לימודי עריכת פטנטים

babchenko

New member
לימודי עריכת פטנטים

שלום רב, אני נמצאת לקראת סיום תואר בתחום הפרא-רפואי, ומעוניינת להמשיך ללימודי עריכת פטנטים. בינתיים מה שמצאתי זה הקורס במרכז השתלמויות בר-אילן. אשמח לשמוע פרטים על מתכונת הקורס מיודעי דבר, או על מקומות אחרים המכשירים לעיסוק בתחום עריכת הפטנטים. בנוסף, ברצוני לדעת האם מספיק תואר ראשון מדעי, או שכדאי קודם להשלים תואר מאסטר ולאחר מכן לפנות לעריכת פטנטים? תודה מראש

אין חובת לימוד

שלום, על מנת להרשם כעורך פטנטים יש להיות בעל תואר מדעי (B.Sc, אין דרישה פורמאלית לתארים מתקדמים) מתוך רשימה סגורה המופיעה באתר רשות הפטנטים, להתמחות במשך שנתיים תחת עורך פטנטים המוסמך לאמן מתמחים ולעבור בחינות בעל פה ובכתב ברשות הפטנטים. יתכן כי יהיה קושי להתקבל להתמחות בחלק מהתחומים בעריכת פטנטים מבלי להיות בעל תארים מתקדמים או התמחויות מיוחדות (משתנה מאוד ממשרד למשרד). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

babchenko

New member
תודה, ועוד-

בעניין ההתמחות- כיצד מוצאים עו"פ מוסמך לאימון? בצורה עצמאית/ פניה אישית דרך המשרד? האם תקופת ההתמחות היא בתשלום, בדומה להתמחות במשרד עו"ד? האם ההתמחות היא במתכונת של משרה מלאה או שניתן לעבוד במשרה אחרת באותו זמן? נאמר לי שניתן לגשת לבחינות כבר בתום שנת התמחות אחת- זה נכון? קיימים לכך יתרונות כלשהם? שוב תודה על התשובה המהירה

התמחות

מאחר וישראל היא מדינה השומרת על זכויות העובדים - נאסר להעסיק מתמחים (מכל סוג שהוא) ללא שכר. אם לומר בלשון המעטה - מתמחי עורכי פטנטים אינם רעבים ללחם. מחפשים המתחות ע"י פניה למשרדי עורכי פטנטים העוסקים בתחום הרלוונטי להשכלה ולניסיון. ניתן לגשת לבחינה כבר בתום השנה הראשונה להתמחות. אני חושב שהתמחות חייבת להיות במשרה מלאה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אדנדום

New member
התמחות - מינימום 7.2 שעות ביום

וזאת לפי חוזר הרשם שיצא לפני שנה בערך והשווה את תנאי ההתמחות בעריכת פטנטים לתנאי ההתמחות בעריכת דין. ו... ציטוט מתוך כללי לשכת עורכי הדין: "מתמחה יעסוק בהתמחות לפחות 36 שעות בשבוע"...

למעלה