ליעקב דסקלו שאלה לי אלייך

איתי,

על מנת להנחית מכת "אפרקט" טובה עליך להימצא מתחת ליריבך ולעלות בזמן הנכון על מנת להנחית את המכה במדוייק.לא הרבה מתאגרפים ששים להיות במצב של "מתחת ליריביהם" לעומת זאת "ההוק" נשלחת מעט מרחוק,וכפי שציינתי קודם היא מכה "ממוטטת" ולכן עדיפה יותר על מתאגרפים. שלך בפורום, אורי צבי,

dascalu jacob

New member
כלים שונים בלוח השחמט של האגרוף

מכות הHOOK והUPERCUT הינן מכות לטווח קצר מה שנקרא FROM THE INSIDE . שתי המכות הינן קשות מאוד לביצוע ומבוססות על מקורות כוח שונים. מקור הכוח של הHOOK הוא סיבוב מהרגליים למותניים לכתפיים ולבסוף היד. מקור הכוח של הUPERCUT הוא בעליה של הרגליים ממצב של כפיפה קלה בברכיים ובגוף למצב של הזדקפות. מעין LIFT MOVE . את הHOOK מכוונים לצידי הלסת ולסנטר או לגוף בטכניקה שונה. את הUPERCUT מכוונים לסנטר או לגוף. הUPERCUT הוא מכה מלמטה למעלה בעוד הHOOK הינה מכת סיבוב מסויימת. שתי המכות קשות לביצוע ולמעשה ביצוע לא נכון שלהן מעמיד את המבצע בסכנה גדולה מאוד. המכה היותר טבעית מבין השתיים הינה הHOOK. גם מכת UPERCUT מהירה וחזקה מסוגלת להסב את אותו הנזק כמו מכת HOOK אולם כאן המנוף על הלסת בא מלמטה ואמור לזרוק את הראש לאחור. למעשה שילוב מצויין הוא מכת UPERCUT ימין ולאחריה מכת HOOK שמאלי, בהנחה ומדובר על מתאגרף "אורתודוכסי" שעומד עם הימין לאחור. מכת הUPERCUT אמורה להרים את הראש ולחשוף את הסנטר בעוד הHOOK אמורה לפגוע בלסת שנחשפה. אין מכה עדיפה על רעותה וכל אחת היא כלי בפני עצמו.

MikeTyson

New member
אחלה, בקשר לאפרקט.

לטייסון, או כמו שאבא שלי קורא לו (מר. אפר-קט). היו את האפרקטים הטובים ביותר בכל היסטוריית האיגרוף, דסקלו, אתה מבין באיגרוף מהעבר תקן אותי אם אני טועה... לא יודע אם קאז דמאטו אז בזמנו לימד את טייסון להשתמש כ"כ הרבה באפרקט כי דווקא אחרי שהוא מת טייסון התחיל "להשתולל" עם האפרקטים שלו. בכל אופן, חלק גדול מנצחונותיו בנוק אאוט זה אך ורק בזכות האפרקט הקטלני שלו, והלוואי יהיו עוד מתאגרפים שישתמשו במכה היפה הזו.

dascalu jacob

New member
טייסון ג'וניור - התשובה היא הגובה

במשקל כבד 1.80 זה ממש ננס. כולם זוכרים את מייק טייסון בשל הכישורים שלו בהתקפה. למי שלא מבין חשוב לדעת שלטייסון היתה הגנה מעולה והסגנון שלו היה בנוי בהתאמה לזה שהוא נמוך. מה זה אומר ? הוא חייב להיות מאוד מהיר בהגנה כדי לא לחטוף את המכות מהטווח הגדול והבינוני ואז כשהוא מצמצם טווח לטווח הקרוב הוא ללא קושי נמצא תחת הראש של היריב שלו. מה יותר נכון מלהכניס מכת אפרקאט ומכת הוק מהטווח הזה ? אגב - טייסון היה מכה חזק מאוד בשתי הידיים והמכה הטובה ביותר שלו היתה וו שמאלי.

MikeTyson

New member
צודק ב-100 אחוז

מתחילת שנות ה-2000, לא יודע מה קרה לו, אבל אם שמת לב יעקב, טייסון מתחיל לאבד יותר ויותר את סגנון ההגנה שלו (ידיים צמודות אל הפרצוף תמיד). הוא מוציא את היידים מהפרצוף והפנים שלו חשופות, מה גם שיש לו מוטת ידיים קצרה מאוד והוא נמוך יחסית ככה שהוא ""לא מהווה שום איום על היריב" (במרכאות כפולות ומכופלות) הוא מחפף בסגנון ההגנה שלו, ובזה הוא חוטף המון, המון ג'אבים שנכנסים לו ישר לפנים וזה מתיש אותו. משנה לשנה הוא נהיה יותר דפוק בקטע הזה.

dascalu jacob

New member
בסופו של דבר חוזרים ליסודות

עמידה נכונה. איזון בקרב בעמידה בזמן מכות ובהגנה. מצב ידיים וראש נכון. צוואר חזק. תוסיף לכל אלה טכניקה נכונה וכמובן נתוני בסיס טובים מבחינה גנטית וסיכוייך להיות מתאגרף טוב עולים פלאים.

למעלה