לימוד רוחני בכסף - דיון עקרוני

• פותח הנושא nubis
  • פורסם בתאריך

nubis

New member
לימוד רוחני בכסף - דיון עקרוני

השרשור על הקורס הוויקני הוביל לנושא שבו בגלל הרקע שלי והמצב שלי אני בעל דעה מוצקה ביותר. השאלות הגדולות הן כמובן האם לקחת כסף על הדרכה רוחנית, האם הדרכה רוחנית שניתנת בכסף כגון קורסים, יעוץ, העברת תהליכים וחניכות אישיות היא שווה להדרכה רוחנית שניתנת בחינם? האם רוחניות קשור לכסף, לא קשורה לכסף או אפילו נוגדת? לדעתי כסף ורוחניות קשורים בקשר הדוק ביותר כיוון שבלי כסף לחיות בתנאים מספקים אין מקום בחיים לרוחניות. בלי קרקע, שמש וגשם שום עץ לא יגדל גם מהזרע הכי איכותי. מלבד הישרדות ברמה בסיסית ביותר אין לי כסף, אני לא יכול להרוויח יותר כסף כי לעבוד בעבודות שאינן קשורות להדרכה רוחנית הפך לבלתי אפשרי בשבילי. האפשרויות היחידות שלי להרוויח כסף טמונות בלקחת את המיומנות שלי, הידע שלי והיעוד שלי ולבנות ממנו משהו פיזי שממנו אני אוכל גם להתקיים. זה אינו פוגם בהתפתחות הרוחנית שלי אלא להפך שם אותי על נקודה מאוד ספציפית של קיום רוחני על בסיס חומרי. בשביל להעביר קורס או סדנה או לאמן אומנויות לחימה אני צריך לחיות ברמה שהיא מעבר ללשרוד ולחשוב פעמיים על כול בירה שאני שותה עם חברים, לא ללכת לסרטים ולהגביל את עצמי למרחב מחיה אנרגטי ופיזי עלוב כי אין לי כסף לשכור דירה ואני כבר 8 חודשים אצל הורים קשים ולא תומכים. את כול זה אני לא יכול לעשות בלי כסף. בשביל ללמוד ממורים אחרים את מה שיש להם אני צריך כסף (למשל בשביל טאי צי) כי גם הם צרכים לחיות ואפילו לכלכל משפחה. לקחת רוחניות ולנתק אותה מהעולם הפיזי שכיום זה עולם כלכלי זה אפשרי אולי במערה ביער או במינזר הרחק הרחק מהחברה האנושית. מי שרוצה לחיות חיים רוחניים בחברה צריך לקבל את זה שהוא חי בחברה וזה אומר שצריך כסף. הדרך הרוחניות שלי הובילה אותי לפני שנה להיות הומלס בארץ זרה ומשם לעשות כול יום ארבע שעות מסא'ז על החוף בשביל להתקיים כפליט בדירת חדר עם עוד שני אנשים, בשאר היום התעסקתי בצורה אינטנסיבית ברוחניות. אך את ההתקדמות עשיתי כשחזרתי לארץ שמתי רגליים מנוונות על הקרקע והתחלתי ללכת. כסף הוא האמצעי העיקרי שבו אנו משתמשים כחברה לדחות את האמצעי הזה הוא לדחות את החברה. מתי כסף הופך להיות נטל? כשיש יותר מדי כשמתמכרים לו כשעושים את הדברים בישביל חומריות כשניקשרים אליו כשמחפשים בטחון. איפו הגבולות? מאוד פשוט הגבולות הם כשהכסף לא מספק להתפתחות רוחנית או כשהוא מכביד וחונק התפתחות רוחנית. אגב? אני בטוח שאף אחד פה לא מצפה ללכת בדרך של אומניות לחימה ולא לשלם למדריך על ההדרכה הרי זו דרך רוחנית והמדריך מתפתח מההדרכה לא? אז למה ללכת בדרך אחרת ולצפות לא לשלם? אם מדברים על דת אז מנהיגים דתיים נתמכים על ידי הקהילות שלהם לא על ידי השגחה רוחנית עליונה. בברכה אלמוג

