ליעקב דסקלו שאלה לי אלייך

Black Cobra

New member
ליעקב דסקלו שאלה לי אלייך

האם ישנה אפשרות לחזק את הלסט-יענו כמו שאומרים הפרשניים על מתאגרפיים מסויימים שיש להם לסט חזקה האם נולדים עם זה או שזה דבר נרכש במהלך החיים? וא כן כיצד מחזקים אותה כדי שלא ניפול ממכה חלשה חסית בגלל שהלסת שלנו חלשה

garey

New member
Black Cobra עד כמה שאני מבין

לפי אימוניו של בני ,כן ניתן לחזק את הלסתות , יש לו משקולת הקשורה לחבל יום יום הוא מרים אותה עם השיניים כ 15 דקות, כמובן החבל עטוף בבד ,עכשיו מעבר למה שאמרתי , יש כניראה מבינים גדולים מימני זה מה שאני רואה אצלי בבית , ג'רי

eladי

New member
נזירים בשאולין מרימים דליים

עם השיניים (יש להם מנשך מיוחד אאל"ט). זה ככל הנראה אמור לחזק את הלסתות. עצם שפועלת תחת עומס לאורך זמן, בתנאים הנכונים תתמצק ותתחזק (ובתנאים אחרים תחלש ותישבר
).

אני גורר את הרכב למוסך עם השיניים,

גם אמרו "חכמים" בעבר,כי גם לעיסת מסטיק מחזקת את הלסת,אז בואו נהיה מציאותיים ונפסיק לחשוב איך אפשר "לחזק" את הלסת עם כל מיני שטויות כאלו ואחרות אשר מלבד לגרום נזק לשיניים ולחניכיים לא מועילות. דבר שכן אפשר לעשות,הוא לחזק את שרירי הצוואר,דבר זה מועיל כנגד מכות חזקות לראש,מפני שכאשר הצוואר חזק לראש יש בסיס יותר טוב להישען עליו וכך הוא "נזרק" פחות לאחור ולצדדים בשעת מכה אשר פוגעת בו,הצוואר מורכב בין השאר משרירים אשר אותם בהחלט ניתן לפתח ולחזק. הסיבה לכך שאדם חוטף "נוק אאוט" או "נוק דאון",נעוצה בעצם העובדה כי הלסת התחתונה שלנו "מורכבת" למעשה על שני זיזים קטנים הקשורים קשר ישיר למוח הקטן השומר על שיווי המשקל בגופנו,ולכן כאשר אנו מקבלים מכה בלסת,עוצמת הזעזוע שמקבל המוח הקטן גורמת לנו ליפול או לסירוגין לצאת משיווי המשקל. נ.ב.,דרך נוספת לחזק את הלסת היא לאכול מצה... בברכת חג שמח ושבת שלום לחברי הפורום, אורי צבי,

MikeTyson

New member
אורי, שאלה

אז איך אפשר להסביר את זה שיש מתאגרפים שמקבלים כ"כ הרבה מכות ללסת (בד"כ מכות אפר קט ו-Hook) ועדיין עומדים על הרגליים?. למשל פראנק ברונו או דני וויליאמס שזה משהו לא רגיל בעיניי. בקרב האחרון של טייסון מול וויליאמס טייסון נתן לו במהלך 2 הסיבובים הראשונים אולי 5 מכות אפר-קט קטלניות שנכנסו ישר ללסת. מתאגרפים אחרים היו נופלים ממזמן מולו כבר בסיבוב הראשון ודני וויליאמס הצליח להתאושש. ובמקרה של פראנק ברונו אני אפילו לא צריך להזכיר את הקרבות שלו עם טייסון באמצע שנות ה-90 ובסוף שנות ה-80. הלסת של ברונו היתה עשויה כנראה מברזל כשלא נכנעה. אמנם ברונו הפסיד כבר ב"נוק אאוט טכני" כיוון שלא יכל להמשיך להגן על עצמו, אז השופט עצר את הקרב. אבל ברונו לא נפל, המשיך לעמוד על הרגליים ב-2 הקרבות מול טייסון ברונו הפסיד אבל עדיין עמד על הרגליים. אגב גם בקרב שלו מול לנוקס לואיס ברונו הפסיד ונשאר על הרגליים. השאלה שיוצאת מכאן. האם זה משהו גנטי ? או פשוט ''הכושים הענקים'' האלה עובדים כל היום על כח סיבולת ?

