) ובעולם, דו"ח אמ"ן(אגף המודיעין) מראה בבירור שלמעלה משבעים אחוז מהפיגועים נעשים ע"י אירגונים הכפופים ישירות לעראפת ומקבלים ממנו פקודות ואישורים! שימי לב 70 אחוז! אין פה "חלק" מהעם זה עראפת אחראי ושאר הפיגועים של החמאס והג´יהאד (שלפעמים קוראים להם אירגוני הסירוב) מקבלים "אור ירוק" מעין העלמת עין של עראפת, הבטחה שלא לעצור אותם. אני מקווה שהתמונה יותר בהירה עכשיו, ובקשר לקלימרו הוא באמת עייף מלחזור על הדברים כל פעם- ולכן הציניות(לא שאני מצדיק אותה)

haddas

New member
תודה על ההסברים...

אתם פשוט לא מבינים... ההסברים שלכם לא יעזרו לשנות את הדעה הפוליטית שלי... אמנם אני מאמינה בשלום, אבל יש גבול מסויים של דברים שהמדינה מוכנה לעשות בשבילו. אסור לנו להיות תקועים בלא לעשות כלום, ואסור לנו גם לתת הכל. אנחנו צריכים לוותר על משהו, וגם הם. מקווה שהבנתם תודה על ההסבר ללא הציניות הדס

למעלה