לימודי רפואה(הסבה)

סיון87

New member
ידעתי שאסור להעיר אותך משנתך../images/Emo28.gif

תסכים איתי שיש טעם בחשיבה מאחורי החלטות חשובות וגדולות ושאושר אינדווידואלי צריך להיות שיקול בהחלטות אלה, לכן לדעתי זה לגיטימי לקחת אותו בחשבון,במיוחד בגלל שלדעתי,"אושר" הוא לא מושג פרוץ ומופשט עד רמה שלא ניתן לחשוב עליו ולהגדיר אותו אפילו במושגים כלליים. כל אחד יודע אילו דברים עושים לו טוב ואילו דברים פחות, ולא טענתי שיש להעדיף "משמעות" על פני "הנאה". ה"משמעות" אינה מקודשת ועליונה מעל ההנאה,אך בעת שילוב שתיהן יחדיו- ה"משמעות" נוסכת לתוך המעשה המהנה את הרגשת ה"סיפוק"וה"אושר". ברור שאם לחתוך בנאדם,גם כדי לעזור לו,עושה למישהו להגיש ממש ממש רע-אז הוא לא עושה מה שהוא אוהב, ואין טעם לחפש את המשמעות,שכןמשמעות היא לא מושג תיאורטי גרידא. מבחינתי,"מאושר" לא שווה ל"כיף לי" או "אני נהנה"(בדומה לדוגמת משחקי המחשב) מבחינתי,המושג "אושר" כולל בתוכו "הנאה" גם מסוג אחר,"הנאה" עמוקה יותר,"הנאה" שיש בה "משמעות". בנאדם שיושב כל היום מול הטלוויזיה,נקרע מצחוק כשהוא רואה "ארץ נהדרת",בפרסומות הוא הולך לשחק במחשב,וכשהוא לא בשירותים הוא טוחן מילקי אקסטרא קצפת עם פצפוצי שוקולד-נהנה מאד מכל התענוגות שזכה להן במהלך היום. אך אם זה מה שהוא עושה כל היום-אני בספק אם הוא מאושר. ב כ ל מ ק ר ה כשדיברתי על משמעות לא התכוונתי דווקא למשמעות במקצוע הרפואה, אלא למשמעות הפרטית שאדם זוכה לה מעשיית הדבר שהוא הכי מחובר אליו.. ואינפונדיבולום צדקה בהחלט לגבי "שחיקת המשמעות" שדיברת עליה. אבא שלי כל הזמן אומר לי שבמקצוע הזה אתה נונ-סטופ רק נותן ועוזר לאנשים ושהסיפוק אדיר. מקווה שלא טחנתי ת'שכל...

lernery

New member
יש הרבה משמעויות והרבה דרכים להיות

מאושר. טעות לחשוב עליהן..

סיון87

New member
ואני אומרת

שזו טעות לומר ש "זו טעות לחשוב על מה עושה אותך מאושר"... כי זה סתם נראה לי לגיטימי ואפילו די נבון לחשוב על מה יגרום לך אושר בעתיד. סתם דעה, לא חייב להסכים

lernery

New member
זה מה שאני אומר לך

שפעם חשבתי ככה, והיום - אני לא מסכים

סיון87

New member
אתה לא חייב להסכים

אולי אתה לא עושה את הבחירות שלך תוך חשיבה מודעת:"אוווו, בוא נראה, מה יעשה אותי מאושר היום?" אבל הבחירות שלך נעשות ממקום עמוק ולאו דווקא מודע שמנחה אותך כיצד להתנהג ומה לעשות כדי שיהיה לך טוב לאחר ביצוע אותן בחירות. ואם לא אז חבללללל עתיד טוב ומאושר!

Y a n i B

New member
לא מובן

"אבל הבחירות שלך נעשות ממקום עמוק ולאו דווקא מודע שמנחה אותך כיצד להתנהג ומה לעשות כדי שיהיה לך טוב לאחר ביצוע אותן בחירות. ואם לא אז חבללללל" - את מדברת על התת-מודע? ואם כן - מה הכוונה שלך ל"אם לא"? האם הכוונה היא שאולי ללרנר(י) אין תת-מודע? את לא חשה בבעייתיות מסויימת?

סיון87

New member
לאו דווקא מודע=מודע או תת מודע

התכוונתי שאם התת מודע שלו לא שואף להוביל אותו אל האושר אז חבלללל וזה נאמר בנימה צינית משהו, יעני לא ממש יתכן שזה יקרה.

lernery

New member
נתתי לך עצה מעשית

לא רוצה אל תנהגי כמוה, אני נוהג כמוה

morancho1

New member
לא "טחנת את השכל" בכלל. להיפך.

