לילדה שלי (אל נא תשפטו אותי)

לילדה שלי (אל נא תשפטו אותי)

אתחיל מזה: ...למרות הכל, מעתה אצחק מחיוך אנגב את דמעתך, אחבק, אנשק, אלטף, גם כשתצעקי - אנסה להתענג מקולך לא אשפוט אותך במילים ובטח לא בכעסים - אני אוהבת אותך מאוד גם אם לא הראיתי לך כלום בפנים!! ועכשיו בדיוק מסתיימת לה ההדגשה כי כל מילה שאכתוב כאן קשה. לפני כמה חודשים באותו שבוע שאבא היה במילואים פרצו לנו, את היית ישנה עם שני אחייך, בקומה למטה קרה דבר שלא ידעתם עליו..אונס! גם גנב וגם אנס - הוא פגע בי, ועשה מעשה נורא,היה מדובר בעבריין לא קטן, הוא פגע בי וצילק את נפשי הייתי שבורה כי מיד לאחר מכן פגע גם בגופי, כאן כבר הפנמתי הכל ושתקתי -ואת - את לא ידעת למה, מה קרה לי, למה אני השתניתי, לא דיברתי, לא ידעתי למי לספר שהאדם הזה פשוט אנס אותי באכזריות, רק המחשבה שאבא ידע ובדיוק כשהוא למילואים הלך, ראיתי רק את החינוך שלך ושל שני אחייך, היה עלי להיות חזקה ולא להשבר - למראית עין נראיתי חזקה - אבל למעשה תוך זמן קצר התמוטטתי - וזה פשוט יצא עלייך -ביקשתי כל פעם שלא יהיו מריבות בבית בניכם - כי כל טון בבית היה מעצבן אותי ומזכיר לי את האימה, ביקשתי כל פעם שתוותרי כי את הגדולה, ובצדק את לא הסכמת לזו ההגדרה כי גם לך מותר להיות מי שאת- פעם אחת, את בטח לא שוכחת את ענית לי ואמרת את דעתך אני לא הייתייכולה יותר - סטרתי לך, ודחפתי אותך, את, כל כך יפה ועדינה בכית וצרחת מכאב, ואני הייתי עיוורת כאילו לא ראיתי כלום, בהתקפת אמוק המשכתי לסתור לך, והשיער הארוך והיפה שלך כיסה את הפנים עם הדמעות, את גוננת על פנייך בידייך והתחננת שאפסיק אבל לא יכולתי, אל תשפטי אותי, הייתי כמו בטרוף, רציתי למות באותם רגעים, ידעתי שאסור לי להמשיך, אך נכנסתי לפרנויה של אותו לילה אכזרי. את הלכת לישון בוכה וממוטטת, יום למרת המחשבה שהלכת ככה לבית הספר מוטטה גם אותי. עוד לא חלף שבוע ושוב פגעתי בך הפעם זרקתי לך מילים קשות שאת טיפשה ובעצם מה לא, שוב בכית, שוב התחננת ואפילו אמרת לי לספר לך מה עובר עלי, ושוב לא יכולתי. רציתי לברוח להעלם ידעתי שעשיתי מעשה נורא ואת לא תשכחי לי את זה כל החיים, אני מצטערת אולי - אולי זה בכלל לא קשור לאונס, אולי זה בגנים אולי לקחתי משהו מאמא שפעם לפני שנים, אבא היה מכה אותה ואני, אני הייתי עדה להכל אמא פחדה לדבר ואת כל הכעסים היתה מוציאה עלי - מרביצה לי, מכה אותי באכזריות כשאבא היה הולך - כך היתה אמא שלי מוציאה את התסכול עלי. לאחר שהתגרשה נהייתה אמא לאדם אחר, אוהב, מחבק מנשק וגם היום או בעצם עד היום בגיל כבר אחרי 60 שנה היא לא מפסיקה לדאוג לי, לחשוב עלי, לחבק לנשק ורק בגלל שהיא הכתה על חטא סלחתי לה ואני אוהבת אותה נורא, ויודעת שעברה עליה פעם תקופה קשה. אז אולי תסלחי לי, תסלחי לי כי בדיוק לפני זמן מה, סיפרתי את הכל למישהו, מישהו מוסמך שיעזור לי לדבר על מה שקרא לי, אני מבטיחה שלא אגע בך יותר, אני אוהבת אותך מאוד ואת עוד לא מתארת לעצמך איך.

