לילה טוב (או בוקר טוב) לכולם

אפשר לקבל את המתכון של עוגת השיש של

אהרוני ?
 

חנהפ

Active member
עוגת שייש של אהרוני

100גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 1 כוס חלב החלפתי בריץ' תחליף חלב או סתם מיץ תפוזים 130 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל אמיתית 2 ביצים 250 גר' קמח תופח מאליו 1 מיכל שמנת חמוצה שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב. שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר. מקציפים כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית ומוקצפת. מוסיפים למכשיר הפועל את הביצים אחת-אחת. מוסיפים גם את תמצית הוניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבות קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר. מחלקים את התערובת בין שתי קערות. מוסיפים לאחת הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית אפיה מוארכת ("אינגליש קייק") בחמאה. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים את הכלי עד שתוכו מצופה סוכר. יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט אלה באלה ויוצרים פסים וכתמים. יוצקים בעדינות אל התבנית המוארכת ומכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים 50-60 דקות. בודקים בקיסם וכשהיא מוכנה מוציאים אותה מהתנור. מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה. מקור:אהרוני
 

רותי410

New member
סליחה, לא ראיתי שהמתכון כבר ניתן

נאלצתי "להתנזר" מהפורום במשך שבוע כי המחשב הלך, אבל עכשיו הכול בסדר. בשבוע הזה הבנתי שהפורום הזה "מסוכן" מאוד, כי מי שבא בשעריו מסתכן בהתמכרות חריפה, וצריך לקבל אזהרה מראש. אבל הצלחתי להחזיק מעמד והנה, שוב אני כאן. שבוע טוב וחודש טוב לכולם
 

רותי410

New member
כן, בשמחה

וסליחה על האיחור, פשוט המחשב הלך לי ורק עכשיו תיקנו אותו. עוגת השיש של אהרוני: החומרים 100 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 1 כוס חלב 130 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל אמיתית 2 ביצים 250 גרם קמח תופח (שזה כ-1 ו-3/4 כוסות) 1 מיכל שמנת חמוצה אופן ההכנה שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן ומחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב. מקציפים את החמאה ואת הסוכר במיקסר כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומקציפים היטב אחרי כל תוספת. מוסיפים את תמצית הווניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבול קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר. מחלקים את התערובת בין שתי קערות. מוסיפים לאחת הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית אפייה מוארכת ("אינגליש קייק") בחמאה. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים אותה כדי לחלק את הסוכר באופן אחיד. יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט ויוצרים פסים וכתמים. יוצקים בעדינות את בלילה אל התבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 60-50 דקות. בודקים בקיסם, וכשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט לפני ההגשה. הערות: אני (רותי) אפיתי בתבנית עגולה 24. את שני סוגי הבלילה יצקתי לסירוגין לתבנית, ולבסוף "חרשתי" פעמיים-שלוש בכף עץ כדי לקבל את אפקט השיש. בהצלחה
 
למעלה