לילה טוב (או בוקר טוב) לכולם

רותי410

New member
לילה טוב (או בוקר טוב) לכולם

עשיתי היום את עוגת השיש של אהרוני והיא פשוט מ ע ו ל ה!!! והכנתי בצק לעוגת 4 שכבות. הבצק צריך לשהות לילה במקרר. מחר נמשיך. מקווה שיצליח. אני לא מאמינה שאני עושה שתי עוגות (טוב, עוגה וחצי) ביום!!!
 

יוכי68

New member
רותי, אין ספק שנדבקת חזק../images/Emo122.gif../images/Emo6.gif

אפשר מתכון ל4 שכבות?
 

רותי410

New member
שמחה. כבר נתתי אותו כאן

אבל אתן עוד פעם. עם הערות. (את, דרך אגב, כבר הכנת משהו דומה) מתכון לעוגה 4 שכבות 30 גרם שמרים 6 כפיות מים פושרים 2 כפיות סוכר לשים בכוס בפריזר למשך חצי שעה (כן, בפריזר. זה עובד!!) 4 כוסות קמח 4 חלמונים 2 חבילות מרגרינה ללוש עם תערובת השמרים שהוצאה מהפריזר. לחלק ל-4 כדורים ולשים לילה שלם במקרר. למחרת, להקציף 4 חלבונים +2 כוסות סוכר +4 כפיות נס קפה עד שהקצף יהיה נוקשה. לרדד כדור לעלה ולשטח בתבנית מרובעת חד פעמית (לא הגדולה ביותר, השנייה בגודלה). למרוח שליש מהקצף על העלה. לעשות כך עם 3 הכדורים האחרים. השכבה האחרונה כמובן היא עלה הבצק האחרון. לאפות בחום בינוני שעה היום אני רוצה לאפות אותה ונראה איך היא תצא. לחברה שלי יצא מעולה. היא שמה שמרים יבשים (שלוש כפיות גדושות), השתמשה במחמאה במקום מרגרינה ולא מרחה ביצה על השכבה העליונה כי הביצה מייבשת את הבצק. דיווחים בהמשך
 

יוכי68

New member
רותי, תודה על המאמץ, עכשיו קישרתי לאיזו

עוגה התכוונת...........מה שמוזר לי הוא שחברתך טוענת שהביצה מייבשת את הבצק.....מניסיון כשאני לא מורחת ביצה הבצק יוצא יותר יבש........טוב צריך לבחון את ה"סוגיה" מקרובבבבבבבבבב.......חחחחח. ונכון הכנתי משהו דומה מהבצק הקבוע שלי........מה שלך יתקבל זה משהו בין בצק שמרים לבצק פריך - נהדר.
 

יוכי68

New member
עוגת שמרים בשכבות

עוגת שמרים בשכבות/יוכי בצק שמרים בסיסי שאני מכינה תמיד/יוכי 1 קג' קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 חב' מחמאה חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר 3 ביצים ככוס וחצי מים פושרים (להתחיל בכוס) ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לעבודה......להתפיח עד להכפלת הנפח..........להוציא אויר ולהתפיח שוב............... ליצירת עוגת שמרים בשכבות יש להכין שלוש שכבות של בצק מרודד די דק(חשוב) בגודל התבנית שבוחרים (אני הכנתי בתבנית מלבנית חד פעמית בינונית) רצוי להכין שכבה אחת על נייר אפייה מחוץ לתבנית..........למרוח חצי מכמות הקרם: הקרם: 3 חלבונים 3/4 כוס סוכר 2 כפות שטוחות של נס קפה (אפשר להחליף בשוקולית) יוצרים קצף יציב ומוסיפים בתנועות קיפול את א. נס קפה. להכין עוד שכבה של בצק מרודד ולהניחו על הקרם .....למרוח את מחצית הקרם הנותר ושוב שכבת בצק..........להתפיח לפני האפייה.........למרוח בחלמון טרוף במעט מים........לפזר שקדים או אגוזים מעל........לאפות בתנור חם כ 200 מעלות עד להשחמה.....כשמתקרר מעט ניתן לחתוך לחיתוכיות יפות ולשמור במקפיא בקופסה סגורה. הערה חשובה: כמות הבצק מספיקה לשלוש עוגות (יש לשלש את כמות הקרם בהתאם)...אני הכנתי מאותו הבצק 2 קראנצ'ים ועוגת שושנים + עוגת שמרים בשכבות או לחילופין להכין קרואסונים מהבצק שנותר.
 