ה מוזה

New member
יש רק הבנה ,כאב של הלב ודמעה

לא שופטים ..אין פה חבר מושבעים . המכתב שלך , הוציא אותי משיווי המשקל ..לא רק בגלל הטראומה והחוויות הקשות שתיארת , אלא בגלל הכנות והרגישות הפנימית שבו הוא נכתב .. מעיד שיש בך נפש כל כך רכה ועדינה - ופגועה ,כואבת והמומה.. שהתמודדה לבדה עם מעשה השפל שבשפלים ..העלת במכתב שני דברים אני רוצה להתייחס לשניהם .. את .. חווית אונס שזו טראומה לגוף ולנפש , אין דרך לשמור בבטן ולא לשלם מחיר יקר יותר ..מחיר השפיות שלך . שמחתי לקרוא שפנית לקבל עזרה - זו לא בושה . אני גם משערת שעל האונס לא התלוננת ..ואולי גם לבעלך לא סיפרת .. הייתכן שחשת אשמה? אז אני אומרת לך כאן בצורה הכי ברורה את לא אשמה . אני מקווה שתמצאי כוחות להתלונן על המקרה - שאותו חיית אדם יורחק מכל נפש חיה שחלילה לא יפגע שנית . את תטפלי בעצמך ..יש הרבה גופים שמסייעים רק תושיטי יד ..ותהיה לצידך תמיכה הקשבה ועזרה ..ומעבר לכל המילים שאני רושמת לך כאן הייתי פשוט רוצה לחבק אותך .. לשמור בבטן אונס ולהיות אמא ולהחזיק בית ..ועדיין לתפקד בצורה נורמלית ,יקרה שכמותך אין איש בעולם שיכול שלא להתמוטט ולאבד שליטה . לגבי בתך ..שאין לי ספק אפילו הקל שבקלים שאת אוהבת אותה אהבת אין קץ הרי בעבורה ובעבור אחייה שתקת ..שלא יידעו , שלא תופר שלוותם ..וסדר יומם .. אולי בעבר הרחוק ..בהיסטוריה המשפחתית היתה אלימות , זו לא מחלה תורשתית ועצם המודעות שלך - הדמעות שלך ,הכאב שלך שפגעת בה מעיד על כך . ורק בגלל שהיא הכתה על חטא סלחתי לה ואני אוהבת אותה נורא, ויודעת שעברה עליה פעם תקופה קשה. את סלחת לאימך - בתך תסלח לך שתפי אותה ..תתייעצי עם אותו איש שממנו את מקבלת תמיכה ..מהי הדרך ואיך לומר ..אבל אל תעברי את הריפוי הזה לבד יש לך משפחה אוהבת שתהיה שם לצידך בחום ,בחיבוק,במילה טובה ובהבנה . אני שולחת לך חיבוק של הלב ..

תודה

כל כך פחדתי להכנס לקרוא תגובה, והופתעתי, זלגו לי עכשיו דמעות שאחרי הרבה זמן לא זלגו והפעם דמעות של התפרקות, של אמת ולא של איפוק. אני נוצרת כל מילה שכתבת לי ונותנת לי הרבה כוח.

י ו ל י ק

New member
לך...

