לי יש שאלה לדיון!

Hadar p

New member
לי יש שאלה לדיון!../images/Emo13.gif

האם התפקיד בו אתם נמצאים היום בעבודה או בעצם בכלל התחום בו אתם עובדים זה החלום שלכם? ז"א ידעתם שאתם הולכים ללמוד משהו למדתם ועכשיו אתן עובדות בתחום! למשל אני.....עובדת כסוכנת נסיעות זה מה שלמדתי אבל בברור אני יודעת שזה לא המקצוע שלי לכל החיים! זה ממש לא מושך אותי.... נראה לי שרק בימים האחרונים גיליתי סופסוף מה אני רוצה לעשות! אני רוצה ללמוד הוראת גני ילדים וכיתות א´ב´ ולפתוח גן ילדים. בלי קשר התחביב שלי הוא בישול...אבל לא נראה לי שזה יהיה המקצוע שלי בעתיד.... ומה אצלכם?

הילית*

New member
אני עובדת במה שלמדתי ורציתי

אבל אני מתכוונת לעשות שינוי בעתיד

danonit

New member
כן ולא ../images/Emo12.gif

ה-חלום שלי היה לעשות דוקטורט במחשבים ולהיות אשת אקדמיה אבל מה לעשות גיליתי שאני לא ממש נהנית מזה אחרי שעשיתי תואר שני... העבודה שאני עובדת בה היא החלום של כל מי שלמד מחשבים אבל לצערי אני לא מרוצה ממנה בגלל כל מיני דברים "מנהלתיים", הבוסים לא בארץ, הבוסים אהבלים, יש חיכוכים בין הצוות פה לצוות בחו"ל וקורה שאנחנו נתקעים בלי עבודה. אני עדיין לא יודעת מה יעשה אותי ממש מרוצה (אבל אני מאוד אשמח לגלות). מה שכן אני נורא אוהבת לעשות כל מיני עבודות יד וגם לגנן (אבל צמחים, לא ילדים) אני מקווה שיהיה לי יותר זמן להשקיע בדברים האלה...

אלפית

New member
אני חווה דברים דומים באותו תחום!

וגם אני פינטזתי באיזשהו שלב על הליכה לאקדמיה, אבל ההתמודדות עם התואר השני הרגה את החלום ... מסביב כולם סיימו תואר שני במנהל עסקים בצ´יק, ואני התעניתי עם התזה, שנמרחה ונמרחה ... בדיעבד נראה לי שזה נבע מבחירה לא מוצלחת במנחה, אבל עד שראיתי את הסוף, יצא לי כל המיץ, ועד היום, שנתיים אחרי הסוף המיוחל, לפעמים קשה לי להאמין שבאמת סיימתי ויש לי את התואר ביד, כל כך הרבה פעמים רציתי לעזוב הכל באמצע ופשוט לברוח ! בנזוגי "מת" שאני אמשיך לתואר שלישי, כדי שיהיה ד"ר שישא את שם המשפחה ... אבל מאחר ואחותו כבר בדרך לשם (התחילה לכתוב את הדוקטורט!) וגם היא נושאת את אותו השם, נראה לי שנסתפק בזה. החלום-חלום, היה תמיד ללמוד פסיכולוגיה, אבל ידעתי שלא אצליח להתפרנס מזה, אז ויתרתי מראש. אחרי שנגמר סיוט התואר השני, לקחתי קורס מבוא באו"פ, ונהניתי, אבל היה קצת מעייף, אז לא היה לזה המשך ... היום אני חוטאת בניסיונות לכתוב פרוזה, ואולי פעם יצא לי משהו שיהיה ראוי לפרסום ... היכן שהוא. פרנסה? אין סיכוי שתהיה מזה! ובאותו הקשר רציתי לשאול ... עד כמה העבודה מהווה עבורכן הזדמנות "לעשות קריירה", להצטיין ו"לממש" את עצמכן, ועד כמה היא פשוט אמצעי להביא כסף הביתה? כשהתחלתי לעבוד הייתי חדורת מוטיבציה, לעשות את הדברים על הצד הטוב ביותר, ולהתקדם כמה שיותר מהר ורחוק. אבל מאז עברו כמה שנים טובות ואני התעייפתי. למרות שנתתי את המקסימום, גיליתי שפשוט מנצלים אותי, ואת העובדה שאין לי מרפקים (אני מנסה לגדל אותם עכשיו, אבל אין מה לעשות, אצלי הם צומחים לאט), כדי לדפוק אותי פעם אחרי פעם. מסתבר שלא מספיק להיות טובים ומקצועיים, הרבה יותר חשוב להיות פוליטיקאים ולעשות כמה שיותר רוח. פעם הייתי מסוגלת לצאת למלחמות כדי להגן על מה שחשבתי שיהיה נכון ומועיל לעבודה. היום, אני נמנעת מעימותים וקודם כל דואגת להיות "בסדר" עם כולם, ובמיוחד לרצות את הבוסים שלי, גם במחיר כניעה לטיפשותם, לפעמים. אבל, אני מסרבת להתעלל בבעלי הדרגות הנמוכות ממני, גם כשזה מה שמצפים ומבקשים ממני לעשות. זה הגבול האחרון. אותו אני לא מוכנה לחצות. לא מסוגלת להיות בלתי הוגנת כפי שנוהגים בי ... זהו. אז הבנתי שקריירה מזהירה אני כבר לא אעשה בתחום. אני משתדלת למצוא לי נישות של נושאים מעניינים, ופינות שקטות, כך שהאנשים הפחות נחמדים יציקו לי כמה שפחות. עושה את שלי והולכת הביתה, לבנזוג, לאנשים שאני באמת אוהבת ולדברים שעושים לי טוב -- כי זה מה שחשוב באמת ! א.