dascalu jacob

New member
עוד דבר שחשוב להסביר על מכות ללסת

המצב המסוכן ביותר עבור מתאגרף הוא המצב בו הוא עומד על רגליו במצב גרוגי וחוטף שוב ושוב ולא נופל. מתאגרף שנפל מבחינתו נגמר הסיפור הגוף מגן על עצמו וגורם לאיבוד הכרה כדי לגרום לזרימת דם למוח. מתאגרף שלא נופל כי הוא חזק או בשל אינסטינקט חזק להשרד למעשה עלול להפגע קשה מאוד אם השופט לא יעצור את הקרב. בנוסף חשוב להבהיר ואמר את זה טוב מאוד המאמן של מייק טייסון קאז ד'אמאטו " אגרוף הוא קודם כל הגנה" לא חוכמה לשלוח אגרופים קודם כל צריך ללמד איך לא לקבל את האגרופים. עם טייסון הוא עשה עבודה מצויינת ולימד אותו הגנה כמעט מושלמת. מתאגרפים ללא הגנה טובה הקריירה שלהם קצרה כי הם יחטפו במצטבר מכות רבות למרות שינצחו קרבות בתחילת הדרך.

צודק דסקלו ולכן,

שופט הזירה צריך להפסיק לעיתים קרב לאחר שאחד המתחרים ספג לדעתו מספיק חבטות לראש ולספור לו ספירת נוק דאון על מנת לוודא כי הוא עירני ויכול להמשיך בקרב,והיה ולא חייב שופט הזירה להפסיק לאלתר את הקרב פן עלול המתחרה הפגוע להיפגע באופן חמור ומסוכן. אורי צבי,

שלום איתי,

לצערנו או לשמחתנו,לא נולדו בני האדם שווים,חלקנו יפים,חלקנו יפים פחות,חלקנו שמנים,חלקנו רזים,וכן הלאה.גם במבנה העצמות קיים שוני בין אדם לחברו,ישנם אנשים עם עצמות עבות וחזקות וישנם כאלה שלא,כך הדבר לגבי לסתות,כל לסת והמבנה שלה,החוזק שלה וכיו"ב. נהוג לומר על מתאגרף שנופל בקלות ממכה בלסת כי יש לו "לסת זכוכית". לגבי הכושים,נו טוב, אתה רואה לבד איך הם נראים,נכון שהם מתאמנים אך אצלם זה בעיקר גנטיקה,בעבר שלי כאשר התחריתי בארה"ב,היו לי קרבות נגד כושים ובמשקל שלי (85ק"ג) הם נראים מאיימים במיוחד,פסיכולוגית לא בא לך להתמודד מולם,אבל עברנו את פרעה וגם אותם תודה לאל וזה הדבר החשוב. לסיכום ניתן לומר כי כל אחד ותעודת הזהות שלו,והמבין יבין.

dascalu jacob

New member
אורי צבי צודק לחלוטין

מחזקים את שרירי הצוואר כדי לתת חיזוק ותמיכה לחוט השדרה הצווארי ולרסן את תנועות הראש במקרה של מכה, על מנת למנוע ממנו להסתובב או לעלות בפראיות ממכה ואז לגרום למעשה לחסימה רגעית של זרימת הדם למוח ולנוקאאוט. לגבי מדוע יש כאלה שנופלים ממכה חלשה וכאלה שלא. התשובה היא שלא נבראנו שוים בנתונים שלנו ויש אנשים חזקים יותר מאחרים בדיוק כמו שיש כאלה שגבוהים יותר מאחרים. אבל חשוב להבין שגם המתאגרף הקשוח ביותר לאחר הנוקאאוט הראשון העמידות שלו פוחתת פלאים ומכות שבעבר לא הזיזו לו כעת יפילו אותו. זה בדוק. בנוסף כדי להבין מהי המכה שתגרום לנוקאאוט חשוב לדעת שזו לא בהכרח המכה החזקה יותר, אלה המכה שלא תראה אותה באה ולא תהיה מוכן לקראתה. המכות שגורמות לנוקאאוט בצורה הטובה ביותר הינן התקפות תוך כדי התקפת היריב מה שנקרא באנגלית COUNTER PUNCH . המצב בו אתה הכי פגיע הוא כשאתה תוקף וככל שתתקוף חזק יותר כך הסיכון שלך לחטוף מכת תגובה בו בזמן עולה. זה המשחק חביבי.

