לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה

L2010

New member
לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה

שלום לכולם,
אני חושב ללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה,
ואני רוצה להתיעץ איתכם כי אתם לומדים או שלמדתם פסיכולוגיה, זה מאוד יעזור לי אם תענו לי,

אני מתחום המחשבים ואין לי תואר כי לא הייתי צריך, לאחרונה החלטתי ללמוד לתואר ראשון כי אני לא רואה את עצמי בעתיד בצחום שבו אני עוסק,
אני מתלבט בין תואר ראשון ב-פסיכולוגיה\סוציולוגיה\עבודה סוציאלית.
אני אוהב לעבוד עם אנשים, ליעץ, לעזור לנזקקים ונראה לי שכדאי פסיכולוגיה כי זה יותר כללי ואני אוכל לבחור מגוון תחומים בעתיד ואם אלמד עבודה סוציאלית אז יש פחות אופציות.

רציתי לשאול אותכם על רמת הלימודים (אם קשה\הרבה השקעה יחסית), אם החומר מעניין, על מציאת עבודה בחוץ עם תואר ראשון, וגם מה אתם ממליצים לי מבין שלושת המקצועות,
אם זה פסיכולוגיה אז אשמח אם תציעו עם איזו התמחות,
תודה רבה לכולם!!! :)

L2010

New member
אני מתאר לעצמי שאפשר לעשות הרבה עם תואר ראשון

sense9

Member
מנהל
בפסיכולוגיה? לא ממש

L2010

New member
הנה מה שראיתי לגבי תעסוקה בתחום:

אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה:
בוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה שירצו לעסוק בטיפול או בייעוץ ולעסוק כפסיכולוגים יצטרכו להמשיך ללימודי תואר שני המציעים מגוון רחב של התמחויות. במקביל, יוכלו בוגרי התואר הראשון בפסיכולוגיה לעבוד כיועצים או מנהלים בחברות כוח אדם וחברות השמה ובמחלקות של משאבי אנוש בחברות פרטיות, ציבוריות ובעסקים; לעבוד כמדריכים ומטפלים (לא מקצועיים) במוסדות שונים כגון מוסדות שיקומיים, בתי חולים לחולי נפש ועוד; כמו כן, יכולים בוגרי התואר להשתלב בתחומי החינוך וההוראה ו/או לעבוד במערכות, עסקים ועמותות הפועלים בתחומים חברתיים.

-זה טעות מה שכתוב?

וגם התמחויות מגוונות:
לימודי פסיכולוגיה וכלכלה
לימודי פסיכולוגיה ומדעי המדינה
לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה
לימודי פסיכולוגיה וניהול
לימודי פסיכולוגיה ותקשורת
לימודי פסיכולוגיה וחינוך
לימודי פסיכולוגיה ומדעי המחשב
לימודי פסיכולוגיה ומדעי החיים
לימודי פסיכולוגיה, יחב"ל ומדעי המדינה.

תודה

sense9

Member
מנהל
אני מניחה שהתואר

נותן איזשהו פור, אבל בסופו של דבר זה תלוי בעיקר בנתונים שלך ורמת ההתאמה שלך למישרה.

L2010

New member
אני מכיר מישהי שלמדה פיסלוסופיה ...

והיא יועצת תקשורת בבנק

AnandamiDemian

New member
זה לא באמת...

פשוט הגנבתי דאחקה על מה שנראה כמו שילוב בין תמימות והסקת מסקנות אינדוקטיבית טיפה שגויה של פותח השרשור.

תואר בפילוסופיה לא נותן לך כלים לא בתקשורת, לא בייעוץ ולא בכסף... אבל זה כן יכול לפתח את החשיבה. רוצה לומר - תואר ראשון הוא קדם סף להרבה מאוד משרות שלאו דווקא מצריכות תואר, אבל יכול בהחלט לעזור עם בנוסף לו יש לך ראש או כשרון בתחום הספציפי אליו אתה מגיש מועמדות.

בפורום סטודנטים וגם בעיתונים כלכליים באופן כללי עולה הדיון של עד כמה תואר מקדם אותך בחיים המקצועיים העתידיים ובניגוד לאקסיומה הפולנית של תואר בכל מחיר - היום זו לאו דווקא הדרך הנכונה לפעול, בהנחה כמובן שלנגד עינייך עומד רווח כלכלי כקודם לכל.

manson23

New member
היי

אני סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה בפתוחה. אז אם אתה רוצה לשאול שאלות יותר ממוקדות אז בשמחה..

תואר ראשון בסוציולוגיה לא נשמע לי רלוונטי במיוחד למה שאתה רוצה לעסוק בו. פסיכולוגיה זה יכול ללכת למקום של מחקר ו/או טיפול.