Ronnie*

New member
אילו רק ידעתי...

למרות שאני מסיימת תואר שני השנה (בעזרת השם, כמובן), לא ממש רכשתי מקצוע במסגרת הלימודים. עכשיו אני מתרגמת, אבל אני לא יודעת אם אני ארצה להמשיך עם זה, ואם כן - אני לא יודעת אם אני רוצה להמשיך בתרגום טכני או לעבור לדברים מעניינים יותר... משום מה תרגום נתפס כ"מקצוע זמני של סטודנטים". אבל זה לא בהכרח כך (וזה שחושבים ככה, זו הסיבה שחלק מהתרגומים הם מאוד לא מקצועיים ושמתרגמים מקצועיים לא יכולים להתפרנס בכבוד). בקיצור, אני עוד לא יודעת מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה

bagal

New member
אצלי זה קטע אחר...מצחיק..

התחלתי במזכירות...ועוד מתקופת הצבא אמרתי - "אני לא אהיה מזכירה". ומה אני עושה בדיוק היום
- מזכירת מנכ"ל בחברת היי-טק. אבל החלום שלי דומה לשלך - הדרו´ש...גם אני תמיד חלמתי להתעסק בחינוך ילדים - גילאי 5 ו-6. מי יודע ..אולי פעם
...אגשים את חלומי...

danaziv

New member
ואני בהחלט הגשמתי חלום

מאז ומתמיד רציתי להיות גננת או מורה והיום אני מורה לכיתות א-ב , כרגע אני מאוד אוהבת את העבודה שלי וקמה כל יום לעבודה בכייף, לגבי העתיד?????????? אני לא ממש חושבת על זה כרגע,אומנם סיימתי השנה תואר שני בחינוך ,אבל זה לא ממש מושך אותי לכיוון אחר.

מחפשת את עצמי 30 שנה...

כשהייתי ילדה רציתי להיות רקדנית בלט. את החלום הזה הגשמתי חלקית (הופעתי בתור נערה ב"מפצח האגוזים") אבל אז נשבר לי מעולם הבמה (עולם רקוב!!!) ונשארתי בלי חלום... עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה... אחר כך יד המקרה הביאה אותי להיות סוכנת מכירות... מהר מאוד התגלגלתי להיות מנהלת יבוא ורכש בחברה גדולה... ואז התחלתי להיות גם מדריכת ספינינג בתור עבודה שנייה... ועכשיו אני עובדת עם ההורים בחברה שלהם ועושה מלא דברים משונים... בין השאר אני מקריינת לפרסומות ששומעים בקניונים ברמקולים... מה החלום שלי?!? החלום שלי זה למצוא מה החלום שלי ואז להגשים אותו! אם הייתי יכולה לתעל את האנרגיה שאני מבזבזת על לחשוב על מה אני רוצה להיות ללעשות את זה - כבר הייתי יכולה להיות.... ווואאא.... משהו משהו... רק מה?!?!!?...

אתי@

New member
גם לי היה חלום להיות רקדנית../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

כמו שאת מבינה, זה לא בדיוק מה שיצא ממני, ושלא תחשבי שזה לא מצער אותי לפעמים...
אני חייבת לציין שמה שאת עושה עכשיו, ממש מדליק
בפעם הבאה שאני אשמע פרסומת של קסטרו - אני יכולה להניח שזו את

אסור לותר על חלומות...

