ליעקב דסקלו

matan218

New member
ליעקב דסקלו

למה אתה מעודד מתחרים שיעלו לעשות קרבות איגרוף חובבני ולא איגרוף מקוצעני? לפי שעתי אני חושב שאיגרוף מקצועני הוא הרבה יותר טוב וגם יש הרבה פרסום במקצועני (כמו כל המתאגרפים הגדולים שבארה"ב) ולעומת זאת באיגרוף חוביבני מקבלים פרסום בזכות האולימפיאדה

matan218

New member
גם אם אני לא טועה באיגרוף.......

גם אם אני לא טועה באיגרוף מקצועני עושים הרבה יותר כסף מחובבני

dascalu jacob

New member
מתן היקר שלום לך

אינני מעודד איש לעשות כל סוג של קרבות, לא מקצועניים ולא חובבנים. אני מאוד אוהב איגרוף, גם חובבני וגם מקצועני ואני חובב גדול של איגרוף ישראלי ותוכניות הזירה מסיבות לי עונג רב. במיוחד אני אוהב שסוף סוף יש איזה ישראלי יהודי שמתאגרף. מעבר לכך, אני חושב שיש משהו שנקרא צורך ויש משהו שנקרא מאוויים או שאיפות. ברור שהשאיפות שלי הם שיהיה כאן איגרוף מקצועני כמו באירופה ובארה"ב אבל הצורך כרגע הוא קודם כל לבנות תשתית של מתאגרפים מגיל ילדות ונוער עד לבוגרים. אחרי שיוגשם הצורך קרי , מה שנחוץ לקיומו של בסיס עבור מקצוענות אפשר יהיה להגשים את השאיפות שהן איגרוף מקצועני. את הפירמידה בונים מלמטה ולא מהקודקוד. מה שכן אני שואל ולא מקבל תשובה מהמאמנים הוא: מדוע כפי שמאמנים ילדים מגיל קטן בקאראטה ובאגרוף תאילנדי ובCMA ובלחימה משולבת, מדוע לא מגדלים דור של ילדים לענף האגרוף ? ילדים אלה שיתאגרפו כחובבנים ואולי אפילו יהיו תקווה אולימפית יהוו את הדור הראשון של מקצוענים אמיתיים כחול לבן.

Be Real

New member
אם רוצים עתיד לאיגרוף בישראל -

חייבים אבל חייבים עם הכלים המועטים שיש למכונים היום לפתח ו"לגדל" מתאגרפים מגיל צעיר. לבנות ילדים מגיל 10 לעתיד (אני נגד קרבות של ילדים קטנים) אבל חייבים למצוא כשרונות של ילדים בני 8 , 9 ו- 10. כי זה מה שעושים באירופה ובמיוחד בארה"ב. ואנחנו בפיגור אחרי כולם אם אנחנו רוצים להדביק את הפער הגדול חייבים להכין ילדים מתאימים לעתיד ולא לגלות אותם רק בגיל 15 או 16. אני מכיר כמה ילדים שמתאמנים באותו המכון שלי בגילאים כאלה שהם טובים יחסית אבל זה לא עוזר. צריך לבנות אותם ממש ממש 'מהשורש' בכדי לקבל הצלחות בעתיד. קחו לדוגמה את טייסון הוא מאמן ילדים קטנים ומסביר להם הכל. אין כמו טייסון וילדים יש בינהם כימיה נהדרת והוא מבין אותם... לא חסרים מאמנים בארץ שיכולים לאמן ילדים קטנים. והנה תמונה נחמדה שאלעד שמואל צילם בארה"ב ושלח לי לפני כמה ימים.

ironmike

New member
דסקלו...

אמרת שישנו מתאגרף יהודי -ישראלי-... במי מדובר? התכוונת למישהו ספציפי, או אמרת באופן כללי?

dascalu jacob

New member
אולי אורי ורענן יסבירו מדוע לא

מקימים דור של ילדים באגרוף ? אם רוצים מקצוענים מאיפה הם יגיעו ?

matan218

New member
אני חשוב שהם דוקא כבר הקימו דור אבל

לדעתי הם כבר התחילו להשקיע בילדים יותר בנוער (מ-13 ו-14 ומעלה) אלה יש רף מסוים של גיל המתחרים כמו באירופה או באמריקה שלדוגמא אסור להתחרות מתחת לגיל 18 או 21 גם לפני שנה פחות או יותר שהגר נסעה לחול לעשות קרב איגרוף והיא התכוננה בטירוף משהו כ-5-10 שעות הודיעו לרענן שהיא לא יכולה לעלות ולהתאגרף כי היא מתחת לגיל 18 וזה שם החוק במדינה שלהם אז כדי לא לבטל את הקרב אז עשו את זה קרב ראווה אז אולי גם פה יש חוק של איזה שהוא גיל