האהבה של הילדים שלנו אלינו,היא כמו האהבה שלנו אליהם...ללא תנאים! לפעמים אנחנו עושים טעויות,ופוגעים... אבל לשבת,לדבר על הדברים,להסביר,ולהגיד שאנחנו אוהבים,גם אם כעסנו,וגם אם פגענו...אין לי ספק שהיא תבין,ותסלח! מחבקת אותך חזק

yellow cheese

New member
וואוווו »

זה כל כך עצוב.. אני מש מצדיעה לך שהמשכת הלאה עם כל הכאב והסבל שהארור הוא גרם לך..
תהי חזקה. אל תני לזה לגרום לך להישבר! "הכל תלוי בך חבר היה חזק אל תישבר אל תיתן לעצבות בך לפגוע".....

חיה 36

New member
בוקר טוב ושבת שלום../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

אז קודם כל אני מברכת אותך שהצלחת לכתוב כאן את כאבך.. אני יודעת כמה קשה לשבת ולכתוב כאב עמוק שהוא נמצא באיזה מקום מאוד עמוק.. במיוחד שחוץ מבן אדם אחד לא יודע עליו. קראתי פעמיים את מכתבך ואת התגובה של מוזה.. והדמעות לא מפיסקות להן לרדת ולרדת. אחותי.. את לא אשמההה בכלום.. קודם כל תקבלי חיבוק גדול ממיני ומכל החברים כאן... עברת מספיק בחיים שלך, להחזיק פצע פתוח בבטן ובנפש זה דבר קשה, ולהתמודד עם החיים ביחד עם הפצע עוד יותר קשה... אני חושבת שבאמת תתיעצי עם מישהוא מקצועי אם כדאי לך לשתף את משפחתך לפחות את בעלך או את אמא שלך שסלחת לה, או אם ניתן את הבת... לצערי הרב בזמן אחרון אני שומעת כמה מקרים דומים לשלך.. ואינ יודעת בדיוק מה קסרת שם בפנים עמוק.. אבל אחותי תתעלי על עצמך...קודם כל תסלחי על עצמך בגלל הבת , למרות שזה קשה.. אולי תכתבתי לה מכתב קטן ותסבירי לה בעקפין שעברת איזה טראומה ובגלל זה כל זה? קשה קשה אני יודעת,, אבל תיזכרי שאנחנו כאן למענך,, מתי שאת רוצה , את יכולה להכינס ולשפוך את ליבך ולשתף אותנו.

נועיק

New member
אשה וילדה מופלאה

את כל מה שכתבת כאן לילדתך כתבת לילדה שהיא את. ואם תקראי את זה שוב מתוך ההבנה כי ילדתך משקפת לך את הילדה שבך וכי המכתב כולו נכתב בעצם לך, אולי תראי את האהבה הרבה שאת רוחשת לעצמך, את הנזק העצום שאת גורמת לעצמך בהתכחשותך לילדה הפגיעה והתמימה שבך שאינה אשמה על המכות שהיא מקבלת, שדמעותיה טהורות כמו נשמתה, שאהבתה זכה ותמיד קיימת. ואת אמרת - "למרות הכל, מעתה אצחק מחיוך אנגב את דמעתך, אחבק, אנשק, אלטף, גם כשתצעקי - אנסה להתענג מקולך לא אשפוט אותך במילים ובטח לא בכעסים - אני אוהבת אותך מאוד גם אם לא הראיתי לך כלום בפנים" - וזאת את עושה בעבורך. ואת כבר בתחילת הדרך הנכונה, הסוד האיום יוצא החוצה ומפנה מקום לאהבה רבה. היום אהבה מאיתנו, כי סיפרת לנו, ומחר אהבה מאהוביך הרבים, כי תפני לכך מקום בעבורם. הדרך אולי קשה, אך נכונה, וקלה הרבה יותר משמירת המשא האיום הזה המרעיל את כולך מבפנים. שולחת לך אהבה רבה ומחזקת את ידיך ולבך ומוחה דמעה מלחייך (ומלחיי). נועה

כואבת ובוכה....

