לכ´ סייברדין שלום רב

לכ´ סייברדין שלום רב

כיצד אתה מסביר את העובדה שניתן להשחיל להיסטוריה את מעמד הר סיני וכל המצוות בעקבותיו?

G o v er n o r

New member
טעות! הפורום פתוח לכל. כל אחד יכול

להגיב לכל מסר כטוב בעיניו. אתה חפץ בדו-שיח ללא התערבות צד שלישי? התכתב במסרים אישיים!

G o v er n o r

New member
בס"ד. לתשובה זו אכן צפיתי. אינך

יכול כלל להראות שמעמד הר-סיני התרחש. על מה הויכוח, אם כן? שים לב כי אינך מסוגל כלל להוכיח קיום מעמד הר-סיני ישירות מחד, ואינך נוהג כנדרש, מן הבחינה הלוגית, על מנת להוכיחו, למצער, על דרך השלילה מאידך. אף אחד אינו כופה עליך דבר. אינך חפץ להוכיח? לא צריך. נשאיר את הענין לא מוכח, בסטאטוס של מעשיה מיתולוגית. ואולי כך עדיף. אשר לסרובך להתיחס לדברי - סרובך להתיחס לשאלתי הוא בבחינת תשובה ברורה ביותר לכל הצופה בויכוח. תודה גם על תשובתך זו!

קל מאד לשכנע אנשים

לעשות דברים, אפילו המטופשים ביותר, ובמיוחד כשהם חסרי יכולת לביקורת עצמית, שהרעיונות מוצגים כביכול לטובתם וכשמופעל עליהם "מקל וגזר" הדוק. כמו כן מדובר לדעתי ברעיונות שהתגלגלו, התפתחו והשתלבו לאורך זמן, ולא בספר תורה שלם שנחת יום אחד על העם.

כל מערכת המצוות מיוחסת בתורה

לזמן יציאת מצרים. כיצד ניתן היה להשחיל על תקופה מצוות חדשות שכביכול ניתנו במדבר?

שני סוגי אפשרויות

בשליפה מהשרוול: 1) ממציאים מצוות ש"ניתנו ביציאת מצרים" ו"נשכחו" עד כה בדרך זו או אחרת 2) לוקחים מצוות/מנהגים קיימות וטוענים שמקורן ביציאת מצרים

בתורה כתוב מפורש

שאל אביך ויגדך זקניך ויאמרו לך. כל התורה מבוססת על העברתה מדור לדור. אם היו מצוות שנשכחו ן"נזכרו" בהםם כביכול הרי סותר אתה מני וביה את מה שהתורה מעידה על עצמה!!!!

בטח...

כשכהני דת רצחניים (ראה את המקרה בזמן עגל הזהב, בו הרגו על "כפירה" 3000 איש) אומרים לך להאמין שזה מה שהיה, אתה מאמין. הכהנים שולטים על החינוך ולכן ילמדו גם את ילדיך. אם תביע באוזנם דעות "כפירה", יהרגו אותך ואולי גם אותם. עשו זאת גם בעמים אחרים. זה לא כזה מסובך.

ייתכן שקטע שכזה הוסף

לאחר שכל (או רוב) המצוות הושרשו ממילא, והאמונה ביציאת מצרים ומעמד הר סיני כבר הייתה מקובלת.

ומדוע שהעם יקבל את זה?

(ואת הסיפור הלא מוכר על יציאת מצרים של אבותיהם?) נניח שיש שבת, עכשיו באים להוסיף שמיטה (מצווה קשה - לא לעבוד את האדמה כל שנה שביעית) בטענה, שבעצם קיבלנו את המצווה אבל רק הממציא אותה כרגע זוכר אותה. מדוע שהעם יקבל?

מאותה סיבה שהחוזרים-בתשובה

כיום מקבלים את המצוות: משום שמשכנעים אותם בצורה זו או אחרת שאלה ציוויו של אל כל-יכול הרוצה בטובתם.

אני לא מבין.

ממציאים מצווה חדשה (או סיפור חדש) מייחסים אותו ליציאת מצריים, והעם יקבל אותם רק בגלל שאמרו לו שאלו מצוות מאלוקים? למה שהם יאמינו לזה?

הנה ההסבר:

באותה דרך שהחסידויות השונות ממציאות "תקנות" ו"הנהגות" שונות ומשונות חדשים לבקרים. רק שפעם קראו לזה "מצוות".

ז"א,

שהחדירו לעם מערכת של 613 מצוות והצליחו רק כי אמרו להם שככה צריך וזהו? רוב הדברים שאנשים מאמינים להם הם דברים שלא ראו במו עיניהם, כי זה לא נוגע אליהם כל כך אם הם כן קיימים או לא (מה איכפת לי אם מגדל פיזה קיים) אבל לבוא ולומר לי שאסור לי לעשות שום מלאכה באחד מימי השבוע, לא הייתי מקבל רק כי אמרו לי, ובמילים אחרות, אתה טוען שאבותינו היו פסיכים.

למעלה