שלום לכם דסקלו ומתן,

קיימות כמה סיבות אשר בגללן לא ניתן להתחיל לאמן ילדים מגיל קטן להיות מתאגרפים. 1.רשויות מקומיות לא מאשרות לקבל ילדים לחוג אגרוף אם הילדים מתחת לגיל 13. 2. ילדים קטנים נמשכים לרוב לאומנויות הלחימה השונות ולאו דוקא לאגרוף. 3.ההורים של ילדים לא מוכנים לשמוע על אגרוף "כי זה פוגע בראש של הילד". 4. ועוד מטענות ההורים "אנו לא מסכימים שהבן שלנו יתחרה באגרוף,כי כולם ערבים שם ואנחנו לא מעוניינים שהבן שלנו ילך מכות עם ערבים". לכן, במצב כזה הרי ברור לכולנו שקשה ביותר לבנות מתאגרפים מגיל הילדות,אי לכך ובהתאם לזאת,אנו מחנכים ומאמנים את הילדים על בסיס אומנות הלחימה,ואז מעבירים אותם לאגרוף כמובן במידה והם מעוניינים.וניתן לומר שהלחנו לא רע עד עתה בנושא. שלכם בפורום, אורי צבי,

,Kill The Arabs

לפי הכינוי שלך בפורום,אפשר לשמוע כי הנך קיצוני בדיעותיך,וקיצוניות לא מובילה לשום מקום,וחבל.אם אתה במרכז יש לך את האפשרות לנוע לשני הצדדים ביתר חופשיות מאשר הנך נמצא בקצה אחד (ימין או שמאל) ולכן עצתי לך לשנות כיוון ולשבור חזק לכיוון המרכז,האמן לי שרק תצא נשכר מהצעד. שלך בפורום, אורי צבי,

Be Real

New member
אורי, עזוב אותו.. חחח

לא קיצוני ולא כלום. פשוט ילד עם בדיחות מטומטמות. והכי גרוע - אוהב את לנוקס לואיס...

dascalu jacob

New member
אורי, תשובה לא רצינית לצערי

1. איזה רשויות מקומיות לא מסכימות שיפתחו חוגי איגרוף לילדים מתחת לגיל 13 ? אני מגיע לאליפויות של ילדים ויש 150 ילדים בני פחות מ13. 2. הסיפור של הורים שלא מוכנים שהילדים ילכו מכות עם ערבים זה פשוט מגוחך. הייתי עם הילד בכפר כנא, כפר יסיף, עכו, נהריה, כרמיאל ועוד. ב4 שנים האחרונות לא נתקלתי בגילויי אלימות או בבעיות כלשהן מצד האוכלוסיה הערבית. אני חייב לומר לך כי הבעיה היחידה שאני נתקל בה בשבת בכפר יסיף היא שאין חניה בגלל שכל הישראלים באים לעשות קניות שם. אבל נלך לשיטתך, האם ההורים לא מודאגים מקרבות איגרוף תאילנדי ? או מקרבות קאראטה מגע מלא ? אולם שוב נלך לשיטתך, האם ילדים שמתאמנים בלחימה משולבת ולומדים אגרוף תאילנדי וקאראטה לא יכולים להשתתף בתחרויות בין מועדונים באיגרוף ? לצורך העניין רק בין יהודים ? מאיפה יצמח הדור הבא ? גיל 16 ? מה נשאר לו ללמוד עד הצבא ? 3. לגבי ההצלחה, כמה מתאגרפים מקצועניים יש בארץ כיום ? אפשר לספור אותם על יד אחת. כל זמן שהקבוצות של המתאגרפים יהיו קטנות גם התשתית התחרותית תהיה עלובה וכך גם ההתקדמות ברמה. 4. האגרוף לא פוגע בראש של הילד יותר מאגרוף תאילנדי קיק בוקס או קאראטה. האגרוף הוא ספורט נהדר שאם מתחילים אותו מגיל צעיר התוצאות בגיל מבוגר מעולות. לקחת ילד אחרי שהוא עשה קאראטה 10 שנים ולהסב אותו לאיגרוף, לצערי אינני מכיר בעולם ברמות הגבוהות שיטה כזאת. טייסון, עלי, פרייזר, רוי ג'ונס ג'וניור, רוברטו דוראן, הוליפילד ועוד מהענקים לא צמחו מקאראטה ולא מקונג פו. בברכה.

דסקלו ידידי,

תשובתי אולי לא רצינית בעיניך אך בהחלט מציאותית לגבי,וזהו סיפור שמתגלגל כבר עשרות שנים בארץ,לגבי רשויות מקומיות,הרי אני מאמן בקאנטרי עירוני של עיריית ת"א ויש לי חוזה איתם לגבי גיל המתאמנים.לגבי השמות של מתאגרפים אשר נתת לי,אני יכול למסור לך שמות של לוחמים ב-K1 אשר עוסקים באגרוף מקצועני כמו ג'רום לבונר,מייק ברנרדו ואחרים.אז נכון שתשותי אינה עריבה לאזנך ואולי אפילו קצת צורמת,אך זוהי המציאות שאיתה אני מתמודד שנים רבות. שלך בפורום, אורי צבי,

למעלה