מי אנו שנשפוט אותך, לאחר שקראתי את מכתבך, בכי פרץ ממני. אי אפשר לשפוט אותך, אני חושבת שיש מספר מיכתבים שלא צריכים להישאר במגירה... כמו מכתב זה למשל- אמא שלי, היא סיפור אחר לגמרי, אני שונאת אותה והיא שונאת אותי... אבל אצלך זה שונה... זה משהו אחר... את כואבת... ואיך אפשר להעשים אותך? הסבירי לה... היא תבין... אני בטוחה.... תמחי את הדמעות, ונסי להסביר לה... אולי כדאי לך...

אז ככה

מאוד מהתגובה - לא האמנתי שיבינו אותי, ועכשיו אני כותבת כאן בפעם הראשונה את מה שאני אשלח לילדה שלי - בחרתי לשלוח לה דרך המייל כאן ואני מרגישה פרפרים בבטן והתרגשויות כי ברגע שהיא תקרא יכול להיות שאני כאן לידה צופה בסרט או בכלל מנקה את הבית. אז ככה: לילדה שלי שאני הכי אוהבת בעולם!!! יותר מפעם אחת כתבת לי מכתב בו את שואלת אותי "אמא, סליחה שהרגזתי אותך" - פשוט הייתי בהלם, לא הרגשתי כלום, לא יכולתי להגיב, מיד לאחר מכן המכתבים מצאו עצמם בפח האשפה ואת שאלת למה, אז קודם כל הסיבה שהם נזרקו לפח זה בטח ובטח שלא רציתי שיגיעו לידיים הלא נכונות ואז בעצם יתגלה הדבר שאני מכה אותך. דבר שני, בכל פעם שכתבת לי סליחה, ניזכרתי בעצמי איך אני הייתי מתנצלת בכל פעם שקיבלתי מכות והרגיז אותי לראות שאני גורמת לך לעשות את אותו הדבר. אני הייתי נקרעת מבפנים שאת היית קמה בבוקר כל כך חרוצה, בזמן, מתקלחת, מתלבשת ויוצאת כאילו כלום לא קרה. והמורה היתה לעיתים מתקשרת ושואלת אותי מה קרה לך, למה נעלבת היום שהיא לא ממש הקשיבה לך כי היתה עסוקה, ואני לא ידעתי מה להגיד. אחרי שהייתי מרימה עלייך ידיים הייתי מרגישה (וזה אכזרי לומר) פורקן של כל הכאב שנצור לי בלב. לא יכולתי להתאפק, זה נורא אני יודעת שזה נורא. רציתי כל הזמן שתשתקי, שלא תעירי לי למשל על כך שלא הכנתי אוכל היום, ושלא תגידי שאת רעבה ושלא תגידי שאת בלימודים צריכה עזרה ושלא תגידי לי שצריך לקנות איזה חוברת או ספר מסוים, ושלא תגידי שיש מבחן - כלום לא רציתי לשמוע - הייתי שבורה. איזה כוחות צריכים להיות לך - את זה אני יודעת - צריכים להיות כוחות גדולים וחזקים בשביל לא לדבר ולא לספר - כשהחברים שלי מהעבודה באו באותו ערב הם ראו את כולכם - אך יום למחרת - למרות שדיברת רק מילה או שתיים - הם לא הפסיקו להזכיר אותך - סיפרו שיש לי בבית מן ילדה אישה מיוחדת שובת לב, את בשפת הגוף שלך ובמילים המעטות שאמרת הותרת רושם של ידה מיוחדת במינה ואת אכן כזו. להתנצל יכולתי מזמן - לא זו הבעיה - אלא שחשבתי מה אני יכולה לעשות על מנת שתשכחי את כל מה שעשיתי לך. את כבר הפסקת לכתוב לי מכתבים, הבנתי שברגע שהפסק לכתוב לי מכתבי סליחה ותחינה סימן שהמצב הולך להיות יותר רע - שכוחותייך אוזלים. כמו שאמרתי לא היתה בעיה של לבקש ממך סליחה - הבעיה היתה איך לא תזכרי מה שעשיתי לך - ואז פניתי אלייך - ואת אמרת"אמא, אני לעולם לא אוכל לשכוח, זה בתוכי זה בגוף שלי, אי אפשר לשכוח זה כבר נעשה בי, אבל אני מוכנה לשכוח". עדיין לא הבנתי מה התכוונת ובכיתי ואת באת אלי והסברת לי כמו גדולה, כאילו אני הילדה שלך, שאת מוכנה לא לחשוב על זה אבל הצלקות כבר בנפשך ובגופך. טוב, אין מה לעשות, גם הפסיכולוג אמר שאת לא תשכחי ויתכן שזה ישבש לך את מהלך החיים - אני רוצה לעשות הכל ואני יודעת שזה אפשרי - אני אהיה כל הזמן לידך, כמו אמא שלי, שהיא כל הזמן לידי, דואגת, אוהבת ובשבילה אני כל עולמה יותר מכל שאר הילדים שלא חטפו את המכות בפנים - ולכן סלחתי לה - אז אני מקוה שאם גם אני אקיף אותך בהרבה חום ואהבה תשכחי את כל מה שעשיתי לך. אוהבת עד כלות - אמא