רותי410

New member
דיווח על עוגת 4 השכבות - ליוכי ולכל מי שזה

אולי מעניין אותו. לפני חצי שעה הוצאתי את העוגה מהתנור. ט ע י מ ה. אף על פי שהיא עדיין חמה, אבל הייתי סקרנית לדעת איך היא יצאה. אז אם עכשיו היא נימוחה וטעימה, נראה לי שכשהיא תתקרר טעמה עוד ישביח. מה שכן, איזה ווג'אע ראס זה לרדד שכבות. עם שלוש השכבות הראשונות איכשהו הסתדרתי (בקושי, כי רציתי שהן יהיו דקות והן כל הזמן נשברו לי, אבל איכשהו יצאתי מזה בשלום), אבל הרביעית עשתה לי בעיות. התקשיתי להרים אותה ולהניח אותה בצורה יפה בתבנית, היא טיפה נשברה וקצת הדבקתי אותה, כך שיותר משהרגשתי בשיעור אפייה, הרגשתי בשיעור מלאכה. ומזל שאין לי מצלמה, כי למעלה היא לא יצאה הכי אסטתית בעולם. כלומר, היו בה סדקים. אבל להגיד את האמת, אני מרוצה, כי אם לפני חצי שנה מישהו היה מציע לי להכין את העוגה הזאת, הייתי מסתכלת עליו כעל משוגע. גם אם היו חותמים לי בכתב על הצהרה שהיא לא מסובכת, לא הייתי מסכימה לנסות. אז זהו, עליתי כיתה!!!!
 

יוכי68

New member
איזה יופי שהצליח לך, אכן לא פשוט להרים את

הבצק המרודד, אני נעזרתי בנייר האפייה שרדדתי עליו ואז הפכתי אותו על התבנית........ והרי ברור שאין כמו עוגת שמרים חמהההההההההההההה! שתהני ובאיזו כיתה את עכשיו??????
 

מאיוש י

New member
../images/Emo39.gifאהלן סוף סוף התיישבתי ליד המחשב.

מה שלום כולם ? יוכי קראתי שהקטנה שלך לא שמה מוצץ אל תוותרי לה גם הקטנה שלי יונקת עד עכשיו ובחודשים הראשונים לא רצתה מוצץ ולא ויתרתי לה רק לקראת חודש רביעי היא התחילה לקחת אותו וזה מאוד מרגיע אותם אל תתיאשי. במיוחד עכשיו כשאת עוזבת אותה לחצי יום וחוזרת לעבודה. איפה היא תהיה אצל מטפלת???
 

dvora sh

New member
נראה נפלא..וגם טעים ,והנה עוד שיטה לרדוד הבצ

קל מאוד... מקמחים ,מרדדים, ומגלגלים על המערוך, בצורה כזאת .. מתחילים מהקצה שבוחרים ומגלגלים כמו מגילה,ופותחים בחזרה על התבנית... מהקצה כמו דף בהצלחה דבורה
 

רותי410

New member
זאת השיטה שהשתמשתי בה

אבל לא הצלחתי להנחית את השכבה במדויק בתבנית. בפעם הבאה אנסה את השיטה של יוכי ונראה עם איזו אני מסתדרת יותר.
 

יפית מן

New member
רותי-לה בוקר טוב מקסימה וכן כולכם,אחד,אחד

מי שנכנס לפורם שלנו תבוא עליו הברכה גם כשר למהדרין וגם טעים להפליא ,מה שהכנתי מהמתכונים שלכם חברותי, בנותי היקרות צלח על דעת כל מי שסעד אצלי,והרבה סועדים אצלי(חבד"ניקית או לא חבד"ניקית) מברכת את היום הזה שיצא לאויר העולם הפורם שלנו תבורכו כולכם,בנותי היקרות כולכם יקרות אצלי , מקוה ביום מין הימים שנעשה מפגש ואז נראה אחת את השניה פנים אל פנים והגברים שבפורם בראשינו, פלפל שאטה ולימון ,והרב הצועד בראשינו אם פסקי ההלכה שאנחנו מיסמים לדבריו היו בריאים כולכם בבריאות הנכונה נחת מהילדים וחורף בריא לכולנו
 

יפית מן

New member
הרב רונן שאלה לי אילך?מה לגבי המיקרוגל?

פסוק לנו פסוקיך כי החכמתה אותנו אם הסברים נפלאים,לגבי מקרוגל מה עם אשכנזים איך ההחמרות?מחכה לפסק ההלכה שלך..יפית
 

הרברונן

New member
מיקרוגל

הרבה יותר קל מתנור, משום שבדרך כלל מכניסים אליו מזון מכוסה הכשרתו היא בניקוי קל ואח"כ לשים כוס עם מים וקצת סבון עד הרתחה אם מכניסים רק דברים מכוסים, לרוב השיטות ניתן לשים חלבי אחרי בשרי ומי שמחמיר שימתין 24 שעות יותר מכך, זו ממש חומרה לא נזקקת אם זה מיקרוגל עם "השחמה", כלומר: עם אפקט תנור, הדין הוא כמו תנור כל טוב, רונן
 
למעלה