לימודי משפטים בגיל מאוחר

לימודי משפטים בגיל מאוחר

שלום לכולם. אני בחור בעל תואר שני (כמעט) ב"מקצוע" לא פרקטי במיוחד (תקשורת ומדע המדינה ,למשל) . כעת אני בן 30 וצריך לבחור 'קריירה' חדשה,מכיוון שלא מצאתי את עצמי "בתחום" (למשכילים-כלליים אין הרבה מקום במדינה הזו,רק לקורות חיים מרשימים וניסיון בענף "פרקטי" וויטמין P מפותח או ויטמין K (קומבינות). מכיוון שקצה נפשי בעבודות זמניות מטומטמות,משלמות-נמוך, כפויות טובה ועם סחורה אנושית לא ברמה סוג א'...אני חייב להחליט *דחוף* על מקצוע חדש. האפשרויות אותן שקלתי הן מנהל חשבונות ,מנהל רשתות או מנהל פורום בתפוז (האחרון היה בצחוק).ניהול חשבונות,מנהל רשת, או יועץ פנסיוני. כל מיני "מקצועות" במכללות אחרות כגון "מכללת יוסי למנעולנות, אזעקות וקריינות" בגבעתיים לא באות בחשבון. אין לי יותר מדי אופציות. אני מודע לכך שמנהל חשבונות עושה את העבודה שחורה של רואי החשבון,שהם עושים את העבודה השחורה במשרד.כלומר,אני אעשה עבודה שחורה של זה שעושה את העבודה המשרדית השחורה.להוציא את פועלי הניקיון ,כמובן. הקיצקצ,אתם יכולים במטותא לספר לי את כל הידוע לכם על סיכויי העבודה בתור מנהל רשת ? בתור יועץ פנסיוני ? האם כדאי בכלל להירשם לאחת מהמכללות היקרניות הללו? האם באמת אוכל למצוא עבודה,ללא נסיון,כמנהל רשת בעל 'תעודת מייקרוסופט"? האם זו בחירת מקצוע טובה? אפילו חשבתי ללכת ללמוד משפטים בגילי המופלג..אך עוד 4 שנים של סטודנטיאליות זרקנית והמשך עבודה במשלוחים לא ממש בשבילי. הקיצר...אנא פיתחו את עיניי בקשר לאפשרויות אותן מניתי. א. סיכויי העבודה ללא ניסיון ב. נסיונות אישיים שלכם כמתחילים או מתקדמים בכל אחד מהמקצועות אותם מניתי ג. מה השכר למתחילים?למתקדמים? ד. כיצד מתחילים בכלל לצבור ניסיון בכל אחד מהמקצועות? ה. האם זו בחירה נבונה ?איני רוצה שוב לזרוק את כספי לנהר. מספיק אוניברסיטאות שונות גנבו לי את כספי . שוב,להזכירכם/ן ,מדובר על ניהול רשתות של מיקרוסופט, או יועץ פנסיוני (מישהו יכול לפרט לי מה מקצוע זה? האם יש מספיק כאלו בשוק? אחוז המשרות הפנויות? סיכויי הקבלה ?היכן ניתן לעבוד?) בתי הספר ויועצי הלימודים יודעים לתת מידע,אך אני מטיל בספק את כנותם.הם רק רוצים למכור,אחרי הכל.

אתה נשמע לי בחור אינטלגנטי

ואפילו עם תואר שני (כמעט), מיצית את נושא הלימודים (לגיל 30 זה מספיק) ובכל זאת אתה ממשיך לעבוד במשלוחים. ובכן, לדעתי הגיע הזמן לפתח את כישוריך הפיזיים ולייצר את הוויטמינים P ו- K הנחשקים. בעזרת תוכנית עיסקית נכונה תוכל להשיג אותם בפחות מאמץ וכסף מאשר עוד תואר. בהצלחה.

שאלה לכל עורכי הדין באשר הם

תודה רבה לכם על תשובותיכם,ושוב שאלה: האם להתחיל לימודי משפטים בגיל 30, ללא גב כלכלי ,כלומר עם צורך לעבוד בעבודות סטודנטאליות ולהלחם בתשלומי שכ"ל וכד' ועל כל מה שמשתמע מלהיות סטודנט במשרה מלאה, נראה לכם/ן צעד הגיוני ? אני רואה מס' מכשולים: א.לעשות איזשהוא מבחן קבלה בגילי כדי להתקבל לאונ' או לשלם 30,000 לשנה עבור מכללה ,מה שאיני יכול להרשות לעצמי בשום אופן. ב. להמשיך להיות עני- מרוד- סטודנט-חופשי למשך 4 שנות לימודי המשפטים בלי שום יכולת לחיות לבד או לחסוך כסף כלשהוא או קצת פינוקים פה ושם. בקיצור,לחזור אחורה 5 שנים. האם צעד זה ,לימודי משפטים(,שבעיניי נתפס יוקרתי יותר מכל היועץ פנסיוני/מנהל רשתות/חשבונות למינהם, ) נשמע לכם פרקטי/יעיל וכו' כאשר אני כבר בן 30 ? אסיים כנראה בגיל 35 לפחות את לימודיי. ???

אם זה רק הגיל..../images/Emo4.gif

הוא השיקול, אז זו ממש לא בעיה. לטעמי לפחות. 35 זה לא 85..

איתי למדו גם סטודנטים שיכלו להיות ההורים שלי.

הם עשו את זה שיש להם ילדים וחלקם אף החזיקו במשרה כמעט מלאה. זה קשה, אין ספק. אבל אפשרי. בכל מקרה - מצטרף למה שנאמר - גיל הוא לא השיקול. בהצלחה וחג שמח!

