ליל סדר צמחוני/טבעוני

or2704

New member
איזה כיף לכם - ליל סדר צמחוני

במשפחה של בעלי - שכנראה נחגוג שם השנה - כולם אוכלי בשר ואין ארוחת חג או שישי בלי זה. דווקא בארוחות של חג לא יוצא לי לאכול הרבה, האוכל לא כל כך טעים לי.

d a p h n a

New member
אז אולי תביאי איתך משהו שכן טעים לך?

אני מוצאת שאחד מהפתרונות לדאוג שיהיה בארוחת חג או בכלל משהו צמחוני שטעים לי (כשאני מתארחת אצל אחרים) הוא להביא אותו בעצמי. כמובן שאני מבינה מספיק בשביל כולם, כך שיוצא שעשיתי מעשה טוב שמקל על המארחים, אבל בפועל זה ממניעים אישיים

or2704

New member
אני לא חושבת שזה יתקבל כל כך יפה

אני חושבת שאמא של בעלי תעלב....

d a p h n a

New member
למה? אם תתקשרי מראש ותגידי

שאת רוצה להביא משהו לסדר, נראה לי לגיטימי. אני לא מכירה את הדינמיקה שלכם אבל כל מי שאני מכירה תמיד מציע להביא משהו לאירוח.

p e b b l e

New member
כנראה שהחמות שלך ממש סבבה

יש לא מעט אנשים שיעלבו עד לעמקי נשמותיהם אם מישהו יביא אוכל מהבית לארוחה שהם מכינים. הם לא יראו את זה כעזרה אלא כביקורת לא מחמיאה על האוכל שהם מגישים. מה שאני עושה במצבים בהם אני מוזמנת למקומות בהם אני חוששת שלא יהיה לי מה לאכול זה לאכול בבית סלט כך שאם יהיה לי מה לאכול אני אצליח לאכול ואם לא יהיה מה לאכול אז אני לא אגווע ברעב.

d a p h n a

New member
אין לזה שום קשר לחמות שלי

אני לא מביאה אוכל לבית של החמות שלי מאחר והחמות שלי דתייה והמטבח שלי לא כשר (אבל אני בטוחה שהיא היתה שמחה לו הייתי מביאה אם היתה לי אפשרות). אבל בכל פעם בחיים שלי שהזמנתי אנשים לארוחה, השאלה הראשונה שהם שאלו אותי היתה "מה אני יכול להביא?" בכל פעם שאני מוזמנת לארוחה, אני שואלת מה אני יכולה להביא. בכל פעם שאמא שלי מזמינה אנשים לארוחה (ואמא שלי מזמינה הרבה אנשים לארוחות) הם מציעים להביא משהו, ואם זו ארוחת חג גדולה אז אמא שלי גם בדרך כלל תבקש מהם להביא משהו. כלומר, זה לא משהו אישי ביני לבין מישהו. זה משהו תרבותי. כל האנשים שאני מכירה מניחים שכאשר מוזמנים לארוחה, חובה לפחות להציע להשתתף בהכנת האוכל. הרבה פעמים אני אסרב כי אני כבר יודעת בדיוק מה תכננתי להכין, אבל אני בחיים לא אעלב מזה!

d a p h n a

New member
ורק להבהיר

אני לגמרי מכירה בכך שיש כל מיני מעגלים חברתיים ושאולי יש מעגל אחר שבו זה ממש לא מקובל ואנשים נעלבים. זה פשוט מפתיע אותי כי לא נתקלתי בזה.

כחלחל

New member
../images/Emo124.gifאביב הגיע פסח בא../images/Emo39.gifומה עם הכשרות../images/Emo35.gif

מה קורה עם כל הגבלות הכשרות? אוכלי ולא אוכלי קטניות? קינואה זה קטניה או דגן? תחליפים שונים? מי אוכלים רק כשר? מי אוכלים גם כשר? ומי אוכלים ולא מזיז להם? שרשרו כאן הכל אודות כשר - חמץ אשמח לארח אותכם גם לדיון מעמיק עם אורחים מפורומים שונים בקומונה: טעים ולא כשר (רק תבטיחו לא לריב עם החבר'ה מפורום קרניבורים
)

טבעון וצמחון של מנות בסדר

כשעושים את הסדר אצלנו במשפחה הוא תמיד צמחוני, וכמעט כולו, אולי פרט לשתיים-שלוש מנות, טבעוני.
משהו נחמד שעושים אצלנו זה להכין הרבה מנות מפורסמות שיש בהן בשר/ביצים/דגים/חלב, אבל בגירסה נטולת אכזריות.
כך למשל אוכלים טופו במי מלח במקום ביצה במי מלח, יש ממרח טופו ואגוזים שמאוד מזכיר בטעם שלו ממרח כבד קצוץ (וגם במראה הם מאוד דומים!).
במקום גפילטע-פיש, שזה דג ממולא, יש ממולאים אחרים (בינינו, מה זה משנה מה ממלאים? העיקר שזה טעים ולא פוגע באפאחד
). בצלחת שבמרכז השולחן יש גיוונים ושכלולים. למשל במקום זרוע אפשר לקחת ירק גדול כמו קישוא ולפסל אותו לצורה של זרוע.
מרק זה קל מאוד לטבען, וגם מנות ראשונות. בתחום המנות העיקריות יהיו בד"כ מגוון תבשילי ירקות ותפוחי אדמה, אורז, קינואה, פשטידות (עם קמח מצות) (ובלי ביצים, כי לא באמת צריך ביצים בפשטידה
). מנות אחרונות זה פשוט פנטסטי. ואם מתעצלים להכין עוגת גלידה או משהו גרנדיוזי אחר, אפשר תמיד להמיס שוקולד מריר
ולשפוך אותו על ערימת מצות
, לשים במקרר לכמה שעות והופ - עוגה!

תולי01

New member
בדיוק אתמול ראיתי

בפורום מתכונים מתכון לקרפים לפסח - גם מלוחים וגם מתוקים, והחלטתי שאני אנסה להכין אותם השנה במילוי תפו"א ובמילוי ירקות (וזה הולך גם עם מילוי מתוק לקינוח). אם זה מעניין אותך, אני אעתיק לך לפה את המתכון. חוץ מזה מבחינת סלטים שהם לא ירקות - סלט ביצים וסלט אבוקדו מוצלחים מככבים אצלנו. אצלנו כולם חוץ ממני אוכלים בשר, אז אני לא ממש יכולה לעזור עם מנה עיקרית, חוץ מתוספות....אבל כמו שכתבתי, השנה אני הולכת להכין לי את הקרפים האלה

ailag

New member
שום מסורת ../images/Emo4.gif

אנחנו עושים את הסדר עם הרבה אנשים מהמשפחה הרחוקה שאנחנו לא ממש מכירים. בטח יהיה מרק אלטרנטיבי בשבילי ואיזו מנה עם ביצה בשבילי כדי שלא אוכל רק תוספות, כמו בארוחות שישי.

למעלה