אני למדתי מנהל עסקים ומערכות מידע. במהלך הלימודים עבדתי כמרצה בסיון ומאוד נהניתי (אני ממש אוהבת ללמד). מאז שסיימתי ללמוד (קצת יותר משנה), עבדתי כמנהלת פרויקטים ועסקתי בהטמעת תוכנת ERP. אבל החלום האמיתי שלי הוא אדריכלות ותמיד היה לי ברור שיום אחד הוא יוגשם... לפני כחודשים פוטרתי עקב המצב ו... נרשמתי ללימודי אדריכלות בניו-יורק... (גיל יכול לעבוד שם דרך החברה בה הוא עובד היום). אני אמורה לקבל תשובה תוך משהו כמו שבועיים והזמן עובר נורא לאט... אני ממש מקווה להתקבל ללימודים ולעשות את הצעד הראשון בדרך להגשמת החלום שלי...

Hadar p

New member
מה שהכי מעצבן אותי הוא שעד שכבר

אני יודעת מה ש אני רוצה לעשות. יודעת שאני רוצה להיות גננת..... כולם אומרים לי שכנראה החלקתי על משהו....כי מה אין יום ואין לילה, וההורים משגעים וזו עבודה ללא סיפוק וגם זו עבודה מאש רגילה ובלי כל מיני חידושים. ובכלל כשיהיו לי ילדים אז הם בטח יהיו מוזנחים כי גננת מוציאה את כל האנרגיות בגן וכשהיא מגיעה הביתה אין לה כוח שוב לחנך....או שאם אני אעבוד במועדונית אז אני אגיע ב- 5 הביתה לפחות והילדים שלי....מה הם יעשו? עד כדי כך מערערים לי את הבטחון העצמי....שלא נרשמתי השנה ללמודים אפילו שכל הטפסים היו אצלי כבר...... נו באמת החלקתי על משהו נכון?

ממש לא!

קחי בחשבון את כל הדברים שאמרו לך ותחשבי עליהם. לדעתי, לא צריך להיות גננת כדי לחזור הביתה מותשת, זה קורה במספיק עבודות אחרות... כמו גם להגיע הביתה בחמש הכי טוב, אולי לעבוד תקופה בתור עוזרת גננת ואז להחליט! אם את רוצה להיות גננת - לכי על זה!... בהצלחה

danonit

New member
אז אומרים...

אם יש לך כוח ללמוד ואת יכולה להרשות את זה לעצמך אז טוסי להרשם מיד כשתוכלי. אז אומרים, אז מה... בכל מקצוע יש המון דברים שאפשר לעשות, גם אם לא מתלהבים בסוף מהמקצוע הסטנדרטי ואף אחד לא אמר שלא תהני מלהיות "סתם" גננת... תמיד אפשר להמשיך ללמוד, או לנסות משהו כמו חינוך מיוחד, או להיות גננת בגן פרטי של 5 ילדים...

danaziv

New member
אני כנראה משוחדת אבל...

אני ממש לא חושבת שהחלקת על השכל : * יש יום ויש לילה ,זו אומנם עבודה שמוציאה ממש המון אנרגיות,אבל זה לא אומר שאין לך חיים. * ההורים בהחלט יכולים לשגע ולהעיק לפעמים, אבל הכל תלוי בך ובאסרטיביות שלך וכמו בכל עבודה עם קהל ,או עם צוות זה דורש להתפשר ולהבין את הצד שעומד מולך ולדעת להבליג ולא להתייחס לכל דבר. *עבודה ללא סיפוק????? אני לא יודעת מי אמר לך את זה אבל אני חושבת שזו אחת העבודות היותר מספקות , את פשוט לא יכולה להאמין כמה סיפוק את מקבלת כשאת מחנכת ומסבירה ומלמדת דברים חדשים ופתאום אחרי שנה את קוצרת את הפירות ולא מאמינה שאת עיצבת אותם. ובנוסף החום ,האהבה והערצה שאת מקבלת מהם שווה הכל. * לגבי עבודה בלי חידושים- אין יום שדומה לקודמו בעבודה הזו,ותמיד יש חידושים הכל תלוי בך. *אין לי עדיין ילדים אבל אני בטוחה שכשיהיו ,סוג העבודה שלי רק תתרום לחינוך שלי בבית ואין ספק בכלל שהם לא יהיו מוזנחים. אני מקווה שהצלחתי קצת להחזיר לך את הביטחון . אני חושבת שאם זה חלום שלך אז לכי על זה בלי להקשיב לאף אחד אלא רק לעצמך. אני פה אם את רוצה להתייעץ.

למעלה