gwizard

New member
תגובה

מכוון שרשמת את דבריך כתגובה לשרשור שפתחתי אני מרגיש להתחיל מזה. אני החלטתי להעביר את הקורס של וויקה לא בגלל שאני מובטל ורוצה להרוויח מזה, כי אני יודע שגם אם הייתי מתמחר אותו ב-4000 לשנה, לא הייתי יכול לחיות מזה. שכר דירה ממוצעת 2-3 חדרים באיזור מרכז היא 500 דולר לחודש. אני רוצה להעביר את הקורס כדי ליצור בסיס מסוים בארץ מבחינת ידע והתפתחות. כי זה חסר. אני רואה את כל האנשים שבאים למפגשים וכותבים בפורומים ואני שומע שוב ושוב שאלות שאת התשובות אני יכול לספק. אני שייך למסורת הקורליאנית של וויקה שההדגש שלה זה פילוסופיה ומעורבות בקהילות השונות. תכלס, זוהי מסורת שההדגש שלה הוא על ללמד. במשך כל תקופת הלמידה שלי אני מקבל את אותו המסר מהאלים, יעודך להיות מורה. אז עכשיו כשיש לי בסיס ידע ואפשרות, החלטתי לממש את היעוד הזה. כמו כן, כמו שרשמתי קודם, אני מאמין נלהב שידע צריך לבוא חינם. אני בחיים לא עשיתי שום קורס ושום סדנא בתחום רוחני כלשהו דווקא בגלל הסיבה הזאת. (וגם כי אין לי אפשרות לשלם על זה) עכשיו, אחרי כל זה, למה אני בכל זאת לוקח כסף על הקורס ? 1. בגלל הסיבה הפשוטה שכמו לרוב מוחלט של קורסים יש לי לא מעט הוצאות שקשורות לקורס עצמו. בין אם זה מקום שאני שוכר, עזרי למידה או כל דבר אחר. 2. ברגע שאתה משלם על משהו, אתה לומד להתייחס לזה יותר ברצינות. 3. תשלום מסנן לי את הלא רציניים שרק מחפשים "כח" או כל דבר מטומטם אחר מקורס שעוסק בין היתר בכישוף ומאגיה. לקורס בחינם בוודאי יגיעו כל מיני ילדים רק בשביל הכיף ולא בשביל ללמוד (וזה פוגע בקבוצה), במידה והם יצטרכו לשלם על זה, הם יחשבו פעמיים לפני שהם באים. 4. עקרון החלפת האנרגיה (מושאל מרייקי), שאומר שברגע שאתה נותן תמורה למשהו שקיבלת, אז אף אחד לא חייב לאף אחד ברמה אנרגתית. בקיצור, קורס בחינם זה דבר אידיאלי בעולם מושלם, מכוון שאנו לא חיים בכזה, אז נהיה ריאליים ונשלם על קורסים בדיוק כמו על כל דבר אחר בחיים. אלון.

מורגיין

New member
מישהו מוכן להסביר לי בבקשה...

איך דיון מעניין ורציני עם הרבה נושאים למחשבה והרבה מאוד דעות וגישות, שיש הרבה על מה לחשוב, הפך להיות "בואו נרד על ג'סטין?" אני חושבת שיש כאן אנשים שלא יכולים להתייחס לדיון הזה באובייקטיביות מספקת (בגלל מעורבות רגשית כזאת או אחרת), ולכן אני בהחלט חושבת שרגשותיהם מובנים לכל מי שקורא ו(כמוני) לא מעורב באומוציונליות, אבל בעייתיים משהו... בכל אופן, שתדעו שלפי דעתי אתם כרגע עושים נזק רק לעצמכם, בעיקר אלו בעלי השאיפות ה"פוליטיות" (והיו כאן כמה לא רק ג'סטין, אל תחמיאו לעצמכם), בלתת לעצמכם לרדת לרמה כזאת עלובה של דיון מלכתחילה. אם אתם לא יכולים להתייחס לנושא מתוך שיקול דעת ולפחות מתוך כבוד הדדי, אל תתייחסו בכלל. אתם לא מראים בגרות, לא מוכנות, ולא שום דבר שאולי הייתם צריכים אם יש לכם אי אלו תוכניות "פוליטיות". כל מה שאתם מראים עכשו זה את גודל האגו שלכם. ואני באמת לא רוצה להעליב או לעצבן אף אחד כאן, הדברים כמו שכבר ציינתי נאמרים באובייקטיביות וללא כעס, אלא בדיוק להפך, אני בהחלט חושבת שאתם בני אדם נפלאים כל אחד מכם, שיכולים לתרום ולהתקדם קדימה לבניית קהילה פגאניות יותר טובה ויותר בונה, סביבה תומכת להבעת דיעות (גם אם הן שונות משלך), ומעודדת התפתחות קדימה, אישית ומקצועית של הקהילה כולה, וכן זה כולל גם ביקורת (שבאמת באה כאן בקטע הבונה!). אז הנה אני כאן כדי להגיד לכם (אולי, אני ממש מקווה שלא...) דברים שלא רציתם לשמוע... זה טיפשי, תפסיקו בבקשה... אולי אני אהיה זאת שתתעצבנו עליה אבל בטווח הארוך אתם אלה שהולכים לסבול מזה...