נכון, וגם ללא עמידה יציבה ונכונה

הסיכוי ליפול ממכה די חזקה היא גדולה יותר מאשר איבוד רגעי של חוש השיווי משקל כשאתה עומד יציב מאוד, כשהראש טוב בין הרגליים. דבר נוסף הוא כמה הצוואר חזק ותפוס, כדי למנוע את תנועת השוט המפורסמת. כאשר מתאגרף נפל פעם אחת נוק אאוט הוא "שביר" וזו תכונה נרכשת. האופי גם משחק תפקיד, בתאילנד זה ממש בושה ליפול, ואם הם נופלים אז זה ממש במצב של נוק אאוט ולא קמים מהר, ולכן שם קורה הרבה שהשופטים עוצרים קרב כשהיריב עומד וחוטף עוד ועוד, ולא נופל. עניין נוסף הוא הסמים, הסיבה שמחפשים קוקאין וקראק בדמם של מתאגרפים היא הסיבה הזו. מתאגרף מפורסם, בקיק ותאי, שפעל בשנות השמונים ותחילת שנות התשעים, סיפר לי על יריב הולנדי מפורסם אחר, שקיבל ממנו וו חזקה מאוד הראש עף, והוא חצי מעולף עם ראש שמוט, נפל , וקם מיד באופן לא טבעי, כי הוא היה על קוקאין או קראק. אז זה אסור, וזה גם דופק את הראש, ליפול נוק אאוט ולקום באופן מלאכותי. וגם ממכר ומסוכן, אז ילדים זה אסור מידי פעם גם שומעים על מתאגרפים כבדים בארה"ב ברמה בינונית עם בעיות סמים.

dascalu jacob

New member
גם בול עץ נופל בסוף אז מה זה ראש ?

אוי ואבוי למתאגרפים האלה וחשוב מאוד שהשופט יעצור קרבות ואם השופט לא עושה את זה חשוב שהמאמן יעשה את זה עם מגבת. בסופו של דבר גם בול עץ נופל בסוף ונשבר אז אם הראש מקבל יחס של בול עץ זה מה שנשאר ממנו אחרי כמה קרבות כאלה.

eladי

New member
ומה אני עשיתי שזכיתי לתגובה

הזו
בברכת אמנות השרשור, אלעד

שלום אלעד,

אני מקווה שלא נפגעת מהתגובות ואתה לוקח הכל בקלות,אין שום כוונה להעליב,הכל נעשה במעט חוש הומור ולא על חשבון גבו של אף חבר בפורום. בברכת שבת שלום וחג שמח, אורי צבי,

eladי

New member
לא נפגעתי ../images/Emo24.gif

אבל תודה מכל מקום על הדאגה (הלוואי וכולם היו נחמדים כמוך...).

broccoli

New member
מצטרף לאורי צבי

מבחינתי זו לא הלסת שצריכה להתחזק, אלא הצוואר - שיכול להפחית את הזעזוע מהמכה. באנגלית לא אומרים "לסת חזקה" אלא strong chin - צריך תרגילים לסנטר? לדעתי התרגיל עם תפיסת השיניים הוא לצוואר, ובכלל לא ללסת.

MikeTyson

New member
מה לגבי ה-Hook ?

כשה-Hook פוגע בצורה מדויקת בלסת זאת ה-מכה, ממש מרגישים את המכה שעוברת למוח (כמו שאורי אמר והסביר)... עכשיו, איזו מכה מדויקת יותר לפגיעה בלסת "שתעבור למוח" ? (ובכך היא גם קטלנית ומסוכנת יותר כמובן) ההוק או האפר-קט ?

גם ה"הוק" וגם ה"אפרקט",

הינן מכות מסוכנות אם כי הייתי מגדיר את ה"הוק" כמכה הרבה יותר חזקה ומסוכנת,בד"כ מכת ה"הוק",משלימה את מכת ה"אפרקט". שלך בפורום, אורי צבי,

MikeTyson

New member
אורי, בקרב רגיל באיגרוף

משתמשים יותר בהוק ולא באפרקט, ואני שואל - למה ?

למעלה