את התגובה של הבת שלי אני מבטיחה

לפרסם כאן - מי יודע אולי התגובה שלה תהיה לי קשה, אך נקוה לטוב.

ה מוזה

New member
לפני שאת שולחת - תרשי לי ?

תרשי לי לומר לך כמה מילים .. קראתי את המכתב שלך לבת .. ואני אומר לך מספר דברים ,בכנות ..ומהלב ,כך שמקווה שלא תפגעי מדבריי אני חושבת שכדאי שתשקלי שוב .. את הדרך ,את המילים ..לליבה של בתך . לשלוח לה מייל ..אני באמת מבינה את הקושי העצום של לעמוד מולה ומייל ..סליחה יקירתי ,מייל הוא פיסת נייר על מסך קר ,אין שם את העיניים שלך מלאות הדאגה ואהבה ..את שם את הפנים שלך שהיא מכירה בהם כל הבעה וכל קמט ..אין את השפתיים שלך ..שינשקו אותה ..ואת את הידיים שלך שיחבקו אותה ...ואת שולחת לה מייל ומפילה עליה בהפתעה גמורה משהו שאולי יהיה לה קשה להתמודד עינו ואת לא שם לידה ..איתה . נראה לי , אם תרשי לי לתת לך את דעתי שהדרך הטובה ביותר היא פשוט לשוחח איתה ..מהלב , בדמעות ,בכאב ..כשהיד הפעם מלטפת את השער הארוך שלה ומגבת את הדמעות שאין לי ספק שיהיו שם ..לא רק עבורה השיחה הזו צריכה להתקיים אלא גם עבורך ..אל תתני לה להתמודד עם מייל קר ומנוכר. היא צריכה לשמוע את המילים שלך שמגיעות מהלב ..גם עבורך תהיה הקלה אין לי ספק .. כתבת ... הכל - רק שאלה אחת נותרה פתוחה במייל שלך ואין לי ספק שהיא תעלה במוחה ... למה? למה האמא שמלטפת המחבקת הדואגת ....פתאום הפכה למשהו זר לא מוכר ומכאיב אני יודעת ...שהתשובה ל"למה" הזה יגבה ממך כוחות נפש אדירים... אני מציעה , שאם הרגע אין בך כוחות נפש לומר את שבאמת אירע והוביל למצב בינכן ..אל תשלחי את המייל ... ישנה אפשרות של טיפול משפחתי ...אולי תשקלי לצרף את בתך לשיחה משותפת כשאיש מקצוע תומך נמצא בקרבה ..בכל אופן ....השיקול הוא שלך ואנחנו פה ...ואני אתמוך בכל דרך שתבחרי ..