Justin Angel

New member
אני לא מסכים.

אני מצטער, אבל אמרתי את זה פעם ואני אגיד את זה שוב: אני עובד, אני לומד ואני עדיין מוצא זמן להשכיל בפאגאניות. למה זה פתאום נראה לאנשים שזה איזהשהי משימה בלתי אפשרית? מה קרה? אנשים למדו ועבדו ועדיין היו בעלי תחביבים מאז המהפכה התעשייתית, ויש אנשים שפשוט לא יכולים? אפשר לתמרן בין חיים לבין עבודה. עובדה. אפשר לעבוד בתחום בלי לעשוק אנשים בו. עובדה. בתחום שהוא באמת ובתמים באופן יציב וקיים רוחני אז לא צריך לעשות רווח*. עובדה. הכל אפשרי אם באמת ישנו רצון. עובדה. זה אפשרי, נכון ומותר לעבוד בעבודה אמיתית וכעבודה משלימת-הכנסה בלבד ללמד בתחום הזה. אבל זה לא-מוסרי, לא-אתי ודבר נוראי לעשות שאדם בלי הכשרה מתאימה להיות מורה בתחום שיהפוך את המקצוע הזה למשרה מלאה. ויתרה מזאת, זוהי גניבה היות ואנו יודעים שזה לא נכון, בין אם חוקי מדינת ישראל יודעים זאת או לא. ואני בטוח שכשם שיום בא אחרי לילה וגשם יורד בחורף, שאנשים שמנסים להרוויח מתקוות של אנשים ומנצלים אותם רק בשביל כסף הם נוולים. זה כל מה שיש לי להגיד. אתם יודעים שאני מעודד קורסים והתקדמויות בארץ (ולרוב אני זה שיוזם אותם), אבל אני לא מוכן לשתוק שאני שומע את צעדי המסחור ההיסטרי שבדיוק עומד לעבור בדלת. אני לא מדבר על אנשים ספציפיים, אלא על מגמה כללית שפתאום זה בסדר שאנשים עוברים למשרה מלאה שאין להם בה הכשרה מתאימה, מספיקה ורשמית. דעותיי לא השתנו בנושא. ברכות זוהרות

gwizard

New member
אם זאת דעתך....

אז לך לגור במדינה ששם אין כזה מושג כסף (=תמורה) אתה נראה לי יורק לבאר ממנה אתה שותה כי בהכרזה שלך אתה בעצם קוטל את ירון שחי מהקורסים שהוא מעביר. הרי אין לו פרנסה אחרת. ואני פשוט שונא צביעות, כי במפגשים הראשונים אתה וליאט מכרתם פנטגרמים קטנים ב-20 ש"ח, כאשר בחנות הם עלו 10 ש"ח. רווח של 100% !!! אז זה לא הפריע לך ועכשיו פתאום כן ?! ומי דיבר בכלל על לעשוק אנשים, דיברו על תמורה על השקעה, לא על לגבות 10000 שקל על קורס של חודש. ובנוגע להכשרה, מה בדיוק לגביך הכשרה מתאימה להיות מורה ? קורס מטעם משרד החינוך ? תעודה ? אני לא רואה כאן איך אתה יכול לשפוט על איכותו של מישהו לפי פיסת נייר שאין לך מושג איך הוא השיג אותה. נכון, ישנם הרבה מאוד "מורים" שמוכרים בולשיט ומנסים לעבוד על אנשים ולהוציא מהם כסף, מה הנקודה שלך בזה ? תמיד היו ותמיד יהיו אלו שינסו להרוויח על חשבונך בשיטה זו או אחרת (להלן: מערכת המיסוי בארץ, רבנות). ומה בדיוק אתה מעודד ??? אני לא זוכר שפתחת קורס כלשהו או עודדת "התקדמויות" (מונח חלקלק) כלשהם. כל מה שעשית בנתיים למען הקהילה זה לארגן מפגשים חודשיים (שזה היה מתבקש, כי כל פורום רציני עושה את זה) וארגון פסטיבל (שלא היית לבד בארגון). אני לא אומר שזה מעט ואני בהחלט מעריך את היוזמה, אבל זה לא אומר שאתה חייב לצאת בהכרזה יומרנית כאילו אתה מישהו חשוב שעושה הכל. זה לא מוסרי. גם דעותיי לא השתנו בנושא, אני עדיין חושב שאם אתה מצפה לקבל משהו, תצפה לתת משהו בתמורה. זה לא תמיד חייב להיות כסף, זה יכול להיות מודל של ברטר (להלן: קהילת החרוזים) אלון.

