ליאת, אין דרך נכונה
אני בעד לעשות איך שזה מרגיש לי. תראי, אני קראתי את מה שכתבת וזה בכלל לא נראה כמו לדרוך במקום. את עושה כל כך הרבה דברים מדהימים לדעתי. גם העובדה שניהלת את הפורום היתה מדהימה בעיניי, כי אני יודעת כמה זה קשה. אין דבר כזה להתמודד נכון. כל שלב של עיבוד האבל שלנו גורם לנו לעשות דברים שאולי יתפשו כמוזרים או "לא במקום" אצל האחרים. שיקפצו. אני גם רציתי להגיד משהו לגבי התוכנית של יעקב איילון, ראיתי חלקים ממנה והיה לי קשה, אז לא הסתכלתי כל הזמן, ואז ראיתי אותך. ואני יכולה להבין את הרצון שלך לדעת מה עבר עליו ברגעים האחרונים, אם כאב לו, אם הוא קרא בשמך, אם אני-לא-יודעת-מה היה שם. כולנו ככה. זה כמו שאני חושבת על אחותי, מה היה לה ברגעים האחרונים. האם נפטרה תוך כדי שינה, או התעוררה ואז נפטרה. גם הנתיחה אחרי המוות לא נתנה לנו תשובות. רק שמות של חומרים שיש בגוף וכל מיני מונחים משפטיים. זה לא מה שהביא לנו את השלווה. זה לא מה שגרם לנו להפסיק לחשוב מה היה שם, מה קרה שם. ואת, בדיוק כמוני, לעולם לא תדעי, והחיטוט הזה הוא רק מקשה, כי כמו שאת אין לך מושג מה עבר עליו ברגעיו האחרונים, את גם לעולם לא תדעי, אז עדיף לוותר מראש, כי אין מצב שנדע מה קרה להם, על מה הם חשבו. ליאת, אני רוצה שתדעי שאני חושבת עליך ושולחת לך חיבוק חם ועוטף, ויודעת, פשוט יודעת, שיש סיבתיות בעולם המטורף הזה. אני מאוד מאמינה בזה, שכל מה שקרה לנו, היה צריך לקרות. אני לא אומרת בואי נסתכל על הצד החיובי, כי גם אני, שנה אחרי האסון הפרטי שלי, עוד לא מצאתי מה כל כך טוב בעובדה שאחותי מתה בגיל 21. אני רק אומרת, שכמו שיש לי את האפשרות לבחור לחשוב מחשבות עצמאיות משלי, שאני ממציאה על המקום בלי להניד עפעף, אני יכולה באותה מידה לחשוב שלאחותי טוב עכשיו, שאחותי מתה בלי שיכאב לה, בדיוק כמו שי היקר שלך. ששניהם עכשיו יושבים שם וחושבים עלינו, או מסתכלים לתוך הבית שלנו ומחייכים כל לילה לפני שאנחנו מניחות את הראש על הכרית ומקוות להרדם הפעם ממש מהר. אני יודעת שיש הרבה דברים שלא הספקתי להגיד לה, אבל הכי חשוב, אני חושבת, זה ששבוע בערך לפני שמתה, אמרתי לה כמה אני אוהבת אותה. אני מתנחמת בזה, לפחות. זה קצת מרגיע אותי. ואם היא יכולה להסתכל עליי, אני מקווה שהיא קוראת בדיוק מה שאני מקישה לך עכשיו. בדיוק כמו שלפעמים אני כותבת משהו מאוד ארוך, ומשאירה את המחשב דלוק, שאם במקרה תעבור בסביבה תוכל להציץ. כשכתבתי במגזינים לפני חצי שנה(זו היתה העבודה הקודמת שלי), הייתי פותחת את המגזינים בכתבות שלי ומשאירה אור קטן בחדר, מאותה סיבה. ולפעמים כשאני אצל ההורים שלי, אני יוצאת לעשן סיגריה סמרפסת ומדברת אליה, את יודעת, על כל מקרה. בגלל זה אני אומרת שאין דרך נכונה להתמודד, או לשאול, או לחטט, או לכתוב. תעשי מה שאת מרגישה. זה הרבה פחות קשה לחיות ככה, לדעתי. לילה טוב ונשתמע. רויטל.