לינון ולכסוס

Swoosh

New member
לינון ולכסוס

מה קורה אחים? עפתי בגיבוש יום השני, נתתי את הכל, אבל פשוט התמוטטתי והקאתי.... מה קורה איתכם? רפאל

ysofer

New member
אוייייישששש!!!

עד כדי כך קשה?? לא נורא-תמיד יש מטכ"ל.. ממש מצטער בשבילך.. אבל אני גאה בך שנתת הכל דרך אגב- ספר, איך בכלליות התנהל הגיבוש?

Swoosh

New member
אני לא מצטער על זה

נשארתי בין ה70 האחרונים, גם זה משהו:))) הגיבוש הולך ככה: כל חוליה זה בערך 20-25 אנשים, וסך הכל היו שם 350 אנשים בערך. יום ראשון: עד שעה 4-5 לא עשינו כלום חוץ מלדאוג לציוד: מדים, תד"ל אפוד ונשק...אח"כ חיכינו ודיברנו ביננו. אז המדריכים באו והתחיל הלחץ, כל החוליות הלכו לאזור המפרץ שליד המבצר, ושם היו תיזוזים של 4-5 שעות, למזלנו הרע התחלנו כבר בדבר הכי קשה, הזחילות... שהן בתחרות בין חברי הקבוצה, סך הכל זחלנו איזה 10 פעמים, מרחקים של 30-50 מטר, והכל לאחר שטיפה טובה במים, ככה שהפכנו לשניצלים טובים...זה היה ממש סיוט, אבל שזה נגמר נתנו לנו 10 דקות לנוח ואז היינו צריכים לחפור בור בחול כמה שיותר גדול, ונתנו לנו חצי שעה, למרות שאחרי 20 דקות הם אמרו להפסיק, אח"כ בא תרגיל שציפיתי שיהיה הרבה יותר קשה, אלונקה סיוציומטית, שזה תרגיל שידוע לשמצה, שתי אלונקות עם 70 קילו עליהן מונחות קרוב לקו המים, שבערך 50 מטר משם יש מקל שתקוע בחול, אז רצים בספרינט, אליו ובחזרה, וה8 הראשונים תופסים את האלונקה, והכל נרשם.. הייתי בין הכי טובים בזה, הגעתי 5 פעמים מתוך איזה 15, שזה לא רע בכלל. אחרי זה אנחנו סיימנו את התיזוזים, כמובן שבין תיזוז אחד לשני יש שיטפה טובה במים כדי שנהיה קצת יותר כבדים, אבל סך הכל, החלק הזה היה די פשוט, ומהחוליה שלי רק אחד פרש. השלב הבא היה הרבה יתור קשה- אחרי שחזרנו לבסיס ונחנו קצת יצאנו למסע של 2-3 קילומטר, עם תד"ל של 10 קילו, אפוד עם 2 מימיות ונשק, כמעט כל הדרך רצים, אבל זה מסע קל יחסית, שנגמר מהר. אח"כ היינו אמורים לישון 3 שעות, אבל לא הצלחתי להרדם, ויצאנו למסע 8 ממש ממש קשה, שהרוב פשרו או נפלו בו. אחרי שחזרנו הלכנו להתרחץ, ואיך שחזרנו מהמקלחת היינו צריכים לעלות על ציוד, בלי תד"ל, ויצאנו למסע קשה ביותר, 8 קילומטר, ש 4 מהם רצים ואחרי זה ה 4 הנותרים עושים חברי החוליה עם אלונקה של 70 קילו, שזה כבד אבל טוב כי כבר לא רצים כמעט. אחרי זה נשארו בחוליה 6, והתחברנו עם חוליה אחרת ואח"כ הלכנו לישון.( למרות שאי אפשר לישון כי חם לאללה וכבר אור יום) היום השני התחיל אחרי הצהרים, בתיזוים כמו ביום הראשון, רק יותר ארוכים ויותר קשים, אבל כפי שאמרתי זה החלק הקל, וגם כאן לא פרשו כמעט אף אחד... אח"כ חזרנו לבסיס, ישנו קצת, ויצאנו למסע שממנו לא חזרתי, ה 16 קילומטר( נראה לי), בערך בקילומטר ה 10 התחילה לי בחילה והייתי מתחת לאלונקה אז ביקשתי שיחליפו אותי, ואחרי איזה 100 מטר נכנסתי לבלק אאוט, ומצאתי את עצמי יושב על החול ומקיא, אח"כ קמתי ורציתי להמשיך , אבל הקבוצה הייתה כבר 50 מטר ממני, והמדריך אמר לי לחכות לאוטו, וזהו, נגמר לי הגיבוש. היה כיף, קשה בטירוף, ואולי אני לא מתאים לזה, או לפחות, הגוף שלי החליט שאני לא מתאים לזה.... אני גאה בעצמי אבל אם יש לך עוד שאלות אז חופשי אחי... סליחה על המגילה:)))

Swoosh

New member
גיבוש שייטת, של גדנ"ע צלילה

אם יש לך שאלות אז חופשי

נריה_ה

New member
חזק ביותר...

לפי מה שאתה יודע, כמה ימים זה? וכמה אמורים להתקבל?...