Remirat

New member
עד פה.

נא לא לגרור אותי לויכוחים אליהם אני לא קשורה, ועוד לכתוב את שמי בצורה הלא נכונה. בזאת מסתיימת התגובה שלי בעניין הזה.

Dia Leoghann

New member
אז אל תסכים

>אני עובד, אני לומד ואני עדיין מוצא זמן להשכיל בפאגאניות. למה זה פתאום נראה לאנשים שזה איזהשהי משימה בלתי אפשרית? מה קרה?< אתה צודק, אין בעיה לעבוד ללמוד ועדיין להשכיל בפאגאניות. איש לא אמר שזה בלתי אפשרי. אבל, תוסיף לעניין גם לימוד של אחרים וזה הופך קשה פי עשרות מונים, אם כי גם מתגמל פי עשרות מונים, שלא להזכיר את הזמן שזה גוזל ממך. השאלה היתה האם זה הולם לבקש תמורה כספית או לא, ולא אם זה אפשרי או לא. >אפשר לעבוד בתחום בלי לעשוק אנשים בו.< בוודאי שאפשר, ואני מקווה שאלון, או אחרים שמתכוונים ללמד כאן, אינם עושקים את תלמידיהם. השאלה היתה האם הולם לבקש תמורה כספית או לא, ולא האם לעשוק את התלמידים או לא, ואיזה סכום יהיה עושק ואיזה לא. >אבל זה לא-מוסרי, לא-אתי ודבר נוראי לעשות שאדם בלי הכשרה מתאימה להיות מורה בתחום שיהפוך את המקצוע הזה למשרה מלאה.< מי הוא אדם בעל הכשרה מתאימה לעסוק בתחום? האם אלון הוא אחד כזה או לא? את זה אני חושב שרק תלמידיו של אלון יוכלו להגיד לך אחרי שיתחילו ללמוד ממנו. בכל מקרה ברור שזה נוראי אם אדם שאינו מסוגל לעשות זאת, דורש מאנשים לשלם לו על זה. לעומת זאת, אדם שכן מסוגל ומוכשר בעניין, יכול לדרוש תמורה - אני למדתי על בשרי שמה שבא בחינם מוערך פחות, או במילים אחרות "זורקים עליך ז*ן". בכל אופן, אלון לא דיבר על להפוך את זה למשרתו המלאה, אלא רק לקבל בעד זה תמורה שנראית לו הולמת. כל הקשקושים שהוספת בסוף על מסחריות ובלאגנים, זה שטויות שלא קשורות לנושא. אני אישית, אם הייתי בוחר ללמד פנים אל פנים את תלמידי, הייתי דורש מהם תמורה לכיסוי הוצאות הקורס וכך גם מפיק מהם יותר מחויבות ורצינות, והאמת, שאם היה נותר לי עודף הייתי תורם אותו לגרינפיס, קק"ל או משהו כזה ולא שומר אותו לעצמי.

