אורי, תשובה לא רצינית לצערי
1. איזה רשויות מקומיות לא מסכימות שיפתחו חוגי איגרוף לילדים מתחת לגיל 13 ? אני מגיע לאליפויות של ילדים ויש 150 ילדים בני פחות מ13. 2. הסיפור של הורים שלא מוכנים שהילדים ילכו מכות עם ערבים זה פשוט מגוחך. הייתי עם הילד בכפר כנא, כפר יסיף, עכו, נהריה, כרמיאל ועוד. ב4 שנים האחרונות לא נתקלתי בגילויי אלימות או בבעיות כלשהן מצד האוכלוסיה הערבית. אני חייב לומר לך כי הבעיה היחידה שאני נתקל בה בשבת בכפר יסיף היא שאין חניה בגלל שכל הישראלים באים לעשות קניות שם. אבל נלך לשיטתך, האם ההורים לא מודאגים מקרבות איגרוף תאילנדי ? או מקרבות קאראטה מגע מלא ? אולם שוב נלך לשיטתך, האם ילדים שמתאמנים בלחימה משולבת ולומדים אגרוף תאילנדי וקאראטה לא יכולים להשתתף בתחרויות בין מועדונים באיגרוף ? לצורך העניין רק בין יהודים ? מאיפה יצמח הדור הבא ? גיל 16 ? מה נשאר לו ללמוד עד הצבא ? 3. לגבי ההצלחה, כמה מתאגרפים מקצועניים יש בארץ כיום ? אפשר לספור אותם על יד אחת. כל זמן שהקבוצות של המתאגרפים יהיו קטנות גם התשתית התחרותית תהיה עלובה וכך גם ההתקדמות ברמה. 4. האגרוף לא פוגע בראש של הילד יותר מאגרוף תאילנדי קיק בוקס או קאראטה. האגרוף הוא ספורט נהדר שאם מתחילים אותו מגיל צעיר התוצאות בגיל מבוגר מעולות. לקחת ילד אחרי שהוא עשה קאראטה 10 שנים ולהסב אותו לאיגרוף, לצערי אינני מכיר בעולם ברמות הגבוהות שיטה כזאת. טייסון, עלי, פרייזר, רוי ג'ונס ג'וניור, רוברטו דוראן, הוליפילד ועוד מהענקים לא צמחו מקאראטה ולא מקונג פו. בברכה.