לדעתי אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה בדיוק רוצה לעשות? אם זה ממש פסיכותרפיה ממוקדת אז פסיכולוגיה זה נשמע כמו הדרך הנכונה, זו דרך ארוכה ומפרכת. עבודה סוציאלית לעומת זאת היא תחום יותר מקיף. אפשר להגיע לטיפול (נהוג לעשות תואר שני בתחום כדי לקבל הסמכה יותר טובה..) או למגוון תפקידים שונים - רכז חונכות, מנהל הוסטל, עבודה בתחום הרווחה ועוד ועוד... מין הסתם המסלול של עבודה סוציאלית יותר קל. אז אני מציע לך לברר עם עצמך מה בדיוק אתה רוצה לעשות כדי שתדע להחליט את ההחלטות הכי נכונות בשבילך. יחד עם זאת, שים לב שבאוניברסיטה הפתוחה אין תואר בעבודה סוציאלית.

הלימודים בפסיכולוגיה הם מעניינים, יש כמובן קורסים מעניינים יותר ופחות (עניין של טעם) צריך לתואר שני ממוצע מאוד גבוה (באזור 90) ולכן ההשקעה היא רבה.

התמחות זה רק בתואר שני.

L2010

New member
תודה מנסון, זה יכול לעזור לי...

אני גם הולך לעשות בפתוחה אם כבר,
ראשית, אתה יכול לשלוח לי קישור לשיעורים כדי לראות אם זה יעניין אותי?
אני לא חושב שאני רוצה לעשוק בפסיכותרפיה,
אני גם לא בטוח שאני אשתמש בתואר, אבל זה חשוב שיהיה תואר ולכן אני לא רוצה משהו עם הרבה השקעה.

אני לא יודע בדיוק מה אני רוצה לעשות שזאת בעיה בפני עצמה, מה לעשות :(
אבל התואר הזה קרוב לתחומים שמעניינים אותי,
אני אוהב לעבוד עם אנשים, אני יכול להיות יועץ טוב, ומאבחן טוב (כי אני קורא אנשים מהר), לטפל באנשים, אני טוב בארגון וניהול, שיתוף פעולה עם אנשים, יחסי ציבור, שכנוע, גישור.
אני יכול ללמוד פסיכולוגיה עם התמחות בתקשורת ולהיות יועץ תקשורת או יועץ פרסום... סתם דוגמה
טרפיה באומנות מדבר אלי (אבל נראה לי זול מידי)
אני אוהב לעזור לאוכלוסיות חלשות אבל אני לא רוצה להתקבע ל-עבודה סוציאלית בלבד כי לא יודע מה יהיה

אבל אם אני אקשיב לשיעור וזה יעניין אותי אז אני אלך על זה כי לומדים מה שאוהבים קודם כל..

או שאולי יש לך חומר כתוב לשלוח לי.. (עדיף שיעור און ליין)

שתי שאלות לי אלייך

1. כשאתה כותב "אבל זה חשוב שיהיה תואר ולכן אני לא רוצה משהו עם הרבה השקעה"- למה אתה מתכוון? כי לי זה נשמע כאילו אתה חושב שבתואר בפסיכולוגיה לא צריך להשקיע הרבה. ואם כך אתה חושב, ומתכנן ללמוד באוניברסיטה הפתוחה- הולכת להיות לך הפתעה..

2. כשאתה כותב "טרפיה באומנות מדבר אלי (אבל נראה לי זול מידי)"- למה אתה מתכוון? מה זול בתרפיה באמנות?

L2010

New member
...

אוי לא, לפחות שיהיה מעניין..
אבל צריך להשקיע הרבה בגלל שזה בפתוחה או לא קשור?

זה נשמע מקצוע מופשט ולא ריאלי ומשהו פשוט אבל לאחר שקראתי קצת הבנתי שצריך תואר שני בשביל זה

צריך להשקיע כי

מדובר בלימודים אקדמיים. עם מאמרים, ועבודות, ומבחנים.
הלימודים באו"פ לא פשוטים משום שהם משלבים הרבה מאוד למידה עצמית, ולכן זה לא מתאים לכל אחד.

לגבי הטיפול באמנות..
מצטערת, אני עדיין לא מבינה מה כוונתך ב"מקצוע מופשט ולא ריאלי ומשהו פשוט".
לא משנה כמה אני הופכת בזה, אני לא מצליחה לראות בתחום משהו מופשט.. או פשוט.. (ומה זה בכלל אומר שהמקצוע לא ריאלי?)

L2010

New member
התכוונתי שזה נראה לי כמו מקצוע שלא

צריך הסמכה רצינית בשבילו אבל טעיתי,
וזה מדע לא מדוייק, אבל גם כמעט כל מה שקשור לפסיכולוגיה

אני שמחה לקרוא שגילית

שהמקצוע אכן דורש הכשרה רצינית

וכמובן שזה לא מדע מדוייק. אם תרשה לי להעתיק לפה מויקיפדיה: "מדעים מדויקים הוא שם כוללני לתחומי המדע העוסקים במתמטיקה ובתופעות של החומר הדומם (להבדיל ממדעי החיים). המדעים המדויקים עוסקים בחומר מן הרמה הפשוטה ביותר שלו, שהיא אטומים וחלקיקים, דרך הרמה המורכבת יותר שלו, הכוללת יסודות, תרכובות, תערובות ומולקולות, וגופים גדולים יותר, עד לכוכבים וגלקסיות".

אז לא, טיפול באמנות (וגם פסיכולוגיה)- אלו לא מדעים מדוייקים

למעלה