Justin Angel

New member
תשובות :)

- "השאלה היתה האם זה הולם לבקש תמורה כספית או לא, ולא אם זה אפשרי או לא" - תמורה כספית? לטעמי, לא. לאידאלים שלי? לא. למציאות? ייתכן. אני לא מאמין בגביית כסף בתחום כזה רגיש, בעל כל-כך הרבה השלכות ושאמור לגעת בחלק הכי פרטי ואינטימי של האדם. האם זה מוחלט לנוכח המציאות? לא, וזה מוביל אותי בדיוק לשאלה הבאה. - " מי הוא אדם בעל הכשרה מתאימה לעסוק בתחום?" אדם בעל הכשרה לעסוק בתחום הוא אדם בעל הכשרה לעסוק בתחום. אינדוקציה כ-ככל האינדוקציות, אבל עדיין אמת. אני לא חושב שאפשר לעשות רשימת מאפיינים למי הוא מורה מוכשר לתחום הפאגאני ומיהו לא, כשם שאי-אפשר לעשות רשימה שכזאת על פאגאנים עצמם. אדם המוכשר ללמד הוא אדם המראה איכות, יכולת וכשרון, כמו כן אותו אדם צריך להקרין שעבר תהליכים נפשיים עמוקים הדרושים והכרחיים לאדם המתכנן ללמוד בתחום. ורק אדם כזה המחזיק את התכונות והכישורים לעיל ועוד הרבה יותר, יוכל להפוך את זה למשרה מלאה. האם אני מתכוון לתעודת הוראה של משרד החינוך? זה לא יזיק, אבל זה לא תנאי הכרחי בשום מידה. --- לא התייחסתי לאלון כאן כדוגמה, אלא לכך שעצם הרעיון של להיות מורה בתחום הפאגאני בלי הכשרה מתאימה עבור כסף לא העלה תרעומת מצד הנוכחים בפורום. איך אנשים יכולים לעמוד בשקט בצד בזמן שהדת שלהם הופכת למקור הכנסה? אתם כאלו נעלים שכמובן שאת הדת המושלמת שלכם אפשר למסחר ושהיא עדיין תישאר אישית וקדושה? אני לא מבין מדוע אנשים שותקים ולא אומרים את דעתם על זה ומניחים שזה יישאר לנצח כרעיון ערטלאי. באיזהשהי נקודה בכמה שנים הבאות "פאגאניות" עלולה להיכנס לאופנה ו"מורים" יצמחו כמו דשא אחרי הגשם, ואז איפה פאגאנים בארץ יהיו? עוד קבוצה מיסטית המונית? נטולי ערכים ובלי יכולת לדבר על הדת שלהם בלי הלעג ועם הרצינות הנדרשת? אישית, כל הרעיון מעביר בי חלחלה. ברכות זוהרות

suki da yo

New member
אני אגיד לך למה אני לא מגיבה

וזה אפילו פשוט, והגיוני בדרכו. אין טעם. אמנם אני מאוד דון-קישוטית בדרכי, ונוטה להילחם בכל תחנת רוח שרק מעיזה להופיע מולי, אבל לא פה. אני לא אחשוף את העומק של האמונה שלי והעוצמה שלה בשביל לריב על משהו שאין בוטעם. הרי מה שאני אגיד, מנומק או רב להט ככל שיהיה לא ישנה את מה שאלון, נוביס, איר-אל ואחרים יחשבו או יעשו. בנוסף, בגלל שאני יודעת שמדובר בויכוח עקר ומיותר (כי בעצם, שני הצדדים לא מוכנים להקשיב) אני מעדיפה להשקיע את המרץ שלי באפיקים יותר מועילים. הויכוחים פה יובילו רק לעוד מריבות כוח שוררה בפורום. מעשים זה מה שנחשב, ואם פה אני מפסיד בכל מקרה, יש מלחמות שבהן אני יכולה לנצח, מלחמות שרק מחכות למישהו שיבוא להילחם אותן. אתה צריך לבחור את הקרבות שלך.

suki da yo

New member
אבל אתה מדבר על שמהו אחר

אתה מדבר על כיסוי הוצאות הקורס, ועל תרומה של העודפים ל, נגיד, טובת הכלל. לא לרווח אישי. אולי אני טועה לחלוטין, אבל הנקודה של הדיון היתה בנוגע לרווח האישי.

