אהלן מותקית ../images/Emo103.gif
יש לי כמה תשובות בשבילך חמודה. קודם כל את צודקת, לא כל מי שחרד הוא מדוכא. אבל רוב האנשים שסובלים מחרדות חווים גם דכאון ברמה כזאת או אחרת. אפשר לעשות על זה סקר ולראות. אגב, אני לא יודעת אם זה גם הפוך, כלומר אם רוב האנשים שסובלים מדכאון סובלים גם מחרדות. זה א'. דבר שני - קשה להיכנס לסה"ר, בגלל ששם האופי של הפורום שונה - מרבית הפניות לשם היא של אנשים עם מחשבות אובדניות. קריאות המצוקה שלהם חמורה ומהדהדת למרחקים, וקשה מאוד למצוא שם פינה של אור. ישנם בסה"ר גולשים שחותכים את עצמם, שמדברים כל הזמן על המוות, ובעיות ברמות כאלה, שלי, אישית, לא נוח לקרוא. מה שהצעתי היה, בסך הכל, לפתוח את הדיונים בפורום (ובכלל זה את שם הפורום עצמו) לבעיה שמוכרת לרבים מהאנשים שמתמודדים עם חרדות, ולגולשים נוספים שאינם אובדניים, בניגוד לפורומים של סה"ר, שמיועדים בדיוק לכאלה מקרים. אני אמרתי במפורש, שגם אם שמו ויעודו של הפורום יתרחב, עדיין יש להפנות גולשים אובדניים לסה"ר, כדי לא להכביד על האווירה כאן ולא לגלוש לדיונים על "התאבדות האם למה ומתי"... אז לא, אני לא חושבת שהאוירה כאן היתה משתנה מזה. שימי לב, גם ככה אנשים מדברים פה בין השאר גם על דכאון, אם כי לא מספיק לטעמי. ולתפוז אין פורום העוסק בדכאון. הפורומים של סה"ר כלליים ולא מיועדים לאנשים עם הפרעת דכאון בלבד, ולשם מתנקזים גם האובדניים, ואני, אישית, לא הייתי רוצה להתעסק בנושא הזה, מסיבות ברורות. יהיה קשה להיכנס לכאן? אהמממ... אני חושבת שאם לא היינו שומרים על אופי מחויך ותומך כאן, באמת היה קשה מאוד להיכנס. כבר פתחנו על זה שרשור בעבר, וראית לאילו מסקנות הגענו. וחוץ מזה אפילו עכשיו קשה להכנס לכאן לפעמים. קשה לי לקרוא על מצוקות של אנשים, כי אני נוטה לאובר - הזדהות עמם, וכפי שכבר סיפרתי, לא אחת אני מוצאת את עצמי מאמצת לחיקי סימפטומים עליהם מספרים הגולשים כאן, שלא ידעתי ולא שמעתי על קיומם לפני שנכנסתי לפה. וזה לא טוב. וגם אני צריכה להפחית את המינון של כניסותי ותגובותי פה, אבל מה לעשות - אני מכורה (עובדת גם על זה). ודבר אחרון - אין לך מה לדאוג. לא ראית מה שגילה כתבה? מבחינתה אין מקום לשינוי שמו או יעודו של הפורום, כי ככה היא החליטה, בהיותה מנהלת הפורום, וזו זכותה כמובן. כך שאין לך צורך לחשוש מהשינוי.