ידעתי שאסור להעיר אותך משנתך../images/Emo28.gif
תסכים איתי שיש טעם בחשיבה מאחורי החלטות חשובות וגדולות ושאושר אינדווידואלי צריך להיות שיקול בהחלטות אלה, לכן לדעתי זה לגיטימי לקחת אותו בחשבון,במיוחד בגלל שלדעתי,"אושר" הוא לא מושג פרוץ ומופשט עד רמה שלא ניתן לחשוב עליו ולהגדיר אותו אפילו במושגים כלליים. כל אחד יודע אילו דברים עושים לו טוב ואילו דברים פחות, ולא טענתי שיש להעדיף "משמעות" על פני "הנאה". ה"משמעות" אינה מקודשת ועליונה מעל ההנאה,אך בעת שילוב שתיהן יחדיו- ה"משמעות" נוסכת לתוך המעשה המהנה את הרגשת ה"סיפוק"וה"אושר". ברור שאם לחתוך בנאדם,גם כדי לעזור לו,עושה למישהו להגיש ממש ממש רע-אז הוא לא עושה מה שהוא אוהב, ואין טעם לחפש את המשמעות,שכןמשמעות היא לא מושג תיאורטי גרידא. מבחינתי,"מאושר" לא שווה ל"כיף לי" או "אני נהנה"(בדומה לדוגמת משחקי המחשב) מבחינתי,המושג "אושר" כולל בתוכו "הנאה" גם מסוג אחר,"הנאה" עמוקה יותר,"הנאה" שיש בה "משמעות". בנאדם שיושב כל היום מול הטלוויזיה,נקרע מצחוק כשהוא רואה "ארץ נהדרת",בפרסומות הוא הולך לשחק במחשב,וכשהוא לא בשירותים הוא טוחן מילקי אקסטרא קצפת עם פצפוצי שוקולד-נהנה מאד מכל התענוגות שזכה להן במהלך היום. אך אם זה מה שהוא עושה כל היום-אני בספק אם הוא מאושר. ב כ ל מ ק ר ה כשדיברתי על משמעות לא התכוונתי דווקא למשמעות במקצוע הרפואה, אלא למשמעות הפרטית שאדם זוכה לה מעשיית הדבר שהוא הכי מחובר אליו.. ואינפונדיבולום צדקה בהחלט לגבי "שחיקת המשמעות" שדיברת עליה. אבא שלי כל הזמן אומר לי שבמקצוע הזה אתה נונ-סטופ רק נותן ועוזר לאנשים ושהסיפוק אדיר. מקווה שלא טחנתי ת'שכל...