gwizard

New member
מטרת הדיון

ישנם 2 מטרות לדיון. 1. לקיחת כסף על קורסים בתחום רוחני. 2. לקיחת כסף למטרת רווח אישי על קורסים בתחום רוחני. אני טוען ש-1 זה בסדר ו-2 זה לא כל כך בסדר. אם בן אדם עושה קורס מסודר ומשקיע את נשמתו שתהליך, משלם על כל מיני הוצאות וכאלה, אז מבחינתי זה מקובל. אם אדם רוצה למכור טקסטים או חוברות הדרכה ולקחת על זה כסף (מעבר לעלות הדפסת/שכפול החוברת), אז לא בסדר. ידע צריך להיות חינם. אלון.

suki da yo

New member
אפשר להגיד את ה גם ככה

אם אדם מעביר קורס ולוקח כסף על ההוצאות שלו(כמו להשכיר חדר, לצלם חומר וכד') זה בסדר. ואם הוא לוקח מהכסף הזה כדי לפצות על הזמן שהו משקיע, אז זה לא. אתה לא יכול לקבוע לבדך מה בסדר ומה לא. אני חושבת שקורסים דתים צריכים להינתן מתוך רצון טוב, אחרת ויקה ושאר ירקות יהפכו להיות דת ממוסדת ונוראית ואטומה, שבה מנהיגים דתיים מקבלים מעמד מעל למאמינים "פשוטים". כמה זמן אתה חושב שיקח לויקה עד שזה יקרה כשהקורסים כאלה?

gwizard

New member
פילוסופיה מול היסטוריה

בוויקה המנהיגים (הכהנת והכהן הגדול) תמיד היו *מעל* המאמינים הרגילים כי הם המנהיגים של האסיפה (=coven). הם אלה שקובעים מה יהיה באותה האסיפה שלהם. אם אין מנהיגות בצורה מסויימת, אז יש אנארכיה. ו-וויקאנים הם לא אנארכיסטים. מבחינה פילוסופית גרידא: לאדם מותר לקחת כסף(או תמורה) על הזמן שהוא משקיע, זה לגיטימי לחלוטין. היית הולכת לעבוד בסופר בחינם ? אז מה, אם זה דת ? מה ההבדל בעצם בין דת לקילו אגבניות ? מבחינה שיווקית, דת היא *מצרך*(מהמילה צורך) רוחני. דת נותנת לנו את האפשרות לחיים יותר נוחים ומסודרים ונותנת כלים להתמודד עם הקשיים בחיים. מבחינה פילוסופית אפשר להשוות את זה עם ויברטור. גם הוא עושה את זה. כשאת הולכת לחנות סקס וקונה ויברטור, את משלמת עליו, נכון ? אז למה כאשר את הולכת לקורס בוויקה, את חושבת שזה אמור להיות חינם ? אלון.

אתה באמת מנסה להשוות דת

לקילו עגבניות?! או לויברטור?! לא רק שזה זילות הדת, ואם היית מנסה להשוות את הדת שלי לאובייקטים הייתי נעלב, זה גם נשמע לי קונספט מעוות להחריד. אתה באמת חושב שדת היא מוצר ככל המוצרים? אולי זה בגלל שאני רק בן 17 ומחצית, ואולי זה בגלל שאני סוציאליסט חסר-תקנה, אבל הפיכת הדת למוצר לסחור בו לא נראית לי הגיונית. דת *אינה* מוצר. זה כמו שאהבה אינה מוצר, ולא משנה כמה המהפיכה הקפיטליסטית תנסה לשנות את זה. דת היא משהו טהור שבין האדם לעצמו ולאלוהיו, והיא עניין רגיש מדי מכדי להפוך אותה למוצר. דת צריכה להיות חפה מכל מסחור ושחיטויות ממון. ובכל מקרה, היא *לא*, ואני מאוד מקווה שגם לא תהפוך להיות, מוצר. זו, על כל פנים, דעתי. -רובין עוטה המגבת.

gwizard

New member
שים לב למה שכתבתי

הופיעו המילים הבאות: מבחינה פילוסופית גרידא ההודעה לא נכתבה כדי להגיד שדת היא משהו שסוחרים בו, אלא כדי לפתוח בדיון פילוסופי נטו. אני לא משווה דת לשום דבר, אבל מבחינת ההדרות זה דומה
אל תיעלב, לא התכוונתי.

suki da yo

New member
ואתה בעצמך טענת לאורך כל השרשור

שעל הידע או הכישרון או המה שלא יהיה שמביא המורה ומעביר לתלמיד- הוא ראוי לתמורה.