אני מסכימה עם כל מילה שנאמרה. אני מכירה אנשים שהולכים לרפואה בגלל ה"משמעות", ללא חיבה ל"דרך להשגת המשמעות". יש ספק שהם ישרדו זמן רב. רבים מהרפואנים מבינים עם תחילת השנים הקליניות, שהם לא אוהבים לראות אנשים חולים...ופורשים. נשמע מגוחך אני יודעת, אבל כנראה שרעיון ה"משמעות" אצלם תופס חלק נכבד מדי מההחלטה, גם זה לא טוב. מנגד יש אנשים שאוהבים את ה"דרך" אבל אין להם משמעות. כמו חלק מהאנשים שרשמו בשרשור הזה..אני בטוחה שהם "ישרדו" כי מראש לא אכפת להם מהמשמעות, אבל הם יהיו חסרי סיפוק, מותשים, ציניים, ומכאן יצדיקו את הטענה ש"רופאים הם אדישים אנטיפתיים וחסרי אישיות". גם זה לא טוב. הרעיון הטוב ביותר לגשת לעניין הוא שילוב של השניים. אדם שהולך לתחום מתוך אהבת "המשמעות" כלומר עזרה לאנשים הצלת חיי אדם מחקר וכולי, וכמו כן אוהב גם את הדרך להשגת אותה משמעות- קרי גישה לאנשים, אהבת גוף האדם, אופי מחקרי וכולי. מי שיש לו את השניים צפוי לקבל סיפוק רב יותר מן המקצוע כמו שאומרים שחשוב שיהיה "לחם" ו "פרח". לחם לגוף ופרח לנפש... אני מניחה שאביך התברך בשניהם אם אחרי שנים רבות במקצוע הקשה הזה, הוא עוד מוצא סיפוק רס ממנו:) מי ייתן וגם אנחנו נתברך בכך:)

lernery

New member
תפסיקי להשמיץ

הסיבה המרכזית שלא הלכתי להנדסת חשמל וכאלה היא בגלל שלא רציתי לחשוב שבסוף היום אני אגיד לעצמי - וואו, הצלחתי לתכנן עוד מעגל בצ'יפ של הפלאפון החדש עם הדור התשע-עשרה ולהרגיש שזה חסר משמעות לחלוטין(בעיניי)... ו-כן, הייתי גם במד"א, עוד לפני שחשבתי בכלל על זה, בדיוק מאותה הסיבה. לא צריך להיות הטיפוס הנאיבי של אחות רחמנייה בנשמתו, שלעולם לא יעז להגיד מילה מרושעת אבל משעשעת על מישהוא אלא רק "וואו, איך אתה מרגיש? אוי מסכנון שלי, מה יהיה איתך, הכל יהיה בסדר, אל תדאג!", כדי להרגיש שזה יותר חשוב ומלא משמעות, את עושה גזירה שווה לגמרי-שגויה.

morancho1

New member
תגובה.

כשאמרתי אנשים שאין להם משמעות בעניין אכן התכוונתי אלייך. אתה הועדת זאת על עצמך לא מעט פעמים שאתה הולך לרפואה בגלל הכסף שיש בעניין. סליחה,אבל אני לא רואה "משמעות" בכסף. כסף אפשר להרוויח במלא דרכים. לא סיבה משמעותית לבחור דווקא ברפואה. לא שמעתי ממך אפילו פעם אחת מהי ה"סיבה העילאית" שאתה הולך לרפואה. תמיד סיפקת לשואל בדיחות ציניות כתגובה. יכול להיות שאתה מסתיר את האמת בפנים ויכול להיות שלא, אבל אל תתפלא שאנשים יבינו ממך שאתה מגיע לתחום מסיבות תמוהות. ממש לא התכוונתי לאמא תרזה אני גם לא חושבת ש"אמהות תרזות" יהיו רופאים טובים מהסיבות שציינתי אבל גם הצד ההפוך לא. באיזה צד לפי דעתך אתה נמצא? מן הסתם אתה יודע לגבי עצמך יותר ממני.

lernery

New member
מה? ../images/Emo178.gif

את ממש ממש לא מבינה ציניות, מה? ממתי יש כסף ברפואה? להרוויח 15000 אחרי 14 שנות לימודים? הייתי הולך כבר להנדסה ששם 15000 זה אחרי 4 שנות לימודים... אני באמת תכננתי בהתחלה ללכת להנדסה ושיניתי לאט לאט את דעתי... אחותי... אני חושב שאת לא קוראת מספיק טוב את ההודעות שלי .. אם זה מה שאת חושבת ברור לי מאיפה הגיעו שאר הרעיונות הלא-נכונים שלך עליי. למה? כי לטפל באנשים ולהציל חיים זה בעל הרבה יותר משמעות מבחינתי מאשר לטפל בצ'יפים ולתכנן מעגלים, מה מסובך? וגם בגלל שאבא שלי מהנדס חשמל ומתעסק בתכנון נשק יותר טוב שיהרוג יותר אנשים, ומזה בעצם אנחנו חיים, ואני מרגיש לא בסדר עם זה מוסרית והייתי רוצה לאזן את זה. מאיפה הגעת לעזאזל לכסף?! (ויש כמובן עוד כמה סיבות)

lernery

New member
האמת, שלא הצלחתי להתקבל להנדסה

אז לכן החלטתי ללכת לרפואה, כדי לסחוט עוד קצת כסף איכשהוא מהמדינה. תפסת אותי.

lernery

New member
בכל מקרה

סך הכל אמרתי שאם המשמעות כל כך חשובה לה בפני עצמה יש מקום לחשוש שהיא מגינה על החשיבות של המשמעות בחירוף נפש בגלל שהדרך פחות מושכת אותה (גופות דם ביולוגיה דיאגנוזות - יש הרבה אנשים שנהנים מזה - וזה חשוב!), בדיוק כמו שדתל"שים רבים (לא את רונלי...) נוטים להגן בחירוף נפש על העניין של ארץ ישראל, מכיוון שאת הדת הם עזבו והם רוצים בכל זאת להרגיש שהם שמרו על משהו. אני מקוה שהאנלוגיה ברורה.

למעלה