השאלה היא

מהי מטרת הלימודים. אם אתה רוצה ללמוד משפטים כי זה מעניין אותך, כי זו היתה תכנית חייך ממילא ומשום מה לא "הגעת אליה", אז נושא הגיל לא צריך לשקול כנגד, ו"מוטב מאוחר מאשר לעולם לא". בכך אני מסכים עם חבריי המגיבים. אם, מצד שני, אתה חושב שלימודי משפטים יוציאו אותך מה"פלונטר" שאליו נקלעת, אז אתה טועה. קיימת הסתברות גבוהה לכך שזה לא יהיה המצב, ותמצא עצמך מבוגר יותר ועני יותר בעוד 5 שנים, מבלי שמצבך או מיצובך התעסוקתי ישתנה באופן משמעותי. הדברים מקבלים משנה משמעות במצב של העדר ויטמין P או ויטמין K, כפי שציינת. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ על לימודים במכללה. זוהי אופציה לא יעילה, בהתחשב בעלות התואר ובמעמדם בשוק של בוגרי המכללות (בהכללה גסה, אבל זו האמת).

elin86

New member
תגובה להנרי

שלום לך הנרי.... כמו שנאמר כאן ע"י אחרים אתה באמת נשמע אדם אינטלגנט,ולכן אני יגש לעניין.גילך (מבחינתי)לא אמור להוות מכשול לשום דבר(ואנ י לא מנסה להישמע פוליטיקלי קורקט)אבל זה באמת כך. יש אנשים(וזה מנסיוני)שהתחילו הסבת מקצוע בגיל מאוחר יותר מגילך.על כן, גילך לא אמור להוות עניין. לגבי העניין של "משפטים" כבחירה חלופית ...אני באמת מצדיק את הבחירה וזאת כי הלימודים עצמם לא כאלו קשים(לא אמור לקחת את רוב זמנך-חוץ מתקופות מבחנים) , האווירה הרבה יותר חופשית ולא לחוצה כמו בכל המקצועות האחרים(הנדסה, מנהל ועוד שקר כלשהו..).הבעיה היא אכן העניין הכספי כל המכללות אכן גובות שכר לימוד מופרז(25-30 אלף ש"ח) לשנת לימוד.אבל העניין,שיש הרבה מעוד מקומות אשר נותנים מלגות לאקדמיים(כמוך) ואחרי המלגות הללו השכר לימוד כבר לא נראה כזה מאיים(דוג'-קריית אונו- אדם בעל תואר אקדמי יכול להתחיל ללמוד תמורת 16 אלף ש"ח). כמו כן,יש את האופציה לעשות מבחן קבלה כמו שציינת ולהתקבל לאונ'-אבל תקח בחשבון שלא יתאפשר לך לעבוד כראוי ולחיות כאדם נורמלי וזאת כי הלימודים נורא אינטסיבים(בניגוד למכללות-2,3 פעמים בשבוע-יתרון מובהק אשר מקנה את האפשרות לעבוד). לסיכום,לדעתי פנה למכללות למינהם ,תברר את תנאי הקבלה מבחינתך ותעשה את החישובים הרצויים אני בטוח שתימצא אחת שתתאים לך. ואם אתה חושש מהסטיגמה של המכללות לעומת אונ' בכל הנוגע ללימוד משפטים אז הסר דאגה מליבך,כי ככל שהדבר נוגע אליך(בעל "כמעט"תואר שני) ומנסיונך הרב אני בטוח שתוכל למצוא התמחות/עבודה ללא שום בעיה. בהצלחה

תודה לך

תודה על התמיכה ידידי,אך אמרת "ומנסיונך הרב אני בטוח שתוכל למצוא עבודה" .... לא ציינתי שיש לי ניסיון תעסוקתי כלשהוא.....למעשה אין לי כלל וכלל. ושאלתי היא-- א. האם זה אכן פרקטי לסיים לימודי משפטים בגיל 35? ב. האם אכן שווה להשקיע את ה16000 שקלי ם הללו שעולים לי בבריאות להשיגם? ובאותו הזמן אולי אאלץ לחזור לבית הוריי על מנ ת לשלם את שכה"ל....בגיל 30עד35 בבית הוריי נשמע רע ידידי...האם צעד זה כדאי ופרקטי? עורך דין שמתחיל התמחות בגיל כזה? ג.האם אתה בטוח שמכללות מציעות הנחה לאקדמאים? כמדומני שהתקשרתי אז למכללת רמת גן ומכללת קרית אונו ולא הציעו לי שום דבר כזה.למעשה,,ככל הזכור לי היא אמרה לי שאלא אם אני שוטר או איש צבא אין הנחות בכלל. ושוב,עורך דין בגיל 35.....אנ'לא יודע....למרות שאני אומר לך חד וחלק: אם מכללה מסוימת,באופן תאורטי בלבד,הייתה מציעה לי מילגת לימודים מלאה,כלומר שלא אשלם שכ"ל 3 שנים, לא הייתי מהסס ואכן הולך ללמוד משפטים. אבל אם ואם ואם.....

שירן987

New member
מומלץ מומלץ מומלץ!!

אתה ממש לא מבוגר, ולהיות עו"ד בגיל 35 נשמע לי נהדר. גם אם לא תתעסק ישירות במקצוע, התואר עוזר בכל תחומי החיים ובכל משרה ישמחו לקבל עובד עם השכלה משפטית. היופי בעיסוק הזה הוא שיש כל כך הרבה וריאציות לעיסוק.בקיצור, לדעתי רוץ על זה

למעלה