לימוד רוחני בכסף - דיון עקרוני

  • פותח הנושא nubis
  • פורסם בתאריך

gwizard

New member
בספר כתוב

שלא לוקחים כסף על כישוף מכל סוג. לימוד =! כישוף. לימוד = ישיבה בכיתה והקשבה. כמובן שיש פרקטיקה, אך זה נושא אחר. והסיבה שכתובה בספר לאי לקיחת כסף על כישוף, זה שכסף גורם לאדם להתאמץ לתת תמורה לתשלום וכך להתחיל להשוויץ ולגלות חוסר רצון בתהליך. זה אולי נכון, אך אני לא נתקלתי בזה ברמה אישית. יש לי כמה וכמה לקוחות משלמים (בתחום המחשבים) ואני אף פעם לא נתקלתי במצב שאני לא רוצה לעזור להם. אני לא רואה איך שיעור בוויקה ושיעור במחשב יכול להיות כל כך שונה. בכל מקרה, הדיון הוא כללי, ולא עלי ספציפית. וכרמית, בשום מקום בוויקה מסורתית של גרדנר (לפי הידוע לי) לא רשום שאי אפשר לקחת כסף עבור לימוד. אני מצטער, אך אני לא יודע איפה לקחת את החוק הזה. ישנם "חוקים" שהמציאו אחר כך ותוספות לאתיקה שהגו אנשים. לפי ה-rede, אני אישית לא חושב שאם אני גובה כסף על לימוד, זה פוגע. אני חושב שזה מונע פגיעה עתידית בכך שזה מסנן לי את הלא רציניים. ועוד אני משאר, שכל העניין סביב אי לקיחת כסף הוא בכוונה כדי לא לתת לשרלטנים למסחר את נושא הוויקה. בקיצור אני לא רואה בזה בעיה. אנשים כמובן רשאים להחליט אם הם רוצים לשלם וללמוד בקורס או להמשיך ללמוד בעצמם. אלון.
 

כרמית.

New member
באמת שהתעייפתי מהדיון הזה

בספר של פראר לא כתוב שלא לוקחים כסף על כישוף מכל סוג. להיפך. מפורטים שם מצבים שבהם כן אפשר לקחת כסף על כישוף (למשל על מצבי ייעוץ או קריאות בטארוט וכולי). חוץ מזה שלא יזיק לאנשים שמתיימרים להיות ויקנים לדעת מה כתוב בספר הצללים הגרדנריאני עצמו. רוב החלקים שלו מפורסמים באינטרנט, פור גודס סייק. שום תוספת ל-rede ושום נעליים. ספר הצללים מפרט שורה של חוקי התנהגות וזה אחד מהם. על הלימוד, ההדרכה והחניכה - על זה בשום אופן לא לוקחים כסף. אני את שלי אמרתי כמה וכמה פעמים. אין לי שום כוונה לחזור על עצמי בפעם המיליון. מי שרצה להבין - הבין.
 

gwizard

New member
The Old Laws

מהחלקים שאני מצאתי ב-Sacred Texts, שם כתוב את הדבר הבא: And strictly keep to the Old Law, never accept money for the use of the art. It is Christian priests and sorcerers who accept money for the use of their Arts, and they sell Dwale and evil love spells and pardons to let men scape from their sins. [75] Be not as these. Be not as these. If you accept not money, you will be free of temptation to use the Art for evil causes. איפה בדיוק מוזכר כאן לימוד והדרכה ? אם את טוענת שלימוד וויקה = Art, אז כן. אני טוען שזה לא. אולי אני מפספס משהו, אבל בחלק של החוקים יש רק עוד אזכור אחד בלבד לכסף, וזה על כך שכן מותר לקחת כסף על עבודה שבוצעה. אצל Farrars כתוב משהו דומה בנוגע לחומרי גלם. יותר מזה, אין אזכורים לכסף. אולי תוכלי להוכיח את מה שאת אומרת ע"י לינק ? אני מצטער שאני כזה נודניק, אבל אני רוצה להיות בטוח ב-100%. אלון.
 

כרמית.

New member
אני לא מתכוונת לקטע הזה

אלא לזה: Initiates are oathbound to never charge money for initiation and training into the Craft of the Wise. המשפט מופיע בגירסה C של ספר הצללים הגרדנריאני כחלק מהשבועה של טקס החניכה לדרגה שניה. כידוע, החל מדרגה שניה מותר לחנוך אחרים ולכן כחלק מהטקס, הם נשבעים שלעולם לא להדריך או ללמד אחרים תמורת כסף. בספר של פראר - עמודים 143-144 כפי שאמרתי, שם מפורט על מה כן אפשר לקחת כסף. לימוד הוא לא חלק מזה.
 

כרמית.

New member
אני לא יודעת איך עוד להסביר

שלקיחת כסף על לימוד בויקה היא בעצם טאבו בל יעבור...
 
למעלה