gwizard

New member
תמורה =! כסף

לדוגמה: פנו עלי זוג מקסים והביעו התעניינות בקורס. הם גם אמרו שאין להם כסף בגרוש. במהלך השיחה התברר שהאישה תופרת גלימות והגבר יכול לתרגם מסמכים מאנגלית לעברית. אנשים אלו יכולים לתת תמורה שהיא לא כסף ואני בסדר גמור עם זה. תקראי את ההודעות הקודמות שלי בעניין, שם כתוב (חלק גם אצל אריאל) שמנסיון אם לא דורשים תמורה כלשהי, אז יש לכך השלכות. אחת ההשלחות היא ש-"זורקים עליך" והלימוד מתבצע בצורה פחות יעילה. אם את לא מודעת לזה, וויקה היא דת חוקית ו-ממוסדת (במובן שהיא חלק מהממסד) בארה"ב. שם חלק מהקורסים הם בתשלום או עבור תמורה כלשהי. את רואה את הוויקה נהיית מוחנקת (stagnation) או הופכת להיות כמו דת מונוטאיסטית ??? אני רק רואה מסורות חדשות צצות כפטריות אחרי הגשם, כאשר כל אחת מביעה רעיונות חדשים ובאופן כללי עושה מעשים נפלאים. אם לזה את קוראת מחנק, אז כן, הוויקה נחנקת מרעיונות חדשים
ובנימה קצת שונה, כל מי שחושב שהעולם *כבר* מושלם ומלא ברעיונות אצילים של *כל* דבר צריך להיות חינם, תגדלו קצת קודם מעבר ל-18 וקצת. תנסו לחיות בעולם *האמיתי* והשקפת עולמכם תשתנה מהר מאוד. אלון.

כרמית.

New member
ויקה וכסף - הבהרה

אני את דעותיי האישיות כבר הבעתי בנושא ואני לא רואה טעם לחזור עליהן. אני כן רואה טעם, בעקבות הטענות המבולבלות כאן מכל הצדדים, להבהיר חד משמעית שהתיאולוגיה הויקנית שוללת מכל וכל לקיחת כסף עבור הדרכה ולימוד כפיצוי על זמן/השקעה/כל דבר אחר. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, וינהיג את חייו לפי ראות עיניו, ישלם, יגבה וזה לא עניינו של אף אחד בסופו של דבר. אבל אל תזרו חול בעיני האנשים ותספרו שזו ויקה. התנועה הפגנית מורכבת ממגוון של טלאים צבעוניים, הרבה דעות והרבה השקפות עולם. גם לגבי כסף עבור הדרכה. תפרידו כאן בין פגניות לבין ויקה. לקיחת כסף עבור הדרכה לא עולה בקנה אחד עם האמונה הויקנית וזה לא מעשה ויקני. הויקנים מתגאים בכך שיש להם מה שנקרא unpaid clergy. אני מצרפת שני מאמרים שעוסקים בנושא. שניהם מציגים את הבעייתיות ואת העמדות השונות - אבל כולם מבהירים את העמדה: בויקה לא לוקחים כסף עבור לימוד מעבר לכיסוי הוצאות בסיסיות. נקודה. שלא תבינו אותי לא נכון. אני לא אומרת שאין ברחבי העולם סדנאות, קורסים וכולי בתשלום המלמדים ויקה. יש. אבל ויקני מסורתי עם כבוד לערכי האמונה שלו wouldn't touch them with a stick. מאמרים: http://www.draknet.com/proteus/nomoney.htm http://www.witchvox.com/wars/ww_money.html ולסיום הרשו לי להמליץ לויקנים בחום על קריאת הפרק העוסק באתיקה בויקה בספר של ג'נט וסטיוארט פראר (witches bible). שם יש התייחסות נרחבת לכסף. כולל מתי והאם מותר לגבות כסף על כשפים, ייעוץ וחיזוי, הדרכה וכולי. מומלץ לקרוא את הספר הזה גם מפני שהוא יכול לתת לאנשים בישראל, שאין להם מגע עם עולם הויקה החי בארצות הדוברות אנגלית, מושג לגבי מה נחשב התנהגות מקובלת ומה לא. (למשל: לא מקובל להתמקח עם סוחרים ואומנים על מחיר של כלים וחפצים שישמשו לעבודה מאגית).

למעלה