טבעון וצמחון של מנות בסדר
כשעושים את הסדר אצלנו במשפחה הוא תמיד צמחוני, וכמעט כולו, אולי פרט לשתיים-שלוש מנות, טבעוני.
משהו נחמד שעושים אצלנו זה להכין הרבה מנות מפורסמות שיש בהן בשר/ביצים/דגים/חלב, אבל בגירסה נטולת אכזריות.
כך למשל אוכלים טופו במי מלח במקום ביצה במי מלח, יש ממרח טופו ואגוזים שמאוד מזכיר בטעם שלו ממרח כבד קצוץ (וגם במראה הם מאוד דומים!).
במקום גפילטע-פיש, שזה דג ממולא, יש ממולאים אחרים (בינינו, מה זה משנה מה ממלאים? העיקר שזה טעים ולא פוגע באפאחד
). בצלחת שבמרכז השולחן יש גיוונים ושכלולים. למשל במקום זרוע אפשר לקחת ירק גדול כמו קישוא ולפסל אותו לצורה של זרוע.
מרק זה קל מאוד לטבען, וגם מנות ראשונות. בתחום המנות העיקריות יהיו בד"כ מגוון תבשילי ירקות ותפוחי אדמה, אורז, קינואה, פשטידות (עם קמח מצות) (ובלי ביצים, כי לא באמת צריך ביצים בפשטידה
). מנות אחרונות זה פשוט פנטסטי. ואם מתעצלים להכין עוגת גלידה או משהו גרנדיוזי אחר, אפשר תמיד להמיס שוקולד מריר
ולשפוך אותו על ערימת מצות
, לשים במקרר לכמה שעות והופ - עוגה!