Swoosh

New member
מה שאני יודע

הגיבוש הוא 4 ימים, וביום הרביעי לא עושים כלום. מתחילים אותו 350 ואמורים לסיים בהצלחה בין 20-30

strax

New member
אהה טוב

יש לי פול שאלות.. :) אבל אמרו לי לא לחשוב על זה יותר מדי.. אני בקושי בן 17 ואני רוצה ללכת ליחידה קרבית התנדבותית כמו שלדג או דובדבן. מעניין עד כמה זה קשה. התחלתי לעבוד על שכיבות שמיכה ובטן. יום שבת רצתי מראשון לציון עד יפו (על החוף) ואני מקווה לאט לאט להיכנס לכושר קרבי.. מתי יש יום סיירות, לפני הגיבוש? ומה זה בדיוק :)

Swoosh

New member
תשאל אם אתה רוצה, אני אנסה לעזור

ימי סיירות יש ביולי ובינואר....כך שהתאריך הכי קרוב זה ינואר, ואני אהיה שם:) היו מתחיל בבר אור, ואח"כ יש תיזוזים של 3 שעות, תקרא מה שכתבתי על גיבוש שייטת, זה תיזוזים די דומים, חוץ מקטע של שקים שאמור להיות שם...

strax

New member
אממ

טוב אז.. גם מי שעוד לא קיבל צו ראשון יכול ללכת ליום סיירות? מה לפי דעתך אני צריך לעשות לפני הגיבוש ויום הסיירות? שאלה אחרונה :) יש לך איי סי קיו?

Swoosh

New member
תשובות

אתה חייב לעשות צו ראשון לפני יום סיירות.... מה לעשות לפני יום הסיירות והגיבוש? להתאמן ולהאמין בעצמך, והכי חשוב, לרצות לסיים! איסיקיו:45980860

ysofer

New member
רפאל-קבל סיפור!

בטיול האחרון שלי בגולן החובש סיפר לי שהוא גם היה בגדנ"ע צלילה בצעירותו, ועבר את הגיבוש!!! והיה המאושר באדם אלא מה, שבבדיקות חוזרות גילו אצלו ראיה דפוקה, והוא עף... זהו בן רגע התנפץ לרסיסים כל חלום השייטת, הוא היה מבועס איזה 3 שנים בגלל זה אתה רואה-יש דברים יותר גרועים...

barakas

New member
עכשיו שאלה לי אליך ואל כל מי שיודע

אם אתה מגיע למצב שעליו אתה מדבר שאתה פשוט נופל כי הגוף כבר לא עומד בעומס אתה לא עובר את הגיבוש? אני הבנתי ששני טיפוסים עוברים כל גיבוש:זה שהגיע ראשון וזה שרץ עד שהוא התעלף אתה במקרה הזה לא הטיפוס השני?

Swoosh

New member
תשובה לבראקס

לפי מה שאני יודע יש גיבושים שאם אתה מתעלף בהם אז אתה עף, ויש גיבושים שזה לא משנה להם כ"כ. בגיבוש שייטת מי שנופל מכל סיבה שהיא( רפואית, אישית וכו) לא ממשיך את הגיבוש. מי שנפל בבדיקות רפואיות רשאי לדשת לגיבוש הבא. בטייס זה שונה, שם זה לא כ"כ נורא אם מתעלפים. בקשר אלי, לא התעלפתי, נכנסתי לבלק אאוט והתמוטטתי, והתחלתי להקיא...זה די סיים לי את הגיבוש.

Casus Belli

New member
ואאאאיייייי

עושה רושם שהגיבוש קשה מאוד... עכשיו אני מבין למה הוא נחשב לגיבוש מהקשים, אם לא הכי קשה בין חילות ויחידות צה"ל. קראתי את ה"מגילה". מעניין. כמו שנריה הקדים ואמר - חזק ביותר... דבר אחד יש לך להתגאות בו, ואני יודע שאני גאה בך שעשית אותו - השקעת הכל. זה מספר הרבה על הבנאדם... בנוסף, נשארת בין ה 70 האחרונים. זה הישג נאה. כנראה שיום סיירות על הכוונת, אה? אז תן לי לאחל לך בהצלחה בהמשך דרכך. כל טוב, Casus

papapapapa

New member
תותח יותר ממנו

אני עברתי יום סיירות בהצלחה וגיבוש לדובדבן עברתי והייתי אחד מהטובים ביותר ובכושר שלי אני מסוגל לרוץ לפחות שעתיים כי אני מתאמן מכיתה ז ואני חזק ועמדתי במה שחבר שלך swoosh לא הצליח לעמוד

Swoosh

New member
כמה דברים לך פאפא

דבר ראשון, נשארתי עד כמעט סוף היום השני, ואם אתה רוצה הוכחות לכך תשאל חבר שלך שהיה בגיבוש אם היה רפאל בחוליה 8. דבר שני, רק לפי מה שאמרת אני מבין שאתה לא יותר טוב ממני, כי זוהי עובדה שאינך בשייטת, ומכאן אני מסיק שלא ניגשת לגיבוש בכלל, או שלא עברת אותו. דבר שלישי, אני גם יכול לרוץ שעתיים, ממתי זה הפך למדד של כושר? דבר רביעי והכי חשוב, כושר לא קובע בגיבושים! רפאל

למעלה