לימודי משפטים- התלבטות

tdoron

New member
לימודי משפטים- התלבטות

שלום לכולם, החלטתי ללמוד משפטים באוניברסיטת בר אילן בשנה הבאה. ההחלטה נובעת ממגוון שיקולים- עניין מהלימודים, עניין בעשיית צדק וכן, אני חושב שאני יכול להצליח בתחום. המטרה שלי היא להגיע לתחום הציבורי. כמעט כל "אדם מבוגר" ששומע על כוונותי ממליץ לי שלא ללכת לתחום, שהשוק רווי, שהשכר זעום ו/או ששעות העבודה מטורפות, ושעדיף לי להשאר בקבע (אני קצין)- דבר שבכל מקרה אני לא רוצה משיקולים שונים. אשמח שתתנו את חוות דעתכם חשוב לציין שאני לא מצפה להתעשר במהירות (אם בכלל) אלא להרוויח בכבוד, מצד שני כן מוכן לעבודה קשה ומצפה לעשייה ציבורית מעניינת. תודה רבה מראש!

אני לא מסכים.

כל איש וכל מקרה לגופו. יכול להיות שאתה תגלה שזה בדיוק מה שהיה חסר לך. הלימודים מאוד מעניינים. הפרקטיקה לפעמים מאוד שונה - אבל זה תלוי במה אתה עושה ועם מי אתה עובד. אני מאוד מקווה שלא תשמע לא לי ולא לאחרים - כי כל אחד מדבר על סמל החוויות שהוא עבר. אתה מספיק בוגר כדי לדעת מה אתה רוצה. בהצלחה בכל מקרה!

מסכימה!

ומוסיפה: האם ניתן לשלב את הלימודים עם עבודתך כקצין? אם כן- תראה איך אתה מסתדר, תבדוק את "השוק" במהלך לימודיך ואז תחליט מה לעשות. כך לא תישאר קירח אם תחליט להשאיר את המשפטים בתור ידע חשוב ומעניין בלבד.

לימודי משפטים- התלבטות

שלום רב, שאלת את עצמך מה אתה באמת רוצה? מה מתאים לך? לאן אתה באמת רוצה להגיע? מה מכישוריך ויכולותיך עזרו לך להגיע עד היום למה שהגעת? באיזה כישורים לא השתמשת? לימודי משפטים הם ללא ספק בסיס טוב לעשייה ציבורית אבל לעשייה ציבורית אפשר להגיע גם בדרכים נוספות. מקווה שהארתי קצת. נורית גונן,עו"ד ומאמנת עו"ד

למעלה