ליקר דובדבנים

terroir

New member
יתאים לדג

הרוטב אינו מבוסס על בשר ולכן יכול להתאים גם למאכלים שונים. לבשר הייתי מעדיף להעשיר אותו עם ציר עגל.

ליקר דובדבנים (מזן וישניאק)

החומרים 1 ק"ג דובדבנים 1 ק"ג סוכר אלכוהול 95% אופן ההכנה לרחוץ את הדובדבנים ולהוציא את המקלות (אין צורך לגלען) להכניס לצנצנת 2 כוסות דובדבנים ומעל להוסיף 2 כוסות סוכר להמשיך כך עד שהפרי והסוכר נגמרים. לכסות בשקית ניילון התפוסה בגומיה. להשאיר במקום מואר כחודשיים (ללא קרני שמש ישירות) עד להמסת הסוכר. מיידי כשבועיים לנער ולערבב . לאחר חודשיים לפתוח את הניילון ולהתחיל בהוספת האלכוהול , יש צורך לטעום ולמלא הכל עפ"י מידת החריפות הרצויה. אני משאירה בתוך הבקבוקים דובדבנים, שאותם אני מגישה יחד עם המשקה. מקור המתכון: 1מדינת ישראל

אוי אוי אוי, סבתא זפטה ../images/Emo12.gif

בבקשה תגידי שלא הכנת את הליקר לפי המתכון הזה...
* את הצנצנת מרבדים בשכבת דובדבנים - שכבת סוכר וחוזר חלילה, כך שכל הדובדבנים במגע עם הסוכר. אם שכבה היא 2 כוסות, צריך צנצנת מאד מאד מאד רחבה... * לא מכסים בשקית ניילון או בכל מכסה אטום אחר. מכסים בבד גאזה (בכמה שכבות) או בבד גבינה. * לא מנערים ולא מערבבים. הניעור/ערבוב יגרמו לסוכר לשקוע לקרקעית. * מוסיפים את האלכוהול לאחר שכל הסוכר הותמר. הסימן: כל הפירות שקעו.

terroir

New member
אז עוד שאלה ברשותך

האם העקרונות שפירטת בהודעתך מספיקים כדי להכין ליקרים מפירות אחרים?

למיטב ידיעתי - לא

המתכון להכנת וישניאק הוא רוסי במקורו, והוא שונה מהותית מהמתכון הקלאסי להכנת ליקר פירות: 1 ק"ג פרי 750 מ"ל אלכוהול 750 מ"ל מים (אפשר להחליף את האלכוהול והמים בוודקה 50%) סוכר (הכמות בהמשך) בוחרים סוג אחד או שניים של פרי (אפשר, למשל, לשלב מריר וחמוץ). שוטפים את הפירות היטב, מייבשים וחותכים פירות גדולים לקוביות של 1 ס"מ. ממלאים צנצנת זכוכית כהה (או אטומה) בפירות, אלכוהול ומים. אוטמים את הצנצנת ומאכסנים במקום חשוך וקריר. אחת לשבוע פותחים, טועמים (את הנוזלים) או בודקים תכולת אלכוהול (באמצעות הידרומטר), מערבבים היטב ואוטמים מחדש - כך עד שתכולת האלכוהול מגיעה ל-20 עד 30 אחוז (בליקר הדרים אפשר גם יותר) או לפי הטעם, עד אשר תכולת האלכוהול יורדת לרמה הטעימה לכם (התהליך אורך לרוב בין שבועיים לחודשיים). מסננים במסננת נירוסטה צפופה מאד (super fine), מעבירים לצנצנת זכוכית אחרת אשר תשמש ליישון, ומוסיפים סוכר בשיעור של 300 עד 400 גרם (לפי טעמכם) לכל ליטר נוזל. לא זורקים את הפרי המסונן: הוא נהדר לקינוחים, רטבים ועוגות. מיישנים במקום אפל וקריר 3 חודשים לפחות (ליקרים שאינם מפרי הדר: עדיף 6-9 חודשים). הליקר ישתבח ככל שייושן זמן ארוך יותר. במהלך היישון הסוכרוז מותמר לגלוקוז ופרוקטוז (שהם פחות מתוקים) כך שטוב יעשו אוהבי הליקרים המתוקים מאד אם ילכו על 400 גרם סוכר לליטר. לאחר גמר ההתמרה הליקר אינו רגיש יותר לאור, וניתן לבקבקו בבקבוקים שקופים.

אוי אוי שף מתלבש

תאמין לי שהליקר מעולה ו"מצליחה" גם למכור אותו. (דרך אגב אני מכינה בסגנון בולגרי שזה קרוב מאוד לרוסי). הטעות היחידה בכתיבת המתכון והמילה "לנער", נכון אני מנערת אבל לא את הבקבוק אלא את הדובדבנים בזמן שאני מערבבת את הסוכר (כן, אני מכינה את הליקרים שלי בצנצנות גדולות ורחבות), כל מה שרשמת הוא בדיוק מה שעשיתי ולכן בכדי שתהיה רגוע, כתל אביבית לתל אביבי אני מזמינה אותך ללגימה מהליקר ומשאר הליקרים שלי (גם מליקר הפירות היבשים המעולה שהכנתי.) מצטערת שלא הסברתי את עצמי, כנראה שאני טובה יותר במעשית ולא בתאוריה. שבוע טוב לכולם

למעלה