הייתי רוצה להצתרף לדעתה של מוזה...

ניראה כאילו המכתב לבת קצת פחות רגשי ממה שכתבת כאן עלינו, אולי... רק אולי- כדאי לך לתת לה את המכתב שכתבת לנו... המכתב שלא נשלח.... אולי אותו כדאי לתת לה? בכדי שתבין למה... שתבין שלך כאב גם כן....!

חיה 36

New member
מצטרפת למוזה ופיצפיצון

יקרתי אתמול ראיתי סרט מאוד עצוב גם על אונס וגל ילדה שנולדה מתוצאה של אונס.. הילדה גדלה ואחרי שנים באה לחפש את אימה האמיתית. אחרי שמצאה האמא לא יכלה לקבל אותה נזכרה בכאבה של האונס.. ואז אחרי שהיתה מוכנה אמר לה משפט... יש לספר את האמת ויש לקבל את האמת... אז תשימי לב איך את מעבירה לה את המסר... ועוד פעם אנחנו כאן לתת גם לך תמיכה וגם לה...

אושר מ

New member
אני מצטערפת אל המוזה גמכן

אין תחליף לעמוד מולה פנים מול פנים. אפילו בלי הלמה. אבל את אומרת שבתך שאלה מה קורה איתך. שהיא בוגרת. חוצמזה שלה לדעתי מגיעה תשובה, אני חושבת שגם לך זה יעזור לספר לה...

אז ככה תגובתי אליכם קצרה מאוד

אתם צודקים, מאוד מאוד. אין לי אומץ פשוט אין לי אומץ - אחרי המכתב אני אדבר איתה פנים מול פנים אחרי שאראה מה תגיד לי. אבל זה בסדר, היא מאז שאני מכירה אותה כל פעם היתה אוהבת לכתוב לי מכתבים ולשים לי אותם במקומות נסתרים וכך היתה רוצה שאעשה לה את זה, היא במילים פשוטות אוהבת שאני כותבת לה, זה משהו שהיא לא תקל ראש בעניינו ובדרך בה פניתי אליה אנימכירה אותה טוב. אחר כך אני אדבר איתה. תודה לכם מכל הלב.

נועיק

New member
נכון, מכתב זה ממש נכון,

המילים מסודרות ומובנות, ואת לא מתבלבלת מהתרגשות כל מה שרצית לומר כתוב שם... אבל בדיו - על ניר יפה - עם קישוט קטן בצד, מכתב שאת נותנת לה ביד, יושבת מולה ומחכה שהיא תקרא אותו. וככה אחת מול השניה, את מול בתך (את מול נשמתך הילדה) מחכה ויודעת שהאהבה תנצח. ולא נותנת מקום להיות לבד. אתן שתיכן יחד תעברו את זה, כי אתן זקוקות אחת לשניה, ולא יתכן מצב של העלאת הדברים כשכל אחת מכן לבד. (אפילו כאן את לא לבד, את איתנו). אז אזרי אומץ, ודעי כי את עושה את הדבר הנכון לשתיכן, כי את האמיצה בנשים, כי את האוהבת באמהות, כי יש לך את הילדה הכי מופלאה בעולם, ואתן תנצחו את הרגעים הקשים שפתחו פצע איום שכזה. בבקשה, בבקשה, אל תשאירי אותה לבד, ואל תישארי את לבד ותצפי לתגובתה. תהיו יחד ברגעים הקשים של החשיפה, תבכו יחד, תכעסו יחד, תצעקו יחד ומשיכו יחד מחדש. אמרת שאנחנו צודקים, אז תבחרי בדרך הבינים הזו - של מכתב, אבל גם להיות יחד. שולחת לך אהבה רבה ומחזקת שוב את לבך וידיך נועה

למעלה