כן, בשמחה
וסליחה על האיחור, פשוט המחשב הלך לי ורק עכשיו תיקנו אותו. עוגת השיש של אהרוני: החומרים 100 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות 1 כוס חלב 130 גרם חמאה רכה 1 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל אמיתית 2 ביצים 250 גרם קמח תופח (שזה כ-1 ו-3/4 כוסות) 1 מיכל שמנת חמוצה אופן ההכנה שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן ומחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב. מקציפים את החמאה ואת הסוכר במיקסר כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומקציפים היטב אחרי כל תוספת. מוסיפים את תמצית הווניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבול קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר. מחלקים את התערובת בין שתי קערות. מוסיפים לאחת הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית אפייה מוארכת ("אינגליש קייק") בחמאה. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים אותה כדי לחלק את הסוכר באופן אחיד. יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט ויוצרים פסים וכתמים. יוצקים בעדינות את בלילה אל התבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 60-50 דקות. בודקים בקיסם, וכשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט לפני ההגשה. הערות: אני (רותי) אפיתי בתבנית עגולה 24. את שני סוגי הבלילה יצקתי לסירוגין לתבנית, ולבסוף "חרשתי" פעמיים-שלוש בכף עץ כדי לקבל את אפקט השיש. בהצלחה